Voor iedereen!

Woensdagmiddag lunchtijd. Ik loop 't Centraal Station van Amsterdam uit, sla rechtsaf en struikel net niet over een grote, donkere man die daar half tegen de muur ligt, alsof hij aan het zonnebaden is met z'n blik op oneindig... Doorlopen maar.

Ik loop over 't bruggetje, richting 't altoos naar urine stinkende tunneltje waar 'n groepje zwervers tussen de duiven- en rattenstront bier aan 't drinken is. Ik passeer snel en sla rechtsaf de winkelstraat in. Wat schijnt 't zonnetje toch weer lekker vandaag.

Halverwege de lange winkelstraat hoor ik vreemd hard geschreeuw. Mensen staan toe te kijken hoe een man met veel te veel haar en een propvolle rugzak alles en iedereen om zich heen uitscheldt, al is
niet te verstaan wat hij schreeuwt. Een boze verwarde man, doorlopen maar weer.

Ik ga bij de blauwe supermarkt naar binnen waar net een ongeschoren man in stinkende lompen uitkomt zodat ik even beleefd opzij ga.

Als ik heb afgerekend bij een haatdoek en de winkel weer uitloop, schijnt 't zonnetje nog steeds. De typische Amsterdamse gebouwen uit voorbije tijden en die alles al hebben meegemaakt, staan er onveranderd en waanzinnig mooi bij in dit lage herfstzonlicht.

Ik hervat m'n wandeling terwijl er plots sirenes beginnen te loeien. Politie, maar die rijdt mij in hoog tempo voorbij richting het station. Doorlopen maar.

Bijna ben ik waar ik wil zijn, als een grommende hond me de weg verspert. In één oogopslag zie ik de verwilderde oogopslag van 't baasje, zodat ik maar weer even de stoep verlaat en iets gehaaster mijn weg vervolg. Maar de zon schijnt nog steeds, en wat zijn er veel toeristen. Toeristen die nieuwsgierig en hoopvol naar nieuwigheid weer een onbekende gezellige winkelstraat inslaan: oh, wat valt er nu weer te zien! Amsterdam is een geweldige stad. Voor alles en iedereen.

21 opmerkingen:

 1. Dat moet de Haarlemmerstraat zijn. Die gaat over in de Haarlemmerdijk. Daar is een schaak-en go winkel Het Paard. Als je geschoffeerd wil worden moet je daar binnen gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nogal een beschuldiging en ook nog zonder onderbouwing!

   Verwijderen
  2. Hecatonchirn 11:23 Ik vroeg in Schaak - en go winkel Het Paard of zij verkochten het ludus latrunculorum, voorloper van het damspel. Op internet las ik dat zulks verkrijgbaar is. Ik ontving een bits nee als antwoord. Toen ik vroeg of ze het konden bestellen werden ze nog onbeschofter. Ik had al vaker nare ervaringen, maar dat wordt te lang om het op te sommen. Het zijn kakballen die denken dat ze beter zijn.

   Verwijderen
  3. Jëhan,
   Dus u zocht een ludus lactuduscolorus uit de Romeinse tijd en vind het raar dat ze zo iets niet hebben en voelt zich nu geschoffeerd !?
   Ik wist niet dat tijdreizen echt bestond!

   Verwijderen
  4. Anoniem 18:37 Dat spel met die latijnse naam, welks naam iedere damspeler kent, was volgens internet verkrijgbaarbaar ik meen ergens in Schotland. Dus zo zot was mijn vraag niet. En dan wordt je afgebekt als een kwajongen. Ik zou zeggen, ga zelf eens naar Go- en Schaakwinkel Het Paard. Dan mag je jouw ervaring aan mij diets maken.

   Verwijderen
  5. Anoniem 18:37 Er bestaat ook een ander interessant bordspel: hnefatafl. Het is de Viking-variant van het damspel. Je kunt het kopen in het Viking-museum te Rieben (deens: Ribe). Daar staat men je keurig te woord, ook als je geen deens spreekt.

   Verwijderen
  6. Er is ook positief nieuws van de Haarlemmerdijk: Kledingzaak De Mof. Na aankoop van kleding ontvang je een draagtas met de tekst De Mof. In het dossier dat de sadiques rouges van de gemeente Amsterdam over mijn persoon aanlegden staat: "Brengt met veel nadruk zijn persoonlijke ideeën naar voren". Welaan dan, de draagtas met de letters De Mof is daarvan een voorbeeld.

   Verwijderen
  7. Goedendag, ik ben Josef Lewis. Een gerenommeerde, legitieme en geaccrediteerde geldschieter. We geven allerlei soorten leningen uit op een zeer snelle en gemakkelijke manier, persoonlijke lening, autolening, woninglening, studielening, bedrijfslening, uitgevaardigde lening, consolidatie van schulden. enz

   Word vandaag goedgekeurd voor een zakelijke of persoonlijke lening en krijg geld binnen dezelfde week na aanmelding. Deze persoonlijke leningen kunnen worden goedgekeurd ongeacht uw kredietwaardigheid en er zijn veel tevreden klanten die deze claim ondersteunen. Maar je krijgt niet alleen de persoonlijke lening die je nodig hebt; je krijgt de goedkoopste. Dit is onze belofte: wij garanderen het laagste tarief voor alle leningen met gratis onderpanduitkeringen.

   We streven ernaar een positieve blijvende indruk achter te laten door de verwachtingen van mijn klanten te overtreffen bij alles wat ik doe. Ons doel is om u met waardigheid en respect te behandelen en tegelijkertijd de beste service te bieden. Geen sociale zekerheid Nummer vereist en geen kredietcontrole vereist, 100% gegarandeerd. Vriendelijk reageren onmiddellijk met behulp van de onderstaande gegevens indien geïnteresseerd in een lening en wees vrij van oplichting ..

   E-mail: progresiveloan@yahoo.com
   Oproep / WhatsApp: +16626183756
   Website: https://progresivefunding.wordpress.com



   Verwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. I'm appreciate your writing skill. Please keep on working hard. Thanks

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. https://pbs.twimg.com/media/DhWftiIWsAEuBbb.jpg

   Verwijderen
  2. clipping path service 7:19 are you a foreigner? Congratulations that you can read the text of a Dutch patriot.

   Verwijderen
 4. Duidelijk , Amsterdam een verloren stad zowel sociaal als moreel, met een burgemeester die uit een gevoel van hobby een stad stad bestuurd, een binnenkern van rijken en daaromheen ja wat eigenlijk met een groep mensen die vluchten naar de polder en omgeving.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hallo, ik ben Sofia woonachtig met mijn enige kind en ik ben in het verleden slachtoffer geweest van verschillende leenzwendel, de laatste die ik bijna al mijn waardevolle spullen heb verkocht en mijn geld aan oplichterij verloor alleen omdat ik een lening nodig had voor de medische kosten van de kankertherapie van mijn dochter en ook om mijn schulden te zuiveren, ik had geen andere plaats om een lening te krijgen en ik heb veel geleden totdat ik kennismaakte met een leningbedrijf genaamd ST. Martin Loan Services waar ik uiteindelijk een geleend bedrag van € 150,000.00 gisteren voor de kaakchirurgie van mijn dochter nadat ik een paar dagen geleden contact met hen had opgenomen. Nu ben ik zo blij en kan ik dit goede nieuws niet alleen aan mijzelf houden, dus ik wil deze gelegenheid gebruiken om te beginnen met het informeren van mede-leningzoekenden om fraudeurs die beweren geldschieters te zijn omdat ze alles kunnen doen om uw geld te stelen. Als u echt geïnteresseerd bent in het verkrijgen van een beveiligde en snelle lening zoals ik, dan verzoek ik u vriendelijk om dit bedrijf per e-mail te contacteren: (martinloanservices@gmail.com) deze vrouwelijke geldschieter is erg relia en geloof me, je krijgt zonder problemen je lening van haar. Bedankt

  martinloanservices@gmail.com
  Whatsapp +13212413967.

  BeantwoordenVerwijderen

 6. Profiteer van onze leningaanbieding, snel krediet binnen 72 uur en begin met het kiezen van uw nieuwe levensproject. We bieden leningen aan alle serieuze en eerlijke mensen tot 10 000 000 euro of dollars met een rentepercentage van 3%. Onze overdrachten zijn door de bank verzekerd voor transactiebeveiliging. Dus, als u financiële hulp nodig hebt, neem dan contact met ons op voor meer informatie.

  E-mail ( georges.matvinc@gmail.com )

  WhastApp : +33 756924191

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Excellent! T truly reading it this subject provider by you very effective for proper planning.Thank you so much.

  clipping path service

  Background Removal Service
  raster to vector conversion service


  BeantwoordenVerwijderen
 8. HOE IK EEN LENINGSBIJSTAND KREEG @ 2% RENTEVOET

  Ik wist niet zeker of ik een legitieme geldschieter online kon krijgen, maar toen ik mijn schuld niet langer onder ogen kon zien, lag mijn zoon in het ziekenhuis voor een operatie die een enorme hoeveelheid geld vereiste en ik had ook wat geld nodig om te herfinancieren en een goede huis. om hulp van vrienden te zoeken en toen er geen hoop meer was, besloot ik online te gaan om een lening te vinden en ik vond LAPO MICRO FINANCE [lapofunding960@gmail.com] met een rente van 2% en paste onmiddellijk mijn gegevens toe zoals aangegeven. Binnen DRIE dagen na mijn aanvraag, verleende hij mijn geleende bedrag zonder verborgen kosten en kon ik de medische rekeningen van mijn zoon verzorgen, mijn huurfactuur verlengen en mijn schuld afbetalen. Ik zal elke leningzoeker adviseren om contact op te nemen met LAPO MOCRO FINANCE met: lapofunding960@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dag iedereen. Ik zag opmerkingen van mensen die al een lening hadden ontvangen van SABIN HELPS FINANCE en toen besloot ik me aan te melden op basis van hun aanbevelingen en slechts een paar uur geleden bevestigde ik een totaal van 30.000 euro op mijn eigen persoonlijke bankrekening die ik had aangevraagd. Dit is echt geweldig nieuws en ik adviseer iedereen die een echte lening nodig heeft om een aanvraag in te dienen via hun e-mail: {Sabinhelps@gmail.com}. Ik ontvang graag de lening die ik heb aangevraagd

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ben je financieel in de problemen? Op zoek naar een lening? Wij bieden persoonlijke leningen, zakelijke leningen, studentenleningen, autoleningen en leningen om rekeningen te betalen van $ 5.000 tot $ 10.000.000,00, dollar / euro, tegen een rentevoet van 2%. Als u geïnteresseerd bent om een lening te krijgen, vraag dan vriendelijk terug voor meer informatie. Neem contact met ons op via e-mail: mobillfunding@hotmail.com of voeg ons toe op whatsApp: +16468789104

  BeantwoordenVerwijderen
 11. ik heb een dringende lening nodig op fredlarryloanfirm@gmail.com

  Hier staan we klaar om uw lening te verwerken

  Goedendag,

  Ben je een zakenman of -vrouw? Het is tijd om uw droom te vervullen, wij zijn een gecertificeerde leningmaatschappij, wij bieden leningen tegen een lage rente van 3%, aan particulieren en bedrijven over de hele wereld, in elke valuta die u wilt, ponden, dollar, euro enz.

  Vertrouw vandaag op ons voor een snelle en gegarandeerde lening
  contacteer ons via
  E-mail: (fredlarryloanfirm@gmail.com) of (fredlarryloanfirm@hotmail.com)
  Bel / Whatsapp-nummer: +2347061892843

  BeantwoordenVerwijderen
 12. ik heb een dringende lening nodig op fredlarryloanfirm@gmail.com

  Hier staan we klaar om uw lening te verwerken

  Goedendag,

  Ben je een zakenman of -vrouw? Het is tijd om uw droom te vervullen, wij zijn een gecertificeerde leningmaatschappij, wij bieden leningen tegen een lage rente van 3%, aan particulieren en bedrijven over de hele wereld, in elke valuta die u wilt, ponden, dollar, euro enz.

  Vertrouw vandaag op ons voor een snelle en gegarandeerde lening
  contacteer ons via
  E-mail: (fredlarryloanfirm@gmail.com) of (fredlarryloanfirm@hotmail.com)
  Bel / Whatsapp-nummer: +2347061892843

  BeantwoordenVerwijderen