Dappermarkt, Amsterdam-1960 en Dappermarkt, Amsterdam-heden
10 opmerkingen:

 1. Ik mis bij foto 2 de beroemde bok van Theo van Gogh. Toch niet weggemoffeld achter de kraam neem ik aan? Ik zie trouwens geen joodse dames op de markt.Dat betekent m.i.dat wij Nederlanders mee hebben gewerkt aan de vervanging van de ene groep door de andere. We zijn dus weer bij af, zonder veel visie een maatschappij laten monopoliseren door het midden-oosten en haar horige westerse vormgevers?
  P.S. mijn oma zaliger droeg vroeger ook een degelijke directoir, vandaag weer te koop bij de Wibra en natuurlijk op de markt.
  Vergeet koosjer, het is "mogelijk gemaakt" halal.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik mis bij foto 2 de beroemde bok van Theo van Gogh. Toch niet weggemoffeld achter de kraam neem ik aan? Ik zie trouwens geen joodse dames op de markt.Dat betekent m.i.dat wij Nederlanders mee hebben gewerkt aan de vervanging van de ene groep door de andere. We zijn dus weer bij af, zonder veel visie een maatschappij laten monopoliseren door het midden-oosten en haar horige westerse vormgevers?
  P.S. mijn oma zaliger droeg vroeger ook een degelijke directoir, vandaag weer te koop bij de Wibra en natuurlijk op de markt.
  Vergeet koosjer, het is "mogelijk gemaakt" halal.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Moet je die prijzen zien! Wat is alles in Nederland de laatste vijftig jaar duur geworden! Het is bijna onvoorstelbaar! Dit doet mij denken aan een verhaal dat ik recent hoorde. Voordat de Turkse en Marokkaanse mensen naar Nederland kwamen was er in Nederland armoede. De industrie draaide slecht en feitelijk lag de hele maatschappij op zijn kont. Maar toen kwamen de Turkse en Marokkaanse arbeiders, en toen is de rijkdom in Nederland gekomen. En daar hebben alle Nederlanders van geprofiteerd.

  (een moment van bedachtzame stilte)

  Dit verhaal hoorde ik, het wordt verteld in kringen van voormalige Turkse en Marokkaanse (gast-) arbeiders. Het grappige aan dit verhaal is dat zij het zelf geloven en ook zelf verkondigen als de realiteit en de harde waarheid. Nederland was in armoede, en toen besloten de Turkse en Marokkaanse mensen naar Nederland te komen om de Nederlandse economie overeind te helpen, en dat is gelukt. Nederland moet de Turken en de Marokkanen heel erg dankbaar zijn voor het redden van het land.

  Deze logica was verbijsterend. Ik had geen weerwoord, ik was met stomheid geslagen. Nog steeds heb ik geen weerwoord. We hebben hier te maken met een parallelle logica, een nieuw werkelijkheid. Die gedachte kwam in mij op bij het zien van het verschil tussen Dappermarkt 1960 en nu. Een ander moet bij het zien van die plaatjes denken dat er veel vooruitgang is geboekt en dat het mooier is geworden in Nederland. Een soort para-realiteit, een pseudo-logica.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gun deze vrouwen hun uitje naar de markt eens in de week. De rest van hun dagen moeten ze in huis slijten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fz bij ons op de athletiekvereniging zit ook een dame, die de opgesloten dames met hoofddoek en al de straat op geleid. Niets op tegen natuurlijk. dan begint de discussie over solidariteit, ze is lid van de SP, ja dat woord solidariteit,we moeten solidair zijn, de dame lijkt wel een machine geprogrammeerd door inderdaad een boerenslimme onderwijser.

   Verwijderen
  2. Fz bij ons op de athletiekvereniging zit ook een dame, die de opgesloten dames met hoofddoek en al de straat op geleid. Niets op tegen natuurlijk. dan begint de discussie over solidariteit, ze is lid van de SP, ja dat woord solidariteit,we moeten solidair zijn, de dame lijkt wel een machine geprogrammeerd door inderdaad een boerenslimme onderwijser.

   Verwijderen
 5. Leuke kijktip voor vanavond;
  http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/mediatheek/nieuws/binnenland/1.1380360

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk plaatje, als je maar niet vergeet dat er nooit massa-immigratie heeft plaatsgevonden.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. http://www.amsterdampost.nl/het-is-al-lang-geen-sluipend-proces-meer/

  Het is al lang geen sluipend proces meer.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. http://www.amsterdampost.nl/het-is-al-lang-geen-sluipend-proces-meer/

  Het is al lang geen sluipend proces meer.

  BeantwoordenVerwijderen