Misschien toch maar wel een Fitna-onderzoek?

Joustra_125656h

Misschien toch maar wel een Fitna-onderzoek?

Tjibbe Joustra, de machtige en omstreden National Coördinator Terrorismebestrijding (NCTb) vindt het tijd om wat anders te doen. In een vaag opgesteld nieuwsbericht staat dat hij werkzaam blijft op het terrein van veiligheid en de agrarische zaken. Dankzij het Agrarisch Dagblad is duidelijk welke volgende uitdaging is weggelegd voor Joustra. Hij wordt per 1 januari 2009 de nieuwe voorzitter worden van het Productschap Tuinbouw. Voortaan zal Joustra proberen om de vrijheid van meningsuiting van snijbloemen en komkommers in te perken. Voorwaar een heerlijke uitdaging.

Surprise surprise! Weblogger Michiel Mans ontdekte dat een week eerder al het vertrek van Joustra’s plaatsvervanger Lidewijde Ongering naar buiten is gebracht. Het prominente PvdA-lid is per 1 oktober benoemd tot loco-secretaris-generaal op het ministerie van Verkeer en Waterstaat.

Zo verdwijnt binnen een week de top van de NCTb. Het nieuws komt naar buiten aan het begin van het parlementaire zomerreces. Natuurlijk kan het toeval zijn, maar het is allemaal wel heel toevallig. Misschien is het toch wel een goed idee als de Tweede Kamer alsnog een onderzoek instelt naar het regeringsbeleid rond de film Fitna, inclusief de omstreden gespreksnotitie van het gesprek tussen de NCTb en Wilders - de gespreksnotitie die minister Hirsch Ballin gebruikte om Geert Wilders op een politiek zijspoor te zetten.

Carel Brendel

4 opmerkingen:

  1. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Joustra is een baantjesjager. Hij was eerst voorzitter van het UWV, de uitkeringsfabriek, en blunderde daar al door voor miljoenen de directievertrekken te pimpen. Als coördinator terrorismebestrijding was hij ook al een zelfverrijkende formalist en nu krijgt hij weer een baantje dat ongetwijfeld ruim boven modaal betaalt. Als het deze niksdoener te heet onder de voeten wordt, vlucht hij altijd. Maar wel zodanig dat zn volgende functie meer betaald dan waarin hij blunderde. Ze komen er nog mee weg ook.....

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Weer zo'n huil-verhaal over de islam.

    En met een inhoud waarmee een ieder al bekend mee is.
    Het werkelijke probleem wordt hier niet genoemd.

    Het is het niet functioneren van de (Nederlandse) burger in een democratisch politiek stelsel.
    Natuurlijk kan men klagen over het feit dat de staat en de media de burger besodemieteren en hem/haar buitenspel zetten.

    Maar véél belangrijker dan dat, is het democratisch gebrek en overschilligheid van de burger te bespreken. In detail, alswel in historisch perspectief.

    En dat gemis in het "islam"-debat is ernstig.

    Men klaagt over windbuilen zoals Balkenende lV en de gestapo van Ballin, maar men vergeet dat deze mensen door ons parlement zijn uitverkozen om de regering te vormen.
    Ons parlement is daadwerkelijk van ons. Het is dè uiteindelijke rechtgevende macht in Nederland en bestaat enkel bij gratie van het volk.

    Dat deze hoogste rechterlijke instantie allang niet meer functioneert is een verantwoordelijkheid dat uiteindelijk (!) op het bordje van de burger valt en niet bij Harry Potter, noch bij een Minister van Binnenlandse zaken met een alcohol probleem.
    Zowel formeel niet, als in realistische zin niet.

    De gevolgen van het gebrekkig functioneren van onze staat komen tenslotte op het bordje van de burger en hun volgende generaties, waarbij aangemerkt moet worden dat de diegenen die op de laagste trede van de sociale ladder staan altijd een hogere prijs betalen.

    Men kan ellelange stukjes schrijven over de islam, over de criminaliteit van donkere mensen en over tjoekie tjoekie-treinen van links naar rechts en omgekeerd laten rijden, maar dat zal niets uitmaken en dient geen enkel doel, indien de falende democratische stemmer niet ook onder de loupe genomen wordt,

    als de verantwoordelijkheid niet gelegd wordt, daar waar dat hoort gelegd te worden.

    Fritzie

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dat er niets verandert in ons land is niet vreemd. Mensen hebben nog te veel om te verliezen. Baan, huis, enige luxe. Niemand durft zn nek eens écht uit te steken om de zaak eens flink omver te werpen in ons land, want de kans dat alles bij het oude blijft en jij als opschudder in de goot eindigt is levensgroot. Dus stemmen we bij de volgende verkiezingen maar weer veilig CDA. Of PvdA. Of SP. Net even welke belangen men gedient wil zien.
    Rond de verkiezingen komen de partijen met hun spindoctors weer met dermate indringende beloften en campagnes dat mensen de blunders van de vier jaar ervoor weer vergeten. Bovendien zijn er niet echt veel alternatieven om op te stemmen, althans niet zodanig dat men radicaal anders gaat stemmen.

    Onze regering weet dat. Ze weet dat ze heel wat potjes kan breken bij de bevolking. Verder dan wat gemopper op internet en in de krant gaat het echte verzet van de brave burger immers niet. Het gaat hier in NL nog zó goed dat er geen spontane opstanden of politieke aardverschuivingen plaatsvinden.

    Pas als de mensen weinig meer te verliezen hebben is er een kansje dat opstanden voor een omwenteling zorgen.

    BeantwoordenVerwijderen