Sterrenstof

Dat mensen lui zijn, mag geen nieuws zijn. En lui denken, dat van alle tijden is, hoort daarbij. Mensen kunnen hoogopgeleid zijn maar toch enorm lui denken. (Of die opleiding stelt tegenwoordig niets meer voor, dat kan ook.) 

Zo hoorde ik een vriend zeggen dat hij die nieuwe donorwet - waardoor dus iedere Nederlander bij voorbaat automatisch donor is, daar hoeft-ie helemaal niets voor te doen - zo goed vindt omdat hij al heel lang donor wilde worden maar te lui was om zich op te geven. 

Ik vind 'm sterk. Ja, voor zulke luie mensen is die nieuwe donorwet echt een uitkomst.... 

Dat het tegenovergestelde waar is, want donor betekent 'gever' en niet ‘nemer’ of graaier,

hindert die lui denkende vriend niet. En al helemaal niet dat nu de mensen in actie moeten komen die liever niet hebben dat de overheid vooraf over zoiets persoonlijks, zoiets intiems als hun organen ongevraagd gaat. Zíj kunnen het zich niet permitteren lui te zijn. Zij móeten nu in actie komen.  

Er zitten onder deze niet-luie denkers trouwens genoeg mensen die donor willen worden, maar niet op deze Orwelliaanse manier. De overheid mag ongevraagd belasting heffen maar van onze organen blijf je op die manier af.

Nog gekker maakte een vriendin 't. Toen ik zei dat 't toch niet zo idioot is maar juist democratisch om over dit wat iedereen aangaat, z’n eigen lijf, een referendum te houden, beweerde ze doodleuk: wat nou hart voor democratie? Ik heb hart voor mijn (vaak lijdende) medemens!

Ja, als lui denken samen valt met willen deugen, krijg je goedkope, sentimentele opmerkingen, waarbij geen rekening wordt gehouden met anderen. O wat zijn deugmensen overtuigd van hun morele gelijk, daar komt geen ratio meer aan te pas, is-niet-meer-nodig! Deugen op zich volstaat.Het liefst zou je die deugmensen allemaal het boek 'Op denkles' van Sebastien Valkenberg cadeau geven, maar ook die aanbeveling gaat men gemakkelijk uit de weg, zo heb ik gemerkt.

Dat de nieuwe donorwet indruist tegen het integriteitsprincipe, zegt luie deugdenkers vaak weinig. Naast de meest gehoorde luie gedachte, dat je hoe dan ook toch 'n keuze hebt, zijn de enige antwoorden die je krijgt al snel doorspekt met religieuze dooddoeners die de pastoor of predikant zondags als uitsmijter gratis serveert.
Zo beschuldigt de luie deugdenker impliciet criticasters van gevoelloosheid en hardvochtigheid. De kritische medemens is iemand die nooit aan een ander denkt. Zo herkennen we de luie denker weer.

Als weerbare democraat ben ik ook voor meer donoren maar de heersende politieke elite, de luiste van allemaal, overtuigt mij niet met deze opgelegde keuze. Zo gemakkelijk laat ik me niet nemen. En, mocht blijken dat ik zelf een orgaan nodig heb dan verandert dat niets aan mijn mening dat de nieuwe donorwet die nu is aangenomen onethisch en verwerpelijk is. Wie wil er nou een orgaan dat onvrijwillig genomen is?

De luie denker vindt 't wel goed zo, die schuift de hete aardappel liever door, dat is wel zo gemakkelijk en comfortabel en voorkomt gênante gesprekjes. Natuurlijk zijn de molecuultjes waaruit we zijn opgebouwd, geleend, want immers sterrenstof, maar dat geeft welke overheid dan ook (zonder deze sterrenstof te hebben uitgedeeld!) nog niet het recht de nog warme molecuultjes ongevraagd op te eisen.

Ik zeg dan ook: wees geen luie denker, wees geen luie democraat, sta voor een democratische beslissing, dat verdient dit onderwerp dat ons allen aangaat voor de volle honderd procent. Dus teken het referendum, of je nu voor of tegen de nieuwe donorwet bent, en doe het nu en doe het hier.

10 opmerkingen:

 1. Hoogopgeleid op zich is reeds een idiote zegswijze, die alleen aan het verwekelijkte brein van een democraat kan zijn ontsproten. Democraten weten altijd weer iets nieuws te verzinnen. Vroeger zei men: hij of zij heeft universiteit. Maar dat mag niet meer. Je mag je vooral niet verheven voelen boven de domme massa. Wie denk je wel dat je bent? zo luidt het motto. Altegader ofwel ezel ofwel God.
  Zo heten onderwijzers tegenwoordig: leraren. En leerlingen van de politieschool: studenten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goedendag, ik ben Josef Lewis. Een gerenommeerde, legitieme en geaccrediteerde geldschieter. We geven allerlei soorten leningen uit op een zeer snelle en gemakkelijke manier, persoonlijke lening, autolening, woninglening, studielening, bedrijfslening, uitgevaardigde lening, consolidatie van schulden. enz

   Word vandaag goedgekeurd voor een zakelijke of persoonlijke lening en krijg geld binnen dezelfde week na aanmelding. Deze persoonlijke leningen kunnen worden goedgekeurd ongeacht uw kredietwaardigheid en er zijn veel tevreden klanten die deze claim ondersteunen. Maar je krijgt niet alleen de persoonlijke lening die je nodig hebt; je krijgt de goedkoopste. Dit is onze belofte: wij garanderen het laagste tarief voor alle leningen met gratis onderpanduitkeringen.

   We streven ernaar een positieve blijvende indruk achter te laten door de verwachtingen van mijn klanten te overtreffen bij alles wat ik doe. Ons doel is om u met waardigheid en respect te behandelen en tegelijkertijd de beste service te bieden. Geen sociale zekerheid Nummer vereist en geen kredietcontrole vereist, 100% gegarandeerd. Vriendelijk reageren onmiddellijk met behulp van de onderstaande gegevens indien geïnteresseerd in een lening en wees vrij van oplichting ..

   E-mail: progresiveloan@yahoo.com
   Oproep / WhatsApp: +16626183756
   Website: https://progresivefunding.wordpress.com

   Verwijderen
 2. In rapportages van zich in het Buitenland afgespeeld hebbende rellen & opstootjes, wordt wel eens van ‘studenten’ gerept die ze zouden hebben veroorzaakt. In feite evenwel zijn het meestal ten hoogste scholieren die er zich aan hebben overgegeven, straatjeugd dus, of leerlingen van koranscholen.

  Heel vreemd, die statusinflatie in onze egalitaire samenleving. Neem bijvoorbeeld ook ‘kappersakademie’, ‘pedagogische akademie’ (oudtijds: kweekschool), ‘Colleges’ voor middelbare scholen.

  HPax

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hpax Middelbare school is een gruwelijk burgerlijk rotwoord. Mensen met gymnasium of lyceum durven daarvoor niet uit te komen en reppen van middelbare school.

   Verwijderen
 3. Welkom bij AVANT LENINGEN, heeft u online een echte lening nodig om uw facturen veilig te stellen? Start een nieuw bedrijf? Heeft u een persoonlijke lening nodig? of zakelijke lening, vraag om een ​​snelle en gemakkelijke lening om een ​​nieuwe financiering van uw projecten te starten tegen een laagste rentetarief van 2%. Hebt u een lening nodig? Heeft de bank of Payday Loan Company uw leningaanvraag afgewezen vanwege uw lage kredietscores of het ontbreken van aanvullende beveiliging? en u hebt dringend behoefte aan deze persoonlijke of zakelijke lening om uw bedrijf opnieuw te financieren, uw rekeningen te betalen, uw slechte kredietproblemen op te lossen, een eigen huis te kopen en te bezitten? etc. NEEM NU CONTACT OP MET VIA EMAIL: {avantloan@yahoo.com}

   Avant Loans is het eerste uitleenplatform dat gebruik maakt van kunstmatige intelligentie en machine learning om krediet te waarderen en het leenproces te automatiseren. Avant heeft bewezen goede kredietprestaties te leveren en behield een van de hoogste consumentenbeoordelingen van de branche volgens toonaangevende websites voor consumentenrecensies. Vraag vandaag nog een lening aan en een bedrag naar keuze door ons te bereiken via e-mail: {avantloan@yahoo.com}

   Avant Loans geloven dat iedereen een betere financiële toekomst verdient als ze ernaar streven. We hebben een marktplaats gebouwd die de kosten laag houdt en de kansen hoog houden.

   U kunt ons ook via onze website bereiken, maar voor direct antwoord vult u het onderstaande aanvraagformulier in en stuurt u ons door naar ons e-mailadres {avantloan@yahoo.com}

  * Voor-en achternaam:
  * Leningbedrag nodig:
  * Leentijd:
  * Doel van de lening:
  * Stad land:
  * Telefoon Nee:
  * Hoe heb je over ons gehoord:

   Echt geïnteresseerd om een ​​lening te krijgen, e-mail ons dan vriendelijk naar {avantloan@yahoo.com} met bovenstaande leningvereiste.

   Hoogachtend,
  Etienne L. Audrey
  Bedrijf: Avant Loans
  Contact: avantloan@yahoo.com

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nog even los van alle morele bezwaren die er te bedenken zijn tegen een overheid die alle Nederlandse organen als overheidsbezit ziet.

  Een van de belangrijkste bezwaren tegen die wet is juist dat dit GEEN extra donoren op zou leveren. In eerste instantie hebben veel donoren uit protest hun donorschap opgezegd.
  Maar ook als de wet in 2020 ingaat zal dat niet automatisch tot meer donoren leiden. Artsen zullen dit namelijk ook met familie moeten overleggen, en kreten als "deze organen behoren nu de staat toe" doen het vaak erg slecht op zo'n moment. Veel artsen zullen de familie daar niet mee lastig willen vallen. En doen ze dat wel, dan zal dat relatief vaak tot een "nee" van de familie leiden.

  De beste oplossing kwam van shockblog GeenStijl. Gewoon mensen de vraag voorleggen als ze hun rijbewijs of paspoort komen ophalen of verlengen. Dan kan iedereen zelf kiezen, en heel veel mensen zullen dan vrijwillig donor worden.
  En "vrijwillig" is het toverwoord.
  Een vrijwillig "ja" van de betrokkene maakt de vraag om organen af te staan makkelijker voor de artsen, en voor de nabestaanden.

  Maar goed, Demofoob'66 heeft weer gewonnen.
  Naast het referendum nu ook de lichamelijke integriteit afgeschaft, èn het donorschap om zeep. Allemaal omdat we weer op het criminele kartel gestemd hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Thanks a lot for sharing and I have some special things for you. If you are in free time. Read and ponder the good quotes of life below, you will surely draw in life's own deep lessons.quote about not giving up on love and or you can relax by playing the game after the tired working timenitro racing games You can relax by reading the stories as truyện tình cảm 18 hay nhất. Each article definitely sexmang to give you the most comfortable feeling. Enjoy the experience!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hallo,

  Ik ben de heer Collins Mark, een legitieme, gerenommeerde geldschieter. Wij zijn een bedrijf met financiële ondersteuning. We lenen fondsen uit aan particulieren in
  financiële ondersteuning nodig hebben, of geld nodig hebben om rekeningen te betalen, om te investeren in het bedrijfsleven. Ik zal u graag een lening aanbieden. E-mail ons nu via

  (Collinsmark640@gmail.com)

  Naam van de begunstigde:........
  Land: .............
  Bedrag vereist ............
  Leentijd: ...........
  Telefoonnummer.............
  Seks:............
  Thuisadres:......

  Vriendelijke groeten.
  Collins Mark

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Aandacht:
  Bent u op zoek naar een ECHT FINANCIEEL LENINGSBEDRIJF om u een lening te geven tussen 5.000 Euro en 5.000.000 Euro (voor een bedrijfs- of bedrijfslening, persoonlijke lening, woningkredieten, autolening, schuldconsolidatieleningen, risicokapitaal, lening in de gezondheidszorg, enz.)
  Of heeft u om de een of andere reden een lening van een bank of financiële instelling geweigerd?
  Meld u nu aan en ontvang binnen drie dagen een echte financiële lening die is verwerkt en goedgekeurd.
  METHODIST LIMELIGHT CO-OPERATIVE LENING BEDRIJF, wij zijn een "Internationaal erkende leningverstrekker" die ECHTE FINANCIËLE LENINGEN verstrekt aan particulieren en bedrijven tegen een lage rente van 2% met uw geldige identiteitskaart of het internationale paspoort van uw land ter verificatie.
  Onze lening Terugbetaling begint 1 (één) jaar nadat u uw lening hebt ontvangen, en de terugbetalingsduur varieert van 3 tot 35 jaar.

  VOOR ONMIDDELLIJKE REACTIE EN VERWERKING VAN UW LENINGVERZOEK BINNEN 2 WERKDAGEN,
  Neem rechtstreeks contact met ons op via deze e-mail: methodistcooperativeloan@gmail.com


  Neem contact met ons op met de volgende informatie:

  Voor-en achternaam:____________________________
  Bedrag nodig als lening: ________________
  Leentijd: _________________________
  Doel voor lening: ______________________
  Geboortedatum:___________________________
  Geslacht:_______________________________
  Burgerlijke staat:__________________________
  Contact adres:_______________________
  Stad postcode:__________________________
  Land: _______________________________
  Bezetting:____________________________
  Mobiele telefoon:__________________________

  Stuur uw verzoek voor onmiddellijke reactie op: methodistcooperativeloan@gmail.com

  Dank je.
  Mevrouw KATHY HALL
  Regisseur.
  METHODIST LIMELIGHT CO-OPERATIVE LENING BEDRIJF
  E-mail: methodistcooperativeloan@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Are You A Business Man Or Woman? Are You In Any Financial Mess Or Do You Need Funds To Start Up Your Own Business? Do You Need A Loan To Start A Nice Small Scale And Medium Business? Do You Have A Low Credit Score And You Are Finding It Hard To Obtain Capital Loan From Local Banks And Other Financial Institutes?. - Intermediaries / Consultants / Brokers Are Welcome To Bring Their Clients And Are 100% Protected. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: CYSCredits@Post.com ( CYSCredits@Asia.com )

  We Like To Inform You That Our Main Goals Are To Help Companies And Entrepreneurs Raise Their Business To New Heights By Investing, Consulting And Raising Capital Without Bank Lending. We Are Qualified In All Aspects Of Financing, Banks And Asset Based Lending. We Have The Ability To Handle All Aspects Of The Financial Needs And Challenges Of Our Clients, Including; Real Estate Investment And Any Other Large Variety Of Sectors That Need Financing. - Intermediaries / Consultants / Brokers Are Welcome To Bring Their Clients And Are 100% Protected. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: CYSCredits@Post.com ( CYSCredits@Asia.com )

  WE OFFER ALL KIND OF LOANS - APPLY FOR AFFORDABLE LOANS.

  Do You Need A Loan To Consolidate Your Debt At 1.0%? Or A Personal Loans * Business Loans etc. - Intermediaries / Consultants / Brokers Are Welcome To Bring Their Clients And Are 100% Protected. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: CYSCredits@Post.com ( CYSCredits@Asia.com )

  - Complete Name:
  - Loan amount needed:
  - Loan Duration:
  - Purpose of loan:
  - City / Country:
  - Telephone:
  - How Did You Hear About Us:

  Do You Need A Loan To Consolidate Your Debt At 1.0%? Or A Personal Loans * Business Loans etc. We Offers Financial Consulting To Client, Companies Seeking Debt / Loan Financing And Seeking For Working Capital To Start A New Business Or To Expand Existing Business. Intermediaries / Consultants / Brokers Are Welcome To Bring Their Clients And Are 100% Protected. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: CYSCredits@Post.com ( CYSCredits@Asia.com )

  BeantwoordenVerwijderen