'Vorm nu een islamitisch machtsblok tegen het verzwakte Westen’


De opmerkelijkste berichten van de afgelopen week uitgelicht en van commentaar voorzien door kenners. Arabist Hans Jansen reageert vandaag in Desgevraagd op 't volgende nieuwsbericht (bron Nieuw Religieus Peil):

‘Vorm nu een islamitisch machtsblok tegen het verzwakte Westen’

Iran, november 2011
De Iraanse leider ayatollah Khamenei zei in een toespraak voor hadj-pelgrims dat Arabische moslims een internationaal islamitisch machtsblok moeten vormen. 
Khamenei stelt dat het westen, de VS en het zionisme ernstig zouden zijn verzwakt. Hij wijst op economische malaise, het ‘voortdurende falen’ in Afghanistan en Irak. 'Gelovige mannen en vrouwen in de islamitische wereld, vooral in Egypte, Tunesië en Libië moeten de kans op een internationaal islamitisch machtsblok benutten en een wereldmacht vormen’.
Trouw, 10 november 2011

Commentaar Hans Jansen: Foeifoei, hiermee speelt Ayatollah Khamenei de islamofoben en de extreme islamcritici toch wel heel erg in de kaart. Begrijpt deze man Gods niet hoe zeer de PvdA en het CDA er bij gebaat zouden zijn als de islam een vredelievende a-politieke beweging was? Om van de rest van de EU en van Israël maar te zwijgen?

11 opmerkingen:

 1. De Shi'iet raafid anti-sunnah Khamenei, heeft nooit van de PvdA en het CDA gehoord. Khamenei bedoelt te zeggen dat de Islamitische wereld daadwerkelijk onafhankelijk willen worden. Waarom noemt Jansen dit: "de islamofoben en de extreme islamcritici in de kaart spelen?" Wat hebben die met de interne gelegenheden van de islamitische wereld te maken?

  Weer eens typisch tokkie-praat wat Jansen hier uitslaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wellicht kunnen we ze pakjes boter sturen....kunnen ze op oefenen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als het westen zo vreselijk verkeerd is en de islamitische wereld 'afhankelijk' maakt, wat doen dan zo vreselijk veel 'westen-critici' zoals El Houssain hier?

  Waarom bemoeien al die El Houssains zich met zo'n grote mond met onze aangelegenheden?

  Wat zou er in verband met de islam gebeuren met het 'westen', als het niet meer voor zichzelf zou opkomen?

  Het zijn vragen waar we allemaal stil van worden...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @ el houssain

  He weet je wat koffertje pakken en snel naar woestijniestan.
  Hou nou toch op zeg: ik zit echt niet te wachten op een islamitisch machtsblok in de wereld. Hebben we eindelijk de Christenen terug in het hok beginnen Allah en zijn bizare fanclub hetzelfde gesodemieter van voor af aan.
  O en voor de duidelijkheid ik ben absoluut geen PVV er.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bemoeienis vanuit het buitenland zal nooit tot een democratie, of in ieder geval tot fatsoenlijke mensenrechten leiden. Dat is waarom al die 'El Houssains' hier zitten Duifje.
  Mensenrechten, vrijheden en werkgelegenheid etc. is een zeer groot goed, maar dat wordt die Arabische landen niet gegund.
  Voor de overige reageerders, ik hou niet van herhalingen, dus lees goed. Ik schrijf: Mensenrechten, vrijheden en werkgelegenheid etc. is een zeer groot goed.
  Het is een aantal maal aangetoond dat wanneer een verkiezingsuitslag het Westen niet zint, men de verkiezingsuitslag 'ongeldig' verklaard! Of een volk collectief straft vanwege haar stemgedrag!
  Het Westen helpt de meest moordzuchtige dictators in het zadel, die vervolgens eigen volk in alle betekenissen van het woord onderdrukt, vervolgt, doet verdwijnen etc. omwille het behartigen van de belangen van het Westen. Logisch, die 'leiders' aldaar, die in een tank de hoofdstad binnenrijden, en vervolgens zichzelf uitroepen tot de winnaars van de 'verkiezingen' worden door het Westen betaald, in de vorm van 'ontwikkelingshulp' en andere gelden, waarmee ze hun exorbitant luxe paleisleven leiden!
  De volkeren in Arabische landen zijn nu de ondrukking zat en komen in opstand tegen hun beul-achtige 'leiders'. Daarom is het Westen niet blij met de Arabische lente (Arabische hongerwinter). Ik denk dan ook dat het Westen alles in het werk zal stellen om maar enige vorm van verkiezingen aldaar te saboteren. Als het al niet gebeurt.  " Als het westen zo vreselijk verkeerd is en de islamitische wereld 'afhankelijk' maakt, wat doen dan zo vreselijk veel 'westen-critici' zoals El Houssain hier?"
  -----------------------
  Er is daar geen onafhankelijkheid, daarom. Je geeft het antwoord zelf al.
  Het Westen is dus niet vreselijk verkeerd tegen mij als individu, of tegen iedere andere inwoner van het Westen, wat het Westen verkeerd doet is het aanstellen van 'leiders' in Islamitisch landen die het behartigen van Westerse belangen belangrijker achten dan de mensenrechten aldaar. En dus met ijzeren hand moeten regeren om het volk in toom te houden.
  Snap je nu wat al die El Houssains hier doen? Helaas, maar het is een noodzakelijk kwaad. Ik was ook liever in mijn land blijven wonen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. We hebben toch al het OIC .(Organisation for Islamic Cooperation) .
  Daar zitten de volgelingen van krijgsheer Mohammed(570-632) toch al lekker met elkaar te vergaderen hoe ze wereldwijd Vrijheid en Democratie om zeep kunnen helpen en hoe dat verderfelijke stelsel van het Westen vervangen
  kan worden door de ideologie van Onderwerping(Islam) .
  De oproep van Khamenei is bedoeld om verregaande Onderwerping(Islam) te bewerkstelligen in Egypte , Libië en Tunesië .
  Deze oproep is zelfs zeer positief te noemen omdat het fascistoïde monster van de Onderwerping(Islam) van de mens steeds zichtbaarder wordt voor het Westen.
  Als gevolg daarvan groeit de saamhorigheid en het besef van de bedreiging door de ideologie van de Onderwerping(Islam) steeds beter , wat zal leiden tot een toenemende weerstand , door iedereen die staat voor Vrijheid , Gelijkheid en Verlichting .
  Misschien kunnen Westerlingen eens beginnen door geen vakantie te boeken in OIC landen . Landen die er uiteindelijk alleen maar op uit zijn om de Onderwerping(Islam) van de mens wereldwijd tot norm te maken . En dan gaan die domme Europeanen met hun geld(olie,toerisme) , de kas van de Islamisten spekken om al die smeerlapperij van Onderwerping(Islam) via moskeeën in Europa te spuien . Uiteindelijk moet volgens de leer van de 'Onderwerping van de mens' (slavernij) het gedachtengoed van de krijgsheer Mohammed de norm worden . De in duisternis dolende God Mohammed wiens Sunnah door vele Mohammedanen zelfs meer nagevolgd wordt dan het 'zogenaamde' letterlijke woord van Allah in Quran .

  BeantwoordenVerwijderen
 7. piet zei...
  "De oproep van Khamenei is bedoeld om verregaande Onderwerping(Islam) te bewerkstelligen in Egypte , Libië en Tunesië .
  Deze oproep is zelfs zeer positief te noemen omdat het fascistoïde monster van de Onderwerping(Islam) van de mens steeds zichtbaarder wordt voor het Westen"
  ---------------------------------

  Piet, je doet hier een verkeerde voorstelling van zaken. Zoals je weet hebben de Arabieren hun angsten voor de dictators doorbroken en pikken ze de totalitaire dictatuur van hun leiders niet meer, ze gaan nog dagelijks de straat op om te protesteren, iets wat ze tot begin dit jaar niet voor mogelijk hielden, want je weet zelf: Door in opstand te komen tegen zo'n moordzuchtige dictator, riskeer je de doodstraf. Je verdwijnt in ieder geval voor altijd richting een onbekende bestemming.
  Dus ik begrijp die Westerse 'zorgen' niet, als diezelfde volkeren weer eens onderworpen worden aan een regime wat hen niet bevalt, of het nu islamitisch is of niet, dan gaan ze toch gewoon weer de straat op om het regime omver te werpen? Ze hebben nu toch ervaring in regimes eruit schoppen? Geen regime, geen macht,geen dictator die het nog aan durft om in die landen een verregaande onderwerping te bewerkstelligen. Vergeet 't maar.
  Jouw blijdschap is van korte duur, er zullen geen Ayatolla's aan de macht komen, neem van mij maar aan dat wanneer Assad valt, de Shi'ietische grijze tulbandenbolwerk aan de beurt is. En Westerse marionet aan de top is ook onwaarschijnlijk, want die zal alleen maar doorgaan waar de vorige is gebleven, en zal dus binnen de kortste keren eruit getrapt worden.
  Mijn verhaal wordt nu te lang, dat wil ik eigenlijk niet, dus kortom:

  Waarom zorgen maken om een verregaande Onderwerping als het volk verregaande Onderwerpingen juist zelf omver weet te werpen? Dat het de afgelopen 40 jaar er niet van kwam was vanwege de angst voor de dood. Die angst hebben ze niet meer, want reken maar dat iedereen daar wel tenminste één familielid mist door toedoen van de dictatuur.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. El Hoessein .
  Egypte:
  Neem even de tijd om op youtube te kijken naar
  "Revolution hijacked - Egypt". van Journeyman pictures. Heel interessant , je ziet ook nog wat bekende gezichten van 'revolutionairen' , helaas beginnen ze een sombere uitstraling te krijgen . Er verandert niets hoor , hou jezelf maar niet langer voor de gek .

  Tunesië:
  De huidige Tunesische (interim?) minister-president : "De bevrijding van Jerusalem begint hier in Tunesië . Ik zal de zesde rechtvaardige Kalief worden . Ik ben de rechtvaardige Kalief , ik zie tekenen van Allah ."

  Libië :In Tripoli heeft het militaire Al Queda lid Abdelhakim Belhaj het militaire commando in Tripoli .

  Syrië: De keuze tussen een moorddadig seculier regime of Islamitische fundamentalisten . Er verschijnen al banieren in Damascus waarbij vrouwen opgeroepen worden de hijab te dragen .

  Die mensen kunnen er zelf niets aan doen , het westen heeft het allemaal weer gedaan . Alle ellende in de hele wereld wordt veroorzaakt door het Westen ! Meer heb jij absoluut niet te vertellen .
  Islam staat voor onderwerping van de mens . De individuele mens moet zich onderwerpen aan hemelpappie Allah. En in het boek zogenaamd van hemelpappie Allah zelf , eist 'hij' absolute gehoorzaamheid van de onderdanen tegenover de heersers kliek . Er is GEEN relatie tussen vrijheid , gelijkwaardigheid en democratie enerzijds en onderwerping (Islam) , ze zijn tegenovergesteld aan elkaar .

  BeantwoordenVerwijderen
 9. een islamitisch machtsblok tegen het westen...

  De feodalen willen de democraten aanpakken.

  Koningen en prelaten, steeds bezig met de onderlinge machtsverdeling, willen samenwerken om door de burgerbevolkingen gedragen staatsstructuren te ondermijnen.

  Verder dan de VN, de IOC, en de arabische liga zal die samenwerking niet komen denk ik. Daarvoor is teveel -inherent islamitisch- onderling wantrouwen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ironisch. Normaal kunnen de Iraniërs en de Arabieren elkaars bloed wel drinken en nu opeens moet er een Islamitisch blok gevormd worden. De meeste Arabieren hebben niks met de Sjiitische Iraniërs. En de 'Arische Perzen' voelen zich genetisch superieur aan de Arabieren. Een schijnheilige uitspraak.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. El Houssain verblijft in het Westen omdat:

  :”Mensenrechten, vrijheden en werkgelegenheid etc. is een zeer groot goed.”

  tegelijk, zegt El Houssain dat:

  ”Het is een aantal maal aangetoond dat wanneer een verkiezingsuitslag het Westen niet zint, men de verkiezingsuitslag 'ongeldig' verklaard!”

  en ook:

  ”Het Westen helpt de meest moordzuchtige dictators in het zadel,”

  en ook:

  ” winnaars van de 'verkiezingen' worden door het Westen betaald, in de vorm van 'ontwikkelingshulp' en andere gelden waarmee ze hun exorbitant luxe paleisleven leiden!'” [Wellicht van El Houssain belastingcenten!?].

  El Houssain is een hypocriet, die lekker warmpjes in de hol van de leeuw coûte que coûte wil blijven...

  BeantwoordenVerwijderen