Aan: Hoeiboei

Topsecret_2

AAN: Hoeiboei
VAN: Uw eigen mol.
Datum: 1 oktober 2008

Hierbij heb ik de eer u wederom op de hoogte te stellen van de zorgen en vage geruchten die er de afgelopen weken onder het personeel van de veiligheidsdiensten de ronde doen. De discussie over een aparte islamitische belasting, waarover ik u vorige maand gerapporteerd heb, is trouwens binnenskamers nog volstrekt niet afgerond. Het stemt tot grote voldoening dat ons rapport over dit onderwerp door velen als een pastiche of hoax werd beschouwd. Bepaalde vormen van geheimhouding zijn nergens voor nodig, betoog ik vaak tegen mijn collega’s, en ja, ik heb gelijk, want ‘ze’ geloven het toch niet. Maar terzake.

Afgezien van de ontmaskering van onze agent en collega Lemhauli (die inderdaad voor Nederland in Marokko spioneerde, maar dat is nu helaas verleden tijd) zijn de beeltenissen op de euromunten het gesprek van de dag. Het probleem hier is dat de nieuwe toetreders tot de EU, zoals Cyprus en Malta, wat minder gelijkmoedig over de islam denken dan de eurocraten in Brussel. Zo heeft Malta sinds het begin van dit jaar zijn eigen euromunten. Helaas heeft niemand eraan gedacht dat de Maltezen bij de voorbereiding van hun munten goed in de gaten gehouden moesten worden.

Twee_euromunt_van_de_republiek_malt
Dit ministaatje, qua inwoners nog niet eens de gelijke van de stad Assen, qua omvang nog niet eens een waddeneiland, heeft van de gelegenheid die de munten boden gebruik gemaakt door op brutale wijze aan het eigen verleden als bastion tegen de oprukkende islam te herinneren. Zoals bekend is de opmars van de Turkse moslims in het Westen van de Middellandse zee tot staan gebracht door het piepkleine Malta dat tot één totale vesting is verbouwd, met net genoeg overige ruimte om het qua voedselproductie te redden. Uiteraard geldt zo’n opstelling, het steeds weer bouwen van muren en vestingwerken ter voorkoming van een invasie, tegenwoordig als hoogst agressief.

Het nationale symbool van Malta, het Maltezer kruis, is voor vele Turken dan ook het symbool van de vijandigheid die het Westen vanouds jegens de islam koestert. Dit telt natuurlijk des te meer daar het de Turken niet gelukt is Malta te veroveren. Het spreekt vanzelf dat elke herinnering aan deze kwaadaardige islam-vijandige episode uit de Maltezer geschiedenis moet worden uitgeroeid. Maar wat heeft het mini-staatje daarentegen gedaan? Het heeft op alle eigen Maltezer euromunten een triomfalistisch Maltees kruisteken geplaatst.

Het is zeer de vraag of deze munten straks in Turkije, wanneer Turkije lid van de Europese Unie is, wel geldig kunnen zijn. Het kruisteken wordt zoals bekend door moslims als bedreigend en vijandig ervaren. Gesprekken over deze kwestie met Malta en ook Cyprus hebben tot nu toe weinig anders opgeleverd dan beleefde glimlachjes van de Maltezers. Er zal hier harder moeten worden opgetreden, en God zij dank is er in het geval van hard optreden meestal binnen de diensten wel voldoende algemene steun voor geheimhouding.

Beatrix
De kwestie van de afbeeldingen op de euromunten, ik durf het haast niet op te schrijven, breidt zich de laatste tijd overigens als een olievlek uit. Ook Nederland dreigt betrokken te raken. Immers, zo goed als op alle Nederlandse euromunten staat een vrouw zonder hoofddoek afgebeeld. Van islamitische zijden is er weliswaar nog niet op aangedrongen dit te veranderen maar er is wel gevraagd hier eens over na te denken. Dat dit probleem over enige tijd uit de wereld zal zijn, omdat de beoogde troonopvolger een man is, zal mogelijk niet voldoende zijn. Munten kunnen immers nog decennia lang blijven circuleren.

5 opmerkingen:

 1. Feit is bijvoorbeeld wel dat tijdens de Europese voetbalkampioenschappen de Zwitsere vlag met kruis niet op het voetbalshirt mocht worden gedragen, omdat de islamitische Irakezen dat niet wilden. Ook mogen de Zwitsers op hun amabassade in Saoedi-Arabië hun vlag niet tonen vanwege dat kruis. Bizar als je bedenkt dat moslims schaamteloos zelfs hun scholen vernoemen naar agressieve islamitische veroveraars (bv Saladin, heel wat scholen heten zo) en dat in het westen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik als Jood ervaar het gebruik van de letters 'e, f, y' en de cijfers 6, 29 en 321 als uiterst kwetsend. Met name de combinatie 29met y is onacceptabel.

  Ik eis actie.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De inwoners van Ermelo mogen ook wel uitkijken met hun vlag en heeft Montfoort al nagedacht over een nieuw gemeentewapen?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Er is inderdaad al vaak sprake van stemmingmakerij tegen symbolen die ooit in een verleden strijd tegen de intolerante islam betekenden. In Spanje komt er steeds meer kritiek op een eeuwenoud feest, waarbij een pop die Mohammed moet voorstellen wordt verbrand, dat feest wordt gevierd om de verdrijving van de Moren te vieren.

  BeantwoordenVerwijderen