Denk niet langer, stem GroenLinks

Het jargon van het middle management uit de non-profit sector, er is niemand die dat zo soepel spreekt als Mevrouw Sap, de lijsttrekster van GroenLinks. Het klinkt glad en gespierd tegelijkertijd, maar er is iets vervelends mee aan de hand. Wie boven het middle management staat, lacht er om. Wie zich in de lagen onder het middle management bevindt, haat het. Het is niet het jargon waarmee je hoge ogen gooit bij vrije verkiezingen in een vrij land.

En de mensen die op GroenLinks zouden moeten stemmen, worden die blij van dat jargon? Ach, de meesten kan je nergens bang of blij mee maken, want ze hebben een kei van een rechtspositie in, jawel,
de non-profit sector, of ze zijn gepensioneerd, en vinden het wel mooi, al dat moderne gepraat van zo’n pittig jong ding (bedoeld hier wordt Mevrouw Sap).

De studenten die een belangrijk onderdeel van het GroenLinkse electoraat uitmaken, hebben het te druk met de werk- en praatgroepen van hun zachte-pakket pretstudies om ook maar op het idee te kunnen komen dat hun docenten mogelijk een a-selecte groep apart vormen, die groen, links en wereldvreemd is.

Bovendien zou de waarde van hun prachtige opleiding ook in hun eigen ogen afnemen wanneer ze zouden gaan nadenken over de vraag: ‘Heb ik mijn studiejaren wel aan goede echte wetenschappers toevertrouwd?’ Zoiets te denken komt niet bij ze op want intuïtief voelen ze goed aan dat ze het ook politiek met hun docenten maar beter eens kunnen zijn. Het beoordelen van de copy-paste werkstukken is nu eenmaal een subjectief karwei.

Zo nodig, voor de tragere geesten, willen sommige universitaire docenten het bovendien nog wel eens expliciet uitleggen: alleen wie denkt als de Groene Khmer, denkt op het niveau van de huidige Nederlandse academische normen. Als er ooit één beweging de jeugd stevig in zijn macht had, dan GroenLinks wel. De jeugd lijkt het prachtig te vinden, maar geloof me, een kleine minderheid zint op wraak.

Ondanks de stevige aanhang onder studenten, wasemt het GroenLinks programma een geur uit van bedaarde upper-middle class bejaarden. Niet alleen in Nederland is dat zo, in Duitsland is het niet anders. GroenLinks wil, europabreed, kalmpjes aan doen met al die moderne technieken, want wat is er mis met de houtkachel? Al die moderne flitsende auto’s, de bakfiets is toch ook heel goed? Terreinauto’s? Kernenergie? Nee, bedankt. Onrust in de binnenstad door terrasbezoekers die zo maar onbekommerd een avond uitgaan? Nee, doodse stilte in het stadcentrum, beetje op tijd naar bed, morgen komen hopelijk de kleinkinderen misschien weer vroeg langs als de schoondochter gaat tennissen.

Buitenlanders? Dat zijn sympathieke primitivo’s aan wie je geen hoge eisen mag stellen. Uitkeringen voor iedereen? Hoor eens, in een stad waar gebedeld wordt, voel ik me niet veilig. Dat moeten we samen niet willen. We kunnen best een stapje terug, in de jaren vijftig was er ook niet zo veel luxe als nu. Moderne en efficiënte methoden van voedselproductie zodat iedere volwassene en elk kind op de planeet te eten kan krijgen? Ach, er is nu eenmaal veel honger in de wereld en dat komt door het kapitalisme. Aan dat kapitalisme gaat de Euro trouwens een eind maken! Hoezee!

Toch, biologisch groen voedsel kan niet gezond zijn. Maak af en toe eens een excursie naar een biologische winkel waar natuurlijke voeding verkocht wordt. De toegang is daar gratis. Het publiek van zo’n winkel ziet er niet gezonder uit dan een willekeurige groep bezoekers van de Jumbo of de Hema, of de passagiers van het openbaar vervoer, terwijl je dat toch wel mocht verwachten. Erger nog, het tegendeel lijkt het geval te zijn. Misschien komt dat wel doordat onbespoten en bespoten planten gelijkelijk groot zijn geworden op het gevaarlijk gif dat CO2 heet?

Het aantal lijders aan zichtbare stoornissen is, zo op het oog van een leek, in een biosuper zelfs groter dan elders. Please, neem de proef, en koop meteen een flesje biologische witte port als u zo’n museum niet durft te verlaten zonder iets te kopen. Heerlijk zo’n natuurdrank! Anderzijds, mogelijk waren velen uit de klantenkring zonder onbespoten eekhoorntjesbrood en macrobiotische wortelsap al jaren dood geweest, maar bij psychische en motorische klachten lijkt toch onwaarschijnlijk dat de levensverwachting beïnvloed wordt door biovoedsel. Het wachten is op degelijk Tilburgs onderzoek. De stapels met blikjes biologisch vegetarisch kattenvoer zullen trouwens zeker een meetbaar effect op uw kat hebben. En dus, indirect, ook op u. Dieren- en mensenwelzijn, ze gaan hand in hand!

En hoewel joden onderling over alles ruzie hebben, al was het alleen maar omdat het er zo weinig zijn, gelooft GroenLinks met een naïviteit die grenst aan die van Ollie B. Bommel dat Israel en de joden het eenstemmig op de Palestijnen voorzien hebben, en dat die Palestijnen heel zielig zijn, net als alle andere buitenlanders. Geen enkele EU-subsidie aan dit uitverkoren volkje van slachtoffers van het wereldjodendom kan hoog genoeg uitvallen. Niets is immers vreselijker dan in Midden-Oosten te moeten wonen en in het eigen levensonderhoud moeten voorzien. Laten de sterkste schouders uit de EU dat maar doen.

In het buitenland moeten wonen en werken, of in het algemeen in ‘moeilijke landen’ moeten verblijven (behalve als gepensioneerde in de zon of als vakantieganger in een tien-dagen all-in), dat is toch echt even erg als naar Duitsland getransporteerd worden tijdens een Wereldoorlog. Wie niet GroenLinks is, is diep in zijn hart een fascist, dat moet toch gezegd kunnen worden, er is immers vrijheid van meningsuiting, geblondeerde kleine Hitler! Vergeet Fortuyn niet, meneertje.

De bejaarde volgelingen van GroenLinks hebben waarschijnlijk nog niet gemerkt dat de Hamas-aan-het-gas roepende jongelingen tegenwoordig andere plannen hebben met Jeruzalem: het moet de zetel van een islamitisch kalifaat worden, en niet langer de hoofdstad van een Palestijnse republiek. Dat bericht zal nog hard aankomen als het partijkader de leden eenmaal geschikt bevindt om zulke info uit de aan de partij gelieerde landelijke dagbladen in zich op te nemen. Zeker met berichten over de voor de regio uitzonderlijke hoge levensverwachting in Ghaza (ruim 73), daarmee dient in het belang van de gemoedsrust van de kwetsbare kiezers van GroenLinks voorzichtig te worden omgegaan.

Afghanistan, het vechtland bij uitstek waar al sinds millennia geen enkel buitenlands leger het heeft gered? Ja, jottem, daar gaan we GroenLinkse vechtles geven. Alleen schieten als je absoluut zeker weet dat er op je geschoten wordt. En dan gaan we de Nederlandse militairen daar omscholen, breed inzetbaar maken weetjewel, echt in alle redelijkheid een eis van het middle management, en dan gaan we er maatschappelijke werkers van maken die we appelgroene uniformpjes aantrekken en dan gaan we ze toch maar militaire rangen geven en dan gaan we eens kijken of er overlevenden zijn. Haast een even leuk spelletje als een kindercircus.

Criminaliteit? GroenLinks weet waar dat door veroorzaakt wordt. Dat komt doordat de wereld niet Groen en niet Links genoeg is. Heus, het gaat om Achterstandsituaties met een hoofdletter. Inderdaad, de achterstandsituatie van een inbreker in een overheidsgebouw, of van iemand die niet aan kanker lijdt, of die een benzinestation in brand steekt, of van een GroenLinkse wethouder die de vrouw van een moordenaar even een telefonische tip geeft dat de politie onderweg is, dat soort achterstandsituaties pikken we niet langer. Fatsoen moet je doen. Straatterreur en misbruik van de sociale verzekeringen? Ook dat weten we: komt allemaal door rascriminatie.

Woensdag 12 september worden de groene neuzen weer geteld. Meer dan een halve zetel zou reden moeten zijn tot grote zorg. Want ja, de enige juiste verkiezingsleuze is natuurlijk ‘Denk niet langer, stem GroenLinks’.

32 opmerkingen:

 1. Jolande Sap is geboortig in Venlo.
  Volgens Paloma, schuilnaam van een man die het stadsblad De Echo van commentaar voorziet , is Jolande Sap niet geschikt voor haar functie.
  Zulks vanwege haar Limburgse tongval.
  Volgens Paloma is Rob Oudkerk voor deze taak beter toegerust.
  Paloma bezigt een jiddisch woord:
  Gochme, afgeleid van goochem.
  Volgens Paloma moet Rob Oudkerk aan Groen Links meer gochme verschaffen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Groenlinkse filantropie bestaat dan ook uitsluitend bij de gratie van de hardwerkende blanke westerling (en dus een rechtse fascist) die hiervoor steeds zijn knip moet trekken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hmm, ik had een stukje over de SP verwacht. Groenlinks heeft allang geen levenssappen meer.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hmm, ik had een stukje over de SP verwacht. Groenlinks heeft allang geen levenssappen meer.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Er wordt hier wel van alles door elkaar gegooid.

  In de non-profit sector zien we lieden uit meerdere partijen, maar PvdA-ers lijken toch wel oververtegenwoordigd. Hetzelfde geldt voor onze snel degraderende opleidingsinstituten.
  Dan het idee dat ondernemers en burgers in het Amsterdamse uitgaansleven zoveel mogelijk gehinderd dienen te worden; dat wordt door veel meer politieke partijen gedeeld. Zonder de almachtige PvdA Amsterdam zou het structurele burger-treiteren daar niet eens mogelijk zijn.

  Ook de haat tegen vooruitgang, concrete feitenkennis en "dixcriminatsie" (zoals kritiek op criminaliteit en extremisme tegenwoordig heet) is iets van veel meer partijen dan alleen Groen Links.
  D'66 bijvoorbeeld heeft haar groei mede te danken aan het bespreekbaar maken van genocide-ontkenningen binnen de partij (Turkije verstuurde verheugd 100.000 stemadviezen). Peggold is een van de weinige linkse politici die een moord op Wilders werkelijk zou betreuren, simpelweg omdat Wilders zijn enige gespreksonderwerp is. Zonder Wilders is Peggold een papagaai zonder stem.

  Verder is er niks mis met onbespoten voeding, daar is de diersoort mens groot mee geworden. Het aardse leven kon ruim 3,5 miljard jaar zonder menselijke hulp.
  Dat sommige bezoekers van natuurvoedingswinkels er ongezond uitzien heeft andere oorzaken. Mensen met "lastige" ziekten die hun heil zoeken bij alternatieve genezers komen ook bij dergelijke alternatieve winkels terecht. In de wachtkamer van de dokter ziet ook niet iedereen er even patent uit.
  Verder kan een bepaald dieet (zoals veganisme) ongezond zijn, maar onbeperkt rotzooi in je mond proppen is dat ook.

  Wat antisemitisme betreft, het zijn de demonstraties van de SP waar al die hamas-liedjes gezongen worden. Alleen op SP-websites is het antisemitisme nòg erger dan bij de bijeenkomsten van van Bommel.

  Afghanen zijn ook niet per se onoverwinnelijk. Zij wonnen ooit een oorlog omdat zij door grootmachten werden gesteund, en nu winnen ze omdat "onze" soldaten niet mogen vechten. Als de Navo zich vanaf morgen zelfs maar half zo gewelddadig tegen de taliban opstelt als de taliban zich tegen de Afghaanse burgers opstelt, dan zijn die taliban binnen een jaar verslagen.
  Als we de sponsors van die taliban aanpakken (oa onze "bondgenoten" Pakistan en Saoedie Arabië) dan is een half jaar ruim voldoende.
  Maar die neiging om "geweldloze oorlogen" te voeren is niet typisch GL; naast alle Nederlandse partijen dragen ook onze NAVO-bondgenoten dat uit, inclusief de VS (zelfs onder Bush).

  Ik ben niet zo bang voor Groen links. GL is totaal wereldvreemd, en veel GL-ers dragen die wereldvreemdheid trots uit. Ineke van Gent over het kontneuk-akkoord; "forensen is voor de happy few". Dat kost de partij stemmen. De SP weet dezelfde wereldvreemde ideeën veel beter te brengen, en staat zodoende bovenaan de peilingen. Dat baart mij veel meer zorgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het moet toch fijn zijn als je je congruente wereldbeeld bij elkaar fantaseert zoals de arabist hierboven doet zonder van enige feiten op de hoogte te zijn. Als lid mag ik graag naar een GroenLinks congres en kom daar naast mensen die studeren of in de "softe" sector werken ook velen tegen die, zoals ik, gewoon in het bedrijfsleven hun centjes verdienen als werknemer of ondernemer. Die door regeltjes belemmert worden die min of meer toevallig uit de koker komen van de partijen die de naam hebben tegen regeltjes en overheid te zijn maar er net zo hard aan meebouwen. Mensen ook die niet alleen met de wolven meehuilen hoe erg het allemaal niet is wat er in hun ochtendblaadje staat, maar bereid zijn om naast datgene wat moet gebeuren ook de context eens tegen het licht te houden, wat uiteraard als zwakte moet worden uitgelegd door de arabist, want dat klinkt zo lekker stoer. Ondertussen krijgt GroenLinks op steeds meer punten gelijk, de hypotheekaftrek is niet langer houdbaar, de marktwerking in de zorg een flop, de cijfers van de huidige regering over terugsturen van asielzoekers wishful thinking etcetera etcetera. Uiteindelijk is GroenLinks niet de wereldvreemde club die hier geschetst wordt, maar de meest realistische.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. "Ondertussen krijgt GroenLinks op steeds meer punten gelijk, de hypotheekaftrek is niet langer houdbaar, de marktwerking in de zorg een flop, de cijfers van de huidige regering over terugsturen van asielzoekers wishful thinking etcetera etcetera. Uiteindelijk is GroenLinks niet de wereldvreemde club die hier geschetst wordt, maar de meest realistische."

   Ja subsidie voor een woning, het moest eens vastlopen, inderdaad. Nu zijn subsidies nooit gezond en leiden tot ellende. Zoals bij zonpanelen, biogassen, windmolentjes, getijdendingessen. Maar ook bij het openbaar vervoer, groen verantwoorde wagentjes, kunstenaars en de rest van de multiculturele zooi.
   En inderdaad is de marktwerking in de zorg mislukt: Die is er namelijk niet !
   Toch maar wat fijn, die goedmensen van GL, die gaan heel vroom naar de biogroenteman omdat het wetenschappelijk uit diverse studies is gebleken dat... maar struikelen enzo vrolijk over de hockeystick van charlatan Al Gore.
   Bidden voor de wereldvrede maar trekken wel ten oorlog in afghanistan.....om schooltjes te bouwen !
   Zijn tegen discriminasie maar kijken heel verstandig de andere kant op als meisjes worden bespuwd of zo hard worden geschopt en geslagen vanwege een sigarette zodat er een been gebroken wordt, door regenboogjongetjes.
   En als het even tegen zit en de sosjaale armoede blijkt hardnekkig, geef je de mensen die wel succesvol zijn, gewoon de schuld om zo het excuus te krijgen om een flinke greep in de portemonnaie te kunnen doen.
   Het internationale bedrijfsleven overal de schuld geven, maar wel lullen met je Kompjoeter op het internet. Het internet, niet uitgevonden door een kunstenmaker en ook niet door iemand in een tuinbroek.

   Blijf geloven in jezelf Jeroen, blijf in de efteling wonen !

   Verwijderen
  2. Eén vraagje nog, Jeroen, vóór of tégen EU, EURO:
   Ben jij van mening dat het volk de gelegenheid zou moet krijgen zich daar over uit te spreken middels een bindend referendum, steun je zo'n voorstel ?

   Verwijderen
  3. Aan Sirik

   Geachte Sirik,

   Niet wens ik dat ik mij moei met de klavierstrijd tussen u en de heer Jeroen.
   Wie is dat, deze Jeroen? Zoe het Jeroen Pauw zijn, de meest gekende hoorndrager van het land?
   De reden om dewelke ik u benader is deze:
   Waarom toch dat kinderachtige verkleinwoord voor vraag?
   Hiermede draagt u bewust of onbewust bij tot de taalverloedering.
   De grote duitse filosoof had het reeds over die Verhunzung der Sprache.

   Hoogachtend,

   J.W. van der Meulen

   Verwijderen
  4. Vraagje betekent niet een kleine vraag in de zin van een huisje een klein huisje zou zijn.
   Met een huisje wordt vaak ook iets gezelligs bedoeld. idem een lekker kontje, hoeft niet echt klein te zijn, maar met de juiste afmetingen. In een ander geval kan het juist het tegenovergestelde zijn: Een enorme kont.

   Bijna alles kan in zo'n vraag besloten zijn.
   Maar de realist heeft tot nu toe nog niets van zich laten horen.
   Een momentje nog denk ik en dan krijgen we het neusje van de zalm te horen.

   Verwijderen
  5. @Jeroen,

   Natuurlijk zijn er zelfs bij groen links mensen te vinden met enig realisme, net zoals er bij de PVV mensen zijn te vinden die eigenlijk helemaal niet zo'n moeite hebben met steniging (mits in verre landen).

   Dat neemt niet weg dat het gros van de ideeën van GL gewoon niet deugt.
   - Samen willen werken met genocidepredikers zoals hamas en de taliban.
   - Genocideprediker Tariq Ramadan kreeg zelfs 3 miljoen euro aangeboden om begrip voor islamitisch geweld te kweken in R'dam ("bruggenbouwen"). Kritiek op Tariqs radicale ideeën noemde GL-wethouder Grashof een "ziekte, waartegen men ingeënt moet worden". Zoals in de USSR.
   - Geweldloze islamcritici zoals Hirsi Ali worden eindeloos zwartgemaakt, geboycot en met de holocaust in verband gebracht. Ondertussen werd de antisemitische extremist Danen bijna vanuit het niets in de partijtop benoemd (ging op het laatste moment niet door, want hij was geen lid).

   Wat je zegt over hypotheekrenteaftrek geldt ook voor huursubsidie, en talloze andere subsidies waar GL nooit moeite mee heeft.
   Waarom moeten forensen betalen voor de hobbys van kunstenaars die hun nepdrollen en pindakaasvloeren anders niet verkocht krijgen?
   Waarom moet er toch geld naar ontwikkelingshulp terwijl iedereen inmiddels weet dat dat averechts werkt?

   Zo kunnen we uren doorgaan, ik zou zo snel geen goed of realistisch plan van GL kunnen bedenken.
   Als jij wel wat weet hoor ik het graag.

   Voorlopig lijkt je "realisme" vooral gebaseerd op onwil door derden waar deze regering weinig tegen kon doen. De zorg is, zoals iemand al zei, nooit geprivatiseerd. Het asielbeleid word structureel gefrustreerd door gemeenten, talloze subsidieslurpers, rechters, de EU etc. Er is echter niks realistisch aan het onbeperkt binnenlaten van iedereen die hier wil wonen.

   Verwijderen
 7. Groen Leip verdient geen enkele zetel,
  Zelden zo'n elitair clubje oogkleppen gezien.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Groen Leip verdient geen enkele zetel,
  Zelden zo'n elitair clubje oogkleppen gezien.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Merk op dat de VVD en GL niet echt zo veel van elkaar verschillen.
  De VVD heeft haar dogma betreft subsidie voor huisaankoop en bedrijfsleven, Groen Links heeft dat dogma betreffende een ander pubiek.
  Maar beiden hebben, al jaren, met elkaar gemeen, dat ze hun politieke doelstellingen proberen te realiseren over de rug van de belastingbetaler, waarna deze vervolgens de sigaar uit eigen doos uitgereikt krijgt. (met achterhouding van een deel van het geld, want ambtenaren moeten ook leven).

  Maar dit geldt natuurlijk ook voor alle andere partijen....... behalve één ! Die partij wil dat de staat in eigen vlees snijden gaat ten faveure van de belastingbetaler. Het is trouwens ook de enige partij die co2 een hype vindt, wij uit de EU moeten en het gevaar van de islam onderkent.

  Dat belooft een gouden toekomst voor deze realistische partij !
  En juist deze partij staat in de peilingen op zwaar verlies..... tien jaar na de dood van Fortuyn.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een dom artikel weer. Ik zou graag met deze dombo in discussie willen gaan, maar helaas. Ik heb het vaker geprobeerd, maar onze al-deskundige is daar te laf voor. Dus van mij geen verklarijg waarom dit een dom artikel is. Iedereen met iets meer verstand dan Jansen zal wel weten waarom. Laat deze man zich bij de islam houden, alleen daar zegt hij zinnige dingen over.
  Krijg ik nu een ban van dit 'democratische' 'open' 'eerlijke' weblogje?

  Gerrit Herders

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Goh Gerrit,
  Hou jij je bezig met het lezen van domme artikelen ?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Aan Sirik

   Wilt u niet vloeken?
   Het staat reeds in het Oude TestamenT;
   Gij zult de naam des Heren niet ijdel gebruiken.
   In het algemeen zijn het vervelende mensen die "Goh" zeggen.
   Mensen wier taalgebruik op keukenmeiden- niveau ligt.

   Hoogachtend,

   J.W. van der Meulen

   Verwijderen
  2. Enkel dat 'Hoogachtend' klopt niet in dit verband.

   Verwijderen
  3. Zoals ik al voorspelde is Jansen ook nu weer te laf om in discussie te gaan.
   Lekker vanuit een ivoren torentje de flinke jongen uithangen.
   Ach ja, Sirik, als je achter de waarheid wil komen moet je je nou ook eenmaal door de domme artikelen worstelen. Overigens ben ik allesbehalve een Grouw Link aanhanger.

   Verwijderen
  4. @Gerrit he,

   Waar zou Jansen met jou over in discussie moeten gaan?
   Je probeert niks van wat hij zegt te weerleggen.
   Je scheldt een beetje, maar dat zal hij vast al wel eerder gezien hebben.

   Overigens zijn er maar heel weinig columnisten die af en toe de discussie aangaan over één van hun columns. Dat is onbegonnen werk voor wie regelmatig schrijft, zeker gezien het niveau van de meeste reacties ("dom, laf, dombo", etc).

   Verwijderen
 12. Dandruff heeft wel een beetje gelijk met zijn opmerking over de wachtkamer van de dokter.
  Toch vind ik dit weer een juweeltje: "De toegang is daar gratis" niet omdat de analyse zo scherp is maar omdat hij een glimlach brengt!
  Hans Jansen weet ook wel dat SP en GroenLinks niet helemaal hetzelfde zijn hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Denk niet langer, stem GroenLinks ?

  Terwijl de kiezer rijpgemaakt wordt voor de slachtbank met de smoes Max 40 Miljard voor ESM en "Europa, zo slegt is da nie "
  Is het volgende bij onze buren te lezen:

  "Verfassungsklage
  Rettung für Frankreich, Italien und Spanien
  ESM-Kläger warnt Karlsruhe: Vertrag bringt 3,7 Billionen Euro Haftungen für Deutschland "

  Dus niet alleen Griekenland, Ierland, Portugal, Italie en Spanje, maar nu, eindelijk, Frankrijk in de spotlights
  Voor een bedrag van 3700 Miljard !! Door de Duitsers op te hoesten.
  Dus:

  Denk niet langer, stem VVD, D66,SP, CDA,PvdA,....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Aan Sirik

   Wat is ESM?
   U noemt een duits tekst zonder dat u de bron deszelven vermeldt.
   U verbaast zich over het woord "hoogachtend".
   Zulks moge een primair vreemd in de oren klinken, maar niet voor een aristocraat des geestes.

   Groet,

   J.W. van der Meulen

   Verwijderen
  2. Ik heb me daarover niet verbaasd.

   Verwijderen
  3. Aan Sirik

   Zoveel te beter dat gij u niet verbaast of verwondert.
   U weet de verwondering is het begin van de filosofie.
   Maar afgaande op uw taalgebruik lijkt gij mij niet iemand die kennis heeft genomen van de geschriften van Kant, Nietzsche of Schopenhauer.
   Ik weet steeds niet wat E.S.M. is

   J.W. van der Meulen

   Verwijderen
 14. ESM = European Stability Mechanism

  BeantwoordenVerwijderen
 15. European Stability Mechanism (ESM)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Naast dat hij onheus en onbeleefd is, is ie lui.

   Verwijderen
  2. Aan John doe jdoe 312

   Hartelijk dank voor uw verklaring van die malle afkorting E.S.M.

   De man die zich "Sirik" noemt was te lui om mij zulks diets te maken.

   Groet,

   J.W. van der Meulen

   Verwijderen
 16. Groenlinks een studentenpartij? Ik voel me als student ernstig beledigd, ik en mijn studiegenoten zijn verre van groen en links!

  Groet, een bedrijfskunde-student uit het noorden des lands.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Is zulks ook reeds een studie, bedrijfskunde?
   Wellicht kunt u het personeel in supermarkten beter instrueren bij de vulling van vakken.
   Tegenwoordig heet zulks "vakkenvuller".
   Geen zakkenvuller.

   Verwijderen