Wespennest

Nu kun je veel over Hassnae Bouazza en Peter Breedveld zeggen (wat ik lekker niet ga doen) maar hele of halve antisemieten nee, dat zijn ze niet. De (satirische en uit hun context gerukte) tekstfragmenten en tweets die Elma Drayer vandaag in haar column Leve de duistere krachten die internet weet op te roepen citeert, hebben niets met antisemitisme te maken, hoe graag het zelfbenoemde slachtoffertje dat ook
zou willen.

Waar het wel mee te maken heeft legt Hassnae Bouazza in een blog met rake typeringen goed uit.

Het valt Elma Drayer te prijzen dat ze in haar columns strijd voert tegen antisemitisme maar met het verwijzen naar deze zwaar gebrouilleerde mensen, maakt ze zich er te gemakkelijk vanaf.

Drayer heeft haar hand in een wespennest gestoken. Dat had ze beter niet kunnen doen.


36 opmerkingen:

 1. Zoals ik al eerder zei: "links verliest kracht"

  "Dan krijg je standaard ingewreven dat je a) stigmatiseert, b) niet snapt dat die Joden er zelf om vragen: kijk maar eens wat ze in Israël uitspoken."

  Humm, als het dat is:
  .. b) niet snapt dat die negers er zelf om vragen: kijk maar eens wat ze in Nigeria, Rwanda en Zuid-Afrika, enz,....uitspoken.
  Dat dan weer niet......

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. geenstijl.nl:

   "Amsterdam (BuzzE) - Frontaal Naakt, het meest geraffineerde haatblog van Nederland, stopt er mee. Dat heeft hoofdredacteur Peter Breedveld vanavond bekend gemaakt. Samen met zijn mollige muze Hassnae Bouazza (de minder getalenteerde 'zus van') bestierde hij het aanmatigende, antisemitische en islamapologetische blog in zijn vrije tijd. In het dagelijks leven werkt hij als schoolkrantredacteur aan de VU, en zij aan tafel in programma's van de NPO. Beiden doen dat werk doorgaans schreeuwend en rood aangelopen, en zo vulden zij ook hun blog. Een column van Elma Drayer in Trouw, waarin zij Breedveld en Bouazza ontmaskert als antisemieten, heeft het bloggersduo het laatste duwtje ...."

   Opgeruimd staat netjes.....

   Verwijderen
 2. Annelies, jij bent één v.d. weinigen die over "brokstukken" heen kunt/wil stappen en een objectieve visie weet te behouden. Mijn complimenten daarvoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik geloof er ook geen bal van, het zijn wel rare vogels maar geen antisemieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Groots artikel, ik vraag me echt af trouwens wat er in zo'n hoofd van sirik omgaat.
  Dit is een eerlijk artikel.
  Groeten Edo

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Met alle respect: zijn aanvallen op Loor zijn behoorlijk anti-semitisch. Of geldt het niet als je 1 persoon door de mangel haalt met vileine vuilspuiterijen?

  Breedveld zoekt altijd de strijd op en slaat voornamelijk onder de gordel. En dan nu opeens gaan zitten huilen omdat hij weerwoord krijgt in trouw?

  Als hij stopt is het toch echt zijn eigen beslissing. Maar dat doet hij niet hoor. Zielig doen, zich omkeren en weer doorgaan met zijn giftige uitlatingen, zo zal het gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De woorden die hij heeft gebezigd over Loor zijn ronduit schandalig.
   Dat ben ik volkomen met u eens.

   En inderdaad, ik denk ook dat hij terugkomt.

   Verwijderen
  2. "Breedveld zoekt altijd de strijd op en slaat voornamelijk onder de gordel."

   Breedveld maakt de ene fout na de andere, last van tunnelvisie. En dat wil hij maar niet inzien.
   Tja, en dan ga je wild om je heen slaan.

   Toch alleraardigst dat zo'n figuur op een wetenschappelijk instituut zijn werk heeft. En dan vind ik het niet gek dat Nederlandse universiteiten niet meer tot de top behoren.
   Als nar heeft hij behoorlijk gefunctioneerd.

   Verwijderen
 6. Annelies , het gebeurt vrijwel nooit, maar nu ben jet toch de weg kwijt, dat antisemitische haatblog, waar ook nog werd opgeroepen tot geweld tegen mede burgers, laat het maar verdwijnen.
  ik kan me zo voorstellen dat het bestuur van de VU er ook wel klaar mee is zolangzamerhand.
  Met frontaalnaakt wil je niet mee worden geassocieerd.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zo, het "Kladblog Hoeiboei" (dixit Breedveld en ook nog, even, ooit Laurence Blik @Loor) neemt het nu op voor tuig dat perfect beschreven is door Carel Brendel.
  http://www.carelbrendel.nl/2013/03/06/om-maakt-geen-werk-van-nepaccount-vu-ondanks-verzoek-van-politie/#more-768
  Het moet niet gekker worden.....

  BeantwoordenVerwijderen
 8. "Het kladblog Hoeiboei, waar islamofoben als Hans Jansen, moslimvreters als Carel Brendel hun islamofobe, moslimvretende, xenofobe derrie verspreiden,"(dixit Peter Breedveld en Hassnae Bouazza) is opeens het liefste meisje v/d klas geworden?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Lijkt me toch vooral een enorme beerput waar apen, ezels en varkens niets van moeten hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Zeg Annelies, is HoeiBoei gehackt of zo? Ik kan me niet goed voorstellen dat je dit echt zelf hebt geschreven.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Geweldig stukje satire van Annelies, alhoewel ik het gevoel heb dat het door velen niet als zodanig herkend wordt.
  Natuurlijk zijn Breedveld en die Hassnae antisemieten pur sang. Ze hebben een hekel aan alles en iedereen die het waagt om hun Islamitische ideologie te bekritiseren, en dan vooral joden want dat zijn vijand nr.1 volgens he islamitische haat-almanak, de koran.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Linksch_Tuig, waaruit blijkt dat het bovenstaande satire is? Ik kan er geen overdrijvingen of dubbelzinnige uitspraken in ontdekken.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. jarengeleden kapot gemaakt door de roze haatbrigade van marck burema en bert brullen. nu zes jaar ondergedoken. FREE BETER PREEVELD!

  met vriendelijke groet,

  wim heitinga

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ene Nekschot werd met soortgelijke uitspraken van zijn bed gelicht, nee dit bagatelliseren, daar begint het vaak mee. Anti-semitisme, hoor je en ervaar je op straat, soms proef je deze bijna letterlijk. Het is niet verwonderlijk dat deze vooral gegroeid zijn door de influx van Arabische haatculturen die van deze houding schijnen te leven, koesteren. Het is vooral Links die zwijgt vanwege gevolgen voor haar achterban zou men dit (terecht) aanspreken. Het is dus een politieke overweging het weg te wuiven of 'het valt wel mee' houding tot en met 'ze vragen er ook een beetje om' aan te nemen. Waar vond dit eerder plaats in onze geschiedenis? Waren het toen ook niet Socialisten....?????

  BeantwoordenVerwijderen
 15. @Anoniem Die nekschot die op frontaalnaakt publiceerde bedoel je?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hassnae Bouazza en Peter Breedveld zijn volgens Annelies van der Veer geen antisemieten, en dat tracht ze met een armzalig voorbeeld aan te tonen, met een artikel van eerstgenoemde over de definitie van het antisemitisme. In dat artikel schrijft Hassnae Bouazza dat er op de website van Peter Breedveld
   "Frontaalnaakt" tal van stukken staan waarin nadrukkelijk stelling wordt genomen
   tegen antisemitisme.
   Niet echt geloofwaardig dus.

   Het opwaarderen van de definities van het antisemitisme door dit soort mensen,bewijst dat er toch nog een taboe op openlijk antisemitisme zit, maar de scheiding tussen anti Israel en anti Joods is flinterdun.
   Het verschil tussen het door moslims gehanteerde antisemitisme en het linkse antisemitisme is dat voor de moslims elke jood een varken is, die je mag doodslaan, en voor de linkse kerk de Jood als indivdu wordt uitgezondert van de haat, maar de Jood als volk en als Staat inmiddels als Jood onder de naties wordt verkettert.
   De individuele Jood is zelfs geliefd als alibi-jood zoals Afshin Ellian dit verschijnsel als eens in een artikel beschreef.

   Van Hassnae Bouazza begrijp ik die haat wel, immers ze is immers opgegroeid met de wetenschap dat al het goede aan de profeet is te danken, en al het slechte de schuld is van de Joden.
   De achterlijkheid, het nepotisme, en de corruptie van de arabische wereld, allemaal de schuld van de Joden.
   Dit ideologische vergif zal tot in lengte van jaren haar destructieve werk blijven doen.

   Verwijderen
  2. Als je frontaal naakt nou gewoon eens leest, dan zie je dat ze gelijk heeft.

   Verwijderen
 16. Jan je liegt. Of je bent gek sorry, ik kan er niets anders van maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Bijzonder leesbare analyse: http://www.opinieleiders.nl/wordpress/?p=37246

  BeantwoordenVerwijderen
 18. In de islam discussie komt regelmatig naar voren dat strikt genomen Joden en Arabieren semitische volken zijn. Breedveld is in die context dan ook geen antisemiet. Frontaal Naakt lezend heb ik het idee dat Breedveld de brede semitische context gebruikt, dat is makkelijk want dan kun je anti Joodse teksten schrijven zonder dat je antisemiet bent.

  Als ik met de brede antisemtisiche definitie Frontaal Naakt lees en daar de vele anti Joodse teksten van Breedveld zie dan heb ik er weinig twijfel hoe deze man denkt. Breedveld uit steeds anti Joodse teksten en zet hier tegenover dat hij geen antisemiet is. Dus "Het gezeur over antisemitisme hangt mij mijlenver de keel uit. De wandaden van de Joodse staat gaan maar door."

  Breedveld op de VU past wel in het beeld van een Rooms Katholieke kerk die Joden de schuld geeft van het ophangen van Jezus (terwijl Jezus zelf een Jood was en de Romeinen hem ophingen). Tijdens de holocaust hield de RK kerk dan ook hun mond dicht. De RK paus Ratzinger legt pas geleden nog eens uit dat de Islam en de RK kerk veel op elkaar lijken. De Rooms Katholieke VU nodigt in die context haatzaiende imams uit om te spreken en blijft de RK VU Breedveld onderdak bieden ondanks zijn vele denigrerende berichten over Joden.

  Het wordt tijd dat de VU schoon schip maakt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. RK VU? De VU is Protestants.

   Verwijderen
  2. Correctie gericht tot IJstengel 9:14: Er bestaan wel Semitische talen zoals Arabisch, Hebreeuws, Aramees, Ethiopisch, en nog een paar, maar geen Semitische volken.

   Verwijderen
 19. Hij schijnt er toch mee te stoppen.

  http://www.frontaalnaakt.nl/archives/fnexit.html

  BeantwoordenVerwijderen
 20. -"Nu kun je veel over Hassnae Bouazza en Peter Breedveld zeggen (wat ik lekker niet ga doen) maar hele of halve antisemieten nee, dat zijn ze niet."-

  Inderdaad Annelies. Ook geen racisten trouwens (althans, niet meer dan wat 'normaal' menselijk is). De aantijgingen hier en daar van "schiet PVV'ers" dood, zijn eveneens flauwekul. Lees het hele stuk waar het in staat en het is overduidelijk dat het om sarcasme gaat.

  Dat allemaal gezegd hebbende, ik kan geen persoon bedenken die het meer verdiende om 'elektriek' gesloopt te worden dan Peter Breedveld. Gezien zijn eigen manier van personen slopen, met inmiddels een massagraf vol slachtoffers. Da's misschien wat overdreven, ik doe het opnieuw. Gezien zijn eigen manier van personen slopen, met inmiddels en hoop verdrietige mensen als resultaat, waarbij sommigen het (periodiek) haast dagelijks moe(s)ten ontgelden, is de wijze waarop hij nu zelf (weer) in de picture staat, best een beetje een geval van 'poetic justice'. Wat hijzelf niet zo ziet. Ik druk het subtiel uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Eindelijk!!! Peter Breedveld is betrapt op een verstandige beslissing, het stoppen met Frontaal Naakt. De muffe geur die FN verspreidde deed mij denken aan oudere bedlegerige dametjes die niet vaak genoeg gekeerd werden als gevolg van bezuinigingen in de zorg.

  Op FM mocht alleen gereageerd worden als die mening voor de volle 100% de stelling van Breedveld onderschreef. De reden dat hij stopt is omdat hij verdacht wordt van identiteitsfraude en niet omdat hij nu plotseling repliek krijgt op een plaats waar hij niet kan Meulenbelten. (Werkwoord vernoemd naar Anja Meulenbelt, de betekenis is het weghalen van onwelgevallige meningen, een vorm van censuur) (Meulenbelt verspreidt ook een muffe geur, maar dan van fascisme en antisemitisme)

  Met zijn baan aan de VU is identiteitsfraude dodelijk. Met antisemitisme komt hij daar wel weg. Want het christelijk adagium luidt: "de Joden hebben onze heiland vermoord!"

  Door uit de schijnwerpers te verdwijnen heeft hij kans dat hij zijn baan behoudt maar als hij blijft doorgaan met zieken dan zijn Peter B. en Haatsnee voortaan éénverdieners.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Weer een stel islamapologeten, dat de handdoek in de ring gooit.

  Zouden ze gemerkt hebben dat de islam NIET te verdedigen is, omdat de islam (theo)logisch niet consistent in mekaar zit, en ethisch uiterst discutabel is, vanwege de inmense intolerantie, intense haat en ziekmakende perversiteit ervan?

  En dat de binnenstormende, islamitische bendes uit Marokko, Turkije, Irak, Iran, Egypte, Somalie, etc, die nu Europa en het westen teisteren, alleen het 'grote' voorbeeld mohammed volgen?


  http://www.youtube.com/watch?v=F8sQ71de7I8

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Aan "Ibn-Mohammed"

   Heeft u de eerbiedwaardige Alqorân gelezen?
   Daarin staat op verschillende plaatsen : Komaan met uw voorlichting, indien gij oprecht zijt.
   Gij schrijft van lieden die hier "binnenstormen" maar gij vergeet te vermelden dat de hoofdschuldigen aan deze multiculturele chaos de lieden zijn van de Partij van de Arbeid.
   Op dezen is van toepassing de gekende uitspraak van Marlowe:
   Die Geister die ich rief die werde ich jetzt nicht los.

   Verwijderen
 23. Je afkeer van Loor is net even groter dan de afkeer van Hassnae, Annelies. Had Elma het voor een ander opgenomen dan had je dit stuk niet geschreven, maar 'amen Elma' gezegd.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Nog een aanvulling, uit 1995 (!) over het vermeende antisemitisme van Theo van Gogh door MICHEL KORZEC

  Toe, Theo, niet meer!

  BeantwoordenVerwijderen
 25. De boomerang van toeschrijving is naar FN teruggekeerd. Je zou kunnen zeggen dat de cirkel rond is. Slim van Peter dat hij de stekker er uit trekt. Het blogje was al zieltogend en zijn werkgever zal er zo onderhand klaar mee geweest zijn. Met de huidige economische perspectieven en de weinig aanbevelenswaardige naamsbekendheid lijkt me het zoeken van een nieuwe betaalde uitdaging geen sinecure.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Je bent natuurlijk zelf verantwoordelijk voor je eigen uitspraken en wat die kunnen doen voor je reputatie. Daarbij moet je er rekening mee houden dat het satirische van die uitspraken niet overkomt, zeker als ze niet grappig zijn. Verder, dat je geciteerd kunt worden buiten de context door mensen die je niet goed gezind zijn. Overigens zou ik zo gauw geen context weten, waarbinnen het OK is om over een Jodin te schrijven dat zij voor geld zelfs Hitler zou neuken.

  De uitspraken van Theo van Gogh zijn nog misschien wel ruiger, en duidelijker antisemitisch dan die van Peter Breedveld. Maar voor de eerste pleit dat hij de verantwoordelijkheid voor zijn eigen woorden accepteerde. Peter Breedveld klaagt er bitter over dat Loor en Elma Drayer hem een vuile streek geleverd hebben door hem te citeren, waarmee - geheel ten onrechte - de indruk gewekt wordt - dat hij antisemiet is. Verder vindt hij het zeer onrechtvaardig dat hij nu zijn weblog moet stopzetten om zijn baan bij de VU niet kwijt te raken.
  Van Gogh hoorde je niet over dat soort dingen. Dat maakt hem, in mijn ogen, toch nog wel tot een vent, maar Breedveld daarentegen, tot een absolute zak.

  Ton Timman

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. "Verder vindt hij het zeer onrechtvaardig dat hij nu zijn weblog moet stopzetten om zijn baan bij de VU niet kwijt te raken.
   Van Gogh hoorde je niet over dat soort dingen.."

   Inderdaad, Van Gogh verdiende zijn eigen geld, terwijl Breedveld overeind wordt gehouden dankzij iemand anders zijn inspanningen, soepsidie dus.

   Verwijderen