Het positieve effect van 2 november - deel 2

Doekje_6a


Het positieve effect van 2 november - deel 2

De opsteker die 2 november de islamitische medeburger heeft opgeleverd, is structureel geworden. Alle aandacht die men zo lang heeft moeten ontberen, krijgt deze achtergestelde gemeenschap nu dag in
dag uit. Dat daarbij de democratie onder druk is komen te staan, een systeem dat door de eeuwen heen tot stand is gekomen, met invloeden van onder andere de Verlichting en het Humanisme, dat wordt vergeten.

'Hoofddoek geen reden te weigeren', kopt het Parool. Amsterdamse scholen mogen docenten in wording die stage willen lopen niet weigeren omdat ze een hoofddoek dragen. Scholen mogen niet meer eisen stagiaires zonder hoofddoek te sturen. De Commissie Gelijke Behandeling heeft dit bepaald. En deze wijze Commissie weet alles, dus heeft ze gelijk. De hoofddoek is blijkbaar helemaal geanalyseerd, alle betekenissen zijn besproken en de conclusie is natuurlijk dat het een onschuldig sympathiek religieus, vrouwvriendelijk symbool is. Niets op aan te merken, integendeel, de bedekking getuigt van godvrezendheid, kuisheid en diep, diep respect voor de man. Diezelfde man kan alleen aan deze vrouwen zijn respect tonen. We moeten niet moeilijk doen over eenkledingstuk dat ettelijke eeuwen geleden door Mohammed is geïntroduceerd, de sympathieke profeet én krijgsheer. Hoognodig was die doek toentertijd om de vrouwen te beschermen tegen de barbaren en blijkbaar is die hoofddoek nu weer nodig als bescherming tegen onze mannen en zonen, de nieuwe barbaren. Het is allemaal net zo gewoon als dat nonnen met open armen in de moskee worden ontvangen, nietwaar Commissie Gelijke Behandeling?

Nee, het gaat goed met de islam in ons land. Het stoute Leger des Heils moet twee ton aan subsidie inleveren omdat de organisatie weigert twee moslima's in dienst te nemen. Dat riekt naar geloofsdiscriminatie.Foei! Inleveren dat geld en voegen bij de extra miljoenen euro's die al aan de moslimgemeenschap zijn toegezegd om onze taal eens goed onder de knie te krijgen, zodat men ook een goede baan kan krijgen en niet steeds hoeft te klagen over discriminatie. Ook moslims willen veel geld verdienen, geef ze ongelijk. De kwart miljoen moslima's die geen Nederlands spreken omdat ze van hun lieveling het huis niet uit mogen, krijgen thuis les! Daar heeft Rosenmoller voor gezorgd, de voorzitter van de Commissie Participatie Vrouwen uit Etnische Minderheden. Een
geweldige stap vooruit inzake de emancipatie van de vrouw. Nog steeds hoeft ze haar huis niet uit! We kunnen er vast op rekenen dat deze 250.000 vrouwen straks ook thuis werk krijgen aangeboden en dat is geen
positieve discriminatie dat komt voort uit hun cultuur. Respect! Of mogen ze straks ineens wel de deur uit in ons barbaarse land?

De jongelui die geprobeerd hebben om midden in de nacht lege moskeeën en islamitische scholen in de fik te steken, uit frustratie omdat een kritische Nederlander ritueel was afgeslacht, hebben fikse straffen gekregen. De straffen zijn buitenproportioneel zwaar. Het ging hier immers om domme, stoere individuele acties waar geen internationaal georganiseerde geloofsgroep achter zat, noch werd vanuit geloofshuizen aangezet om deze acties te ondernemen. Maar men heeft de vlammen gezien en dat is allemaal veel erger dan een potentiële jihadstrijder Samir A. die gelukkig nog steun krijgt in het middaggebed. Dat Samir A. vrij rondloopt komt doordat er geen bewijs was dat hij snode plannen had de democratie om zeep te helpen. Hem wordt daarom geen stro breed in de weg gelegd. Eerlijk is eerlijk. Het recht zal zegevieren in dit land.

Ondertussen zie je overal, op de televisie, op straat, politieke reclamespotjes en vrolijke reclameposters waarop onze geweldige multiculturele samenleving staat uitgebeeld: kindjes met hoofddoeken tussen jochies met petjes en andere lachende kinderen. Ze zijn allemaal gelijk! We kunnen er maar beter aan wennen zodat we niet meer kunnen protesteren als straks de eerste gehoofddoekte presentatrice op Nederland 3 verschijnt.

Amsterdamse scholieren weten zelfs tijdens een leerzaam uitje naar Auschwitz zo de aandacht op zich te vestigen, en hun slachtofferrol uit te buiten dat de Amsterdamse wethouder Aboutaleb spreekt van racistische en seksistische intimidatie. Dat hij er naast zit - de kinderen hadden niet de vereiste officiële papieren bij zich, zodat er enig oponthoud bij de Poolse grens ontstond - moeten we hem maar vergeven. De man werkt zich te pletter om de boel bij elkaar te houden. Hij hoeft geen consequenties uit zijn blunder te trekken.

In de islamitische buurt de Baarsjes in Amsterdam heeft men de primeur het eerste centrum ter bestrijding van 'islamofobie' op te zetten. De Amsterdamse burgemeester geeft hiervoor grif geld. Eveneens gaat er belastinggeld naar organisaties die de islam aan de Nederlanders kunnen en mogen uitleggen, een soort zendelingenwerk,zodat we niet meer bang hoeven te zijn. Dat heeft men besloten tijdens de gevoerde 'islamdebatten' die druk bezocht werden door moslims zodat zij ook mochten beslissen wat er met het beschikbare geld zou gebeuren. Het gaat naar hen, dat spreekt. We mochten zelfs El Moumni, de beroemdste imam van Nederland, samen met onze minister president Jan Peter Balkenende tijdens zo'n islamdebat gebroederlijk op de eerste rij zien zitten. Een gunstig bij-effect van 2 november.

Het aantal Nederlandse bekeerlingen tot de islam groeit met de dag. Dat is logisch natuurlijk want er zijn zoveel moslimmannen hier en die mogen wel trouwen met een andersdenkende mits zij zich bekeert. Wie wil er niet in de bruine ogen van zo'n exotisch type kijken? Dat is goed voor de integratie bovendien!

Zoals Gerard Reve al zei, je kunt maar beter het beste geloof aanhangen, het geloof met de meeste macht en invloed en dat is op dit moment ontegenzeggelijk de islam. De islam is een rijzende ster onder de godsdiensten, dus je zou wel gek zijn als je nu bijvoorbeeld voor het roomse geloof zou kiezen. Bekeerling Abdul Jabbar
van de Ven weet er alles van, hij is al bevoorrecht want hij hoeft zijn haatgevoelens naar islamcritici toe niet onder stoelen of banken te steken, hij is zelf op jacht gegaan naar een striptekenaar die het in zijn ogen te bont maakt. Wat fijn voor Van de Ven dat hij in Nederland een vrij man is.

We hebben besloten ons aan te passen aan een minderheid, dat is wel zo beleefd. Dus komen we de nieuwkomers tegemoet door het maar weer eens over de evolutietheorie te hebben want niet alle mensen willen daar iets van weten. Biologiestudenten van speciale afkomst hoeven hier dan ook geen tentamen in te doen. We moeten daar begrip voor hebben, wie zijn wij? Ook moeten we begrijpen dat moslima's die voor artsstuderen, niet de penis van de man hoeven te betasten. Dat kan echt niet. Ook in bejaardetehuizen en ziekenhuizen hebben we er begrip voor dat gehoofddoekte vrouwen geen mannenonderlichamen wassen. Dat doen wijwel. Nu en in de toekomst. Geen probleem.

Homo's mogen dan wel niet gemolesteerd worden, (vanuit een speciaal geloofshuis/geloof mag sinds kort wel officieel nadelig over de homomens gesproken worden) maar we moeten niet vergeten, Cohen zei het nog, dat dat komt doordat deze potenrammers zelf op de arbeidsmarkt gediscrimineerd worden. Dan krijg je dat. Zij worden niet met geweld geconfronteerd maar hun eer is in het geding. Een begrip waar wij geen kaas van hebben gegeten.

Femke Halsema heeft het goede voorbeeld gegeven om begrip te hebben voor imams die geen handen met vrouwen willen schudden. En LPF'er Eerdmans zei op de televisie dat hij nooit zulke uitspraken als die van Wilders voor zijn rekening zal nemen. Hij wil namelijk niet zo'n leven als dat van de bedreigde politicus leiden. Hij kijkt wel uit! Geef hem eens ongelijk! Wat een solidariteit met onze minderheid! Beter kunnen de moslims het zich niet wensen. Misschien moeten de liberalen onder hen zich wat gaan inhouden, wat minder integreren, maar voor de rest is hun kostje hier gekocht. Moslims hebben veel bereikt in ons land terwijl ze toch nog hun underdog positie hebben weten te behouden, en versterkt.

Nederland is vruchtbaar gemaakt voor de volgende stappen.

'Moge Allah ons allen hierbij bewaren'.

Annelies van der Veer

8 juni 2005

Deze tekst verscheen eerder op VetVEtVET

Geen opmerkingen:

Een reactie posten