Daar komen, eh, zíjn de barbaren

Voordat de Arabieren Israel voorgoed de zee in drijven, wil ik één keer in Israel zijn geweest. Het enige land in de wijde woestijnomtrek waar ik als vrouw vakantie kan vieren zonder mezelf te hoeven verloochenen. Ik wil er zeg maar de laatste eer aan de beschaving bewijzen. Dat klinkt vreselijk dramatisch maar je kunt op je vingers natellen dat de Arabische dreiging Israel weg te vagen niet tot dat land beperkt blijft.

Hopelijk houdt het kleine land aan de Middellandse zee nog even dapper stand. Ik wil namelijk eerst
een paar andere afscheidsbezoekjes afleggen, ja in Nederland. De overgave aan de barbaren, enkele decennia terug sluipenderwijs in Nederland gestart, is inmiddels in volle gang. Hier dringt de tijd pas echt. Ga maar na, kritiek alleen al op de barbaren en hun barbaarse gewoontes wordt algemeen als ongewenst gezien en kan je duur komen te staan. Voor je het weet heb je een proces aan je broek. En dat geldt niet alleen voor de bekende politicus Geert Wilders. Dus hop, snel naar de Schilderswijk in Den Haag voordat daar het kalifaat definitief wordt gevestigd. Nog één keer wil ik genieten van de vrijheid er te gaan en te staan waar ik wil en gekleed zoals ik wil. Uiterste houdbaarheidsdatum voor dit afscheidstripje is vooralsnog gesteld op 20 september. Opschieten dus.

Daarna wil ik nog eenmaal naar Zoetermeer, Gouda, Delft, Rotterdam, Amsterdam, Arnhem, Nijmegen, Utrecht, Zeist, Hilversum, Amersfoort, Huizen en Almere. Allemaal steden met het jihadvirus onder de leden. Het stikt er van de geradicaliseerde jongeren, ze zijn immers niet allemaal naar Syrië afgereisd om voor hun ideologie te strijden. Laat me er nog één keertje rondslenteren. Onbekommerd, fluitend alsof er geen veenbrand woedt, alsof de westerse haat in deze ex-Vogelaarwijken niet reeds decennia smeult.

En dat terwijl ik helemaal niet zo van reizen houd. Woestijnhitte verdraag ik nauwelijks. Liever blijf ik thuis in mijn vertrouwde omgeving, maar in de hoofdstad van Nederland voel ik me minder en minder thuis. De gebouwen…. en het licht dat er op mooie dagen zo prachtig mee speelt, daar ben ik onverminderd gek op. De anonimiteit, het ongemerkt kunnen opgaan in de massa is me altijd dierbaar geweest. Maar vrijheid is er minder vanzelfsprekend. De stad is me vreemd geworden. God nee, het liefst zou ik Amsterdam zo snel mogelijk verlaten. In ieder geval voordat Fatima Elatik er ondanks bewezen fouten, dankzij de PvdA en met een vrijwillig op haar hoofd gedragen symbool van onderdrukking burgemeester wordt en, naar eigen zeggen, tóch boven de groepen staat. Van alle zieke Nederlandse steden zal in Amsterdam zo De Verlichting als eerste worden gedoofd.

Annelies van der Veer

16 opmerkingen:

 1. Moeten we toch maar - met z'n allen - emigreren.....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het probleem is natuurlijk dat actieve moslims of in een uitkering of bij de PvdA zitten. Ze hebben alle tijd voor hun geweldloze jihad. en gebruiken hun vrouwen als vlaggenpaal. Onze overheid blijft maar achter de feiten aanlopen en stelt de ene na de andere allochtoon aan als integratie-ambtenaar. Er moeten heel wat moslims zijn die zich zitten te verkreukelen om zo veel naïviteit.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tja, we worden dan ook geregeerd door landverraders. Echter deze worden om de 4 jaar wel steeds door de kiezer in het zadel geholpen. Een vicieuze cirkel die waarschijnlijk nooit doorbroken zal worden. Vandaar het gezegde: ieder volk krijgt de regering die het verdient. Redde wie zich redden kan.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik wens je veel plezier en genoegen in Israël. Enkele jaren geleden geweest. Goede tijd gehad. Hoop dat het maar nooit zal verdwijnen

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een sprankeltje hoop is misschien het feit dat de barbaren momenteel vooral onderling in nogal verhitte discussies verkeren. Niet dat die discussies verbaal gevoerd worden, maar dat verbaasd uiteraard niemand. Die discussie gaat ongeveer hierover: de ene groep barbaren is verzot op Suske en Wiske, terwijl de andere groep juist Kuifje veel geiniger vindt.
  Maar het probleem van deze beide groepen barbaren is dat zij nooit uitgevochten zijn: zij zijn zo gek op haten, dat zij qua oorlog graag multi-tasken: tegen alles en iedereen. Hun oorlog tegen het door hun zo gehate Westen is inderdaad al decennia geleden begonnen. En zal nooit ophouden, tenzij er heel snel een nieuwe D-Day wereldwijd gaat plaatsvinden.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het enige land in de wijde woestijnomtrek waar ik als vrouw vakantie kan vieren zonder mezelf te hoeven verloochenen.
  "https://www.youtube.com/watch?v=cflZA20O7i4

  BeantwoordenVerwijderen
 7. How Saudi Arabia paid $100 Billion to US and ISRAEL War against Iraq, Afghanistan, Libya and Syria
  https://www.youtube.com/watch?v=VGM5krqDRdA

  BeantwoordenVerwijderen
 8. ==Er moeten heel wat moslims zijn die zich zitten te verkreukelen om zo veel naïviteit.==

  Ja, vast. Maar ik verkneukel me net zo goed. Kan ik me permitteren omdat onze situatie er een is waarin we toch niets meer te verliezen hebben.

  In elk geval heeft Nederland genoeg aan het te lijf te gaan van slapende IS cellen, moet je maar denken. De concentratie in ons dichtbevolkte land zal groot zijn. Overal waar ook maar 1 moskee staat zal het bingo zijn. En heus wel meer dan 1000.

  Annelies, je hebt o.a. Ermelo, Epe, Raalte, Harderwijk, Nunspeet, en rest van al onze provincies niet genoemd....Vergeet ook vooral de zwijgende meerderheid niet.

  En Hi, hi, ik lach me dood, al die BN-ers die "alles beangstigend" vinden. Wie waren er nou bang voor de Islam? Zij toch niet? Alleen PVV-ers en ander dom volk waren dat toch?
  Oh, als het niet zo treurig was.....ik vermaak me kostelijk. Lees elke dag in de krant Wilders gelijk. Die partij kan zichzelf eervol opheffen, in de trant van: op het hoogtepunt moet je stoppen! Ik zie er inderdaad ook nog van komen dat alle dubbele (Nederlandse) paspoorten worden ingenomen, uitkeringen gestopt en het gespuis oprot naar hun kalifaat. Wat velen allang dachten maar daar niet vooruit durfden te komen.
  En de smoes om vanwege de kinderen die gezinnetjes tegen te houden: zeur niet zo, het zijn hun kinderen. Weg, ga heen, vermenigvuldgt u en geniet van jullie beloofde paradijs. Krijg je niet weer dat gedonder dat zo'n kind tegen hun zijn in een kafir pleeggezin terecht komt. Of leef je uit in de strijd tegen je medebroeders, maar laat ons met rust. Komt er voor ons ruimte en geld vrij voor onze chronisch zieken en ouderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Over de Schilderswijk, ruim een jaar geleden in Trouw o.a. deze strofe:

  ==De Marokkaanse begrijpt de onrust bij Wilma en haar medebewoonsters van de Driehoek niet. "Het gaat om beschaving, netheid en kuisheid. Het zou de buurtbewoonsters sieren als ze mee zouden doen. Inderdaad, de meerderheid bepaalt, maar is dat elders ook niet zo? In de diepste kern van de Bible Belt dragen de meisjes toch ook lange rokken? In Staphorst werkt toch ook niemand op zondag? Jazeker, de meerderheid bepaalt. Daar is deze samenleving, deze zogenaamde democratie, op gebouwd. Maar, o wee, als ergens een andere of vreemde groep de meerderheid wordt. Dan geldt de regel dat de meerderheid bepaalt opeens niet meer. Juist in deze omgeving met mensen die hetzelfde geloven en denken, voel ik mij thuis. Daarvoor hoef ik dus niet meer naar een Arabisch land. Dat is toch fijn."==

  Verder hier te lezen:

  http://www.trouw.nl/tr/nl/5009/Archief/archief/article/detail/3443406/2013/05/18/Als-je-wijk-verandert-in-een-klein-kalifaat.dhtml

  Hoe dom kun je zijn. Of juist slim, natuurlijk.........

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Als het doorgaat dan ga ik in Oct voor de zevende keer naar Israël.
  Daar voel ik mij heel erg op mijn gemak de mensen zijn daar bewust van de situatie en willen zich inzetten voor hun land.
  Hier zie je steeds meer desinteresse en het land afbrokkelen
  Als je daar wat van zegt krijg ik steeds de zelfde dooddoener
  "je hebt het toch goed hier"

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mensen die dat zeggen hebben nooit wat meegemaakt.

   Veel genoegen in Israel. Ik ben jaloers!

   Verwijderen
 11. Ik denk dat we ons meer zorgen over de anti Joodse sentimenten in linkse politieke partijen als de SP en GroenLinks moeten maken. Steeds meer profileren de aanhangers van deze ideologische beweging zich als de nieuwe NSB.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Emile Roemer van de S.P. feliciteerde onlangs de Joodse gemeenschap in het tijdschrift Benjamin met het Joods Nieuwjaar.
  (Rosj Hasjana).
  Hij verkeerde met dit vriendelijk gebaar in gezelschap van Geert Wilders, Arie Slob en Cees van der Staaij, altegader vrienden van Israel.
  De Groene Khmers zijn duidelijk jodenhaters.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. @Jëhan, Roemers lijkt de kwaadste niet, maar dat gold ook voor Mohamed Morsi en Erdogan, totdat ze middels de democratische weg de macht in het land verkregen, en in een rap tempo de democratie afschaften, en tenslotte, niet geheel onbelangrijk, alles wat fout ging was plotseling de schuld van de Joden.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Anoniem 14;47

  Uw sceptisicsme aangaande Emile Roemers versta ik.
  Dat iemand met zo'n bolle kop zich socialist noemt...
  Vroeger hadden socialisten magere, ascetische gezichten.
  In het Nederlands Dagblad van donderdag 11 september staat een vraaggesprek met een ander lid van zijn club, Jan Marijnissen.
  Deze bekent dat hij eind jaren '60 maoist was.
  Stel dat Joop den Uyl zo eerlijk ware om in 1984 te bekennen dat hij eind jaren '60 hitleriaan was.
  Het woedegehuil ware niet tot bedaren te brengen.

  BeantwoordenVerwijderen