Hero verwaarloost

Hero Brinkman heeft een club opgericht maar het botert niet. Zijn medestanders van het eerste uur in de Noord-Hollandse Provinciale Staten hebben laten weten dat ze zich verwaarloosd voelen. Dat is natuurlijk sneu.

Maar het is ook logisch: Hero is bezig een landelijke beweging op te zetten, om op 12 september aanstaande herkozen te worden in de Groot-Nederlandse leerlingenraad, ook wel bekend als Tweede Kamer, een voormalig parlement, tegenwoordig nog actief in het overleg over hoe laat het speelkwartier begint, tevens een van de selectieorganen voor het echte beslis- en bedilwerk bij de EU. 

Hero heeft een fout gemaakt waar alle stichters van nieuwe bewegingen voor moeten uitkijken. Zodra
de beweging gaat groeien, heeft de stichter geen tijd meer om iedereen binnen de beweging voldoende aandacht te geven. De medestrijders van het eerste uur hebben dan soms de neiging zich verwaarloosd te voelen, en gaan zeuren.

Ook van mensen die in Den Haag in de begintijd van de PVV voor Geert Wilders gewerkt hebben, hoor je wel eens geluiden die je moeilijk anders kunt opvatten dan als een klacht over gebrek aan aandacht. Voor een nieuwe beweging is dat riskant. Het kan als de sterren verkeerd staan tot afsplitsingen en ruzie leiden.

Bij de stichting van het christendom is dat probleem opgelost doordat er al vroeg twaalf discipelen waren: twaalf kunnen meer dan één; en de stichter van de beweging zelf kon je niet kwalijk nemen dat hij niet even langs kwam want hij was zojuist gekruisigd.

Bij de islam, willen de verhalen, werd dat probleem opgelost door de toetreding van een zekere Aboe Bakr, die namens Mohammed aandacht schonk en nieuwe toetreders wierf. Dat gaf Mohammed de kans zijn volle taktische genie te wijden aan het steeds zich ontwikkelende en veranderende milieu waarbinnen hij zijn prediking verkondigde.

Ook de uitvinder van het sharia-fundamentalisme, Hasan al-Bana, de grootvader van de Rotterdamse bruggenbouwer Tariq Ramadan, veranderde midden in de Tweede Wereldoorlog de opbouw van zijn organisatie, de Moslimse Broeders, om aan de vraag naar aandacht tegemoet te kunnen laten komen. Hij liet zijn organisatie een cellenstructuur aannemen, waarin aandacht van de chef van de cel in de ogen van een nieuwe toetreder haast even mooi was als aandacht van Hasan al-Banna zelf. Plus dat in tijd van oorlog een cellenstructuur ook strategische voordelen heeft.

Hero Brinkman is niet iemand die in de voetsporen van Jezus, Mohammed of Hasan al-Banna wil treden. Het zou verbazingwekkend maar wel bewonderenswaardig zijn als hij ‘zijn’ beweging door de huidige ruzie-fase heen zou weten te slepen.

Maar dan komt een volgende probleem waar alle stichters en ondernemers mee te maken krijgen: is er wel ruimte op de markt voor hun product? Wint een toetreder door toe te treden wel iets dat hij niet ook elders kan krijgen, mogelijk zelfs tegen een lagere prijs? Als een toetreder te weinig baat heeft bij toetreding, dan is het straks ‘Hero verwaarloosd’ in plaats van ‘Hero verwaarloost’.

10 opmerkingen:

 1. Hero heeft geen inhoudelijk verhaal, zijn afsplitsing lijkt alleen maar te draaien om zijn persoon of moeten we zeggen: zijn ego. Hij lijkt mij kansloos, een tweede Rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Naar mijn mening had Brinkman gewoon politieman moeten blijven . Gewoon een beetje in de rondte lopen met de hand aan de pet groetend en een praatje hier en daar .
  Die man is net als Dibi volkomen overbodig in de Nederlandse politiek . Figuren die het liefste zichzelf horen kwekken . Ik wens hem des al niet te min evenveel succes toe als 'hoe heet ze ook alweer met haar trots op Nederland' . En nu dan een fusie van niks (TON) met niks (OBP) en daar komt weer een nieuwe naam uit . Een fusie van niks met niks is niks .
  Ik hoop oprecht dat dhr. Brinkman op 12 september afscheid neemt van de politiek en zich eventueel met een hapje en een borreltje terugtrekt in een volkstuintje .

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Klopt helemaal! Neem daarna zijn verderfelijke verraad naar zijn oude partij, de PVV, en je weet, deze man heeft zijn beste tijd in de politiek gehad.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hm ja, met zulke vrienden heeft de PVV geen vijanden meer nodig.

   Verwijderen
 4. Brinkman heeft mee geholpen aan de groei van de PVV. Hielp mee met het op de kaart zetten van het anti-islam geluid.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Toch had hij juist op het anti-Islam geluid van Wilders juist zijn meest fundamentele kritiek op koers van de PVV. Hij vond dat geluid te hard, te confronterend en leek Islam toch meer als religie dan een te weerstane vijandige ideologie te zien:

   http://www.nu.nl/politiek/2382396/nieuwe-kritiek-brinkman-pvv.html

   Verwijderen
 5. Het grootste probleem waar alle nieuw opgerichte rechtse partijen mee kampen is dat ze veel te snel groeien. Er zit een groot gat in de markt voor een partij die belooft criminaliteit en extremisme voortaan harder aan te pakken dan forenzen. Iedere partij die dat belooft pakt zo 20% van de stemmen, en nog meer als ze hun best doen.
  Dat lokt avonturiers, carrièrejagers en allerlei idioten. Nieuwe partijen hebben nog geen goede organisatie die dat er een beetje uitfiltert, zoals de gevestigde partijen doen op gemeenteniveau.

  Daarbij komt dat rechtse partijen consequent met linkse haatcampagnes te maken krijgen. Dat leidt tot hele gore lastercampanges, rechtszaken, dreigementen, ontslagen of erger.
  Dat schrikt veel mensen met goede kwaliteiten af, waardoor brievenbuspissende straatvechters sneller omhoogvallen.

  Derde punt is dat de gevestigde partijen hun interne kwesties veel beter verborgen houden. Er zijn de afgelopen jaren heel wat probleempjes geweest in PvdA en SP, en in mindere mate ook in CDA en GL. Meer ervaring met politiek en media heeft dan zo zijn voordelen.

  En Hero, ach hij lijkt me geen kwade. Maar hij lijkt me ook (nog) geen goed politicus op landelijk niveau. Dat hij de islam meer als religie ziet zie ik wel als een voordeel, veel moslims zien dat namelijk ook zo. Geert is mede door alle dreigementen en geïsoleerdheid te veel doorgeslagen.
  Heel jammer dat eenoog op dit moment koning moet worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hero Brinkman kon nog wat betekenen in de pvv, maar is door zijn eigen ego en opportunisme misleid. Hij kan niets meer betekenen en kan beter nul zetels halen, want een stem op Hero is een weggegooide stem op een onduidelijk en ongeleid projectiel, waarvan men niet weet waarvoor hij nou werkelijk staat.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hij staat nog.

   http://edgeofeurope.wordpress.com/2011/11/21/ja-mooi/

   Verwijderen
 7. Robert Spencer en Pamela Geller zijn 24 juni geweigerd bij The Jewish Federation of Los Angeles at an event organized by the Zionist Organization of America – West (ZOA). Geert Wilders sprak onlangs bij de Western Conservative Summit in Denver Colorado. Daarna stapte Kortenoeven op bij de PVV hoewel Kortenoeven kort nadien weer verklaarde te hebben verwacht hoog op een verkiesbare plaats te komen. Ik heb huilebalk Kortenoeven's argumenten en latere argumenten gehoord en ik accepteer die niet. De NSB vlag affaire in 2011 was al een aanwijzing van een verwarde intellectualiteit. „Een beetje dom”, noemde historicus D. Barnouw van het Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie Kortenoevens actie. „De vlag heeft toch een bruine smaak.”

  BeantwoordenVerwijderen