Kikker in de pan

De zilvervisjes schieten alle kanten op als ik de drie werken van 't verschrikkelijke kind na al die jaren ter hand neem. Ik griezel van beide. Weg ermee maar eerst komt de B nog, de B van Wim de Bie...

De boekenkast moet uitgemest, en wel grondig. Ontstoffing alleen volstaat niet. Boeken liggen schots en scheef bovenop járen onaangeraakte rechtopstaande boeken het uitzicht en het alfabet te verstoren. Desondanks hebben zich stapeltjes boeken voor de boekenkast gevormd.

Dit keer zal ik streng zijn en boeken voor eens en voor altijd verwijderen. Om te beginnen boeken van schrijvers die dusdanig politiek correct zijn gebleken dat ik geen letter meer van ze hoef te lezen, hoe vaardig ze ook met taal zijn. Hun gedachtewereld boeit me niet en ik ben geen
masochist. Dus Arnon Grünberg, ' t verschrikkelijke kind, gaat er als eerste uit. Makkelijk genoeg want die viel inhoudelijk al-tijd al tegen. Ik heb 't drie keer geprobeerd, met 't zelfs door de grote Jan Wolkers geprezen Blauwe maandagen (mwoah), Gstaad 95-98 dat Grünberg om de een of andere reden onder 't pseudoniem Marek van der Jagt schreef maar dat ik evengoed niet uitlas. Knappe zinnen hoor, heel mooi, net een puzzel maar meer niet, en als laatste De Heilige Antonio, 't boekenweekgeschenk van 1998 waar ik niet eens meer aan begonnen ben, een lot dat, eerlijk is eerlijk, zo'n 'geschenk' meestal bij mij beschoren is. Zelden dat daar iets bij zit. Voor de ware liefhebber van lezen dan. 

Wim de Bie. "Meneer Foppe" en "Morgen zal ik m'n mannetje staan". Het stelt niet veel voor maar 't doet toch pijn om deze ex-held om wie ik zo heerlijk kon lachen te verwijderen. Maar zeg nou zelf, als je zelfs 'n voor de meest vrouwonvriendelijke religie gevallen ex-feministe als Anja Meulenbelt steunt, wat moet je daar dan nog mee? Wat nou z'n mannetje staan?! Morgen is al lang geweest, meneer De Bie, en ik heb u niet zien staan. Dat zou voor mij genoeg geweest zijn, dus nu hoef ik u niet meer te zien.

"De schaamte voorbij" van La Meulenbelt heeft trouwens al veel eerder 't veld moeten ruimen, dat spreekt. En wat moet ik nog met de boeken van Van Kooten, een stuk of zes, nooit dik, dus veel ruimte zal 't niet schelen, maar als ik consequent ben dan gaan die er ook uit. 
Nog een geluk dat ik nooit aan de boeken van Freek de Jonge ben begonnen....
De grappenmakers! Maar nooit over die ene religie, dat ging net even te ver, haha.

Wie volgt? Brusselmans, Herman? Ruim twee planken weergaloos gelul, pff, dat zou ruimte geven maar nee, Brusselmans mag blijven maar ik wens 'm sterkte met z'n veertig of zo jaar jongere extreem-linkse vriendin die in genderpolitiek, islam, open grenzen en alles wat daar bij komt kijken gelooft en er voor strijdt. Gezellig en harmonieus lijkt mij anders maar je kunt niet zeggen dat-ie 't niet geweten heeft. Je moet er wat voor over hebben blijkbaar, continue al dan niet medicinaal ondersteunde uitputtende goedmaakseks... Ik gun 't Brusselmans van harte, wel jammer dat ik 'm vermoedelijk nu nooit compleet in m'n kast zal krijgen.

Tommy Wieringa dan, geliefd schrijver, en wat hebben we gelachen, burgemeesters en wethouders dan, toen hij publiekelijk grapte over de aanslag op het pand van de Telegraaf, die volgens hem veel eerder had moeten plaatsvinden. Kers op z'n taart-vol-Wildershaat, die niemand kan zijn ontgaan. Overigens is dat niet de reden dat ik Joe Speedboot een vervelend en ongeloofwaardig boek vind waar iedereen gek genoeg mee wegliep omdat een invalide jongen heus wel 'n leuk leven kan hebben, of zoiets? Vanzelfsprekend schreef Wieringa vervolgens 't boekenweekgeschenk. Ik las 't ook nog maar voor 'Een mooie jonge vrouw' geldt precies 'tzelfde als voor Joe Speedboot: vervelend en ongeloofwaardig, alleen een graadje erger.

Zijn er nog vrouwelijke schrijfsters die eruit kunnen? De beste en progressiefste zijn dood: Renate Rubinstein, Annie M.G. Schmidt, Andreas Burnier, Renate Dorrestein, Hanny Michaelis, de rest lees ik niet want saai en nietszeggend. Wat wel lucht zou geven, is als ik alle boeken van de populaire kinderboekenschrijfster eruit mieter, die Engelse, J.K. Rowling. Weet alles van dementors en Het Kwaad maar islam is liev... Dag Harry Potter!

Is er weer plaats voor 't interessantere werk, niet in het minst voor de (islam)kritische werken van schrijvers die wel durv(fd)en te benoemen zoals Hans Jansen, Paul Cliteur, Ayaan Hirsi Ali, René Marres, Nahed Selim, Ebru Umar, Theo van Gogh, Theodor Holman en Joost Niemöller. 't Zijn er meer dan die eruit gaan, dat is aan de ene kant hoopgevend, aan de andere kant voltrekt de Nederlandse islamramp zich in blijkbaar te kleine stappen - als de kikker in de pan - om opgemerkt te worden en de rampenplannen in de bureaulade blijven en we langzaam onderlopen.

Annelies van der Veer
15 juli 2019
3 opmerkingen:

 1. Annelies van der Veer zet haar boeken op alfabetische volgorde. Ik plaats ze op grootte. Ze moeten altegader recht staan. 'k Lees thans: Eric Zemmour, Le suicide français uit 2014. Opmerkelijk dat Annelies van der Veer zich beperkt tot nederlands-talige lectuur.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mijn man Wim Schaefers vertraagde met de liefde van mijn leven na een enorm gevecht. Hij zei dat het voorbij was tussen ons en dat hij me nooit meer terug zou nemen nadat ik verschillende dingen met hem had gestopt. Ik realiseerde me eerst dat hij de liefde van mijn leven was nadat ik hem verloor.
  Ik wil hem terug, maar ik wil hem ook niet nog een keer pijn doen. Ik weet niet zeker hoe ik hem zelfs terug kan krijgen, het lijkt erop dat hij zijn leven voortzet. jaren van afscheiding, liet ze achter, ze getuigde dat een spirituele genezer, Osagiede genaamd, voor haar een betovering luncht. Ik stuur ook een e-mail naar Dr. Osagiede om me te helpen mijn ex-liefdespartner terug te krijgen, ik leg al mijn huwelijksproblemen aan hem uit en Dr.osagiede beloofde me mijn ex-man terug te geven binnen twee dagen na het spellen van gebed en opgeofferd om de liefde te charmeren, probeerde ik, ik voorzag in alle liefdesspreukartikelen en materialen die van mij nodig waren, er werd mij gezegd middernachtgebed uit te voeren. Twee dagen na het eerste gebed was ik verrast dat het precies was zoals Dr. Osagiede me beloofde dat mijn ex me op een mobiele telefoon zou bellen om me te verontschuldigen, mijn man Aslund belde me op met een onbekend nummer, hij vraagt ​​om excuses en maakt een afspraak om af te spreken. we zagen elkaar vaak in dezelfde week, liefde betovering werd voor mij gelanceerd in de Dr. Osagiede Tempel alles werd voor mij gedaan, het werkt naar mijn beste. Ik ben vandaag blij dat we als gezin gelukkig samenleven. ik ben dankbaar. dankzij deze geweldige man Osagiede. Aanvankelijk had ik de angst voor twijfel, maar ik probeer het en het werkt naar mijn beste. Ik weet zeker dat dit ook voor jou werkt om verloren liefdesrelaties met je partner te herstellen. email dr osagiede op zijn persoonlijke email op: doctorosagiede75@gmail.com of whatsapp op +2349014523836

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo dames en heren, heeft u dringend behoefte aan een persoonlijke lening of handelsleningen of een lening om een ​​project op te starten of om een ​​huis of een auto te kopen of heeft u een lening nodig voor welk doel dan ook? Zo ja, dan raad ik u aan contact op te nemen met Sunshine Financial Group via {Email: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com} of {WhatsApp: +447903159998}.

  Sunshine Financial Group is een uitgebreide financiële dienstverlener die zich inzet om u te helpen uw financieel succes op de lange termijn te verbeteren. Onze aangepaste programma's zijn ontworpen om uw rijkdom te helpen groeien, beschermen en behouden door persoonlijke service en expertise te leveren.

  De reden waarom u contact moet opnemen met Sunshine Financial Group;
  - Altijd en overal toepassen.
  - Ontvang contanten in minder dan 24 uur
  - U kunt maximaal 20 miljoen euro lenen
  - Geen verborgen kosten.
  - gesubsidieerde rentevoet van 3%
  - U krijgt de kans om de terugbetalingsdatum te selecteren, wekelijks, maandelijks of jaarlijks voor een duur van 1-30 jaar.
  - Wij bieden zowel beveiligde als ongedekte leningen

  Als u het zo moeilijk vindt om een ​​aandelenlening van uw lokale banken of andere financiële instellingen te krijgen, hoeft u zich geen zorgen meer te maken, omdat we een groot aantal personen en organisaties hebben geholpen die wereldwijd financiële problemen hebben ondervonden. Wanneer u bij ons solliciteert, solliciteert u bij een vertrouwd bedrijf dat zich bekommert om uw financieringsbehoeften. Je wordt gedurende het hele proces verzorgd.

  Als u binnen 24 uur een dringende lening nodig heeft, stuur dan een e-mail naar de onderstaande e-mail voor meer informatie
  E-mailcontact: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com)
  WhatsApp Contact: +447903159998

  BeantwoordenVerwijderen