Dit schreeuwt om wraak!

Bovenaan gezet: Veel slachtoffers van eerwraak in Nederland

Waaraan heb ik de eer te danken? Met wie heb ik de eer? Het is me een grote eer! De eer aan jezelf houden, naar eer en geweten, een man van eer, een eervol leven leiden, iemand de laatste eer bewijzen, ere zij God, …. en toen was er ineens sprake van groepseer, eergeweld, eerwraak, eermoord! 

Geïmporteerde toestanden in het zompige Nederland dat nooit veel verder is gekomen dan de
blijf-van-mijn-lijf-huizen voor vrouwen die bedreigd worden met huiselijk geweld. Het eerste bvml-huis werd in 1974 in Amsterdam geopend. 't Klinkt bijna liev: blijf-van-mijn-lijf-huis. Blijf met je poten van me af (ex-)man, (ex-)vriend (ex-)wie dan ook, want anders krijg je voortaan met de politie te maken! Dat was zo'n beetje de boodschap en het werkte ook wel. Na een tijdje durfde het slachtoffer, meestal een vrouw, weer naar huis te gaan, of naar een ander huis. Vrezen voor d'r leven omdat een of ander familielid op gezag van de hele familie als een ware wraakgier de vrouw achtervolgde, dat was er toen niet bij. Eenmaal afgekoeld, respectievelijk bijgekomen hervatten beiden 't leven maar wel gescheiden. Nieuwe kansen!

Overvleugeld door een nieuwe behoefte spreken we nu eerder van safehouses dan van blijf-van-mijn-lijf-huizen. Tegen eerwraak (b)lijkt geen kruid gewassen. Eerwraak volgt z'n eigen wetten en die wetten zeggen dat het lichaam van de vrouw schuldig is. Verkracht, overspel, weigeren een hoofddoek (op gepaste wijze) te dragen, een ongelovig vriendje hebben, niet met je neef willen trouwen, 't is één pot nat voor mensen met eerwraakgevoelens. De vrouw, het meisje moet uitgewist, ze moet dood.

In de Dikke van Dale van 1999 staat eerwraak nog niet vermeld, toen nog niet, maar we weten inmiddels dat er jaarlijks zo'n vier- tot zeshonderd eerwraakgerelateerde incidenten plaatsvinden in Nederland (God verhoede dat het er meer zijn), 13 leiden tot de dood maar met een door zoutzuur overgoten geëerwraakt gezicht, wat voor leven heb je dan?

Eerwraak zou niets met een bepaalde religie te maken hebben maar met cultuur. Kijk maar naar India waar eerwraak populairder is dan waar ook ter wereld. Inderdaad, onderzoek heeft echter uitgewezen dat Hindoes en Sikhs die naar het Westen emigreren de eerwraakmentaliteit achter zich laten, terwijl dat bij Mohammedanen veel minder 't geval is, die nemen de eerwraakcultuur mee naar hun nieuwe vaderland.

"Het is ons een eer en genoegen u in dit land te mogen verwelkomen."

De grootste en laatste eer die je een fataal slachtoffer van eerwraak kunt bewijzen is de daders en medeplichtigen zo zwaar mogelijk te straffen en terug te sturen naar het land van herkomst.

Annelies van der Veer

26 opmerkingen:

 1. Gekke getwitter over eerwraak! @FouadSidali: Zou het om een islamitisch echtpaar gaan, dan zou Telegraaf spreken van eerwraak. Nu heet het familiedrama. http://t.co/1JOiMQ8q

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De tekst gaat niet over 1 specifiek geval maar over eerwraak in het algemeen.

   Verwijderen
  2. @Martin, wat een onzin reactie van FouadSidali heb nog niet eerder gehoord dat bij eerwraak de vader het hele gezin vermoord inclusief de eerwraker zelf.

   Verwijderen
 2. Het is ons een eer en genoegen u te mogen verwelkomen. . . .

  Klinkt niet echt hartelijk. . .

  Alsof alleen autochtonen dit fenomeen kennen. . .

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kan ik de tekst niet terugvinden waar staat dat dit uitsluitend aan autochtonen is voorbehouden. Zodra we echter in buurt komen van eerwraak, enz. dan hebben wij het niet meer over autochtonen.

   Verwijderen
 3. In India wonen natuurlijk ook heel veel Moslims, want ook in de burgeroorlog daar gold, niet Moslims waren niet veilig in de nieuwe Moslim enclave genaamc Pakistan, maar Moslims zijn wel veilig in de niet exclusief Moslim enclave.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. In India zijn de verkrachters moslim en de verkrachte vrouwen Hindu.

  Gandi heeft met zijn liefdespolitiek zijn volgelingen blootgesteld aan weerloos geslacht worden door moslims.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nu moeten we de Hindu met hun barbaarse kasten systeem natuurlijk niet idealiseren. Het is nog niet zo lang geleden dat de vrouw op de brandstapel van de man werd verbrand. En ook Gandi was bijzonder wreed voor zijn vrouw, zo onthield ie zijn vrouw de nodige “Westerse” gezondheidszorg, waardoor ze overleed. Terwijl hij zich zelf uitgebreid liet behandelen door deze “Westerse” gezondheidszorg. Hoewel India nog niet zo erg is als Pakistan, moeten we ook hier geen wonderen verwachten.

   Verwijderen

 5. 'In India zijn de verkrachters moslim en de verkrachte vrouwen Hindu.'

  Dat is wat ik (ook) vermoed, maar zijn daar gegevens over? Redelijk betrouwbare dan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @HPax,

   Er bestaat natuurlijk wel een "love jihad" (het verkrachten van niet-islamitische meisjes) in India en in andere landen waar veel moslims wonen. Maar dat betekent niet dat hindoes veel minder aan verkrachting doen.
   Verkrachting is zoals alle vormen van criminaliteit en geweld van alle tijden, alle culturen en alle volken. In de praktijk is het dan wel zo dat verkrachting in macho-culturen meer geaccepteerd is, en daar dus ook vaker voorkomt. Maar dat geldt dus ook voor bijvoorbeeld de Caraïbische cultuur, en het hindoeïsme.
   Het hindoeïsme kent bovendien ook een kastesysteem dat net als de islam is gebaseerd op de ongelijkheid van mensen. Het verkrachten en/of prostitueren van vrouwen en zelfs kleine kinderen uit de laagste kasten is in bepaalde regio's redelijk geaccepteerd.
   Dat is ook niet zo raar; misbruik maken van mensen die door iedereen als "minder" worden gezien is nu eenmaal veel makkelijker.

   Verwijderen
 6. Er wordt ook veel van dit soort geweld verzwegen en onder het tapijt geveegd, want stel je voor dat er kritiek zou komen op bepaalde bevolkingsgroepen. Maar natuurlijk is dat belachelijk eerwraak iets nieuws in Nederland, want de hele omgeving faciliteert het en keurt het zeker niet voldoende af en dat maakt eerwraak ook zo anders dan andere gevallen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. documentaire code rood eerwraak
  De 19-jarige Hayat is één van de meiden in de documentaire die vertelt over haar angst om het slachtoffer te worden van eerwraak: “Ik ben iedere dag bang dat ik mijn vader of een van zijn vrienden tegen het lijf loop. Ik ben bang om te worden vermoord.”

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Er kan niet genoeg over dit soort verrijkingen gepubliceerd worden. Daders geven door middel van hun daad aan volkomen schijt te hebben aan de Nederlandse wet en mores. Zo weinig solidariteit zou beloond kunnen worden met het strippen van de Nederlandse nationaliteit.

  Een inburgeringscursus helpt niet tegen zo'n zieke mentaliteit. De maatschappij van daders verschonen zet in elk geval nog zoden aan de Hollandse dijk. Zo moeilijk kan het toch niet zijn om een wet aan te nemen die meer bescherming biedt dan er nu gegarandeerd wordt en die te handhaven.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. `
  @ Anoniem dd 22.01.13 & dd 23.01. 13.\

  Svp. alsnog een antwoord op mijn vraag gesteld in mijn 'comment' dd 22.01.13/11.52u

  BeantwoordenVerwijderen
 10. We leven in een inverse wereld. Slachtoffers van eerwraak worden opgesloten in bvml-huizen, terwijl de potentiele daders genieten van hun vrijheid.
  Dankzij justitie : moderne wereld-barbaarse cultuur: 0-1.
  Beter zou zijn die bvml-huizen te sluiten en daders van (be)dreiging op te sluiten.
  Maar bij justitie missen ze zo veel, zo veel.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Verkrachter (18) niet naar cel vanwege islamitische opvoeding

  BIRMINGHAME -
  Een 18-jarige moslim uit het Engelse Birmingham gaat vrijuit nadat hij een 13-jarig meisje had verkracht. Adil Rashid zei in de rechtbank dat hij op een islamitische school heeft geleerd dat vrouwen waardeloos zijn.


  http://www.telegraaf.nl/buitenland/21248261/__Geen_cel_vanwege_opvoeding__.html

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. http://www.telegraaf.nl/buitenland/21248261/__Geen_cel_vanwege_opvoeding__.html
  --------------------------------------
  Telegraf is fout.

  Dit moet 't zijn:

  http://www.dailymail.co.uk/news/article-2268395/Adil-Rashid-Paedophile-claimed-Muslim-upbringing-meant-didnt-know-illegal-sex-girl-13.html

  En het hele artikel lezen.

  Die jongen is niet helemaal jofel, bovendien is het hebben van seksuele relatie met een vrouw voor het huwelijk sowieso in strijd met de islamitische voorschriften. Maar verkrachten omdat zij waardeloos zou zijn zou ineens wel mogen? En waar staat dat die verkrachter niet naar de cel hoeft vanwege islamitische opvoeding? Of zit je maar wat uit je nek te kletsen? Debiel!.

  Ik zag dit staan en wilde er even iets over kwijt, meer niet. Ik hoef hier geen reacties op en antwoord ze ook niet.

  Een reactietje is al veel te veel eer voor brulboei!.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. foutje:
   Die jongen is niet helemaal jofel, bovendien is het hebben van seksuele relatie met een vrouw voor het huwelijk sowieso in strijd met de islamitische voorschriften.
   Volgens de donals duck moet dit zijn: islamitiwsch huwelijk.
   en een islamitisch huwelijk is vreemde term.
   Een islamitisch huwelijk is verre van een fatsoenlijk huwelijk.
   Al bij de betaling vooraf is er sprake van een islamitisch huwelijk.
   Komt nog bij dat een vrouw nooit zeker weet of zij (nog) wel getrouwd is of niet.
   En een goede moslim mag een vrouw op zijn gemakje verkrachten, zolang zij niet gelovig is, is er geen vuiltje in de lucht, geen haan die er driemaal naar kraait.

   EH, lees:
   1 de koran. De arme jongen is, koranisch gezien, niets te verwijten.

   2 Het artikel over matrassa's

   http://www.dailymail.co.uk/news/article-2268395/Adil-Rashid-Paedophile-claimed-Muslim-upbringing-meant-didnt-know-illegal-sex-girl-13.html

   En wat werd er gezegd in 'Buitenhof'?
   De groep is niet verantwoordelijk voor een individu, aldus een ongedoekte hoofddoek.

   Jammer dan toch dat dit dan weer niet voor M. de Ruyter, en M Tromp geldt.

   Verwijderen
  2. @El Houssein,

   Het klopt dat islamitische vrouwen volgens de islamitische wet alleen verkracht mogen worden door de man aan wie ze zijn verkocht (huwelijk) of verhuurd ("huwelijk voor 1 nacht").

   In het artikel ging het echter om een niet-islamitisch meisje, en ik hoef je vast niet uit te leggen wat de koran daar over zegt, in oa 4:24, 23:6, 33:59, etc. Het zou trouwens ook heel raar zijn als de koran heel anders over verkrachting zou praten dan de bedenker van de koran, de slavenhandelaar Mohammed.

   Bovendien mis je een beetje de point. Het gaat hier niet om die ene pedofiel, het gaat om;
   - islamitisch onderwijs dat kinderen leert dat niet-islamitische meisjes als "weggegooide lolly's" zijn.
   - een Britse rechter ziet dat als "verzachtende omstandigheid" bij seksueel misbruik.

   Kortom de 10.204e en 10.205e voorbeeldjes van islamisering in Engeland. Geen wonder dat Engeland zoals alle islamiserende landen in Europa kampt met golven van islamitisch seksueel geweld.
   http://www.dagelijksestandaard.nl/2013/07/moslims-verkrachten-massaal-westerse-vrouwen-we-zwijgen

   Overigens, onder islamitische wetgeving is het ook voor islamitische vrouwen lastig om aangifte te doen. Aangezien vrouwen in de islam minderwaardig zijn, zijn dus ook hun getuigenissen minder waard. Vandaar dat "trouwen met de dader" vaak de beste optie voor het slachtoffer is, beter dan gevangenisstraf ("gematigde" islam) of zweepslagen, stokslagen en zelfs steniging (de echte islam).

   Verwijderen
 14. Het is in het algemeen goed om religie en cultuur te onderscheiden. Dat geldt echter niet bij de Islam waar religie en cultuur aan elkaar verknoopt zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Eerwraak heeft ook in West-Europa bestaan en is volgens mijn informatie door inspanning van adel en kerk omstreeks de dertiende eeuw hardhandig uitgeroeid.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Tot mijn verbazing lees ik vandaag in de NRC dat in 2010 een uitvoerig programma ter bestrijding van eergerelateerd geweld is stopgezet

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Het verkrijgen van een geldige lening tegen slechts 2% rente is altijd een groot probleem geweest voor klanten met financiële behoeften. De kwestie van leningen en onderpand is iets waar klanten zich altijd zorgen over maken bij het zoeken naar krediet van een geldige geldschieter. Maar CROWN TRUST FINANCIAL LOAN FIRM maakte een verschil in de kredietsector. wij verstrekken leningen tegen een rentevoet van slechts 2% in het bereik van 5.000,00 euro tot 100.000.000,00 euro. Ons bedrijf heeft ook een persoon nodig die onze bedrijfsvertegenwoordiger in uw land kan zijn

  Onze leningdiensten omvatten: -
  * Investeerdersleningen .......
  * Schuldconsolidatie ......
  * Estate / Housing Establisment-leningen ........
  * Zakelijke leningen ......
  * Persoonlijke leningen ........
  * Internationale leningen ... .....
  * Vakantie / Vakantieleningen ............
  * Studiefinanciering. ... ....
  * Auto- of autoleningen
  * Kerstmis en Nieuwjaar leningen

  Onze leningen zijn 100% authentiek en gegarandeerd. Het enige wat u hoeft te doen is ons te laten weten wat u wilt, en wij zullen uw droom waarmaken. CROWN TRUST FINANCIAL LOAN FIRM zegt JA als uw banken NEE zegt. Tot slot financieren we een kleinschalig kredietkantoor, intermediairs, kleine financiële instellingen. We hebben onbeperkt kapitaal.
  De terugbetaling van de lening begint 1 (een) jaar nadat de lening is ontvangen en de aflossingsperiode loopt van 5 tot 50 jaar.

  VOOR ONMIDDELLIJKE REACTIE EN VERWERKING VAN UW LENINGTOEPASSING BINNEN TWEE WERKDAGEN,
  Neem vandaag nog rechtstreeks contact met ons op via: crowntrustfinancialloanfirm@gmail.com

  Neem contact met ons op met de volgende informatie:

  Voor-en achternaam: ____________________________
  Het bedrag dat nodig is als een lening: ________________
  Leningduur: _________________________
  Het doel van de lening: ______________________
  Geboortedatum: ___________________________
  Geslacht: _______________________________
  Burgerlijke staat: __________________________
  Contact adres: _______________________
  Stad postcode: __________________________
  Land: _______________________________
  Beroep: ____________________________
  Mobiele telefoon: __________________________

  Stuur uw verzoek om een ​​onmiddellijk antwoord op:
  crowntrustfinancialloanfirm@gmail.com
  BEDANKT,
  Hoogachtend, JEFFREY FRANK

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Naam: ....... Zalina Diato
  Beroep ....... Directeur
  Leningbedrag Ontvangen ... € 6,4 miljoen
  Rentevoet ..... 1%
  Lening bedrijf ...... AASIMAHA ADILA AHMED LENING FIRM
  E-mail ..... aasimahaadilaahmed.loanfirm@gmail.com

  Mijn naam is Zalina uit Azië, ik woon hier in Linz, ik ben een grote vastgoedinvesteerder, ik ben getrouwd met een slechte man die alles heeft vernietigd dat ik heb gewerkt en voor 31 jaar heb gebouwd. Hij bracht me bankschuld en ik kon niet betalen, mijn eigendommen aan zee werden gesiez ik benaderde veel banken en geen bank stond klaar om me een lening te geven omdat ik een slechte krediet kreeg, ik dank ALLAH voor het beëindigen van mijn verdriet door AASIMAHA ADILA AHMED LOAN FIRM.Ik las een paar dagen geleden een zakelijk tijdschrift toen ik veel getuigenissen tegenkwam over het gerenommeerde kredietbedrijf dat mensen in schulden helpt en leningen verstrekt voor investeringen zonder stress zoals de commerciële banken. Ik nam de e-mail en solliciteerde, hoewel ik een grapje vond toen ik mijn lening op mijn rekening kreeg. AASIMAHA ADILA AHMED LENING FIRM gaf me (€ 6,4 miljoen), tegen een rentetarief van 1%, ik wil iedereen die een legitieme leningfirma wil, adviseren om contact op te nemen met AASIMAHA ADILA AHMED LENING FIRM die 100% Geniue biedt en lening garandeert. Ik heb begon mijn schuld te betalen en mijn bedrijf nieuw leven in te blazen. moge God je zegenen.

  Solliciteer op: aasimahaadilaahmed.loanfirm@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen