Berufsverbot

Leraar twittert: ‘De islam is geen geloof, maar een barbaarse achterlijkheid’. ‘Hij kon meteen zijn spullen pakken’ (Trouw 25/5). Er zijn kennelijk nog steeds mensen die niet onder ogen willen zien dat de islam inderdaad een politieke ideologie is, compleet met eigen rechtssysteem (sharia). Het Europese Hof voor de Rechten van de Mens oordeelde reeds in 2003 dat de sharia onverenigbaar is met de fundamentele principes van de democratie. De met ontslag bedreigde leraar heeft ook volkomen gelijk wanneer hij vaststelt dat de islam barbaars en achterlijk is. Afgelopen dinsdag toonde Trouw dat nog aan met een artikel over het islamitische huwelijksrecht: vrouwen hebben geen enkel recht, voelen zich vaak niet meer dan een slavin, opgesloten, levend begraven in een religieus huwelijk. Wel heel verdrietig te moeten constateren dat door islamisering, dhimmitude en z.g. politieke correctheid nu ook in ons land de vrijheid van meningsuiting wordt bedreigd.

Toon Verberg, Hilversum


[Ingezonden brief voor dagblad Trouw: niet gepubliceerd.]

Zie ook: Zondigen tegen de staatsreligie
              - Islamitisch trouwen?

3 opmerkingen:

  1. Pater Toon Verberg geeft seksuele voorlichting.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een walgelijke krant is Trouw toch. Als hij over bv het christendom zo iets zou hebben gezegd, dan was hij zeker niet ontslagen. Belachelijk dat zo iets kan.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hier gaat ook een gevaarlijke precedentwerking vanuit. Kennelijk is wat je 'buiten' zegt nu ook al grond voor ontslag op staande voet, naast werkweigering, diefstal en mishandeling? Ik hoop dat de rechter ook vindt dat dit niet kan, en dat anders de Tweede Kamer er gauw een wet doorheen jast die dit soort bokkensprongen verbiedt.

    BeantwoordenVerwijderen