Tekenaars hoog op de dodenlijst van al-Qaeda


Tekenaars staan hoog op de nieuwe dodenlijst van al-Qaeda. De terreurorganisatie plaatste ze op een lugubere lijst met internationale ‘ongelovigen’ die zo snel mogelijk moeten worden gedood.

Het rijtje namen is onlangs gepubliceerd in een magazine voor jihadisten, zo meldt journalist Midden-Oosten Harald Doornbos. ,,Yes we Can. A bullet a day keep the infidels away”, zo luidt de
huiveringwekkende tekst waarmee de dodenlijst wordt ingeluid (vrij vertaald: een kogel per dag, houdt de ongelovigen weg).
Topprioriteit heeft voor de terroristen het vermoorden van de Deen Carsten Juste. De voormalige hoofdredacteur van de krant Jyllands-Posten, die in 2005 de geruchtmakende Mohammed-cartoons plaatste, staat bovenaan de lijst.De cartoontekenaar Kurt Westergaard staat op nummer 3.

Andere tekenaars in de top 10:
de Zweedse cartoonist Lars Vilks,
Fransman Stephane Charbonnier (hoofdredacteur van satirisch magazine Charlie Hebdo, publiceerde strip over Mohammed),
en Molly Norris tekenares van ‘Everybody draw Mohammed day’ (20 mei 2010: actie vóór vrijheid van expressie).

 


13 opmerkingen:

 1. De islam is niet het probleem, maar de "gelovigen."
  http://tinyurl.com/aabztxd

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Islam is de meest akelige mythologie die de mensheid ooit heeft uitgevonden; zij catapulteert de "beschaving" terug naar de totemistische steentijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze fobie van de islam dient met wortel en tak uitgeroeid te worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik twijfel of deze lijst wel uit de hoek van de islam komt. Er zit namelijk en element van humor in (de parallel met een ei per dag). En het meest trieste aan de islam is dat er geen greintje humor is. Heeft iemand ooit een gelovige hartelijk zien lachen?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Inderdaad de Islam en humor gaan volgens mij niet samen! Overigens het is : "Een apple a day keeps the doctor away".

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @anoniem 4-3, 15:57
  Deze zegt alles: http://tinyurl.com/cbluo54
  (en waarom de links hier niet werken is me een raadsel)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Tja, dat analfabeten sneller op hun teentjes getrapt zijn door tekeningen dan door teksten is logisch.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Overigens geen humor? Dat van "one bullet a day" vind ik wel een aardige variant. Ik heb zelf wel eens de variant one bottle gebruikt, als het over de dokter away houden ging.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Moslims en humor gaan niet samen, net als moslims en beschaving en moslims en rechten van de mens. Het enige feit waarom tekenaars zo hoog op de whish-lists van de moslims staan is heel simpel. Als een schrijver of een journalist iets schrijft over de islam dan wordt dat niet begrepen. Het overgrote deel van de gelovige moslims heeft maar één boek in huis en zelfs dat kunnen zij niet begrijpen. Als iemand de islam onthult en middel bewoordingen op zijn plek zet dan komt dat niet over. Bijvoorbeeld als iemand schrijft dat de islam er voor zorgt dat vrouwen onderdrukt worden dan voelt men zich niet aangesproken, maar dan is men verheugd. Want de profeet wilde het zo! En daarom wil Allah het zo. En dat doet de zuivere gelovige moslim dat zo.

  Echter als er een plaatje wordt getoond dan kan men de situatie doeltreffend weergeven, er kan dan niet meer worden getwijfeld aan de intenties. Heel erg goed waren de plaatjes van Gregorius Nekschot. Daar miste niets aan duidelijkheid. Naast de kundigheid van de tekening was ook de boodschap niet mis te verstaan! De Heilige Profeet Mohammed (VzmH) afbeelden als een notoire kinderlokker en een verachtelijke kinderneuker moet ook in de aller-verste uithoeken van de achtergebleven gebieden van de islam begrepen worden. En dáárom pakt men tekenaars aan! Omdat zij er voor zorgen dat het beeld van de islam duidelijk is!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Koran is iconoclasme, de Taliban verwoestten 'de infidel Boedha', in Yemen van alles kapot, in Turkije ogen uit christen heilige beelden geschraapt, S.A. zegt [of dit waar is of niet weet niemand] 'het graf van Mohammed bedolven te hebben onder cement omdat 'Mohammed bang was aanbeden te worden' dus zijn cartoons heiligschennis Koran en 'haram' betreffende die man- die volgens onze maatstaven voor geen cent deugde.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. "......Komende dinsdag stemt het Europees Parlement over een 'own initiative report' met de titel 'On eliminating gender stereotypes in the EU'. Klinkt hartstikke mooi, nobel en deftig, toch? Is het ook. Voor een groot deel. Er moet van alles gebeuren aan stereotypes, het loongat tussen man en vrouw in gelijke functies moet weg, blablabla, allemaal vette gaap. Maar dan, ineens, bij punt 17: 'Calls on the EU and its Member States to take concrete action on its resolution of 16 September 1997 on discrimination against women in advertising, which called for a ban on all forms of pornography in the media and on the advertising of sex tourism'. Nooooooooo. Dit gaat te fur. Dit is dus het resultaat wanneer totaal onbekende prutspolitici waken over belangrijke vrijheden. Wat een ......"

  uit geenstijl.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Alleen is dat blad geen jihadistisch blad. Het is gemaakt in Amerika door een zeer commercieel bedrijf dat zogenaamd de terreur in de gaten houdt.
  Jullie beschuldigen de verkeerde mensen, alweer.

  BeantwoordenVerwijderen