Help, een kleurtje!

Nederland moet en zal een beschavingsproces meemaken. Tegendraads maatschappijhistoricus Zihni Ozdil roept dit steeds vaker en steeds harder. Een beschavingsoffensief! Geweldig nieuws! Echt helemaal mijn idee want de beschaving zit hier in een dipje, die kan wel een boost gebruiken. Dat Nederland het in ternationaal gezien niet eens zo slecht doet, interesseert Ozdil bar weinig. Híer moet het beter, in zíjn land, en vooral beschaafder. Alweer, mijn idee.

Nu heb ik wel mijn voorkeuren voor wat meer beschaving zoals

lees verder in METRO of op de METRO-site hierr

6 opmerkingen:

 1. Ik heb zo'n donkerbruin vermoeden dat Zihni Ozdil het concept "erfzonde" ergens heeft opgepikt. "Het is mijn schuld, het is mijn schuld, het is mijn allergrootste schuld", zoiets. Jammer dat hij dat niet toepast op zichzelf en zijn eigen cultuur, maar op die van ons.

  Wat hij werkelijk zegt is:eigenlijk : "het is jullie schuld, en zelf ben ik natuurlijk onschuldig want ik doe niet echt met jullie mee". Het is altijd erg makkelijk om, wanneer het over moraal gaat, altijd allerlei dingen de anderen aan te wrijven terwijl je je eigen moraalfilosofie (if any) buiten beschouwing laat. Als de man het over moraal en moraalfilosofie wil hebben, okee, graag, maar dan moet hij natuurlijk wel met zijn billen bloot en moet hij duidelijk maken hoe, naar zijn mening, een moraalfilosofie eruit dient te zien, hoe zijn eigen moraalfilosofie eruit ziet. Dan pas, en geen seconde eerder, kunnen we met een vergelijkend onderzoek beginnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Als het over racistische tendensen gaat, zouden we niet moeten stoppen bij 'kaaskoppenracisme'. Beschuldigingen uit de allochtone hoek hebben nogal eens de neiging om de ogen voor racisme binnen eigen kring te sluitenen. Het is een soort psychologische territoriumdrift waarbij geprobeerd wordt méér ruimte voor de eigen groep te maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het is maar de vraag hoe vergelijkbaar racisme is in de geschiedenis van de VS en die van Nederland. Daar slaat Zihni de plank al mis. Zie het interview.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Misschien moeten de vorige reaguurders toch eerst eens hun huiswerk doen, door gewoon eens met trefwoorden op deze Turkse mijnheer gaan Googelen.
  Weer kritiek Zihni Ozdil

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @Jan,

  Leuk linkje, maar het weerlegt toch niks van wat de "vorige reaguurders" hebben gezegd?
  Die reageerden op de vooroordelen van Ozdil over Nederlanders (waar ook de column over gaat), en jij trekt dat in een breder verband naar eerdere blunders van Ozdil.
  Kan allebei.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @Dandruff, typische linkse redenatie, waarbij gedragingen uit het verleden van genoemde persoon niet mogen worden meegewogen voor een juist oordeel.
  Dat is de reden dat Stalin nog steeds voor sommigen een held is!!

  BeantwoordenVerwijderen