De mythe van Andalusië


Uitgelicht: Televisie: Pauw & Witteman, 14 april 2008 met o.a. Mohammed Cheppih, die de nieuwe Poldermoskee in Amsterdam gaat leiden.Pauw en Witteman vragen of islam en democratie eigenlijk wel samen gaan, want kijk naar de islamitische landen en nergens is die combinatie een succes. Wat vindt Cheppih hiervan?

Cheppih
antwoordt echter dat democratie en islam heel goed kunnen samengaan want kijk naar Andalusië in Spanje waar moslims en christenen en andere 'niet-moslims' heel goed en vredig in een democratie met elkaar konden leven. Andersdenkenen hadden het in Andalusië onder de islam heel goed.

Heeft u ook voorbeelden van Jip-en-Janneke-verslaggeving/berichten/foto's gehoord/gezien op radio of televisie? Stuur deze, met bronvermelding, dan naar hoeiboei.web-log.nl. Gebruik het mailformulier (linksboven)

3 opmerkingen:

 1. Was Andalusië een democratie dan?

  Waarom toch dat niemand die (retorische) vraag stelt? Te weinig wijn op tafel wellicht?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Rustig genieten van de zon in het groen, weg van massa’s toeristen? Dat kan met ‘Eliza was here’.

  Die onlinereisorganisatie is gespecialiseerd in betaalbare, kleinschalige accomodaties: authentieke landhuizen, boerderijen en finca’s.

  „Waar iedereen rechts afslaat, gaat Eliza linksaf” is al enkele jaren een succesrijk motto in Nederland. ‘Eliza was here’ heeft nu ook een Belgische reissite en een kantoor in Antwerpen.

  Bestemmingen: Algarve, Andalusië, Korfoe, Gran Canaria, Kefalonia, Kreta, Lefkas, Lesbos, Mallorca, Peloponnesus, Rhodos, Sardinië en Zakynthos. ‘Eliza was here’ regelt
  voor u de vlucht, het verblijf en een huurwagen.

  De organisatie is vernoemd naar de fictieve vakantieganger Eliza die alle accommodaties al bezocht heeft. Zij meldt persoonlijke ervaringen op de website. Ook de reacties van vakantiegangers vindt u er ongecensureerd.

  Informatie
  http://www.elizawashere.be

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heb zojuist een weekendje Parijs gewonnen . Ik heb de tckets en de reservatie al binnen. Als je ook wil winnen gewoon aanmelden op hun nieuwsbrief.
  [url=http://www.vakantiestart.info]
  vakantiestart[/url]

  BeantwoordenVerwijderen