tag:blogger.com,1999:blog-2236394337487817559.post5286079492305114760..comments2024-03-28T19:09:26.616+01:00Comments on hoeiboei: Gesukkel in de Keuken (10)hoeiboeihttp://www.blogger.com/profile/05347742127410760844noreply@blogger.comBlogger12125tag:blogger.com,1999:blog-2236394337487817559.post-9007437342785642282009-12-26T16:43:10.137+01:002009-12-26T16:43:10.137+01:00@ mart
Dit recept is zalig. Nooit meer anders. Ph...@ mart<br /><br />Dit recept is zalig. Nooit meer anders. PhilippineAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2236394337487817559.post-85173879105940647812009-12-25T01:55:55.147+01:002009-12-25T01:55:55.147+01:00Ik ga dat met die kokende melk eens even proberen ...Ik ga dat met die kokende melk eens even proberen morgen Martien. De hazebouten liggen al lekker in hun kruidige wijnbad te marineren. <br />Ik zet overigens van te voren even een bakje heet water klaar waar ik de stamper rechtop inzet als de puree klaar is. Dan spoel je 'm zo af na het eten.Prof. Drs. G.B.J. VanFrikschotenhttps://www.blogger.com/profile/01401207964351668063noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2236394337487817559.post-92010911268555055752009-12-21T23:24:07.923+01:002009-12-21T23:24:07.923+01:00@Willem
Na gebruik spoel ik inderdaad de gaatjes ...@Willem<br /><br />Na gebruik spoel ik inderdaad de gaatjes stamper af met heet water. Later gaat ie gewoon mee in de afwas. Ik heb geen afwasmachine.Karel Gablernoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2236394337487817559.post-39092468302670599692009-12-21T22:52:13.549+01:002009-12-21T22:52:13.549+01:00Maar hoe is de gaatjesstamper in het onderhoud?
...Maar hoe is de gaatjesstamper in het onderhoud? <br /><br />Ik heb zo'n grilvormige <br /><a href="http://www.dehoutwagen.nl/foto/stamper2.JPG" rel="nofollow">stamper</a>, met houten handvat (kan niet in de vaatwasser), moet na gebruik direct met heet water afgespoeld worden wat mij dan meestal heel slecht uitkomt.Willemhttp://vur.nlnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2236394337487817559.post-78208511762170348012009-12-21T22:11:14.931+01:002009-12-21T22:11:14.931+01:00anders kreeg je die moleculaire verbinding met de ...<i>anders kreeg je die moleculaire verbinding met de boter niet, zei hij.<br /> </i> <br /><br />Knap als jouw tong tot op het moleculaire proeven kan.<br /><br />Dat Moleculaire koken is niets anders dan koken met zeer lage temperaturen.<br />Gevolg is dan een zeer verrassende werking van texture en smaak.<br />Net zoals ijs.<br />Een ijsje werkt op twee punten. De juiste smaak en de juiste sirikhttps://www.blogger.com/profile/06169781686847154980noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2236394337487817559.post-46317501021480435422009-12-21T19:45:22.575+01:002009-12-21T19:45:22.575+01:00Mmmmmm....heerrrrlijk. Ik ga aan de slag. Philippi...Mmmmmm....heerrrrlijk. Ik ga aan de slag. Philippine.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2236394337487817559.post-32321907435394626982009-12-21T15:15:35.890+01:002009-12-21T15:15:35.890+01:00Die tv-kok wilde de melk echt kokend hebben Dirk, ...Die tv-kok wilde de melk echt kokend hebben Dirk, anders kreeg je die moleculaire verbinding met de boter niet, zei hij.Martien Pennings (Leo Sar, Kassander)noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2236394337487817559.post-60182206966620380802009-12-21T08:44:49.239+01:002009-12-21T08:44:49.239+01:00Ook lekker: flink wat fijngehakte bieslook door de...Ook lekker: flink wat fijngehakte bieslook door de puree roeren. Maar dan geen nootmuskaat, maar wel grofgemalen peper.Macinoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2236394337487817559.post-64354868410783647602009-12-21T08:36:38.672+01:002009-12-21T08:36:38.672+01:00Inderdaad Mart,
warme melk erbij, nooit koud, hoe...Inderdaad Mart,<br /><br />warme melk erbij, nooit koud, hoeft niet kokend te zijn. ( een gouden regel in de keuken is dat je iets moet toevoegen met ongeveer de zelfde temperatuur ( of warmer) zie ook risotto e.d.). Ja, en veel roomboter en flink, flink roeren Ik doe het met een garde totdat ik er lamme armen van krijg.<br />En nootmuskaat erbij aardperen ? ga het eens proberen.<br />Wat dacht sirikhttps://www.blogger.com/profile/06169781686847154980noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2236394337487817559.post-7035592009208221402009-12-21T07:41:22.226+01:002009-12-21T07:41:22.226+01:00Dat puree-recept hierboven is van mij.Dat puree-recept hierboven is van mij.Martien Pennings (Leo Sar, Kassander)noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2236394337487817559.post-91036796500679132842009-12-21T07:39:47.865+01:002009-12-21T07:39:47.865+01:00Ik leerde ooit van een tv-kok het volgende. In ZOU...Ik leerde ooit van een tv-kok het volgende. In ZOUT WATER gekookte aardappels fijn stampen tezamen met een klont(-je) ROOMBOTER.(Ik doe er ook peper en nootmuskaat bij.) Terwijl je de NOG HETE aardappels stampt, breng je een flinke scheut melk aan de kook. Je doet die scheut KOKENDE MELK in twee etappes (NIET TE VEEL!)in de zojuist gestampte aardappelen terwijl je de puree-in-wording heftig roertmartnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2236394337487817559.post-63742762504824368112009-12-21T00:24:56.389+01:002009-12-21T00:24:56.389+01:00En om het echt lekker te maken, de puree, die make...En om het echt lekker te maken, de puree, die maken van 50-50 aardappels en aardperen, en smeuig maken niet met melk maar met slagroom. Als de messias dan nog niet terugkomt, dan weet ik het ook niet meer.Unknownhttps://www.blogger.com/profile/02324026001497727068noreply@blogger.com