Dat geloof je toch wel?!

Laat de joden en moslims hun jongensbaby's toch gewoon besnijden! Anders staan de fundamenten van beide godsdiensten straks te schudden en wie wil dat nou (weer) meemaken? 't Is al zo pijnlijk. Au!

Ja voor deze gelovigen valt besnijdenis onder de fun-da-men-te-le religieuze rechten en wees eerlijk, dat velletje heeft geen enkel nut, behalve dus dat 't er af moet om de verbondenheid met de god van de joden en de moslims te bekrachtigen en dat is ook wat waard als je erin gelooft. 't Is een religieus gebod en dat volg je op. Wat nou onherstelbare inbreuk op de integriteit van het lichaam van het jongetje? Wat nou mishandeling? Ouders doen zoveel met een kind. Het is bovendien veel
hygiënischer, zo'n besneden jochie heeft geen omkijken meer naar z'n piemel. Wel zo fijn voor moeder. Ben je hiv-positief en besneden? Dan is een potje onveilige seks niks geen probleem. Besnijdenis verkleint de kans op het overdragen van aids geweldig.

Tja, dat zo'n jongen later nooit het verschil kan proeven tussen mét en zonder velletje 't wonder aan zichzelf voltrekken… 't Is sowieso zondig en bedenk maar dat een patatje zonder ook best lekker is. Nog gezonder ook! De kans is zo goed als verwaarloosbaar maar mocht het velletje-wegsnijden een enkele keer fout gaan en er onstaan bij 't voor de rest van z'n leven religieus gebrandmerkte kind onvoorziene complicaties zodat er helemaal niets meer te trekken valt, dan heeft zo'n kind altijd zijn geloof nog, dat laat hem immers nooit in de steek.

Een beetje respect, een beetje tolerantie van de Mensen zonder Boek (ook een soort geloof, dat is algemeen bekend hoor) voor de Mensen van het Boek zou wel op z'n plaats zijn. Wat hebben die goddelozen (ik herhaal: ook een soort geloof) te zeggen over de penisjes van gelovigen? Is toch volstrekt ongepast? Vergeet niet dat de (scheer)mesjes in het Westen, en natuurlijk hoort Israel daar ook bij, hygiënisch en steriel zijn.

En nu we het er toch over hebben, als moslims hun babymeisjes willen besnijden omdat ze menen dat dat bij de fundamenten van hun ware cultuur hoort dan moet dat ook kunnen. Er zijn genoeg westerse artsen (internist-oncoloog Jannes Mulder bijvoorbeeld) die allang hebben aangetoond dat het gezonder is voor de geestelijke gezondheid van de ouders als hun meisjes een besnijdenis light ondergaan. Dan voelen zij zich meer op hun gemak in het moderne, tikkeltje verderfelijke Westen. Heus, niks geen bloedige taferelen. Ergens in de buurt van de supergevoelige clitoris, het genotsknopje voor meisjes zodat ook aan hen het wonder zich kan voltrekken, kan een prikje of een klein sneetje - er moet bloed vloeien - geen kwaad. 't Is een ritueel, dus bemoei je er niet mee en laat de westerse artsen hun zegenrijke werk doen. Geef het goede voorbeeld! Wees tolerant, wil cosmopolitisch zijn en faciliteer het in ruime mate!

Via de meisjes komen we zo vanzelf uit bij de dieren en de rituele slacht. Zou jij het, ongelovige (denk maar niet dat dat geen geloof is, ja toch?) 't leuk vinden als jouw godsdienstvrijheid werd ingeperkt? Jij wil misschien wel je kinderen tatoeëren omdat je daarin gelooft. Nou dan! We zijn een sámenleving hoor, ik zeg dan ook, slacht gerust ritueel, een paar seconden meer of minder dierenleed om de fundamentele religieuze vrijheid in stand te houden, dat is toch niet te veel gevraagd? Een dier moet, net als het meisje z'n plek kennen. Waar beschaving en religie botsen, verdient religie toch altijd net even die extra ruimte.

En als je het allemaal niet gelooft, dan kijk je vast geen tv en lees je geen kranten, dan leef je als een kluizenaar want bijna iedereen zegt dat het allemaal zo is en dat het allemaal zo moet blijven.

19 opmerkingen:

 1. Dat afgesneden voorhuidje laten ze toch drogen, om daarvan een ringetje te maken, dat de verbondenheid met jahweh of allah symboliseert?
  Een beetje zoals de nonnen vroeger getrouwd waren met jezus

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat een domme opmerking en helemaal niet leuk.

   Verwijderen
  2. laat me dat nou niks verbazen...
   http://www.cubra.nl/edschilders/edschildpublic15voorhuid.htm

   Verwijderen
 2. Geraakt in je religie, of zie je de ironie niet?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vraag me toch echt een beetje af of het nu wel zo juist is om de besnijdenis van jongens te vergelijken met die van meisjes besnijdenis. Het verwijderen van de voorhuid heeft weinig impact en is totaal niet te vergelijken met het wegsnijden van de clitoris en het dichtnaaien van de vagina.

  Maar door dit zo op een hoop te gooien, wordt het extreme geweld tegen vrouwen wel gemarginaliseerd. En dat allemaal in naam van de gelijkheid, terwijl toch wel duidelijk is dat vrouwen niet gelijk zijn aan mannen, ook fysiek niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Religie is de enige geestelijke aandoening die niet wordt aangepakt met medicijnen en/of het in een inrichting opsluiten van de patiënt.
  Waarom worden religieus gehandicapten niet behandeld? Het is een feit dat de handicap middels opvoeding overdraagbaar is. Voor een overheid die zich overal mee wenst te bemoeien, vind ik dit van een onbegrijpelijke laksheid getuigen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. In die goede oude Sovjet Unie hadden ze dat beter voor elkaar. Trouwens in China doen ze het nog steeds met Christenen. Tja, in die Wetenschappelijke socialistische heilstaten zijn dat soort dingen nu eenmaal beter geregeld, wat dat betreft is ons socialisme maar in verval.

   Verwijderen
 6. Religie is de enige geestelijke aandoening die niet wordt aangepakt met medicijnen en/of het in een inrichting opsluiten van de patiënt.
  Waarom worden religieus gehandicapten niet behandeld? Het is een feit dat de handicap middels opvoeding overdraagbaar is. Voor een overheid die zich overal mee wenst te bemoeien, vind ik dit van een onbegrijpelijke laksheid getuigen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het is geen besnijden maar versnijden ,door pedofielachtigen...ze hebben het zo goed met je voor,van het kleine kind.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wie jongensbesnijdenis nu nog verdedigt, laat blijken in de middeleeuwen te willen leven maar niet in de moderne tijd.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tja, dat geld dan voor 30% van de wereld bevolking en zelfs 50% van de Amerikanen. Voor een land waar de helft van de mensen in de middeleeuwen zou willen leven, produceren ze wel veel moderne zaken en weten ze ook meer welvaart te produceren dan wij o zo goede onbesneden Nederlanders. Duh!

   http://www.vpro.nl/programma/geluk/afleveringen/19016226/items/19273770/

   Verwijderen
  2. Amerika is tot inzicht gekomen en besnijdt geen jongensbaby's meer, tenzij er een medische reden voor is.

   Verwijderen
  3. http://knmg.artsennet.nl/Dossiers/Dossiers-op-thema/Medische-ethiek/Jongensbesnijdenis-2.htm

   Verwijderen
 9. Geloofsvorming,politieke vorming,dring dit niet aan een kind op en laat het ,,vrijwillig,,vanaf zijn 18e kiezen.
  En wat geloof betreft spinoza zei het al in 1600,geloof is de gevangenis van de menselijke geest.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Het sprookje van minder kans op AIDS en de besneden lul is het zelfde sprookje van toffeetjes en tandbederf. In het bejaardenhuis hebben toffeetjes veel minder gaatjes in de tanden veroorzaakt dan op de kleuterschool. Zo vreemd is dat niet. Op de kleuterschool zijn minder kunstgebitten aanwezig, en in het bejaardenhuis minder echte tanden! Daarnaast hebben ouderen in het bejaardeghetto minder de nijging om toffee te eten, omdat hun gebit dan blijft plakken.

  Een besneden lul is minder gevoelig, hierdoor is er minder genot bij de seks, een gevolg is minder seks èn minder prettige seks. In moslimse landen in Afrika is de verspreiding van AIDS niet tegengehouden omdat men besneden is maar omdat men minder frequent cohabiteert. De moslimse man heeft een even grote promiscuïteit als de normale beschaafde wereldburger, alleen de vrouw van een moslim wordt strenger gecontroleerd. Wellicht is dit de echte reden. Het heeft dus niets met de pik te maken maar alles met de omstandigheid.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. "Een besneden lul is minder gevoelig, hierdoor is er minder genot bij de seks, een gevolg is minder seks èn minder prettige seks"

   Nu schijnen de onderzoeken over die gevoeligheid elkaar een wel een beetje tegen te spreken, het lijkt in ieder geval niet zo’n heel groot verschil te maken. Maar stel dat er wel een verschil is en dat het iets minder gevoelig is, dan zou dit van uit een voortplantingsperspectief een nadeel kunnen zijn, want de zaadjes worden immers later afgeleverd. Maar van uit een genotsperspectief juist niet, want je hebt immers langere seks, dat is dus juist prettiger…

   Verwijderen
  2. Maar waar zijn die mannelijke Ayaans dan toch? Of komen die gewon niet aanbod in de media?

   Verwijderen