Mocrodebat? Parlementaire enquête!

In de Tweede Kamer zal donderdag 4 april gedebatteerd worden over Marokkanen. Men spreekt van het Marokkanendebat. Op het hoogste niveau dus, want Nederland heeft een Marokkanenprobleem. Is dat nieuw? Nee, dat is oud nieuws al zou je 't voor hetzelfde geld het Nederlandersprobleem kunnen noemen aangezien we 't met open ogen hebben laten gebeuren.

Schrik niet, in 1989, ik herhaal in 1989 verscheen er een

Lees verder in dagblad METRO of op de Metro-site hierrr

8 opmerkingen:

 1. Het wordt nooit wat met die Marokkanen hier. Moet je dit lezen in de Volkskrant en dat wordt dan fantastisch gevonden door Yoris Luyendijk en consorten

  'Wees er trots op Marokkaan te zijn'

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/3184/opinie/article/detail/3419542/2013/04/03/Wees-trots-er-trots-op-Marokaan-te-zijn.dhtml

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ad artikel volkskrant Wees-trots-op-Marokaan

   Er komt een debat in het Nederlandse parlement, over Marokkanen hier. Niet over Chinezen of Hindus óók hier, en evenmin over Joden

   Laila uit Marokko is er woest over. In haar diatribe komt dat tot uiting, wat dan meteen bijna alles is. Aan dispuut met haar is geen eer te behalen. Dat zie je zo. Aan de andere kant, haar ongehinderd laten spuien en razen, stuit ook tegen de borst, vandaar het volgende van mijn hand.

   Wat het probleem is. Marokkanen zijn irritant onderdeel van de Nederlandse Massa Immigratie die Nederland heeft overrompeld en ontwricht. Hun jeugd gedraagt zich Nederland-vijandig, en met vaak ook nog een dubbele paspoort op zak mag je zeggen dat ze hier flink uitheems doen, en dus zijn. En als ze iets van de NL-cultuur snappen of er wat aan doen, is het toch niet zo dat zij haar respecteren. Etnisch uitgesplitste misdaad statistieken dwingen dit te denken.

   Deze stand van zaken nu wordt door Laia miskend, ontkend, tegen alle evidentie in. Haar tirade sluit ze met deze anti-Nederlandse uitval: ‘Die dag* vieren we onze Marokkaanse identiteit.’

   Laila in Nederland heeft dus niets begrepen, of eigenlijk alles. En ten slotte heeft zij uiteindelijk de waarheid gesproken, als Marokkaanse. Zij stamt uit wat men een EERcultuur noemt, of ook wel een SCHAAMTEcultuur, en daar blijft zij bij. Mentaal, niet locaal. Nooit iets toegeven, geen introspectie, geen zelfkritiek, keihard liegen. Haar eigen Marokkaanse groep staat op het spel, namens die identiteit sprak zij.

   Verwijderen
 2. Om een probleem op te kunnen lossen dient men eerst de oorzaak te weten: Gratis geld en nonchalance.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gratis geld en nonchalance.
   ----------------------------
   Ik ben het voor het eerst in tijden met je eens. Maar Wilders streeft deze oplossing niet na.

   Verwijderen
 3. Inmiddels hebben we het debat kunnen zien, en dat heb ik dan ook gedaan, althans tot aan de eerste termijn.
  van Klaveren van de PVV maakte op mij een sterke indruk, en pareerde de argumenten van de tegenstanders zonder enig haperingen.

  De tegenstanders hadden vermoedelijk met elkaar afgesproken om zich niet tot een inhoudelijk debat te laten verleiden, maar zich collectief te richten over de titel van het debat.
  Het enige vuurwerk, dat ik meende te hebben gezien en gehoord, was toen van Klaveren de Turkse Keklik Yücel van de PvdA confronteerde met een uitspraak van Diederik Samson uit het verleden, waarin hij had gezegd dat, "de Marokkanen een etnisch monopolie op overlast hebben."
  Keklik Yücel weigerde na twee keer hiermee te zijn geconfronteerd afstand te nemen van deze uitspraak van Diederik Samson.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Waar kan ik het debat terug luisteren?

  Zoek me een ongeluk, maar vind alleen lui die het maar niks vinden en die zich niet druk maken over het feit dat dit al jaaaren a/d gang is en maar nooit opgelost raakt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het schriftelijke verslag is hier te vinden, met de vragen over de uitspraak van Diederik Samson.
   Index linksonder : "het Marokkanenprobleem"
   http://www.tweedekamer.nl/kamerstukken/verslagen/verslag.jsp?vj=2012-2013&nr=71

   Verwijderen