Dagboek van een wijndrinker - Heimwee-wijn

Er zijn landen waar ze hun wijnen lekker zelf opdrinken. Neem Zwitserland. Slechts 'n luttele 2% van de wijnproduktie is bestemd voor de export. Hoe egoïstisch! Zou je kunnen zeggen. Maar er zijn ook landen die binnen 't gebied vallen waar wijnbouw mogelijk is - tussen de 30ste en 50ste graad noorder- en zuiderbreedte, leerde ik hier -, waar je toch geen wijn kunt drinken. Stel je 't eens voor. Geen Gall&Gall in de buurt, geen De Gouden Ton of andere kwaliteitswijnzaak waar je je wijnhart kunt ophalen. Nog geen supermarkt die wat van het rode, witte of roze nat in z'n schappen heeft staan. Natuurlijk, een toerist komt wel aan z'n trekken, zo onevenwichtig is de mores aldaar wel, maar toch, een verre van ontspannen gang van zaken voor de wijnliefhebber.

Nu zijn er altijd van die vrolijke verbinders die weten dat alcohol slecht voor je is en dat we juist veel van zo'n non-wijnland (met totaal alcoholverbod!) kunnen opsteken want "kijk nu eens naar onze jeugd! Het alcoholgebruik onder jongeren is schrikbarend hoog, daar kunnen we nog wat van de islam leren!" Daar is het i-woord gevallen maar ik citeer slechts voormalig burgermeester van
Amsterdam-die-wereldstad Job Cohen, uitgesproken op de staatstelevisie vlak voor kerst 2006 (bron) Dat ik al jaren geen staatstelevisie kijk, hoeft geen weldenkend mens te verbazen. Wél idioot dat ik er nog steeds voor moet betalen. Bijna net zo idioot als die non-wijnlanden waar ik niet hoef te wonen, maar 't verschil wordt wel steeds kleiner.

Genoeg over Gutmenschen (als Cohen) die met hun gluiperige 'goedheid' meer kwaad dan goed doen voor ons land. Maar waarom hoor ik nooit iets van de talloze wijnkenners, -schrijvers en -genieters over deze onwijnlijke situaties en mores? Niet in vakbladen als Perswijn, de populaire jaargidsen of wijnblogs. Zijn de kenners eveneens voor aanpassingen richting 'Arabische toestanden' of vrezen ze die juist en houden ze daarom hun mond? Geen wijn op tafel als er iemand uit 'n non-wijnland op de staatstelevisie verschijnt als vanzelfsprekendheid? We zijn daar al geweest, nietwaar? Nooit een vinoloog over gehoord. Wel lees ik in De Grote Hamersma 2017 tussen de altijd vermakelijke regels door dat Harold de Grote 't normaal vindt dat 'n jongetje dat Mo heet later geen wijn gaat drinken: “Die vlieger gaat niet op.

Nou moe! Niemand hoeft zich hier te gaan comazuipen, maar ben je als Mo of Fatima in wijn-consumerend land Nederland geboren, word je en passant door een wijngrootheid als Hamersma uitgesloten van wijnconsumptie, zelfs geen wijnen uit 't heimwee-land van je ouders! Hoe egoïstisch! Zou je kunnen zeggen. Maar 't is natuurlijk die verdomde laffe politieke correctheid die nergens anders goed voor is dan smaakvervlakking.

8 opmerkingen:

 1. Smmaakvervlakking is ook elders te zien: al die tattoos, en op popmuziek gebied. Zag dat die voor groot deel in handen is van pedofielen, nu bevestigd door Justin Bieber http://yournewswire.com/justin-bieber-pedophiles/

  Wat me weer doet denken aan die nederlandse bankier die carriere maakte en in super elitekringen terecht kwam: https://www.youtube.com/results?search_query=dutch+banker+whistleblower "8000-8500 mensen regeren de wereld". maar niet op een christelijke manier...

  Wat eens te meer reden is om je van de buitenwereld weinig aan te trekken, en erop te vertrouwen dat de Trump revolutie die de bijl zet in het politiek correcte wegkijken (van Martin Sommer's W3, de "welgesitueerde welbespraakte wegkijkers")voor de noden en vrijheid van de bevolking ook hier zijn weerslag zal hebben. Dan krijgen we weer het rationele debat, de vrijheid en de smaak terug.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. FINANCIËLE DOORBRAAK

   Het leven is inderdaad GRACE, ik ben Daan Sophia momenteel in Californië, VS. Ik wil graag mijn ervaringen met jullie delen over hoe ik een lening van $ 185.000,00 USD kreeg om mijn bankcheque te wissen en een nieuw bedrijf te starten. Het begon allemaal toen ik mijn huis en bezittingen kwijtraakte vanwege de bankcheque die ik nam om enkele rekeningen en enkele persoonlijke behoeften te compenseren. Ik werd zo wanhopig en begon op alle manieren naar fondsen te zoeken. Gelukkig voor mij hoorde ik een collega van mij over dit bedrijf praten, ik raakte geïnteresseerd hoewel ik bang was om opgelicht te worden, ik werd gedwongen door mijn situatie en had geen andere keus dan advies te vragen aan mijn vriend over ditzelfde bedrijf en kreeg hun contactnummer, intoucheren met hen maakte me echt sceptisch vanwege mijn eerdere ervaring met online geldverstrekkers, weinig wist ik dit heel bedrijf "PROGRESSIVE LOAN INC. was een godsgeschenk voor mij en mijn familie en de hele internetwereld, dit bedrijf is van grote hulp voor mij en enkele van mijn collega's en vandaag ben ik een trotse eigenaar van goed georganiseerde zaken en verantwoordelijkheden worden goed behandeld, allemaal dankzij Josef Lewis van (progresiveloan@yahoo.com). Dus als je echt echt behoefte hebt aan een lening hetzij om uw eigen bedrijf uit te breiden of op te starten of in enige vorm van financiële moeilijkheden, ik adviseer u de heer Josef Lewis van Progressive lening de mogelijkheid van financiële verheffing in uw leven te geven. Email: progresiveloan@yahoo.com OF Bel / Tekst +1 (603) 786-7565 en niet het slachtoffer worden van online zwendel in de naam van het krijgen van een lening. bedankt   Verwijderen
 2. Curved Water 12:35

  Tatoeëringen zijn niet schoon, zulks is waar. Maar op het gebied van populaire muziek wil ik een goed woord doen voor Stefani Germanotta, alias Lady Gaga. Haar moeder is frans Canadese. Haar vader is Siciliaan. Het lied Alejandro heeft een zeker mars-ritme. En dan die uniformen. Het is swingender dan ons Wilhelmus.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geen stijl of Geenstijl zodra men veinst voor de vrijheid op te komen, maar toch om cookies bedelt, stinkt er iets.
  Geenstijl, een ideale stofzuiger van overheidswege om het ongenoegen te kanaliseren ?
  Immers niet de islam is het grootste gevaar maar al diegenen die de grondrechten van de burgers met voeten treden.... pvda, cda, vvd, enz...
  Je hebt recht op eigendom.... totdat de staat beslist dat de pliessie je huis mag binnenvallen ... of af mag breken vanwege een brug of weg ..... zeg maar vanwege 'lands belang' of vanwege mogelijk dreiging je afluistert of bespiedt.....
  Kabinet Rutte: Dè bulldozer die de weg vrij maakt voor verdere onderdrukking/islamisering !


  sirik

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Als je een flesje koopt dan nooit afrekenen met de PIN.
  Op You tube: Geld, Staat und internationale Politik - Prof. Dr. Hans-Hermann Hoppe.

  sirik

  BeantwoordenVerwijderen
 5. We bieden leningen aan alle eerlijke personen voor de noodzaak om verschillende projecten uit te voeren (waaronder de aankoop van appartementen, autoverkoop, investeringsleningen, schuldaflossing, huurbetaling of andere personeelskosten).

  E-mail: info@creditfinance-bank.com
  WhatsApp-nummer: +33784505888
  Website: https://creditfinance-bank.com

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hallo allemaal, dit is hoe ik binnen 24 uur een dringende lening van € 30.000 kreeg om mijn eigen bedrijf te starten met internationale online leenservices. Neem contact op met de e-mail van het bedrijf voor uw leningverwerking als u geïnteresseerd bent:
  e-mail: atlasloan83@gmail.com
  WhatsApp: +1 (443) -345-9339

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Profiteer van onze leningaanbieding, snel krediet binnen 72 uur en begin met het kiezen van uw nieuwe levensproject. We bieden leningen aan alle serieuze en eerlijke mensen tot 10 000 000 euro of dollars met een rentepercentage van 3%. Onze overdrachten zijn door de bank verzekerd voor transactiebeveiliging. Dus, als u financiële hulp nodig hebt, neem dan contact met ons op voor meer informatie.

  E-mail ( georges.matvinc@gmail.com )

  WhastApp : +33 756924191

  BeantwoordenVerwijderen