Maar niet op de teevee

't Is toch raar dat er in deze snoeiharde #metoo afrekeningstijden niet es 'n moslimvrouw bij de NPO aan 't woord wordt gelaten die haar hartje vrijmoedig lucht en zegt dat die hoofddoek volkomen kudt is. 't Mag ook een moslimman zijn die daar op de tv voor uitkomt natuurlijk, ik zou dat niet vreemd vinden, een beetje solidariteit kan geen kwaad want we hebben 't hier niet over folklore maar over een algehele aanrandingszaak van de vrouw die sinds mensenheugenis in de islamitische wereld voortwoekert en nu ook in Nederland al enige decennia vrijwel ongestoord plaatsvindt.

 Als professionele wegkijker van staatstelevisie, weet ik toch zeker dat als daar iets (nieuws) gezegd
wordt, iets dat de moeite waard is om te bekijken, ik daar via internet op geatttendeerd zal worden. Via twitter of geenstijl.nl bijvoorbeeld. Met name die laatste te volgen is nog net te behappen.

 Zo leerde ik dat de beruchte islamwetenschapper, groot hervormer en diep denker Tariq Ramadan met wie half Nederland nog niet zo lang geleden wegliep, inclusief de beruchte ex-feministe Anja Meulenbelt, wel degelijk slachtoffer is geworden van 't meedogenloze #metoo gedoe. Hij schijnt aardig wat dames verkracht te hebben. 't Zal je maar gebeuren onder je nikaabje maar aan de NPO zijn deze beschuldigingen volgens mij volledig voorbij gegaan anders had ik dat wel via de 'ondergrondse' kanalen vernomen dus.

 Dat ze er zijn, die moslimvrouwen met een terechte afkeer van die malle discriminerende doek, dat geloof ik zeker. (U zou het toch ook afschuwelijk vinden als u er een moest dragen? Om terug te worden geworpen naar onwenselijke om niet te zeggen onmenselijke praktijken?)

 Als vrouwen in het verleden beha's verbrandden om vrijer te zijn waarom dan niet deze duizend maal vernederender domme doek? Daar moet toch animo voor zijn in ons vrije, hippe landje met lgbt-bewegingen en #metoo openbaringen tot in de hemel. We hadden natuurlijk Ayaan Hirsi Ali, de dappere, de moslimvrouw die durfde te pissen in eigen nest, die ronduit verkondigde dat ze een bloedhekel aan de hoofddoek had. Op de tv nog wel. Volkomen terecht maar de goegemeente, lees islamlovers, inclusief ex-feministe Anja Meulenbelt, oordeelde anders. Die koos voor Aboutaleb en Marcouch en andere salafisten en de vrijgevochten Hirsi Ali was haar leven niet meer zeker in Nederland. Sindsdien, 't lijkt wel een halve eeuw geleden, is er pas echt 'geen bal op de tv', Doe Maar niet kijken... Laat de NPO eerst eens haar huiswerk doen. Te weten: 1. Zoek die moslim die zegt: "hoofddoek is kudt" 2. Vraag om dit op de staatsbuis te zeggen. 3. Rapporteer over de reden waarom dat op 't laatste moment toch net even niet lukt. Ik beloof te kijken. Annelies van der Veer 4 oktober 2018

1 opmerking:

  1. Oeps Annelies, realiseer je je wel dat je nu gezien wordt door lieden zoals Peter Breedveld als een racist en fascist?

    BeantwoordenVerwijderen