Bindend advies voor Job Seuren!


Heb je zojuist je wijnbrevet gehaald, weet je alles van de edele rotting, koop je, uit dorst naar meer, voor ’t eerst van je leven ’t vaktijdschrift ‘Perswijn’, geen opinieblad dus maar een VAKtijdschrijft, krijg je me toch een portie politiek correcte rot voorgeschoteld!

Ik wist niet wat ik las!

Ene Job Seuren vraagt zich in ’n wijncolumn hardop af wat hij zou doen als Geert Wilders voor zijn Amsterdamse deur zou staan, te weten Café De Klepel waar hij werkt. Want “Hoe zou de eigenaar van München Bürgerbräukeller zich achteraf gevoeld hebben, wetend dat zijn zaak een rol speelde in wat zich tussen 1932 en 1945 afspeelde?

Ja,ja een heuse Godwin. Dat Amsterdam een gedoemde stad is, wist de volksschrijver Gerard Reve
al, maar die is dus dood - elf jaar om precies te zijn - en wij maken de verdoemenis nu wel degelijk mee.

Nou meneer Seuren, nu we toch lekker bezig zijn, wil ik ook wel wat zeggen in ‘uw’ Perswijn, want blijkbaar is ’t een en ander u volledig ontgaan. De heer Geert Wilders kán helemaal niet zomaar bij u voor de deur staan, ook al heeft hij nog zo’n trek in een goed glas wijn. De mens en politicus Wilders kan niet gaan en staan waar hij wil omdat zijn naam hoog op een lijst genoteerd staat, samengesteld door terroristen, tevens moslims, die Wilders (en vele anderen, u, blasfemische wijndrinker, uiteindelijk ook, jawel) hun vrijheid van expressie, lees religiekritiek, willen ontnemen door mans leven te benemen. Voorgoed.
Ja, klopt, af en toe verdwijnt er iemand van deze terreurlijst, denk aan Charlie Hebdo…

U roept vervolgens wijndrinkers in uw column op om ‘afstand te nemen van wat niet deugt’ en ‘niet uit woede, angst of haat te stemmen maar vanuit een positieve gedachte’.
Ik ben erg voor positieve gedachtes en daarom raad ik u aan eens een aanvang te maken met de problemen eerlijk en duurzaam (nog gezond ook) te benoemen. Kijken we daarna wie er nu eigenlijk woede, angst en haat veroorzaakt en zelfs geweld gebruikt. Ja, dan zijn de druiven zuur, ik begrijp wel dat u die liever niet drinkt, het vergt namelijk wat moed maar dan komt u er wél achter dat Geert Wilders niet de óórzaak van islamterreur is, maar het gevólg.
Religiekritiek moet wel degelijk kunnen in een vrij land, tenzij u natuurlijk al gecapituleerd heeft maar dan kunt u altijd nog een wijnbar in ’n bevriend islamitisch land beginnen toch? O, wacht.

Heus, die Gedanken sind frei, en van mijn part hangt u in uw veilige Klepeltje avond na avond de held uit door uw wijngasten te waarschuwen voor ’t grote gevaar Geert Wilders en scheldt u de door islamitische terroristen bedreigde politicus en z’n aanhangers compleet Godwinnelijk verrot. Doet u dat maar, ik hoef er tenslotte niet te komen, maar ik wil wel graag in een vaktijdschrift als Perswijn, waar ik acht euro vijfennegentig voor heb neer moeten tellen, gevrijwaard blijven van uw zeer aanmatigende politiek correcte praatjes die op geen enkel feit gebaseerd zijn. Die hoef ik, wijntijger in wording, niet te slikken, zo ver zijn we nog lang niet, en als ’t aan mij ligt, komt dat moment er nooit.
Tot zover mijn bindend advies. Ik zeg, cheers!

12 opmerkingen:

 1. Wellicht gooide hij in zijn betere jaren vanop de blauwe brug stenen naar de politie

  De links conservatief weet dat zijn wereld aan het veranderen is.
  Vandaar de paniek.
  sirik

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Sirik 20:11

  Een geestig commentaar, Sirik. Ge verwijst naar de slag om de Blauwbrug in 1980. A.F.Th. van der Heiden schreef daaromtrent een roman.

  Jéhan

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De Marokkaanse Elou Akhiat werd vanwege haar wijnbar in Rotterdam bedreigd.
  Door PVV-ers?
  Nee, door moslims.

  De Marokkaanse PvdA-politici Marcouch en Aboutaleb werden ook bedreigd.
  Door PVV-ers?
  Nee, door moslims.

  De Marokkaanse kamervoorzitster Arib zei in TV programma "de halve maan" dat Wilders een goede collega is, met wie ze al 18 jaar goed samenwerkt. De laven van JANK daarentegen (Erdogans balzakjes Kuzu en Özturk) vallen haar regelmatig persoonlijk aan. Ook op sociale media spelen zij regelmatig op de persoon; Azarkan bijvoorbeeld noemt politici die uitkeringsfraude willen tegengaan "joden", een buitengewoon grof scheldwoord in de islamitische cultuur.

  Beste meneer Seuren.
  Wordt het geen tijd om de kudde olifanten in de porseleinkast te herkennen, en te durven benoemen?
  In plaats van af te blijven geven op de boodschappers?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. " De geblondeerde personificatie van angst en haat", schrijft Seuren, doelende op Wilders uiteraard. En met hem nagenoeg elke man en vrouw die dagelijks een podium heeft bij de traditionele media. De krankzinnige ironie is echter dat Wilders nog nooit heeft aangezet tot geweld. Hij waarschuwt voor de islamitische ideologie die voortwoekert als een onbehandelbare maligniteit. Die je met alle democratische middelen dient te bestrijden. Daarom is onder andere het woord " islamofobie" ook zo een griezelige uitvinding van (islamo)-facisten. Het zegt tegen mensen die niet zoveel zin hebben in de middeleeuwen; u bent fobisch, u bent ziek, u heeft een aandoening. En u bent ziek door " populisten" als Wilders, Le Pen en dergelijke. En meneer Seuren; laat ons maar eens zien hoe geweldig verrijkend en verbinden de islam is door in een islamitisch land een glas wijn te drinken in een christelijk of boeddistisch gebedshuis, hand in hand met een mannelijke vriend van u. En nodig van te voren de lokale autoriteiten en bevolking even uit. Proost!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Egon 13:56

  Beste Egon,

  Een mooi, vlammend betoog. U bezigt de term "islamo-fascisten". Daar moeten wij vanaf, van de term "fascist" als scheldwoord. Zeg liever: islamo-bolsjewieken. In de jaren '70 en '80 waren de meeste Turken en Moghrebijnen bolsjewiek.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Beste Jëhan, (wat een mooie naam),

  dank u voor uw vriendelijke reactie. Ja, bolsjewieken is wellicht een treffender begrip dan facist in dit geval.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Egon 17:28

  Het is eigenlijk Jéhan, pikardisch voor Jean.
  Men gebruikt te vaak "fascist" als scheldwoord volgens de richtlijnen van de Moskovieten in de tijd van de Sovjet-Unie. In Nederland en in andere landen lopen nog te veel nostalgiekers naar de tijd van de grrote socialistische Sovjet-Unie. Het land van Lenin, Stalin, Kroe-kroe en Brezjnev. Op primitieve geesten heeft het bolsjewisme een geweldige aantrekkinkskracht. De muzelmaanse bevolking van de Sovjet-Unie ging zonder probleem over op het marxisme na de oktober-revolutie van 1917.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Gaat harstikke goed !
  alles gaat goed.
  economie ?
  P r i m a !
  Dit jaar hebben de centrale banken ECB, BOJ voor zo'n 1$ triljoen aan fincieele spulletjes gekocht !
  Dus de staat geeft obligaties uit.... die vervolgens weer opgekocht worden door klaas Knots en zijn trawanten.
  Vestzak, broekzak
  Dat is op jaarbasis: 3.600.000.000.000
  peanuts
  succes is een keuze !

  sirik

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Waarom is Geert Wilders zo populair, zelfs bij Moghrebijnen en Surinamerts. Hij is een popster. En bij een popster hoort een lied. Ik stel voor om het Wilhelmus af te schaffen en daarvoor in de plaats te stellen Alejandro van Lady Gaga.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Nu we toch bezig zijn: schaft af de herdenking van 4 mei en stelt in de plaats de herdenking van de val van Constantinopel in mei 1453.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. We bieden leningen aan alle eerlijke personen voor de noodzaak om verschillende projecten uit te voeren (waaronder de aankoop van appartementen, autoverkoop, investeringsleningen, schuldaflossing, huurbetaling of andere personeelskosten).

  E-mail: info@creditfinance-bank.com
  WhatsApp-nummer: +33784505888
  Website: https://creditfinance-bank.com

  BeantwoordenVerwijderen