Fokschaap

Het Groot Dictee der Nederlandse Taal bestaat niet meer en dat is jammer maar geen ramp, en wel hierom:

P.s. Maak dit dictee en stuur 't naar hoeiboei@gmail.com en het wordt gecorrigeerd. 

10 opmerkingen:

 1. De causeuse zegt dat halâl het woord kosjer verdringt. Is dat zo? De voedselvoorschriften voor gelovige Joden zijn veel strenger dan die voor muzelmannen. Met andere woorden: de begrippen halâl en kosjer zijn niet onderling verwisselbaar. Het woord kosjer ontving onlangs een nieuwe impuls door de aanslag op het kosjere spijshuis HaCarmel aan de Amstelveense Weg te Amsterdam. Frits Barend noemde deze aanslag "fascistisch". Terecht merkte hij op dat de zogenoemde "anti-fascisme"-comité's in gebreke blijven doordat zij niet reageerden op het bericht over de aanslag. Mensen als Frits Barend, Leon de Winter, Marga van Praag en A.F.Th. van der Heiden reageerden in de jaren'80 alsof zij door een horzel werden gestoken wanneer iemand iets kwaads zei over gastarbeiders. Wellicht zijn bij Frits Barend, Leon de Winter e tutti quanti nu ook de schellen van de ogen gevallen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Is het niet koosjer

   Verwijderen
  2. Anoniem 23:04

   Beste Anoniem, koosjer of kosjer is een hebreeuws woord. Helaas is mijn kennis van die oude taal uiterst beperkt. Op het lyceum dat ik bezocht kon je in de vijfde klas facultatief hebreeuws leren, maar dat deed vrijwel niemand behalve de toekomstige Arabist Hans Jansen die toen reeds een uitzonderlijk belangstelling koesterde voor semietische talen. Wat ik wel weet dat is dat het hebreeuws een taal van medeklinkers is, waarbij de weinige klinkers van ondergeschikt belang zijn. U heeft gelijk, de officiële spelling in het nederlands is koosjer, maar de letter -O- vindt men niet in de hebreeuwse spelling van dit woord die slechts bestaat uit drie letters, respectievelijk: de qâf, de shîn en de râ. Het is dus eigenlijk Qo(o)sher. Je kunt ook schrijven: qashîr en met die schrijfwijze trof ik het woord ook wel aan. De drie genoemde medeklinkers staan op de ruiten van het spijshuis HaCarmel geschilderd en ik bestudeerde ze vaak in het voorbij gaan. Op de Arabier werkten deze letters als een lap op een stier. Ongetwijfeld zag u ook de film waar agenten toekeken hoe dat crapuul de ruiten op z'n dooie gemak en vol toewijding insloeg. Dank voor uw oplettendheid.

   Verwijderen
  3. FINANCIËLE DOORBRAAK

   Het leven is inderdaad GRACE, ik ben Daan Sophia momenteel in Californië, VS. Ik wil graag mijn ervaringen met jullie delen over hoe ik een lening van $ 185.000,00 USD kreeg om mijn bankcheque te wissen en een nieuw bedrijf te starten. Het begon allemaal toen ik mijn huis en bezittingen kwijtraakte vanwege de bankcheque die ik nam om enkele rekeningen en enkele persoonlijke behoeften te compenseren. Ik werd zo wanhopig en begon op alle manieren naar fondsen te zoeken. Gelukkig voor mij hoorde ik een collega van mij over dit bedrijf praten, ik raakte geïnteresseerd hoewel ik bang was om opgelicht te worden, ik werd gedwongen door mijn situatie en had geen andere keus dan advies te vragen aan mijn vriend over ditzelfde bedrijf en kreeg hun contactnummer, intoucheren met hen maakte me echt sceptisch vanwege mijn eerdere ervaring met online geldverstrekkers, weinig wist ik dit heel bedrijf "PROGRESSIVE LOAN INC. was een godsgeschenk voor mij en mijn familie en de hele internetwereld, dit bedrijf is van grote hulp voor mij en enkele van mijn collega's en vandaag ben ik een trotse eigenaar van goed georganiseerde zaken en verantwoordelijkheden worden goed behandeld, allemaal dankzij Josef Lewis van (progresiveloan@yahoo.com). Dus als je echt echt behoefte hebt aan een lening hetzij om uw eigen bedrijf uit te breiden of op te starten of in enige vorm van financiële moeilijkheden, ik adviseer u de heer Josef Lewis van Progressive lening de mogelijkheid van financiële verheffing in uw leven te geven. Email: progresiveloan@yahoo.com OF Bel / Tekst +1 (603) 786-7565 en niet het slachtoffer worden van online zwendel in de naam van het krijgen van een lening. bedankt   Verwijderen
  4. Goedendag, ik ben Josef Lewis. Een gerenommeerde, legitieme en geaccrediteerde geldschieter. We geven allerlei soorten leningen uit op een zeer snelle en gemakkelijke manier, persoonlijke lening, autolening, woninglening, studielening, bedrijfslening, uitgevaardigde lening, consolidatie van schulden. enz

   Word vandaag goedgekeurd voor een zakelijke of persoonlijke lening en krijg geld binnen dezelfde week na aanmelding. Deze persoonlijke leningen kunnen worden goedgekeurd ongeacht uw kredietwaardigheid en er zijn veel tevreden klanten die deze claim ondersteunen. Maar je krijgt niet alleen de persoonlijke lening die je nodig hebt; je krijgt de goedkoopste. Dit is onze belofte: wij garanderen het laagste tarief voor alle leningen met gratis onderpanduitkeringen.

   We streven ernaar een positieve blijvende indruk achter te laten door de verwachtingen van mijn klanten te overtreffen bij alles wat ik doe. Ons doel is om u met waardigheid en respect te behandelen en tegelijkertijd de beste service te bieden. Geen sociale zekerheid Nummer vereist en geen kredietcontrole vereist, 100% gegarandeerd. Vriendelijk reageren onmiddellijk met behulp van de onderstaande gegevens indien geïnteresseerd in een lening en wees vrij van oplichting ..

   E-mail: progresiveloan@yahoo.com
   Oproep / WhatsApp: +16626183756
   Website: https://progresivefunding.wordpress.com


   Verwijderen
 2. Hee Daan Sophia.....ouwe rukker
  Verkoopt 't nog een beetje, die praatjes van je?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Waarom moest ik afbeeldingen selecteren? Wat is dit voor shit!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ikm kom hier noooooooit meer terug

  BeantwoordenVerwijderen
 5. We bieden leningen aan alle eerlijke personen voor de noodzaak om verschillende projecten uit te voeren (waaronder de aankoop van appartementen, autoverkoop, investeringsleningen, schuldaflossing, huurbetaling of andere personeelskosten).

  E-mail: info@creditfinance-bank.com
  WhatsApp-nummer: +33784505888
  Website: https://creditfinance-bank.com

  BeantwoordenVerwijderen

 6. Profiteer van onze leningaanbieding, snel krediet binnen 72 uur en begin met het kiezen van uw nieuwe levensproject. We bieden leningen aan alle serieuze en eerlijke mensen tot 10 000 000 euro of dollars met een rentepercentage van 3%. Onze overdrachten zijn door de bank verzekerd voor transactiebeveiliging. Dus, als u financiële hulp nodig hebt, neem dan contact met ons op voor meer informatie.

  E-mail ( georges.matvinc@gmail.com )

  WhastApp : +33 756924191

  BeantwoordenVerwijderen