In Wallonië is een buitenproportioneel aantal mensen als ambtenaar werkzaam bij de verschillende overheden of heeft een uitkering. Iemand moet het geld voor die salarissen en uitkeringen verdienen. En de iemanden die dat doen, dat zijn de Vlamingen. De overdrachten van belastinggeld van Vlaanderen naar Wallonië zijn substantieel, en er is geen uitzicht op verandering. Vlamingen vinden dat zo langzamerhand zonde van hun geld. Daarom stemmen ze zoals ze stemmen.
De Belgische centrale overheid heeft via die overdrachten aan het Franstalige zuiden van het land een gat geboord in de portemonnee van elke Vlaming. Of moeten we ‘beurs’ zeggen in plaats van ‘portemonnee’? Het was immers een taalstrijd? ‘Portemonnee’ is zoals bekend de verbastering van een Frans woord. De Vlamingen zullen dat woord dus wel niet gebruiken.
Maar terzake. Denkt er nu werkelijk iemand dat de Vlamingen zich zullen willen aansluiten bij een verzorgingsstaat waar de regering een gat geboord heeft in de portemonnee van al zijn werkende burgers door onbekommerd allerlei soorten uitkeringen te verstrekken aan iedereen die de Nederlandse grens over weet te komen en/of zichzelf ongeschikt acht voor het verrichten van betaald werk?
Nederland is een verzorgingsstaat die op den duur zal bezwijken onder de last van de financiering van de leningen die het heeft aangegaan om aan zijn zelfgekozen verplichtingen te voldoen; het staat bovendien nagenoeg onbeperkt borg voor de zwakke broeders in de Eurozone, en verstrekt royaal subsidies aan leuke linkse hobby’s. Het aantal overheidstaken waar belasting voor moet worden opgebracht is in Nederland de laatste tijd zoals bekend wat aan de ruime kant. Het ziet er niet naar uit dat de Vlamingen aan al die menslievende grappenmakerij zullen willen gaan meebetalen.
Bij samengaan met Nederland in plaats van Wallonië is het toepasselijke spreekwoord ‘Van de regen in de drup’. Toch zijn het niet alleen banale financiële overwegingen waardoor de Nederlandse fiscus dit vette hapje zal mislopen. Er is in Vlaanderen vast heel veel mis, maar in allerlei opzichten is zelfredzaamheid in Vlaanderen wat gewoner dan in Nederland. Wie dat niet gelooft, moet maar eens in het onderwijs gaan kijken.
Belgische studenten in Nederland kunnen hun verbazing over de mentaliteit van hun Nederlandse medestudenten vaak maar moeilijk verbergen. ‘Meneer, wat moet ik hiervan onthouden’, dat is naar een Vlaamse studente ooit opmerkte, wel het onnozelste wat zij rapporteerde op college gehoord te hebben. En dat wordt dan niet één keer gevraagd, maar bij herhaling. (Lag aan de docent, denkt een goede Nederlander nu meteen. Als u dat dacht toen u dit las, dan bent u een goede Nederlander).
Nederlandse studenten in België daarentegen kijken hun ogen uit vanwege de hoge werkdruk, en het hoge tempo en niveau. Het kan ook moeilijk anders: België voelt van nabij de hete adem van Frankrijk, waar studies en opleidingen elitair en moeilijk zijn. Dat heeft invloed. Vlaanderen zou wel gek zijn het Nederlandse principe van gelijkheid en middelmatigheid in het onderwijs over te nemen. Aan Frankrijk grenzen heeft namelijk ook voordelen.
Maar goed, helaas voor de Nederlandse fiscus zijn de Vlamingen dus niet gek. Daarom zal Vlaanderen zich nooit en te nimmer aansluiten bij het paradijs dat het Koninkrijk der Nederlanden is geworden. Wen er maar aan.
Goed gezien heer Jansen. Mijnheer Erdowaan zegt het nog wat duidelijker:
BeantwoordenVerwijderenhttp://www.welt.de/politik/ausland/article109889050/Erdogan-Berater-sieht-gottlosen-Westen-als-Verlierer.html
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
BeantwoordenVerwijderenSinds een samenvoeging binnen ons bedrijf met België en Luxemburg werk ik veel met vlamingen. En die hebben ellenbogenwerk en achterklap tot hoogste kunst verheven. In plaats van rechtstreeks contact word alles via managers gespeeld. In je gezicht knikken ze ja, achter je rug om doen ze heel wat anders.
BeantwoordenVerwijderenVolgens de luxemburgers, die al langer met hun samenwerken, schijnt dit de normaalste gang van zaken te zijn
Ik zit niet te wachten op een samenvoeging.
Je hebt volledig gelijk.
Verwijderenhttp://www.n-va.be/over-n-va/faq#faq-ideo
BeantwoordenVerwijderenDe Wever is geen Wilders.
"Als Vlaanderen vrij komt van België.."
VerwijderenDeze zin klinkt menig Flamingant als muziek in de oren.
Professor Jansen heeft gelijk, hereniging met Noord-Nederland is voor de Zuid-Nederlanders om economische en onderwijskundige redenen niet gunstig.
Te overwegen valt afdracht aan de toekomstige republiek Vlaanderen van Zeeuws-Vlaanderen, Noord-Brabant en nederlands Limburg.
Zulks uiteraard na referendum.
N-VA= Nieuwe Vlaamse Allicantie, niet Nationalistisch..ect.
BeantwoordenVerwijderenVerder staat N-VA bekend als extreem rechts, fassisties.
Wat betreft klimaat en energie schrijft de N-VA: "De vervuiler betaalt" en "bestrijding van de opwarming van de aarde".
Het eerste komt uit de linxe hoek en het tweede is ook linx (maar linx is ook cda en vvd) en is kletskoek. ( Zie Prof. Kroonenberg: www.salomonkroonenberg.nl)
Verder wil de N-VA het energiebeleid regelen en is dus voorstander van centraal geleide planeconomie. ( En wie is dat tegenwoordig niet ? CDA, pvda,VVD in ieder geval wel)
Zo zie je maar extreem vlaams fassisme is ook groen!.
'België voelt van nabij de hete adem van Frankrijk, waar studies en opleidingen elitair en moeilijk zijn.'
BeantwoordenVerwijderenWashington Post headline
French president pushing homework ban as part of ed reforms
How do you think this would go over in the United States? French President François Hollande has said he will end homework as part of a series of reforms to overhaul the country’s education system.
http://www.washingtonpost.com/blogs/answer-sheet/wp/2012/10/15/french-president-pushing-homework-ban-as-part-of-ed-reforms/
‘Meneer, wat moet ik hiervan onthouden’
BeantwoordenVerwijderenMijn dochter studeerde in Leiden Talen en Culturen van Latijns Amerika en in Leuven psychologie. (ok geen echte studies, maar toch, is arabist eigenlijk een echte studie?) In Leiden pakte zij een avond voor een tentamen haar boeken op en scoorde gemiddeld een acht, veel begripsvragen. In Leuven moest zij een week voor het tentamen de boeken in want je moest veel uit het hoofd kennen, begripsvragen waren er veel minder, en haalde gemiddeld een zeven.
België is echt buitenland. De vraag is niet of Vlaanderen en Nederland ooit weer kunnen samengaan, de vraag is hoe het ooit mogelijk is geweest dat die twee total verschillende culturen in het verleden ooit bij elkaar hebben gehoord. Vlaanderen is altijd rijker geweest, zij toonde meer rijkdom en verborg haar armoede. Tegenwoordig zijn er in België grotere inkomensverschillen en standsverschillen dan in Nederland.
BeantwoordenVerwijderenWaarom de Vlamingen en de Walen niet bij elkaar horen heeft te maken met de taal, maar ik vermoed dat de Waal net als de Nederlander afwijkt van de Vlaming. Samengaan is dus geen optie, de taalstrijd zou verdwijnen om plaats te maken voor een soort cultuurstrijd. Een geluk zouden we wel hebben, de Oranjes zouden dan ingewisseld kunnen worden voor van Saksen-Coburg-Gotha en dat is goedkoper. Toen ik het nieuws hoorde dat Vlaanderen af wil van die parasiet die Wallonië heet, dacht ik nog eventjes aan een samengaan, maar echt mogelijk is dat niet. Vlaanderen past nergens bij, en de inwoners zitten niet te wachten op een nieuwe teek in de nek. Want tenslotte was het België dat na de afsplitsing de rijkdommen hield en Nederland behield de 'Gulden'. Het (groot) kapitaal is altijd in Vlaanderen gebleven. Nederland is egalitair en Vlaanderen elitair. Het Calvinisme botst met de Vlaamse Bourgondiërs. Het totale onvermogen om simpele problemen op te lossen zal in Nederland niet worden geaccepteerd en de respectloosheid van Nederlanders zal in Vlaanderen in verkeerde aarde vallen.
België is een mooi land, fantastisch voor de vakantie, kijken naar de rijke historie en de potsierlijke adel, meneer pastoor, de afdelingschef en plaatselijke politici die op een voornaam voetstuk staan. België is werkelijk fantastisch, maar na een paar dagen is het om gek van te worden. Samengaan; NOOIT!
"Waarom de Vlamingen en de Walen niet bij elkaar horen heeft te maken met de taal,"
VerwijderenNeen.
Vlaanderen en Nederland lijken cultureel sterk tegengesteld; NL is grof-egalitair, VL geraffineerd-'elitair' (zie Goor 18.10.12, 2e alinea, 6e regel van onderen) of beter: hiërarchisch. Culturele verschillen zijn interessant en kunnen complementair zijn, maar alleen een langdurig, bewaakt project zou VL en NL in één staatkundig verband bijeen kunnen brengen en houden. Als beide partijen zoiets graag zouden willen.
BeantwoordenVerwijderenVan de Vlamingen zegt men dat ze alles gemeen hebben met de Walen, behalve de taal, en niets met de Nederlanders, behalve de taal; en ik geloof dat. Maar een VL-NL samengaan op het gebied van taal lijkt gewenst, en uit wederzijds eigenbelang mogelijk. En op het terrein van de defensie kan denk ik ook wat. VL doet het land, NL de zee. Zoiets.
"Van de Vlamingen zegt men dat ze alles gemeen hebben met de Walen, behalve de taal, en niets met de Nederlanders, behalve de taal; en ik geloof dat"
Verwijderenneen !
pak google maps satelite. zoom in op Belgie en je kunt aan het landschap zien hoe de taalgrens loopt.
Dus heeft het niet alleen met de taal te maken maar met de volledige cultuur.
Als Vlaming ik enkel te over de aansluiting bij Nederland te zeggen , me alle Chinezen mor nie bij den dezen .waarom zouden we een ramp voor een andere ramp . ik zeg nee maar we hebben u niet nodig
BeantwoordenVerwijderen