“Een eufemisme voor politieke lafheid”


Zo kan het ook Frans Timmermans

“Een eufemisme voor politieke lafheid”

Miloš Zeman, de president van de Tsjechische republiek, hield afgelopen maandag (26-5-14) de onderstaande toespraak bij de receptie ter gelegenheid van Israëls Onafhankelijkheidsdag.

Dames en heren,

Hartelijk dank voor uw uitnodiging om hier aanwezig te zijn bij de viering van Israëls Onafhankelijkheidsdag. Elk jaar worden er in de Tsjechische Republiek vele onafhankelijkheidsdagen gevierd. Bij sommige van die vieringen ben ik aanwezig, maar dat is niet altijd mogelijk. Maar de Onafhankelijkheidsdag van Israël sla ik nooit over.

Er zijn nogal wat staten waarmee wij dezelfde waarden delen, zoals het politieke ideaal van vrije verkiezingen en een vrijemarkteconomie. Maar deze staten worden door niemand bedreigd om van de kaart te worden geveegd. Er is niemand die hun grenssteden beschiet; niemand die er op uit is dat de burgers van die staat hun land zouden verlaten. Er bestaat een term, ‘politieke correctheid’. Deze term beschouw ik als een eufemisme voor politieke lafheid. En daarom, laat mij nu eens niet laf zijn. Het is hard nodig om de vijand van de menselijke beschaving duidelijk bij de naam te noemen. Het is het internationale terrorisme verbonden met religieus fundamentalisme en religieuze haat. Zoals we hebben
mogen constateren na 11 September is dit fanatisme niet exclusief op één land gericht. Onlangs ontvoerden moslimfanaten 200 jonge christenmeisjes in Nigeria. Er werd een afschuwelijke moord gepleegd in de bloem van Europa in het hart van de EU in een Joods museum in Brussel. Ik laat mezelf niet misleiden met een verklaring dat er slechts kleine randgroepen achter zouden zitten. Integendeel, ik ben er van overtuigd dat deze xenofobie, beter gezegd racisme of antisemitisme, voortkomt uit de kern van de ideologie waaraan deze groepen zich hebben onderworpen.

Dus laat me één van hun heilige teksten citeren om dit te onderbouwen: “Een boom zegt, er is een Jood achter mij, kom en dood hem. Een steen zegt, er is een Jood achter mij, kom en dood hem.” Ik zou degenen die op een dergelijke wijze zouden oproepen om Arabieren te vermoorden veroordelen, maar bij mijn weten bestaat er geen beweging die oproept tot een massamoord van Arabieren. Maar ik ken wel degelijk een anti-civilisatie-beweging die oproept tot een massamoord van Joden.

Immers, één van de paragrafen van de statuten van Hamas luidt: “Doodt elke Jood die je ziet.” Is het mogelijk om te blijven doen alsof dit een mening is van een extreme minderheid? Willen we dan echt zo politiek correct zijn en zeggen dat iedereen aardig is en dat slechts een kleine groep extremisten en fundamentalisten zulke misdaden begaat?

Michel de Montaigne, een van mijn favoriete essayisten, schreef eens: “Het is afschuwelijk om te veronderstellen dat na het kwaad het goede komt. Er zal een ander kwaad komen.” Het begon met de Arabische lente, die veranderde in een Arabische winter, en een strijd tegen een seculiere dictatuur ontaardde in gevechten onder leiding van Al-Qaeda. Laten we de politieke correctheid verre van ons werpen en de dingen bij de ware naam noemen. Ja, we hebben vrienden in de wereld, vrienden met wie we ons solidair tonen. Deze solidariteit kost ons niets, omdat deze vrienden door niemand worden bedreigd. De echte betekenis van solidariteit is de solidariteit met een vriend die het moeilijk heeft en die in gevaar verkeert, en dat is de reden dat ik hier ben.

Miloš Zeman, president of de Tsjechische republiek,
Hilton Hotel, 26th of May 2014

Bron: "A Euphemism for Political Cowardice" 

10 opmerkingen:

 1. De islam is de huistiran van de wereld. Nagenoeg iedereen loopt op sokken, spreekt zachtjes en zegt de juiste woorden om hem niet boos te maken.
  Politieke correctheid is niet veel anders dan je gedragen zoals de islam dat wil

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Begin er maar aan te wennen dat de islamisering niet te stuiten is. k Vergelijk de situatie van 10 jaar terug en maak vervolgens een inschatting hoe het er over 10 jaar uit zal zien. We moeten maar hopen dat de gematigden in de meerderheid zullen zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het word tijd, dat de ideologische verwantschap tussen het Nationaal Socialisme en de andere varianten van het Socialisme worden benoemd. Antisemitisme is altijd een structureel onderdeel van het socialisme geweest. Niet te verwarren met de sociaaldemocratie.
  In 1933 schreef Willem Banning (medeoprichter PvdA) een boek over de opkomst van het Nationaal Socialisme, en noteerde o.a. de ideologische verwantschap met het communisme en Marxisme en dat vooral uit de communistische elite men massaal overliep naar de S.A. Wat we nu zien gebeuren, is dat extreem links de Islam als het nieuwe socialisme heeft omarmd, en eenieder die kritiek op de Islam heeft beschuldigt een Islamofoob te zijn.

  https://sites.google.com/site/willembanning/home

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Jan Veerman, probeer maar eens vijftig jaar verder te kijken als alles gaat zoals het nu gaat.
  @Anoniem, ik kan het met je eens zijn als het om extreem-links gaat. Die staan naast de moslims als zijnde de 'nieuwe joden'. De islam zoekt altijd allianties bij links. De revolutie van Khomeiny in Iran was alleen mogelijk door de steun van links. Daarna stopte hij ze in de gevangenis of erger. Er is wel een gemeenschappelijke agenda. Zo schrijft Tariq Ramadan in zijn boek Westerse moslims en de toekomst van de islam: "Welnu, het neoliberale kapitalistisch systeem dat zich aan de wereld heeft opgedrongen, staat voor een universum waartegen moslims zich moeten verzetten en waarvoor ze een alternatief moeten aandragen. Het is voor ons nu een alam al-harb, een oorlogsuniversum dat een economische logica voorstaat die dagelijks verantwoordelijk is voor de dood van tienduizenden mensen" (pagina 255). Dat gaat er bij extreem-links wel in. Maar mocht het slagen dan behoren ze bij de eersten die als een gevaar voor de islam worden gezien.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De naam Zeman doet zeer nederlands aan.
  Het gebied van de Tsjechische Republiek noemen wij ook wel Boheme-Moravië.
  Nederland en Boheme-Moravië hebben in ieder geval gemeen dat zij 'abgesplitterte Reichsteile' zijn.
  De gerenommeerde publicist Arno Grunberg bepleit hereniging van Nederland met de Bondsrepubliek.
  Zulks geldt eveneens voor Boheme-Moravië dat cultureel gezien duits "geprägt" is.
  BeantwoordenVerwijderen
 6. Haat uit de ''umah' pan vliegt, want dat Israël bestaat is kritiek op Allah, in Koran: 'wij hebben de Joden de woestijn in verdreven, aan u hun land, goederen, etc, Jeruzalem 'heilige' oorlogsbuit..

  LINKS de grootste ramp mogelijk, massaal islam in Europa stimuleerde, met inherent Koran fascisme, Joden- en christenhaat; en jihadisten met Al Qaeda om de hoek.

  In de VK regelmatig von der Dunk met hetze tegen Israel, Nooit iets tegen islam, plotseling OPINIE die antisemitisme en Islam in verband brengen.

  Omdat de PvdAllah welhaast de genadeslag kreeg?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Aan Godelieve 22:27

   Gij noemt Von der Dunk, ik neem aan Von der Dunk de jongere met voornaam Thomas.
   Gelukkig lees ik gans zelden De Volkskrant, dus deze drinkbeker gaat mij voorbij.
   Hij stookt tegen Israël, zo schrijft u.
   Ik kan zulks niet beoordelen, want nochmaals, ik lees De Volkskrant zelden.
   Maar als zulks waar is, zo hebben wij hier te doen met een klassiek voorbeeld van zelfhaat, vermits Thomas Von der Dunk een kwart Jood is.

   Verwijderen
  2. Goedemorgen Jehan

   Vertrouw dat alles goed met u gaat. Ik op VK OPINIES reageer om tegengas te geven. De gestoorde hysterie met leugens over GW: op foto PvdA Marcouch met 'zielige Marokkaanse kinderen' en die huilend met moeders 'bang voor hun toekomst door GW' op video bij P&W. De hetze tegen Israel, 'Thomas' von der Dunk in excelleert, met gotspe 'het PVV diersoort', gevaar opstookt. Hij van mij: 'de Gretchens von Deutschenbergen Dunkelen, & von Bommels [SP], vooraan in de gelederen met HAMAS in de demonstratie tegen Israel, de nieuwe bruinhemden. Vanzelfsprekend niet geplaatst, maar wel gelezen door de walgelijke VK.

   "Kwart Jood", maakt hem 75% niet goed snik!


   Verwijderen
  3. @ Peter Louter

   " Er is wel een gemeenschappelijke agenda. Zo schrijft Tariq Ramadan.. "Welnu, het neoliberale kapitalistisch systeem dat zich aan de wereld heeft opgedrongen, staat voor een universum waartegen moslims zich moeten verzetten en waarvoor ze een alternatief moeten aandragen."

   Ha-ha! Zijn vader het begin van de Bruederschaft van Morsi's gevallen 'socialistische' Theocratie, Uit mijn ervaring met hem, bestaat er geen grotere 'taqiya' leugenaar en huichelaar dan Ramadan. Die in rijk Zwitserland opgevoed, en in NL en U.K. rijkelijk gebruik maakt van het 'kapitalistische systeem'. Ramadan de zure druiven islamlanden benoemt: achterstand, analfabetisme, enorme armoede van miljoenen verschopte 'uitverkorenen van Allah' - afhankelijk van 5% [?] verplichte liefdadigheid, een van '5 zuilen van islam'. En 'haram' de das omdoet door censuur, inclusief de doodstraf 'voor kritiek op' dat boek en de 'profeet'.

   Pakistan voorspelt als 'ideaal islam' is doordrenkt met corruptie, etnisch en 'religieus' geweld, De armste jongens gaan naar kostloze Taliban scholen. 'LOL'

   Maar er is hoop: Muslim actress op tv, een imam AFKAT: http://www.youtube.com/watch?v=UAO8oc93UVQ

   En voor LOL, de sexy 'Murgh' dans: http://www.youtube.com/watch?v=M1-bUg0OwnY

   Verwijderen
  4. Aan Godelieve 11:39

   Dank voor uw reactie op mijn korte bericht omtrent Thomas von der Dunk.
   In uw reactie lees ik iets over Gretchen Deutschenberg.
   Daarmee is gemeend Gretta Duisenberg.
   Het is mij niet geweten wie de auctor intellectualis zij van deze woordspeling.
   't Is geestig bedacht, zulks geef ik toe.


   Ik antwoord vrij laat vermits na dit opstel anderen verschenen op Hoeiboei.

   Verwijderen