Wij genezen je van je vooroordelen

Wil je af van je vooroordelen over de islam, jij verstokte islamofoob? Bijvoorbeeld omdat je gelooft dat de islam een achterhaalde achterlijke vrouwonvriendelijke religie is? Ga dan vandaag naar Doetinchem, je weet wel, dat kleine, vriendelijke stadje aan de Oude IJssel, ergens in het oosten van Nederland. Daar houdt de splinternieuwe De Merkez Moskee open dag. Iedereen is welkom, "ongeacht geloof en afkomst"! Je kunt er het nieuwe gebouw van vier verdiepingen bewonderen (met eigen keuken, eigen kapper, een eigen jongerenvereniging, een eigen Turkse levensmiddelenwinkel, en, natuurlijk: twee gebedszalen, één voor de mannen en één voor de vrouwen).

Tugce Battal, bestuurslid jongerenvereniging Tugra, wil je zondag óók graag voorlichten, ze wil je
graag van je vooroordelen afhelpen want "als je de reden weet dan begrijp je het ook beter," zegt ze. "Een vooroordeel is dat vrouwen achtergesteld worden. We krijgen namelijk vaak de vraag waarom vrouwen achter in de ruimte bidden of zoals hier op de tweede verdieping en niet tussen de mannen. Dat is niet omdat vrouwen minder belangrijk zijn dan mannen. Het is om de mannen niet af te leiden tijdens het bidden.

Snap je het nu? Ben je nu genezen van je vooroordeel? Moslimmannen zijn very special, zij zijn anders dan andersgelovigen die wél tijdens bijeenkomsten gewoon tussen de vrouwen kunnen verblijven zonder het hoofd op hol te laten brengen. Als verklaring zou je kunnen zeggen dat die moslimmannen achterlopen, qua emancipatie of beschavingsniveau maar je kunt ook eenvoudig constateren dat de regels binnen de islam nou eenmaal zo zijn.

Begrijp je het toch nog niet?

Dan licht de geïnterviewde jonge Receb Gundogan, eveneens bestuurslid jongerenvereniging Tugra het nog wel even toe: "Wij zijn dan eigenlijk de zwakkeren omdat we ons minder goed kunnen concentreren als we in een ruimte met vrouwen bidden."

Je hoort het goed. Achterlijk, hè?! 't Is dat deze gelovige moslimjongen 't zelf zegt: de vrouwen hebben het gedaan! Nu moet het toch wel duidelijk zijn. We zijn allen gelijkwaardig maar de islam beschermt de mannen tegen de vrouwen want dat is goed voor de mannen en daarom dus ook voor de vrouwen. En wel in die volgorde. Zo schrijft de islam dat voor.

Ga vandaag nog naar Doetinchem en laat al je vooroordelen over de islam wegnemen door deze jonge generatie gelovige moslims. Alles beter dan dat ze maar op straat rondhangen, hè, Margalith Kleijwegt?!

Ja, er worden veel zoete koekjes gebakken, overdadig veel!!

Bron: www.Doetinchemsvizier.nl

4 opmerkingen:

 1. Misschien zijn er twee soorten van bidden: de christelijke manier. niet verplicht maar als je het doet dan is het omdat je je individuele bewustzijn wil richten op het beschouwelijke, het bovenaardse bovenzinnelijke.
  En de moslim manier, waarbij uitoefening van godsdienst een plicht is, bidden dus ook, waarbij de controle op die plicht niet vooral jezelf is maar de omgeving, die beziet of je de juiste rites uitvoert, ongeacht of ze wel of niet gemeend of beleefd worden.
  En dan hebben de mannen het zich makkelijk gemaakt door gebedsruimtes te scheiden, genoodzaakt door de sexuele frustratie opgelopen door de formele scheiding van mannen en vrouwen in de rest van hun leven.
  Nergens zoveel pedosexualiteit als in het streng islamitisch pakistan, nergens zoveel vrouwenmisbruik als in de ommuurde villas van saoedische vorsten en prinsen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een paar jaar geleden was ik op de open dag van de Hell's Angels. Ongeveer hetzelfde programma met een hoog toffe peren gehalte. Vrouwen hoefden niet achterin of apart te zitten, ze waren wel getraind in het doen van nuttige dingen.
  Hell's Angels hebben het nogal gemakkelijk vergeleken met moslims. Ze hoeven alleen maar de onderwereld te veroveren, terwijl moslims de plicht hebben om de hele wereld aan de voeten van Allah te leggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Menselijke keten Moskee - Synagoge - Kerk 2011: http://youtu.be/Xr9wPOrS5sM

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zihni Özdil in Pauw & Witteman over racisme in Ne…: http://youtu.be/hL27B60Uaiw

  BeantwoordenVerwijderen