Miljoenen martelaren staan klaar Jeruzalem te bevrijden

Egyptian Cleric Safwat Higazi: Muslim Brotherhood Presidential Candidate Will Liberate Jerusalem


Niet belangrijk genoeg om vertoond te worden in De Balie tijdens de 'Egypte kiest-avond', deze opname van een campagnebijeenkomst voor de Moslimbroeders (MB), terwijl het vrij zeker is dat Mursi (van de MB) deelneemt aan de tweede ronde verkiezingen in juni. Hij is een grote kanshebber om daadwerkelijk de president van Egypte te worden. In het filmpje kunnen we alvast zien wat de Moslimbroeders van plan zijn te doen onder Mursi. 

Wat je hier ziet is de heer Safwat Hidjazi (1963), bekend islamist, imam en tv-presentator van
menig islamitisch tv-station. Hij was in feite zelf kandidaat voor de presidentsverkiezingen in Egypte, namens de Jama'a Islamiya. Op het laatste moment trok hij zijn kandidatuur terug om achter de kandidaat van de Partij voor de Vrijheid en gerechtigheid (van de Moslimbroeders) te staan. Vermoedelijk heeft hij een belangrijke rol gespeeld in de verkiezingscampagne van de kandidaat van de Moslimbroeders: Mohammed Mursi. Dit filmpje is opgenomen tijdens
een verkiezingsbijeenkomst.  Hij vertelt het grote publiek wat Mursi zal gaan doen indien hij president van Egypte wordt. Dan gaan ze de Verenigde Arabische Staten stichten (of herstichten), hun droom van het Kalifaat een nieuwe leven inblazen, en Jeruzalem moet als de hoofdstad van het kalifaat dienen. Dit betekent dat hij oproept tot de bevrijding van Jeruzalem en voor dit doel staan er miljoenen martelaren klaar om daar hun leven voor te geven. Vrede tussen Egypte en Israel staat op losse schroeven zodra in Egypte de islamisten de baas zijn
geworden.

Nahed Selim
(25.5.2012)

38 opmerkingen:

 1. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoe mag ik mij dit 'liberate' voorstellen op de schaal van onze kruistochten, pogroms en gaskamers?
  En is er niet iets raars aan de hand met de timing? De Islam en Egypte bestaan toch al een tijdje maar Egypte komt echt helemaal niet voor in het lijstje 'daders van ergste oorlogen' (zie bv http://necrometrics.com/). Is er ergens iets essentieels veranderd? Gaan stenen straks ook omhoog vallen?
  PS Fijne man, die om 19:01 reageerde. Ik begrijp dat J.Niemöller meent dat het ’t witte ras zo intelligent is

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ben je de eeuwenlange systematische onderdrukking en achterstelling van de Kopten even makkelijk vergeten, vriend.

   Verwijderen
  2. Ben je de eeuwenlange systematische onderdrukking en achterstelling van de Kopten even makkelijk vergeten, vriend.

   Verwijderen
  3. Dat is omdat een Islamitische Egypte daar niet toe instaat is, ze hebben eerst alle Joden het land uitgejaagd en hun bezittingen geroofd en daarna alle oorlogen verloren. Zelfs voor misdaad heb je enige capaciteiten nodig.

   Verwijderen
 3. Ben benieuwd op welk lijstje van El Houssain deze islamitische geestelijke voorkomt ?
  Op het lijstje van 'abnormale'? cq. oorloghitsers ?
  (waarop ook critici van de islam)
  Of op dat andere lijstje van 'normale' islamitische schriftgeleerden.

  En wie gaat deze idioot vertellen dat als hij gekke dingen gaat doen, een wel gericht bommetje op de "Aswandam" 80% van alle Egyptenaren natte voeten krijgt. En ik heb me laten vertellen dat moslims van allah niet mogen zwemmen, alleen in mohammed-jurken, en dat lijkt mij erg lastig bij hoog water.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het is de hoogste tijd geworden dat de Verenigde Staten zijn ontwikkelingshulp aan Egypte staakt en de betreffende wapens en gelden effectiever inzet.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nee dit filmpje toont te veel de harde werkelijkheid van het islamofascisme en dat kan de grachtengordel niet aan, dat is te veel. Wat klinkt het Arabisch toch lelijk en dan heb ik het nog niet eens over die achterlijke en weerzinwekkende inhoud.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Rudolf: er dus een soort gen bij Moslims dat zorgt voor moordpartijen onder Joden en waardoor de ene Moslim medeschuldig is voor de misdaden van een andere. En Auswitz en Babi Yar is geen harde werkelijkheid?
  Maar de geloofsgenoten en familie van de meelopers (bv de Nederlanders/Nederlandse politiek die de Joden aan grenzen terugstuurden) en de bedenkers en uitvoerders van Ausitz & Babi Yar (99,99% blank ras; overgrote deel uit christelijke milieu en onze cultuur) zijn zo onschuldig als een lam?
  Oftewel: we kunnen de geschiedenis achteloos vergeten?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ben geen specialist op dit gebied maar zulke filmpjes klinken toch echt als een soort van oorlogsverklaring en op z'n minst een oproep tot geweld. Behoorlijk extreem.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. De Nazi bijeenkomsten in de dertiger jaren verliepen vrijwel hetzelfde. De geschiedenis lijkt zich te herhalen.
  Angstwekkend.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. @hendrikush in de jaren 30 hadden de Arabieren en de moslimbroeders Hitler als Westerse bondgenoot, nu hebben zij andere 'linkse' Westerse politici als bondgenoot. Het grote verschil is wel dat Hitler precies wist wat hij deed en de huidige politici gewoon te dom zijn om te zien wat er aan de hand is in de wereld.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. mss ff concreet. er zijn in woii zo'n 6miljoen joden vermoord. hoeveel komen op het konto van ons verheven witte ras en hoeveel op het arabische?
  of boeit dan de echte geschiedenis toch niet meer zo? en verzinnen we gewoon nieuwe? premisse: max havelaar en de ringparabel is waardeloze moslimonzin?

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Nou heel simpel.
  Die van het leger gaat winnen, anders kunnen de generaals ook wel toedeledokie zeggen.
  Vervolgens haatbaarden kwaad, vanwege negeren hand van de profeet z'n baas.
  Syrie toestanden en vervolgens methoden.

  Ben ik blij dat ik al die prachtige erfenissen van de Farao's al heb mogen aanraken en zien, dus daar hoef ik niet meer naar toe.
  Gewoon verder negeren, Selim, tenslotte gaat het ons niets aan, zijn binnenlandse strubbelingen, is geen NL belang mee gemoeid, is geen eer mee te behalen.

  Tenslotte zijn er interessantere dingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. @"ik vind objectief",

  Kijk nou eerst eens het filmpje.
  Wat zegt die man?
  Ben je het daar mee eens?
  Zo ja, waarom?

  Irrelevante jij-bakken en stropoppen zijn geen argumenten.
  Jouw extreme gebrek aan historische kennis lijkt bovendien nogal gespeeld.

  Weet je echt helemaal niks, of ben je alleen maar lekker aan het trollen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @dandruff
   Je schrijft 'Jouw extreme gebrek aan historische kennis' zonder 1 contreet voorbeeld te noemen.
   Ik scheld niet, vraag alleen om getallen. Hoeveel joden zijn in Auswitz & Babi Yar op een bijzonder wrede manier vermoord door mensen van 't witte superieure ras en hoeveel door Arabieren/ Moslims? Of wil je Auswitz & Babi Yar vergeten? Afdoen als een conflict, vergelijkbaar met ons conflict met de fransen in 1672/ 1673? Waarom komt Egypte niet voor op de lijst van daders van ergste oorlogen? (zie oa http://necrometrics.com/20c5m.htm) En moet de Ringparabel maar weer op de brandstapel?

   Verwijderen
  2. @"Ik vind",

   De verspreiding van de islam is 1400 jaar met grootschalige slavenjachten en genocides gepaard gegaan. Zelfs in de 20e eeuw toen de islam vrijwel machteloos leek waren er genocides in oa (het huidige) Turkije, Pakistan, Bangladesh, Indonesië, Soedan etc. Ook de nazi's werkten daarom samen met islamitische milities in oa Bosnië en Kosovo.

   Naast die "grote jihad" is er de "kleine jihad"; reeksen van pogroms en aanslagen die dagelijks slachtoffers maken in tientallen landen.
   Dus ook in het van oorsprong christelijke Egypte. De afgelopen paar jaar zijn honderden christenen gedood en duizenden verwond bij islamitisch geweld. Kerken, winkels en huizen van christenen werden vernield en zo'n 100 meisjes per jaar worden ontvoerd, uitgehuwelijkt en "bekeerd", waarna ze hun eigen familie niet meer mogen zien.

   Die lijst van necrometrics is dus inderdaad onvolledig, maar daar gaat deze discussie niet over.
   Deze discussie gaat over wat die man hierboven te zeggen heeft.
   - Ben je het daar mee eens?
   - Zo ja, waarom?

   Verder is alles wat je zegt irrelevant.
   Niemand hier heeft het over het "superieure blanke ras" of het "moslim-gen". Jij komt met die belachelijke stropoppen.

   Ook jouw jij-bakken zijn hopeloos achterhaald; mogen de genocides in Soedan niet meer bekritiseerd worden, omdat er ooit 6 miljoen joden zijn vermoord?
   Is kritiek op het eten van vlees onrechtmatig vanwege de kruistochten?
   Is kritiek op het lente-akkoord ongepast vanwege Maqx Havelaar?

   Allemaal lulkoek.
   Alles en iedereen mag altijd bekritiseerd worden. Als de kritiek niet klopt is dan kan die worden weerlegd. Maar dat kun je niet, vandaar je afleidingsmanoeuvres.

   Verwijderen
 14. beste Dandruff
  -je bent echt veel beter dan Lessing. Wat een domkop was dat zeg! Zie http://www.internetloge.de/arst/ringpa.htm
  -en hoeveel moslim-soldaten zijn niet na een maanden reizen in Purmerend & Venlo aangekomen om met plezier tienduizenden vrouwen en kinderen aan het bajonet te rijgen? Zie http://www.elsevier.nl/web/Dossiers/Alle-Nederlandse-premiers/Periode-1900-2000/271819/Colijn-sterke-man-met-de-rug-naar-de-toekomst.htm
  Zie je trouwens het verschil? Ik citeer en verwijs naar goed controleerbare feiten! Ik brul niet, heb gewoon respect voor mensen als Lessing en Multatuli.
  -Maar zullen we morgen maar gewoon naar een notaris gaan? Ik schenk een mooi bedrag aan een goed doel naar jouw keuze als deze week Jeruzalem door Moslims wordt veroverd. Scheld je maar wat, hoofdzaak 't blijft 100% vrijblijvend, of geloof je je eigen uitspraken? Dan spreken we af dat jij een mooi bedrag schenkt aan AI als er deze week, surprise, surprise, geen miljoenen Egyptische martelaren naar Jeruzalem komen en de Joodse vlag gewoon boven Jeruzalem gewoon blijft wapperen, zoals hij 100 of 1000 jaar geleden nooit deed! Of doe maar een SMART geformuleerd (http://nl.wikipedia.org/wiki/SMART-principe) voorstel

  BeantwoordenVerwijderen
 15. @"ik vind",

  Je reageert weer met een reeks stropoppen.
  Ik zeg niet dat ik slimmer ben dan wie ook. Ik heb het niet over Purmerend, Colijn of Multatuli.

  Ik constateer dat jouw jij-bakken allemaal irrelevant zijn, en daarnaast ook nog onjuist en onvolledig.
  Jij verwijst naar bronnen die niks van wat ik heb gezegd weerleggen.
  Zelf weerleg je ook niks.
  Je probeert het niet eens.

  Je reageert met grappen en grollen over Jeruzalem, gebaseerd op een grote denkfout.
  - Dat Jeruzalem nu goed verdedigd wordt betekent niet dat Mursi ongevaarlijk is.
  - Londen werd in 1940-1945 ook goed verdedigd, maar dat maakte Hitler niet minder gevaarlijk.
  - De inwoners van Jeruzalem zijn voorlopig veilig, maar veel Egyptenaren zijn dat nu niet.

  Pure domheid, of weer een stropop?

  De moslimbroederschap wordt gezien als de voorloper van tientallen terroristische organisaties zoals hamas en al qaida. Net als de nazi's prediken ze genocide. Hamvraag is niet of dat haalbaar is; maar of dat wenselijk is. In een land waar alles bekritiseerd mag worden, mag ook het aanzetten tot geweld bekritiseerd worden lijkt me.

  Ik ga je nu voor de 3e en laatste keer vragen om te doen wat elke volwassene direct deed; inhoudelijk reageren. Dus ingaan op de uitspraken van haatbaard Hidjazi, of op de populaire haatkandidaat Mursi en de gewelddadige moslimbroederschap.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. "Dan gaan ze de Verenigde Arabische Staten stichten (of herstichten), hun droom van het Kalifaat een nieuwe leven inblazen, en Jeruzalem moet als de hoofdstad van het kalifaat dienen. Dit betekent dat hij oproept tot de bevrijding van Jeruzalem en voor dit doel staan er miljoenen martelaren klaar om daar hun leven voor te geven. Vrede tussen Egypte en Israel staat op losse schroeven zodra in Egypte de islamisten de baas zijn geworden. "


  Ja, en ?
  Mogen de Egyptenaren niet zelf hun toekomst kiezen ?
  En wie bepaalt wat goed voor hen is en wat niet ?

  BeantwoordenVerwijderen
 17. beste dandruff,
  je weet zelf ook wel dat je verhalen van het zelfde genre zijn als van de verhalen van de nazi's over joden, die onze vrouwen en dochters verkrachtten.
  zo niet: kom met een concrete & controleerbare voorspelling mbt de bevrijding/verovering van jeruzalem door die miljoenen egyptische martelaren en we spreken af bij notaris

  BeantwoordenVerwijderen
 18. @"Ik vind",

  Alles wat ik zeg klopt, dat weet jij ook.
  Daarom weerleg jij niks van wat ik zeg.

  Je vindt veel, je weet niks.
  - Als de moslimbroederschap oproept tot genocide is dat niet erg, omdat dat voorlopig onhaalbaar is.
  Vind jij.
  - Welnu, rond 1933 leken de plannen van Hitler ook onhaalbaar. Hitler mocht toen dus niet bekritiseerd worden.
  Vind jij.
  - Sterker nog, anno nu weten we dat Hitler geen één van zijn doelen bereikt heeft. Hitler mag dus ook nu nog niet bekritiseerd worden.
  Vind jij.

  Bovendien mag er helemaal niks bekritiseerd worden, want alles is altijd minder erg dan de holocaust.
  Vind jij.
  En zelfs die mag dus niet bekritiseerd worden.
  Vind jij.
  Daarmee begon een lange reeks jij-bakken, stropoppen en "grappige" leugentjes.

  Maar je bent wel consequent. Je zegt dat je tegen elke vorm van inhoudelijke discussie en eerlijke kritiek bent. En daar heb jij je inderdaad nog niet aan schuldig gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. In plaats van de islam te vertrouwen moeten we juist gaan vechten - niet tegen moslims, maar tegen de slechte leerstellingen van de islam. Daarvoor moeten mensen in het Westen eerst gaan beseffen wat de ware aard van de islam is. Dit is een zaak van leven en dood. Het is een zaak van de vele honderden miljoenen die vermoord zijn vanwege deze dodelijke islamitische ideologie, die al 1400 jaar bestaat.Overal in het Midden-Oosten wankelen dictators als dronkenmannen en rukken moslimfundamentalisten aan grondvesten van de samenleving. Tussen al die gillende en moordende massa’s die om het hardst hun god aanroepen, bestaat er een eiland van stabiliteit- de enige echte democratische staat in die regio en dat is Israël.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. De moslimbroeders lijken vastbesloten om de plannen van ene Herr A.H. uit Oostenrijk 70 jaar na dato alsnog uit te voeren. En net als toen zal de beschaafde wereld veel te traag reageren.

  l' histoire se répète.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ik vind die toespraak huiveringwekkend en verbazingwekkend. Zijn die lui die daar staan te hossen bij de gedachte om Israël met veel bloedvergieten te overvallen wel goed bij hun hoofd? Wat voor een krankzinnig geloof brengt mensen ertoe hun eigen volk de dood in te jagen, ter vernietiging van een buurstaat waarmee al decennia vrede is?

  "Ik vind objectief" is erg optimistisch. Maar hij vergeet misschien dat grote interne spanningen en economische neergang een volk als een kat in het nauw tot rare sprongen kan brengen. Ik maak me zorgen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  2. @El Houssain,

   Je stelt dat Hidjazi, net als Hitler, niet letterlijk oproept tot bloedvergieten. Daar heb je wel een punt; herhaaldelijk geschreeuw om martelaarschap of teksten als "brandish your weapons", "banish the sleep from the eyes of the jews" of "we are all hamas" kunnen ongetwijfeld op heel veel manieren geïnterpreteerd worden. In ieder geval door mensen die "opeten" interpreteren als "genocide"; en "doodt hen" interpreteren als "doodt hen niet".

   Toch geloof ik niet dat Hidjazi net zo gematigd is als Hitler destijds leek. In eerdere preken, bijeenkomsten en TV-uitzendingen van de moslimbroederschap werd wel heel duidelijk opgeroepen tot genocide, zoals hier;
   http://www.theblaze.com/stories/one-day-we-shall-kill-all-the-jews-muslim-brotherhood-holds-hateful-rally-at-cairo-mosque/

   Hidjazi is lid van de moslimbroederschap, dat zegt genoeg. De mb is opgericht door een antisemiet (al Banna) die samenwerkte met antisemieten (oa Hitler el Housseini). Organisaties als hamas en al qaida die in hun handvest oproepen tot genocide op de joden zijn ook direct geïnspireerd door die mb. De mb heeft ook altijd geweld gepredikt en gebruikt tegen politieke tegenstanders, tegen vrouwen en tegen niet-moslims (vooral joden).

   Een hele simpele vraag. Stel dat Hidjazi de enige moslimbroeder is die bloedvergieten veroordeeld.
   - Waarom zegt hij dat dan niet even in die toespraak die alleen maar over jihad, kalifaat en martelaarschap gaat?

   Overigens is het flauw om het Westen te verwijten dat ze Mubarak gesteund hebben. Het Westen steunt elk land in de hele wereld omdat het Westen wordt geregeerd door idioten die vooral veel geld op willen maken. De moslimbroederschap gaat net als hamas ook heel veel Westers geld krijgen, let maar op.

   Probleem met islamitische landen is dat ze altijd dictatoriaal zijn, en zullen zijn. Het kalifaat is per definitie een dictatuur, de sharia tart elk mensenrecht, en moslimgeestelijken roepen doorgaans op tot jihad tegen de ongelovigen.
   Elke regering in een moslimland zal daar òf aan mee moeten doen, òf daar keihard tegen op moeten treden. Uitzonderingen op die regel ken ik niet, en jij ook niet denk ik. Zelfs de Nederlandse moslimpartij had anti-democratische standpunten.

   Verwijderen
  3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  4. Dandruff heeft het prima gezegd, daar heb ik niets meer aan toe te voegen. En El_Houssain heeft kennelijk het filmpje niet gezien, of hij heeft een dikke roze bril op.

   Verwijderen
  5. Houssain, ze mogen kiezen wie ze willen, maar wij mogen ook zelf bepalen wat we daar van vinden. Als Egypte onderleiding van de Egyptische Hamas komt te staan, moeten wij daar onze conclusies uit trekken en naar gaan handelen, tenminste als we verstandig zijn. Maar de 1e en 2e wereld oorlog bewijst dat men heel lang in sprookjes kan blijven geloven, totdat het bijna te laat is…

   Verwijderen
  6. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  7. KCB,
   Het filmpje staat niet op www.alnas.tv waar het vandaan zou moeten komen, en is bovendien bewerkt! Het liedje wat halverwege de film klinkt is niet origineel en de beelden van de dansende meneren is in de film gemonteerd. Kun je zo zien!
   Ook is dit nooit op Aljazeera te zien geweest. (Heb ik uitgezocht.)

   En het ergste is: Wat daar gezegd zou zijn, is niet van afgelopen Zondag!

   Kortom: Weer eens een zooitje gebral van memri-tv.

   Mevrouw Selim zou zich moeten schamen voor dit wangedrocht met zelf in elkaar geflanste propagandafilm.
   Men moet beseffen dat memri-tv en ander tv-gespuis geen vertrouwen schept. Geen ziel gelooft erin!

   Verwijderen
 22. @El Houssain,

  Iemand die namens een gewelddadige racistische organisatie optoept om met "miljoenen martelaren" een genocidepredikende organisatie te steunen, hoopt op bloedvergieten. Elke chimpansee snapt dat, jij niet zeg je.

  Over non-discussies gesproken. Net als in al onze vorige discussies vermijd je alle concrete vragen en feiten, omdat die steeds mijn gelijk bewijzen. Je komt met de duizendste beschuldiging (nu weer naar MEMRI) die je nergens aantoont.
  Omdat iedereen hier weet dat jij nog nooit iets hebt aangetoond poch je dat je voor het eerst in je leven iets hebt "uitgezocht".

  Welnu, waar blijven die bewijzen over MEMRI?
  Of vind je bewijs leveren net zo haram als feitenkennis, logica en mensenrechten?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  2. @El Houssain,

   Als jij iets niet kan vinden betekent dat niet dat het niet bestaat. Ik kan me bijvoorbeeld heel goed voorstellen dat al-nas veel haatteksten afschermt voor google. Precies zoals "Westerse" imams en moskeeën hun haatteksten aanpassen als ze door Westerse media geïntervieuwd worden.

   Bewijs is:
   - Als deze vertaling niet klopt dan graag de echte vertaling, liefst van een erkende tolk.
   - Als MEMRI eerder zou hebben gelogen, dan daarvan de concrete voorbeelden, met de werkelijke vertalingen.

   Verwijderen
  3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
 23. @El Houssain,

  Zoals gezegd, zoekmachines zoals google zijn makkelijk te beïnvloeden. Dictaturen doen dat, bedrijven doen dat, en activisten doen dat.
  Arabische zender kunnen dat dus ook doen.
  In de islamitische wereld zijn oproepen tot geweld en genocide vrij normaal, maar in veel Westerse landen kan een zender hierom verboden worden.
  Vandaar.

  Als MEMRI echt knoeit dan valt dat te bewijzen, ook als het om plak en knipwerk gaat. Waarom laten al jazeera en al nas de werkelijke beelden niet zien?
  Precies.
  Waarom klagen ze MEMRI niet aan?
  Juistem.

  Maar los daarvan.
  Zinnen als "op een dag zullen we alle joden doden" kunnen maar op één manier geïnterpreteerd worden.
  Jij verwijt MEMRI dat ze net als jij plakken en knippen en daardoor zinnen uit de context trekken. Maar de stap van "opeten" naar "genocide" is toch wel iets groter dan van "genocide" naar "genocide".

  Je negeert ook dat:
  - De moslimbroederschap en cs honderden van dergelijke uitlatingen hebben gedaan.
  - Dat ze zelf geweld hebben gebruikt.
  - Dat ze samenwerken met andere gewelddadige organisaties die oproepen tot genocide.

  Bewijs vragen is geen gezeik, in een rechtsstaat is dat de norm. Zolang Nederland nog niet islamitisch is zul je daar maar aan moeten wennen.

  BeantwoordenVerwijderen