Homoliederen

Weet je 't nog? Die campagne van de Nederlandse actiegroep Women on Waves, begin oktober 2012? WoW voer met een abortusboot naar Marokko waar abortus ten enenmale verboden is maar waar even goed dagelijks zwangerschappen illegaal worden afgebroken. Vraag me niet hoe, dat wil je helemaal niet weten, ook niet dat arme vrouwen er het leven door laten. WoW heeft het lef ongewenst zwangere vrouwen in taboeland Marokko te willen voorlichten en legale, veilige abortushulpverlening te bieden buiten de territoriale wateren. Abortus zou voor elke vrouw een recht moeten zijn.

De hoon die Women on Waves vanwege deze stoute actie alleen al in Nederland ten deel viel, was ongemeen. Té provocerend. Cultureel imperialisme! Nederland zou hiermee Arabieren westerse normen en waarden opdringen.
Ik moest aan de WoW-campagne denken toen ik het tv-fragment van DWDD zag (20.1.2014) waarin komiek Paul de Leeuw een oproep doet een 'roze geluid' te laten schallen tijdens de Olympische Winterspelen in 't Russische Sotsji. Dit harde opgeheven roze vingertje zou

lees verder in METRO of op de METRO-site hier

Geen opmerkingen:

Een reactie posten