“IK WIL EEN ANTWOORD VAN BELGIË!”

Boom 25/03/2013 
 FACEBOOK: OPROEP AAN DE OUDERS VAN BRIAN EN JEJOEN. “IK WIL EEN ANTWOORD VAN BELGIË!”

In de nieuwsuitzending Eenvandaag (NED 1) van 22/03/2013 zegt de moeder van Brian De Mulder, ik citeer: “Ik wil een antwoord van België. Waar is de justitie van dit land? Is iedereen hier bang? Wat is dit voor een land.” (min 08.00) De radeloze vrouw is de moeder van de jonge Brian (19) die net als Jejoen op jonge leeftijd
(16=minderjarig Kinderrechtenverdrag ART 13/2-14/3-17/e-19/1-24/3-29/1-d) door Sharia4Belgium woordvoerder Fouad Belkacem benaderd werd en nu als jihadstrijder in Syrië is beland. Als deze moeder met ‘België’ de beleidsvoerders bedoelt dan vrees ik dat men op dit eigenste ogenblik alles in het werk stelt om de antwoorden deels door de Task-Force te laten camoufleren. Dat noemt men in de volksmond een doofpotoperatie.  Ik zal voor de duidelijkheid eerst enkele shariaverordeningen weergeven die onder anderen betrekking hebben op de Jihad en ouders. (Uit: The reliance of the traveller) WHO IS OBLIGED TO FIGHT IN JIHAD Those called upon (O: to perform jihad when it is a communal obligation are every able bodied man who has reached puberty and is sane.
o9.5 The following may not fight in jihad:
(1) Someone in debt, unless his creditor gives him leave;
(2) or someone with at least one Muslim parent, until they give their permission; unless the Muslims are surrounded by the enemy, in which case it is permissible for them to fight without permission.
o9.6 It is offensive to conduct a military expedition against hostile non-Muslims without the caliph’s permission (A: though if there is no caliph (def: o25), no permission is required).
o9.7 Muslims may not seek help from non-Muslims allies unless the Muslims are considerably outnumbered and the allies are of goodwill towards the Muslims.  

The reliance of the traveller is het shariahandboek dat wordt aanbevolen door de Al-Azhar universiteit in Caïro, één van de belangrijkste religieuze autoriteiten binnen de soennitische islam waartoe Sharia4Belgium behoort. De ouders van zowel Brian als Jejoen, de enige ouders die we tot op vandaag hebben gehoord, hoeven volgens de islamitische wet helemaal geen toestemming te geven omdat zij geen moslims zijn. De vraag die ik me dan stel is: ‘hebben al die andere ouders die wel moslim zijn dan wél toestemming gegeven?’
Op 12/06:2012, Belkacem was juist opgepakt op aangeven van minister van justitie Turtelboom (open VLD), kreeg ik een vrije tribune op Knack.be. Ik schreef een open brief aan mijn islamitische landgenoten. Ik liet niet na om de ingreep van de minister te bekritiseren als een aanfluiting van de rechtsstaat om de eigen nalatigheid te vergoeilijken. Ik nam de gelegenheid te baat om enkele pertinente vragen te stellen aan de Belgische islamitische ouders. Ik schreef: “Uw woordvoerders zoals Kif Kif, Indymedia (nu Dewereldmorgen), BOEH (vanaf min 11), het Minderhedenforum en tutti quanti namen reeds in 2005 de verdediging op van Belkacem (Sharia4Belgium) en noemden mij incompetent en een leugenaar en racist. En zij bleven dit doen. Vandaag wrijven ze zich schoon met een al te simplistische zinledigheid: «Dit heeft niets met de islam te maken.» Dat is té simplistisch. (...) Verwondert het u dan dat, de menselijke soort eigen, de publieke opinie de ‹islamitische gemeenschap› arrogant en onsympathiek vindt? Met dergelijke mensen die zeggen in uw naam te spreken?”
Ook stelde ik rechttoe-rechtaan de vraag: “Als u dat fanatisme voor uw kinderen wenst, beste moslimouders verneem ik dat graag met zoveel woorden. Want dat zei Belkacem toen tegen mij: De ouders willen liever een strikt islamitische jeugdwerking dan een kuffar (ongelovige, PC) als jij die zich over de jongeren ontfermd.” 
Als de groep islamitische ouders, wiens kind ook in Syrië als jihadist actief is, en die (tot op heden) zich in stilte hult in tegenstelling tot de luide oproepen van niet-islamitische ouders om antwoorden en hulp, zouden we dan dit stilzwijgen als een antwoord kunnen beschouwen op de door mij in alle openheid gestelde vraag? Wat er ook van zij, de stilte is voor mij moeilijk te plaatsen. Ik neem daar akte van. Bart Eeckhout schrijft vandaag in De Morgen : “Als je de aangrijpende verhalen leest, zoals dit weekend in deze krant, van machteloze Vlaamse ouders die van de ene dag op de andere hun zoon zien vertrekken naar de 'Heilige Oorlog' in Syrië, dan krijg je het beeld van enkele extreme uitzonderingen. Dat beeld moet bijgesteld worden.” Eeckhout gaat verder: “Het is niet helemaal duidelijk waarom net uit België of Nederland zo veel jonge moslims naar de Syrische grens proberen te trekken. Misschien heeft het te maken met de gemakkelijkere reisverbinding, via Turkije. (...)” en besluit: “Zeker is dat er een zware verantwoordelijkheid gelegd mag worden bij de kwalijke rol van de opjutters van de radicale islam. (...)Deze uitwas van moslimextremisme mag geen aanleiding geven tot verdere uitsluiting van de grote en vreedzame groep moslims in onze samenleving. Dit moet juist een aansporing zijn om een stem te geven aan die zwijgende meerderheid.” Voor zover ik kan vaststellen hebben we het over de eeuwig ‘veronderstelde muisstille meerderheid’.  De bovengenoemde ‘woordvoerders’ kan ik in deze moeilijk ernstig nemen om voor de hand liggende redenen. 
Deze middag 12.00 uur op het middagjournaal op VRT Radio 1 hoor ik de woordvoerder van het Antwerpse parket betwijfelen óf de jongeren aantoonbaar op aansturen van Sharia4Belgium zijn vertrokken. Zou het kunnen dat het bij gebrek aan een officieel document, zoals een ‘marsbevel’ van generaal Belkacem, de verklaringen van de sprekende niet moslimse ouders van Brian en Jejoen in twijfel worden getrokken door de ‘Task-Force’? Jejoens vader heeft met Kris Luyckx ook een advocaat in de arm genomen lezen we vandaag in Het Nieuwsblad. De arme man heeft er natuurlijk geen weet van dat dezelfde Luycks in de aanloop naar de verkiezingen van 2010 als open VLD kandidaat betrapt is op de tapijten van de radicale Pakistaanse moskee Khatim Al Anbia in de Oranjestraat te Antwerpen. Het filmpje waarin de politicus Luycks broederlijk zij aan zij met de imam en diens gevolg verklaart om toch voor VLD te kiezen omdat ook VLD het migrantenstemrecht realiseerde is tegelijk wraakroepend en intriest. Het werd vakkundig van alle sites gewist. Ik moet hier voor een verslag verwijzen naar Filip De Winter maar dat maakt niet uit, het filmpje bestaat en is duidelijk. Het verslag is waarheidsgetrouw. Als ik de vader van Jejoen was, ik zou er niet gerust op zijn met een dergelijke figuur onder mijn armen.

In ieder geval, de beleidsvoerders die al jaren geleden (2004 en volgende) op de hoogte werden gesteld van de gevaren worden door een onverklaarbaar fenomeen netjes buiten het oog van de camera en de micro gehouden. Iedere keer dat Belkacem en zijn tarwanten een scheet lieten kwamen de media mij vinden om voornamelijk irrelevante vragen te stellen. Toen in 2010 Sharia4Belgium voor het eerste uitpakte tijdens een lezing van Benno Barnard op de Universiteit Antwerpen, werd ik zelfs geïnterviewd voor het VTM nieuws door Tim Verheyden op, ooh ironie, De Heldenplaats in Boom. Ik heb toen geantwoord op de vraag: “Is hij gevaarlijk?” geantwoord: “Ja, hij is gevaarlijk, vooral voor de eigen jongeren.” Het fragment is niet terug te vinden, helaas.
Vandaag géén pers voor de deur, geen verwijzingen naar mijn verslag in boekvorm ‘kroniek van een aangekondigd onheil’ dat op zowat alle redacties is beland, geen telefoon van Radio 1 om de vraag van Brians moeder voor te leggen en vervolgens aan bijvoorbeeld Bart Somers (open VLD) of Johan Vande Lanotte (Spa) zoals men dat wél deed (vanaf min 12) toen men Belkacem in de gevangenis opsloot. En als er dan toch een onwetende Hollander met journalistieke ambities in mijn woonkamer neerstrijkt door het domme toeval, dan knipt hij het antwoord op de vraag van Brians moeder weg. Hij had nog zo te doen met de familie van Brian vertelde hij me. Een krop in de keel. Denkelijk heeft hij nu een kramp in zijn aars van met dichtgeknepen billen zijn opgeleukt verslag te monteren. De zinledige wartaal VVD en PVDA ers, dat dan weer wel! Censuur is mijn deel. Ik had hem nog zo gezegd dat ik ‘bij onstentenis’ van mijn benoeming van de ‘schuldige verzuimers’ naar Hilversum zou komen. En kijk, hier ben ik dank zij de heer Pennings. 
Vrienden van mij hebben echter een facebookactie op touw gezet om de ouders op te roepen zich te melden.  Ik wil hen beiden, ouders van Brian De Mulder en Jejoen Bontinck, mijn boek overhandigen maar ik weet niet waar ze wonen. Hoe pijnlijk ook, ze hebben het recht om kennis te nemen van het schuldig verzuim van ‘België’ want Fouad Belkacem heeft samen met anderen jaren de tijd en ruimte gekregen om zich te ontwikkelen tot wat wij vandaag zien. De zelfbenoemde woordvoerders van de islamitische gemeenschap hebben samen met politici (die alle Belgen vertegenwoordigen) steeds deze figuur gemarginaliseerd en de boodschappers weggezet als een gekken en fantasten. Men heeft ons bedreigd vanuit politieke hoek en ontslagen omdat we bij onze verklaringen bleven. Onze signalen waren immers ‘Vlaams Belang rapporten’. De bezorgde ouders kunnen dan na het lezen van ‘kroniek van een aangekondigd onheil’ zelf oordelen of en op wie, ze in welke mate kwaad moet zijn wetende dat bij aanvang Belkacem zelf amper 20 jaar was. Wie deze ouders al dan niet ter verantwoording willen roepen is dan in ieder geval gestoeld op het vólledige verhaal. 
Alvast sterkte in deze bange dagen,
Peter Calluy
Auteur en ex straathoekwerker (2004-2006) Boom.
KRONIEK VAN EEN AANGEKONDIGD ONHEIL Radicale islam in Vlaanderen
 
Met een voorwoord van Wim van Rooy en Johan Braeckman 
ASP (Academic & Scientific Publishers)

3 opmerkingen:

 1. Daar moet ik ff meer tijd voor nemen.......

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dank voor uw verhaal. Aan u zal het zeker niet liggen.

  "De bezorgde ouders kunnen dan na het lezen van ‘kroniek van een aangekondigd onheil’ zelf oordelen of en op wie, ze in welke mate kwaad moet zijn wetende dat bij aanvang Belkacem zelf amper 20 jaar was."
  Ik hoop dat u geen voorstander bent dat ouders ontslagen kunnen worden van hun verantwoordelijkheid voor de opvoeding van hun kroost en dat dus de staat (lees: gemeenschap; belastingbetaler) de uiteindelijke veranwoordelijkheid draagt.
  Eenieder is vrij om eigen kroost naar eigen inzichten op te voeden. Daar hoort bij dat voor het behaalde resultaat de ouders aansprakelijk danwel schuldig zijn. Men wijst de westerse waarden af en kiest voor de duisternis. Dus waarom die inspanning ? "Eigen schuld dikke bult" zou ik zeggen. Tenslotte is de wereld niet 'idiot proof', noch is zij voorzien van een 'air bag'. Wellicht is het een overweging waard om die Belkacem een medaille op te spelden. Soms is een nar goud waard als hij, onbedoeld en indirect, aantoont dat de SPA, CD&V of VLD geen kleren dragen.
  De reacties van onze vertegenwoordigers die onze wetten maken, snap ik daarom niet.
  De wet is duidelijk. Vreemde krijgsdienst dient niet te worden gepamperd. Ten slotte gaat men ook niet in gesprek, in overleg, met een dronkaard die vanachter een stuur wordt weggehaald.
  In Belgie, of beter gezegd Vlaanderen, is men met de N-VA nu verder dan de hollanders met de PVV.

  BeantwoordenVerwijderen

 3. de Benelux wordt wakker....om natuurlijk gelijk weer in slaap te vallen......


  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2668/Buitenland/article/detail/3426529/2013/04/16/Voormalig-kopstuk-Sharia4Belgium-opgepakt-bij-grote-antiterreuractie.dhtml

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2686/Binnenland/article/detail/3427770/2013/04/18/Ouders-woedend-op-AIVD-wel-ronselaars-voor-Syrie.dhtml

  BeantwoordenVerwijderen