Hier een hoer, daar een hoer

De rosse buurt, de Wallen, The Red Light District, ik hoef er zelden te zijn maar als ik er eens door heen moet, is het alsof ik een andere wereld betreed. Noem me naïef, ik kijk m'n ogen uit, telkens weer. Maar dat stellen de vrouwen die hun lichaam veil geven niet op prijs. Ik ben niet welkom in deze straten, in deze steegjes waar mannen over de stoepen schuifelen, geil, nog even besluiteloos over bij welke hoer ze hun mannelijke zaad zullen lozen.

Eén keer keek zo'n schuifelaar mij doordringend aan maar voor hij de gevreesde vraag kon stellen 'hoeveel?', riep ik:
"Ik ben veel te duur voor jou!". Gadverdamme! Het idee! Snel liep ik door in de straat die toch van iedereen is.

Aan de andere kant. Zijn wij, vrouwen, zo nu en dan niet allemaal hoeren? In een artikeltje dat over sex binnen het huwelijk ging, hoe vaak en zo, las ik het openhartige verhaal van een getrouwde vrouw. Ze gaf eerlijk toe dat haar man nou eenmaal vaker zin had dan zij en daarom liet ze hem soms maar even z'n gang gaan, in haar dus, no big deal. Tuurlijk, zij kreeg er geen geld voor, hooguit pakte hij erna de achterstallige klusjes in huis wat eerder op, maar 't was in zekere zin uit (behoudzuchtige?) liefde dat ze haar lichaam beschikbaar stelde.

Maar toch.

Hoer. 't Oudste beroep ter wereld. Niet uit te roeien die stelling. Hm, stel je voor dat je uitkeringsinstantie je meedeelt dat er nog een vacature in de hoererij is? Je kunt volgende week al aan de slag. Dat geeft te denken. Eveneens dat sinds de hoererij in 2000 hier gereguleerd werd, misbruik binnen de sector een hoge vlucht heeft genomen. Meer dan de helft van de 30.000 hoeren zou haar lichaam onvrijwillig verkopen. Gadverdamme!

Amsterdam-West, Slotervaart, de Dapperbuurt, ik hoef er zelden te zijn maar als ik er eens door heen moet, is het net alsof ik een andere wereld betreed. Noem me naïef maar ik kijk m'n ogen uit, telkens weer, maar dat stellen deze vrouwen niet op prijs. Misprijzend kijken ze mij aan. Dan de mannen. Hun mannen, hun zonen. Een keer schold eentje mij uit voor hoer. "Dat kun jij helemaal niet betalen!" riep ik en liep snel door in de straat die toch van iedereen is.

Kay, een Amerikaanse expat met wie ik werk, snapt er niets van. Aan de ene kant van Amsterdam bieden vrouwen legaal hun lichaam te koop aan terwijl aan de andere kant van de dezelfde stad vrouwen zich verhullen. Het gaat er bij haar niet in dat al die vrouwen dat vrijwillig doen. Of ik een en ander kon uitleggen?

Het is geweldig dat Myrthe Hilkens (PvdA) zich ondanks bedreigingen blijft inzetten voor de 15.000 vrouwen die zich onvrijwillig prostitueren, maar wie gaat zich inzetten voor de 200.000 vrouwen die zich 'onvrijwillig' bedekken?

17 opmerkingen:

 1. Eerst was hoereren een PvdA recht, nu is het bedekken een PvdA recht. Tijden veranderen! Weg met de hoeren! Welkom doeken!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. "Amsterdam-West, Slotervaart, de Dapperbuurt, ik hoef er zelden te zijn maar als ik er eens door heen moet, is het net alsof ik een andere wereld betreed. Noem me naïef maar ik kijk m'n ogen uit, telkens weer, maar dat stellen deze vrouwen niet op prijs. ."

  wat ik me dan afvraag he.. ben je wel eens op vakantie geweest? doe eens turkije en marakkech goedkoop zat.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Rob Oudkerk gaat niet meer scheelt weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Excellent post. I absolutely appreciate this site. Keep it up!  Here is my page franchise opportunities
  Also see my web page: franchise opportunities

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik weet niet of hoeren wel het oudste beroep hebben, het zou heel goed kunnen dat priesters het oudste beroep hebben. Tenslotte je hebt toch eerst moralistische geneuzel nodig om gefrustreerd te raken, en dan pas zijn de hoeren nodig om de druk van de ketel te krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Electricien is het oudste beroep ter wereld.

   Mocht de Bijbel naar de waarheid zijn geschreven, dan wordt daarin, in het scheppingsverhaal, gezegd "er zij licht".

   Ja en toen hadden de electriciens natuurlijk al het benodige leidingwerk aangelegd.

   Daar kunnen we dus niet omheen, als de Bijbel natuurlijk naar de waarheid is geschreven.

   Verwijderen
 6. Deze dames horen er gewoon bij, in de maatschappij, zie het als een vorm van maatschappelijk werk. Wat ik wel heel erg vind is dat sommigen gedwongen worden tot prostitutie, dit dient stevig bestreden te worden. En voor de rest, och, eigenlijk vind ik vrouwen die uitsluitend voor het geld trouwen, de golddiggers dus, ook hoeren, alleen zij komen er niet recht voor uit..

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ach er zijn zulke schatjes bij, jammer dat ze vaak zo`n haast hebben. Nee je moet thuis een kruistocht maken voor dat er toe stemming gegeven wordt ? Jammer na een half jaar is het niet meer spontaan thuis, dus gewoon lekker uit huis gaan eten. Zijn geen hoeren, maar sociaalwerksters net zoals de media mensen.
  Ben alweer aan het sparen. Saludos Cordiales Rob.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Interessant van het Goor. Maar zou het kunnen zijn (geweest) dat vrouwen bescherming zochten, in ruil voor sex? En dat toen de man daar geen zin meer in had, de priester om de hoek kwam kijken om vrouwen. kinderen en have, de maatschappelijke structuur dus, te con-ser-ve-ren?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hier te vinden:

  http://nl.odemagazine.com/doc/0005/de-terugkeer-van-de-heilige-hoer/

  De terugkeer van de heilige hoer
  Ooit was er een tijd dat er in Soemerië, in Mesopotamië, in Egypte en in Griekenland geen hoerenkasten, geen bordelen bestonden. Hun plaats werd in die tijd en in die landen ingenomen door de Tempels van de Gewijde Hoeren. In deze tempels werden de mannen gereinigd, niet bevuild, werd de moraal hersteld, niet geschonden, en was de seksualiteit niet vies maar goddelijk.

  Deena Metzker | 5 november/december 1995 issue
  De hoer was oorspronkelijk een priesteres, de wegwijzer naar het goddelijke, want via haar lichaam trad je de gewijde cirkel binnen en werd je in ere hersteld. Krijgslieden, soldaten, bevlekt door de strijd binnen de mannenwereld, kwamen naar de Heilige Hoer, de Quedishtu, wat letterlijk ‘de ongeschondene’ betekent, om gereinigd te worden en herenigd met de goden.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. @cathy,

  inhoudelijk niets tegen in te brengen

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Dit is weer het zoveelste ongenuanceerde stukje over prostitutie. En maar weer meelopen met de hype, namelijk het idee dat een meerderheid van de dames achter de ramen gedwongen hun werk doen. Dit is exact het beeld wat de politiek, de media en politie ons wil doen laten geloven, maar een kritisch, onderzoekende geest zou wel beter moeten weten. Het komt vooral uit de koker van de 'gelovige' kant van de samenleving en mensen die om andere reden een afkeer tegen elke vorm van prostitutie hebben. Het is een ideologie die inmiddels al tot de hoogste elitaire kringen is doorgedrongen. Nu doen deze mensen er alles aan om prostitutie in diskrediet te brengen om het zodoende langzaam te laten verdwijnen.

  Maar ik weiger. Ik weiger mee te doen met deze smerige hetze. Begrijp mij echter niet verkeerd: ook ik ben tegen gedwongen prostitutie en mensenhandel, alleen ben ik van mening dat die onvoorstelbaar hoge cijfers van het OM niet kloppen en je het probleem niet oplost door zomaar wat ramen te gaan sluiten. Zeker zal het niet worden op gelost als men prostitutie gaat verbieden. Dat hebben we in Zweden kunnen zien: daar groeit en bloeit de prostitutie als nooit tevoren - ondanks een verbod!

  http://dehoerenloper.blogspot.nl/

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dit is weer het zoveelste ongenuanceerde stukje over prostitutie. En maar weer meelopen met de hype, namelijk het idee dat een meerderheid van de dames achter de ramen gedwongen hun werk doen. Dit is exact het beeld wat de politiek, de media en politie ons wil doen laten geloven, maar een kritisch, onderzoekende geest zou wel beter moeten weten. Het komt vooral uit de koker van de 'gelovige' kant van de samenleving en mensen die om andere reden een afkeer tegen elke vorm van prostitutie hebben. Het is een ideologie die inmiddels al tot de hoogste elitaire kringen is doorgedrongen. Nu doen deze mensen er alles aan om prostitutie in diskrediet te brengen om het zodoende langzaam te laten verdwijnen.

  Maar ik weiger. Ik weiger mee te doen met deze smerige hetze. Begrijp mij echter niet verkeerd: ook ik ben tegen gedwongen prostitutie en mensenhandel, alleen ben ik van mening dat die onvoorstelbaar hoge cijfers van het OM niet kloppen en je het probleem niet oplost door zomaar wat ramen te gaan sluiten. Zeker zal het niet worden op gelost als men prostitutie gaat verbieden. Dat hebben we in Zweden kunnen zien: daar groeit en bloeit de prostitutie als nooit tevoren - ondanks een verbod!

  http://dehoerenloper.blogspot.nl/

  BeantwoordenVerwijderen
 13. SCHIFOSA BERLUSCO-N-AZISTA PUTTANA MONICA LONGERI ( O SCHIFOSA NAZIFASCISTA PUTTANA MONICA CINZIA LONGERI CHE SIA) PAULLO VIA MASCHERPA 29)! SEMPRE AD ARCORE-HARDCORE A CIUCCIARE E PRENDERE CAZZI DI VECCHI PORCI BAVOSI BERLUSCONICCHI! E SUO MARITO, IL NOTO TERRORISTA ASSASSINO DI ESTREMISSIMA DESTRA, CLAUDIO CREMONESI DI IMQ E PURE DI PAULLO, VIA MASCHERPA 29...

  1

  PROSTITUTA BERLUSCONICCHIA SEMPRE SBORRATA DENTRO AL CULO: MONICA LONGERI DI PAULLO VIA MASCHERPA 29. PROSTITUTA BERLUSCONICCHIA SEMPRE A FARSI SFONDARE IL DI DIETRO AD ARCORE-HARDCORE: MONICA LONGERI DI PAULLO VIA MASCHERPA 29. NOTA IMMENSA NINFOMANE NATA A LODI IL 31.1.1970. COME DICEVAMO, SEMPRE A FAR INFINITO SESSO ANALE ( A VOLTE ANCHE CON CAVALLI, SI, SI, I FAMOSI "CAVALLI MAFIOSI" DI VITTORIO MANGANO, NOTA BENE, PLEASE)! PRESSO IL PEDOFILO, FASCIOMAFIOSO, STRAGISTA SILVIO BERLUSCONI! E' UNA ZOCCOLA NAZIFASCISTA, RAZZISTA, KUKLUKLANISTA! ODIA I MERIDIONALI CHE CHIAMA SEMPRE "TERUN DE MERDA", AGGIUNGENDO POI " SPERIAMO CHE IL VESUVIO VI LAVI CON LA LAVA". ODIA CHI DI COLORE, CHE CHIAMA SEMPRE "NEGHER DE MERDA". TRUFFATRICE, LAVA SOLDI MAFIOSI, LADRA. SPOSATA CON L'ESTREMISSIMO CRIMINALE DI CUI SCRIVO ORA QUI A SEGUITO...

  SPOSATA CON PERICOLOSISSIMO TERRORISTA E PEDERASTA NAZIFASCISTA CLAUDIO CREMONESI DI PAULLO E DI IMQ MILANO ( VICINISSIMO A NOTO MASSONE OMICIDA GENNARO MOKBEL E AD ACCLARATO ASSASSINO GIOVANNI BATTISTA CENITI, COME AD UN ALTRO KILLER DI ESTREMISSIMA DESTRA, ANCHE LUI NOTO PEDOFILO, MAURIZIO BARBERO DI TECHNOSKY MONTE SETTEPANI E MERCATOLIBERONEWS.BLOGSPOT.COM, COME AD ALTRE 2 TERRORISTE NAZISTE E RAZZISTE, DEL KU KLUK KLAN AMERICANO E PADANO, NONCHE' NOTE PUTTANE SEMPRE AD ARCORE-HARDCORE A FARE SESSO ANALE: ELISA COGNO E PIERA CLERICO DELLA FRUIMEX DI CUNEO)!

  DICEVAMO, ANYWAY... PLEASE... ATTENZIONE, PLEASE, AL PERICOLOSISSIMO PEDOFIL-O-MOSESSUALE NAZIFASCISTA CLAUDIO CREMONESI ABITANTE A PAULLO IN VIA MASCHERPA 29: E' UN AGENTE SEGRETO SOTTO COPERTURA DI VERE E PROPRIE OVRA E GESTAPO DI FASCIOMAFIOSI SILVIO BERLUSCONI, MATTEO SALVINI E PAOLO BARRAI DI MEGA RICICLA SOLDI MAFIOSI BSI ITALIA SRL VIA SOCRATE 26 MILANO, MEGA LAVA SOLDI MAFIOSI WORLD MAN OPPORTUNITIES LUGANO E MEGA LAVA SOLDI MAFIOSI WMO SA PANAMA! STO PEDERASTA OMICIDA DI CLAUDIO CREMONESI, COME DETTO, OPERA PRESSO CRIMINALISSIMA IMQ DI VIA QUINTILIANO 43 MILANO. SOCIETA' CHE PREPARA E COMMISSIONA ANCHE OMICIDI. DI PROPRIETA' DI COSIDETTI " SERVIZI SEGRETI DEVIATI". DI ESTREMISSIMA DESTRA ( GIRI DI LEGA LADRONA E FORZA ITALIA "MAFIOSA). DIFFAMA ANCHE, TANTO, GENTE PER BENE, VIA INTERNET! PREPARA UCCISIONI DI CHI NON FASCIO E FILO NDRANGHETISTA COME LORO!

  IL SANGUINARIO OMICIDA CLAUDIO CREMONESI DI IMQ E PAULLO VIA MASCHERPA 29 (NATO A LANDRIANO IL 31.1.1966) PREPARA ATTENTATI SPEZZA VITE PER LE OVRA E GESTAPO, SIA PUBBLICHE CHE PRIVATE, DI SILVIO BERLUSCONI, PAOLO BERLUSCONI E VERMINOSA BAGASCIA DANIELA SANTANCHE’ O VERMINOSA BAGASCIA DANIELA GARNERO SANTANCHE' CHE SIA ( VEDI POLIZIA OMICIDA SEGRETA CON COTANTO DI SVASTICA AL BRACCIO DI NOTI TOPI DI FOGNA MISTI A TERRORISTI ASSASSINI GAETANO SAYA E RICCARDO SINDOCA:

  http://www.corriere.it/Primo_Piano/Cronache/2005/07_Luglio/01/polizia.shtml O VEDI COPPIA DI MASSONI NEOPIDUISTI, MEGA FIGLI DI PUTTANA UBALDO LIVOLSI E GIULIO OCCHIONERO , CHE INTENDEVANO SGOZZARE LA DEMOCRAZIA, SOLO POCHE SETTIMANE FA). COME DEI, VI ASSICURO, FREQUENTI MANDANTI DI OMICIDI, TANTO QUANTO, UMBERTO BOSSI, ROBERTO MARONI, MATTEO SALVINI E ROBERTO COTA (CHE SI COMPRAVA LE MUTANDE PEDERASTA, MUTANDE VERDE-ROSA, A BOSTON, COI SOLDI DEL POPOLO CIUCCIONE

  http://www.identitainsorgenti.com/lega-ladrona-anche-le-mutande-verdi-di-cota-tra-i-rimborsi-spese-della-regione-piemonte/ )!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. 2

  COME DICEVAMO, LO SCHIFOSO ESCREMENTO NAZIRAZZISTA CLAUDIO CREMONESI DI PAULLO VIA MASCHERPA 29 ORGANIZZA UCCISIONI, ED ANCHE "EVENTUALI NEOPIDUISTE STRAGI", PRESSO CRIMINALISSIMA IMQ DI VIA PRIVATA MARCO FABIO QUINTILIANO 43 MILANO: ALIAS, QUALCOSA DI GEMELLO ALLE MEGA AMMAZZANTI MILIONI DI PERSONE, DINA DI AUGUSTO PINOCHET, GHESTAPO DI ADOLF HITLER E OVRA DE ER PUZZONE PORCO BENITO MUSSOLINI! AGAIN AND AGAIN AND AGAIN: IL TUTTO, PRESSO CRIMINALISSIMA. BASTARDA IMQ DI VIA PRIVATA MARCO FABIO QUINTILIANO 43 MILANO ( CONTROLLATA DA SERVIZI SEGRETI ASSASSINI, OVVIAMENTE). IL BASTARDO ASSASSINO CLAUDIO CREMONESI PREPARA UCCISIONI DI CHIUNQUE NON SIA MERDACCIA PREZZOLATA COME LUI, DA NOTO PEDOFILO MA-F-ASCISTA SILVIO BERLUSCONI (PER NON DIRE DEL SILVIO BERLUSCONI MASSO-N-AZISTA, MEGA MANDANTE DI OMICIDI E STRAGI ....PROPRIO COSI’, AVETE LETTO BENISSIMO.. PER NON DIRE DEL SILVIO BERLUSCONI STRAGISTA, MEGA MANDANTE DI CENTINAIA E CENTINAIA DI OMICIDI MASCHERATI DA FINTI MALORI, SUICIDI, INCIDENTI.... ED ANCORA... SILVIO BERLUSCONI VERMINOSO DITTATORE, MAFIOSO, CAMORRISTA, NDRANGHETISTA, MEGA RICICLA SOLDI MAFIOSI, CAMORRISTI, NDRANGHETISTI…AND AGAIN AND AGAIN AND AGAIN... SILVIO BERLUSCONI PEDOFILO, IMMENSO LADRO, TRUFFATORE, PAGLIACCIO, FALSO, POR-CORRUTTORE E TANTO DI TERRIFICANTE ALTRO). AGGIUNGIAMO INFINE A PROPOSITO DEGLI ALTRI DELINQUENTI DI ULTERIORE RIFERIMENTO DELLA DIARREASSASSINA CLAUDIO CREMONESI DI IMQ E PAULLO VIA MASCHERPA 29. OSSIA I PRIMA CITATI RAZZISTI, PREZZOLATI, FALSI, VISCIDI, NAZIRAZZISTI E LADRONI ROBERTO MARONI, ROBERTO COTA ( QUELLO DELLE MUTANDE PEDERASTA, VERDE ROSA, COMPRATE A BOSTON COI SOLDI DEL POPOLO CIUCCIO), LUCA ZAIA, MATTEO SALVINI, UMBERTO BOSSI E SUOI VERMI DEL KU KLUK KLAN PADANO. TIPO IL MEGA LAVA EURO MAFIOSI O FRUTTO DI MEGAMAZZETTE O MEGA FURTI RIGUARDANTI LL LEGA LADRONA ED EX PDL POPOLO DI LADRONI, IL GIA’ TANTE VOLTE IN CARCERE: BASTARDO ASSASSINO TANTO QUANTO, PAOLO BARRAI NATO A MILANO IL 28.6.1965 ( DI CRIMINALISSIMA WMO SA PANAMA, CRIMINALISSIMA BSI ITALIA SRL DI VIA SOCRATE 26 A MILANO (PURE CONTROLLATA DA SERVIZI SEGRETI ASSASSINI) E CRIMINALISSIMO, MEGA ARCI TRUFFATORE BLOG MERCATO LIBERO NOTO A TUTTO IL MONDO COME “MERDATO” LIBERO, IN QUANTO FA PERDERE I SOLDI DI TUTTI E SEMPRE). ESSENDO “BERLUSCONES CLASSIC E NON CERTO SPECIAL”, VI SONO SEMPRE PIU' WHISTLEBLOWINGS, CHE IL, PROPRIO COSI', PURE PEDOFILO CLAUDIO CREMONESI DI IMQ E DI PAULLO VIA MASCHERPA 29, INCULI DA SEMPRE IL FIGLIO FILIPPO CREMONESI (NATO A LODI IL 26.1.1992) ED INCULI DA SEMPRE, ANCHE L'ALTRO FIGLIO, MATTIA CREMONESI (NATO A SEGRATE IL 4.9.1998)! INSIEME A MOGLIE, NOTA SCHIFOSA PROSTITUTA, IMMENSA TROIA MONICA LONGERI (LODI 31.1.1970), SEMPRE DI PAULLO, VIA MASCHERPA 29. PER TANTI ANNI ( E, FATEMELO DIRE, PLS: TANTI A-N-I) AD (H)AR(D)CORE A FARE DEPRAVATO SESSO ANALE CON SCHIFOSI, PERVERTITI, BAVOSI, OMICIDA, MAFIOSI E NAZIFASCISTI VECCHI BERLUSCONICCHI! CI FAN CANCELLARE QUESTE ASSOLUTE VERITA', PROPRIO IN QUANTO TALI ( LEGGI CENSURA MAFIOSA BERLUSCONAZISTA E PADANAZISTA). MA PER OGNI COMMENTO CANCELLATO, NE RIAPPAIONO CENTOTTANTASETTE E MEZZO. ANZI.. CENTOTTANTASETTE E TRE QUARTI. ANZI.. CENTOTTANTASETTE E CINQUE SESTI! SOON BACK!!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen