Eerste hulp bij burgeroorlog

Logisch en niet meer dan menselijk dat mensen hun land waar een burgeroorlog woedt, proberen te ontvluchten. Dat ze dan niet naar een veilig, nabij gelegen buurland vluchten, dat is wat merkwaardig want als er in Nederland een burgeroorlog uitbreekt, zou ik eerder aan een veilig dichtbij gelegen land denken dan aan een mij totaal onbekend ver weg gelegen werelddeel waar ik de taal niet van spreek en waarvan de cultuur mij wezensvreemd is, maar dáár wil ik het niet eens over hebben.

Wat ik dus onlogisch vind en onmenselijk maar wat je niemand hoort zeggen, is dat mensen in zo’n
oorlogsgebied gewoon doorgaan met het verwekken van kinderen, oorlog of geen oorlog, de natuur doet wat de natuur doet.

De burgeroorlog in Syrië duurt nu zo’n vier jaar en je ziet vluchtelingen met pasgeboren baby’tjes en peuters aan de hand deze kant op komen. Let wel, ik heb het dus niet over de kinderen die ouder zijn dan vier jaar, wat even goed afschuwelijk is om die aan zo’n ongewisse vlucht te onderwerpen, maar over de kinderen die ná 2011 in Syrië zijn geboren.

Wat zijn dat voor mensen die kinderen op de wereld zetten terwijl de hel om hen heen is losgebroken? Waarom wachten ze niet even met voortplanten tot de rust is wedergekeerd?  Wat dat betreft verschillen we maar weinig van de beesten want anders zouden ze het wel laten.

De beste (ontwikkelings)hulp, en zeker voor oorlogsgebieden, zijn wat mij betreft voorbehoedsmiddelen: anticonceptie-pillen, condooms, gratis voor iedereen.
Het scheelt zo onnoemelijk veel leed. Dan was dat Syrische jongetje van drie niet verdronken want het was er niet geweest… Mag ik dit zeggen? Ja, dat mag ik zeggen.

5 opmerkingen:

 1. Syriërs kunnen nog op onze sympathie rekenen.
  Morgenland en Avondland vullen malkander aan.
  Maar wat motten we met mensen uit Afghanistan, opdat ik een voorbeeld noeme.
  Vluchtelingen uit Afghanistan zijn meestal communisten die zich schuldig maakten aan misdaden tegen ons pathaanse broedervolk.
  Een fatsoenlijke Afghaan behoeft niet te vluchten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Inderdaad. Haal de geboortestatistieken van Nederland tijdens WO II er maar bij. De val van Stalingrad en dolle dinsdag zorgden nog voor geboortepiekjes. En daarna kwam natuurlijk dé babyboom.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De oorlog is Syrië is een gevolg van twee wensen.

  1 De wens om een EU-gasleiding door Syrië te laten lopen, ongeacht met of zonder toestemming door het lokale wettig gezag. ( onze lieve koningin is daar voor nog speciaal naar Qatar afgereisd om vorkje te prikken met de lokale stamhoofden)

  2 De USA willen Rusland gaarne geïsoleerd zien. Vandaar de wens om de Russische basis te Syrië te vernietigen.
  No boots on the ground en dus richt men middels contractors ISIS of IS of ISIL op.
  De islamitische Staat is een product van Washington en voorzien van moderne wapens vanuit het vrije moderne westen.
  Dat was de situatie tot voor kort.
  Maar het is uit de hand gelopen.
  Nu bombardeert het Nederlandse ministerie van OORLOG een VN-land zonder dat er nog maar sprake is geweest van een VN-tribunaal (zie MH17) De Nederlandse staat, zonder instemming van de Nederlandse bevolking en de rest van de coalitie van "willing Nations" bombarderen net zo makkelijk onschuldige gezinnetjes in Syrië als toen in Libië.
  Zeg maar:
  De daden van het Nederlands regime is goed voor zo'n 30.000 kinderlijkjes op het strand.
  Niet verdronken in de nacht, maar desnoods in klaar daglicht aan stukken gereten dankzij onnauwkeurige precisie-bombardementen, voldoende drones en de onvermijdelijke bedrijfsongevallen 'collateral damage' genoemd.

  En dat terwijl Assad beschuldigd wordt dat hij niet geheel vegetarisch zijn land verdedigt.

  Hoezo Internationaal strafhof te Den Haag ?
  Internationale solidariteit,
  "Fatsoen moet je doen" ?
  Vier en vijf Mei ?
  en zes Mei.

  "Allen, die hier tesamen zijn,
  de levenden, de doden,
  de handbreed, die ons scheidt, is klein,
  wij zijn tesamen ontboden voor het gericht ...

  Gedenk de liefste, die hier ligt,
  de broeder, vrind of vader,
  maar gun Uw ogen wijder zicht,
  aanzie het land en alle mens tegader,
  hoor dit bericht:

  Wij staan tesaam voor het gericht
  voor goed of kwaad te kiezen,
  een volk dat voor tirannen zwicht,
  zal meer dan lijf en goed verliezen,
  dan dooft het licht. "

  Wat zal ons overkomen als wij het goede uit het oog verliezen ?
  Wanneer maken wij korte metten met de Nederlandse staat ?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ‘Vluchtelingen’ verwekken kinderen specifiek als middel om aan een verblijfsvergunning in een Westers land te komen. Hier wonen naïeve, kinder-achtige mensen wier harten smelten bij de aanblik van jonge, kleine, tragische, schattige ‘vluchtelingenkinderen’. Die telgen cum hun ouders niet toe te staan zich bij ons domiciliair te voegen, is ons dan nauwelijks meer mogelijk.

  Het doorlopend succes van deze immorele chantage maakt duidelijk dat in landen waar ‘onze’ massa-immigranten vandaan komen het niet aan een bepaalde kennis van de Westers cultuur ontbreekt. Die is zwakzinnig en werkt onzedelijke criminaliteit in de hand. De laatste halve eeuw zijn onze Nederlandse sexuele mores op praktisch niveau aanzienlijk verbeterd, maar onze officiële, sociaal goedgekeurde opvattingen m.b.t. geboorte e.d. zijn daarbij achtergebleven. Ideologisch zijn we nog steeds natalistisch en fallistisch, met fatale gevolgen vooral in en voor het buitenland. In zo’n geval spreken antropologen van een ‘cultural lag’. Nota bene: in het overbevolken van de wereld neemt Nederland een leidende positie in.

  Verwant aan boven geschilderde kinderprostitutie is in de USA het verschijnsel van de zgn. ’anchorbabies’. Ouders - Mexicanen e.a.- leggen daar sedert vele jaren hun koekoeksei dat uitgekomen volgens de USA-Wet automatisch Amerikaans burger is. Via het zwaan-kleef-aan principe heeft dat daar tot een millioenen import aan immigranten geleid. Waar het land beslist niet rijker van is geworden. Een uitvoerig onderzoeksrapport einde augustus 2015 op het Amerikaanse weblog HOT AIR gepubliceerd toont dit aan. USA presidents-kandidaat Trump, in de nieuwsmedia diep geminacht en voor gek verklaard, wil er iets aan doen.
  LES1: Massa-immigratie verarmt.

  Kinderen verwekken in vluchtelingenkampen en vergelijkbare zorgwekkende toestanden, is walgelijk. Daar moet iets tegen worden gedaan. Van Minister Ploumen mag bij ontwikkelingshulp (OWH) niet aan de geslachtelijke reproductivteit van de begiftigden worden getornd. Uit het hoofd geciteerd.
  LES2 Alles wat nuttig is en helpt, mag van Nederland niet.
  Ik houd veel van kinderen, maar niet van te veel kinderen. Ik deel de mening van het ketterhoofd van Uqbar: ‘Spiegels en copulaties zijn weerzinwekkend, want zij vermeerderen het aantal mensen’. (Borges).

  Ik ben geen voorstander van het onderhouden van onze massa-immigratie; mens, dier en milieu lijden eronder. En denk i.h.b. aan onze ‘haram’ honden en aan onverdoofd slachten.
  Aan de andere kant hebben wij ons minstens deels die volksverhuizing zelf op de hals gehaald. Decennia-lang heeft OWH tot weinig meer dan bevolkingsexplosies geleid. Welnu, de opbrengst van die OWH krijgen we terug in de vorm ongewenste immigratiestromen. We maaien ongewild wat wij zaaiden, krijgen wat wij verdienen.
  Slot conclusie: we gaan er niet aan door de atoombom, maar door geloof in bakerpraatjes.

  HPax

  BeantwoordenVerwijderen
 5. "De beste (ontwikkelings)hulp, en zeker voor oorlogsgebieden, zijn wat mij betreft voorbehoedsmiddelen: anticonceptiepillen, condooms, gratis voor iedereen."

  En juist dat is een van de redenen waarom het zo fout gaat.
  Ontwikkelingshulp.
  Een noodgeval daar kan, in veel gevallen, men niets aan doen en kortstondige snelle hulp is vaak geboden en moreel juist.

  Maar continue verkeerd gedrag over een lange periode te belonen, te subsidiëren ipv van af te leren, is immoreel.

  Stel nu dat in het gelijke geval een bevolking in de problemen is gekomen maar dat er in dit geval geen hulp van buitenaf door een andere cultuur, andere bevolkingsgroep, mogelijk is.
  Zo'n volk in problemen krijgt het dan zwaar voor de kiezen of sterft zelfs uit. Óf het zoekt een permanente oplossing.
  Bijvoorbeeld. bij smelten van de poolkap moeten de Inuit wellicht verhuizen of andere manieren vinden om te overleven.
  Bij dieren en planten is men daar heel duidelijk in en is er geen dogma: survival of the fittest. Voor de mens schijnt dit dan niet te moeten gelden.
  Als men zelfbestemming of behoud van cultuur, traditie, soevereiniteit wil hebben en houden, dan moet men ook op de blaren zitten.
  Het ene volk is niet verantwoordelijk voor de foute beslissingen/opvattingen van een ander volk.
  Indien dat wel zou zijn zullen foute tradities in stand worden gehouden en anderen tot de eeuwigheid verplicht tot ondersteuning.

  Internationale solidariteit is een regelrechte leugen en 'ontwikkelingshulp' een foute term. Er is namelijk geen sprake van een ontwikkeling, maar juist van het in stand houden van verkeerde culturele gebruiken, tradities, verkeerde morele en ethische opvattingen.
  En ook dan weer wordt een falen beloond met een redding, niet met een verbetering. (succes is niet meer mogelijk). Er is zo doende geen progressie, geen evolutie.
  In tegendeel. Voor in de toekomst is berekend/voorspeld dat ooit Nigeria eens 600 miljoen inwoners bevatten zal. Dat is meer dan nu er in Europa zijn. Als deze gemeenschap (herhaaldelijk) verkeerde beslissingen neemt of door andere zaken in de problemen komt, behalve dan een ongeluk of ramp, wie is er dan moreel verplicht te helpen ?

  Het opblazen van rubberboten kan nu al beginnen.  BeantwoordenVerwijderen