Elke dag een schoon kruisje

Hans Jansen schudt tramconducteur Mickel Aziz de hand (2010)
Gaat het Gemeentelijk Vervoerbedrijf Amsterdam (GVB) nu hygiënische en veilige (christelijke) kruisjes uitdelen aan tramconducteurs die vanwege hun geloofsovertuiging een ketting met een klein kruisje bovenop hun bedrijfskleding willen dragen?

Het Europese Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM) heeft zich namelijk uitgelaten over een
Britse christen die van haar werkgever geen kruisje mocht dragen (British Airlines). De Koptisch-christelijke Britse is in haar gelijk gesteld:

 "Tijdens een zitting in Straatsburg zei het Hof dat het uitdragen van de eigen religie als een 'fundamenteel recht' te beschouwen. Niet alleen omdat 'een gezonde democratische maatschappij pluralisme en diversiteit moet tolereren', maar ook omdat 'een individu richting anderen moet kunnen communiceren dat hij of zij godsdienst centraal stelt in zijn leven'."

Opdat we in één oogopslag kunnen zien wat voor vlees we in de kuip hebben: een fundamentalistische moslim, christen of jood. Op school kunnen we dan leren waar nog meer rekening mee moet worden gehouden. Niet vloeken, wel/geen hand aanbieden, vrouwen wel/niet recht in de ogen kijken,...

Mickel Aziz + kruisje
Goed nieuws ook voor de Koptisch-christelijke tramconducteur Mickel Aziz. Vier jaar geleden verbood zijn werkgever, het Amsterdamse Vervoerbedrijf (GVB) hem een kruisje op zijn uniform te dragen. Mocht niet. Was niet veilig?

Maar Het Europese Hof weet het beter, Aziz mag wel degelijk tijdens zijn werk uitdragen dat hij zijn godsdienst centraal stelt in zijn leven. Net als de vrouwelijke tramconducteurs met een islamitische achtergrond dat doen. Aan hen reikt het GVB al veel langer gratis hoofddoeken uit. Nu het EHVM heeft gesproken lijkt het niet minder dan logisch dat het GVB christelijke kruisjes aan christelijke tramconducteurs verschaft. Wel veilige kruisjes natuurlijk en hygiënisch, elke dag een schoon kruisje.

9 opmerkingen:

 1. 1 Het Europese Hof is een onderdeel van een vreemde mogendheid.
  2 De Nederlandse wet kent de definitie 'mens' niet, maar 'burger' wel.
  3 Alles wat door de staat onnodig bepaald wordt, is een inperking van de vrijheid van burgers.
  4 Volwassen vrijheidslievende soevereine burgers kunnen de staat beter zien als een noodzakelijk kwaad.
  5 Impliciet wordt hier het christendom gelijkgesteld aan een fascistische ideologie.
  6 Als hoofddoekjes mogen, mogen mouwbanden met hakenkruis ook. Tamelijk onsmakelijk.

  Gaarne aandacht voor:

  De Euregio Rijn-Waal heeft haar hoofdkantoor in Kleve.

  De Euregio Scheldemond dient als een grensoverschrijdend openbaar lichaam en interprovinciaal samenwerkings- en overlegplatform. Het platform telt verschillende organen, waaronder de Raad zelf, de Vakgroepen, de Permanente Kamer van Advies en het secretariaat Euregio Scheldemond. Gent.

  Euregio maas-rijn.
  Het Bestuur is het beslissingsorgaan van de EMR. Het Bestuur telt 20 leden, 4 uit elke partnerregio. Het Bestuur wordt sinds 2010 voorgezeten door gouverneur Reynders van de Belgische provincie Limburg. Het voorzitterschap wisselt om de 3 jaar, in 2013 is het de beurt aan de Duitstalige Gemeenschap van België. Daarnaast heeft de EMR twee adviesorganen: de Euregioraad (51 afgevaardigden vanuit de 'parlementen' van de partnerregio's) en de Sociaal-Economische Raad (30 vertegenwoordigers van de sociale partners). Tot slot zijn binnen de EMR zg. strategische begeleidingsgroepen actief. Dit zijn werkgroepen van ambtenaren en experts in de 8 beleidsdomeinen waarrond de EMR actief is: economische ontwikkeling, kennisinstituten, arbeidsmarkt & opleiding, cultuur & toerisme, gezondheid, veiligheid, mobiliteit & infrastructuur, klimaat & energie. De werking van de EMR wordt gecoördineerd door het EMR-bureau. De EMR staat ook in voor het beheer van het gelijknamige INTERREG-programma.


  En zo verdwijnt Nederland van de kaart....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nederland heeft inderdaad haar langste tijd gehad.
   Een aantal regio zal opgaan in "buitenlandse regio's" die logisch aansluiten. Mooi voorbeeld: Zeeuws Vlaanderen, Brabant, Limburg, het voormalige Gelre. Wat overblijft is Holland. Dan kan Oranje ook gelijk vertrekken.

   Verwijderen
  2. Ik zie zelf nog een lange toekomst voor Nederland, hoor.
   Er liggen slechts nog enkele hobbels voor ons. De kwestie is voornamelijk om Griekse gouden dageraad probleempjes zien te vermijden. Maar we komen er wel.

   Verwijderen
 2. "Tijdens een zitting in Straatsburg zei het Hof dat het uitdragen van de eigen levensopvattingen als een 'fundamenteel recht' te beschouwen. Niet alleen omdat 'een gezonde democratische maatschappij pluralisme en diversiteit moet tolereren', maar ook omdat 'een individu richting anderen moet kunnen communiceren dat hij of zij het nazisme centraal stelt in zijn leven'."

  1 Het hof weet wat een gezonde democratische maatschappij is en welke niet. Geeft de goede richting, ongeacht van de opvattingen die onder de bevolking leven. Het hof geeft richting; de burger aan de zijlijn. Het hof kiest, de burger niet.
  2 Het GVB is een "bedrijf", een monopolist en produceert dus met een slechte prijs/kwaliteit-verhouding en heeft dus geen bestaansrecht als bedrijf. En omdat het in handen is van de elite, wordt de burger via belastinggeld gedwongen voor iets te betalen wat geen nut, waarde, heeft. En men betaalt nogmaals in de vorm marktonevenwichtigheden/verstoringen in de vervoersector.
  3 Élke particuliere (vervoers) onderneming vermijdt, uit levensbehoud, dergelijke 'conflicten', daar een ondernemer weet dat de klant met zijn voeten stemt. Dát is democratie ! Zo bezien is het GVB het ideale vervoersmiddel voor islam en andere multikul. Op de remise staat het bordje: "CHAOS".
  4 Zie hier de NIET-scheiding der machten. De Verlichting (Cliteur, waar ben je?) teruggeschroefd.
  5 Net zoals vervoersbedrijven in de greep van de staat zijn, zijn de banken, met behulp van onnodig aparte wetgeving, dat ook. Voor tovenaarsleerlingen zijn de baken een effectief hulpmiddel om politiek doelstellingen te bereiken. De schadelijke gevolgen krijgen voor het brede publiek steeds vorm en worden enorm.

  Niet opstand of verzet, maar volwassenheid en verantwoordelijkheid is de oplossing. Kiest !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De gouden dageraad binnenkort ook in Nederland !

  www.geenstijl.nl zie 8 vs 1. Eindhoven video.

  E.H. kom er maar in !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Eindhoven? Jaja. Waarom heb ik de grote geblondeerde leider daar niet over gehoord?

   Verwijderen
 4. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hopelijk maakt de tramconducteur gebruik van dat oordeel, maar misschien is hij inmiddels wel uit de organisatie gewerkt, want zo gaat dat in Nederland helaas.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Waarom vallen gelovigen de ongelovigen altijd lastig met hun geloofsovertuiging.
  Wanneer houd dit eens op

  BeantwoordenVerwijderen