Brussels meisje krijgt klappen omwille van Joodse afkomst

De opmerkelijkste berichten van de afgelopen week uitgelicht en van commentaar voorzien door kenners. Sam van Rooy, publicist en samensteller van 'De islam. Kritische essays over een politieke religie', reageert vandaag in Desgevraagd op 't volgende nieuwsbericht (bron: Joods Actueel).
Brussels meisje krijgt klappen omwille van Joodse afkomst 


Het Coordinatiecomité van de Joodse Organisaties van België stuurde volgende mededeling naar aanleiding van een raciaal gemotiveerde daad van agressie tegen een joods meisje in de hoofdstad. Het meisje werd aangevallen door enkele moslima’s. Volledige bericht hierrr.

Commentaar Sam van Rooy: "Zo maar een ander geval: Israëlische studenten in Italië worden met de dood bedreigd door Arabische studenten, die “Allah Akbar” en “Itbach el Yahud” - slacht de Joden af - naar hen roepen. Israëlische studenten aan de Universiteit van Turijn verbergen hun identiteit omdat ze doodsbang zijn. Dergelijke berichten zijn legio. Er zit een patroon in: antisemitische agressie in Europa van moslims tegen Joden. Omgekeerd komt het echter niet voor: er zijn in Europa nooit meldingen van 'islamofobe' of 'anti-islamitische' of 'racistische' gewelddaden van Joden tegen moslims. Een cultuurverschil. De moslims zijn niet, zoals je wel eens door een perverseling hoort beweren, de nieuwe Joden, integendeel: heel wat Joden in grote Europese steden wanen zich als gevolg van het wijdverspreide islamitisch antisemitisme opnieuw in de jaren dertig. Dokter Manfred Gerstenfeld stelt dan ook dat wat Nederland betreft “de immigratie van grote groepen moslims allicht het meest negatieve effect heeft voor de Joodse gemeenschap sinds de Tweede Wereldoorlog.”

3 opmerkingen:

 1. Lijkt me in eerste instantie iets voor de leraren om aan te pakken. Doen ze dat niet, dan is het hek van de dam.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed commentaar overigens van Sam van Rooy, er valt in de wereld nog heel wat te verbeteren in geval van religievrijheid.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fatsoenlijk Belgische meisje werd na het sporten uitgescholden voor jood, ondanks dat men wist dat ze dat niet was.
  Het betrof meisjes van 13 t/m 15 jaar.
  Net als de toename van het dragen van hoofddoekjes is dit, enkel als signalfunctie een uitstekende ontwikkeling. Én er is voor hen geen weg terug meer, het kan alleen maar erger.
  Ontkennen van een veranderende wereld wordt voor de groen khmer dan moeilijker.

  BeantwoordenVerwijderen