Shariapolitie

Nuweira Youskine schrijft in haar column van 5 januari jl. in Trouw dat ze tevreden is over de vrijwilligers van de As Soennah moskee van imam Fawaz. Zij traden tijdens de nieuwjaarsnacht op als ordehandhavers in de Haagse Schilderswijk. Dat andere columnisten deze ordehandhavers als shariapolitie betitelen is volgens haar onterecht. Jammer dat ze “Strijdsters van Allah” uit 2006 niet
heeft gelezen. Dit boek, geschreven door twee onderzoeksjournalisten van de Volkskrant, Janny Groen en Annieke Kranenberg, beschrijft de “onrust en angst in de Haagse moslimgemeenschap”:

“Talloze verhalen horen we over ontwrichte gezinnen, over vrouwen die door Fawaz’ handelen met een polygame driehoeksverhouding zijn opgezadeld. We horen dat zowel van organisaties als van bezorgde broers en zussen. We bellen maatschappelijk werkers van Marokkaanse afkomst, die de verhalen bevestigen. Maar vrijwel niemand durft ‘on the record’ met ons te praten. Angst heerst in de moslimgemeenschap. Niet eens zozeer voor de toorn van de imam zelf, maar voor zijn fanatieke aanhang.

Ouders hebben het gevoel dat ze hun kinderen ‘verliezen’ aan de As Soennah. Dat ze geen enkele greep hebben op het radicaliseringsproces dat in de moskee in gang wordt gezet. Hiek van Driel, van de lokale SP maakt zich al heel lang zorgen over wat zich binnen de moskee afspeelt…..Ik ben ook met jongeren in gesprek geweest. Die maken zich zorgen over hun vrienden en\of broers, op wie As Soennah een grote aantrekkingskracht heeft [ ]

Hiek van Driel zegt dat de As Soennah-critici geïntimideerd worden door Fawaz’ volgelingen. “Ze durven met hun verhalen niet naar buiten te komen”. Van Driel begrijpt dat wel, want elke kritiek op de moskee wordt genadeloos neergesabeld door As Soennah [ ]

Ook van bezorgde Marokkaanse families horen we dat moslims die uit de school dreigen te klappen over As Soennah worden geïntimideerd. Er is gedreigd met een ‘burgeroorlog in de wijk’. Fawaz wordt door gematigde moslims omschreven als ‘een sekteleider’. Zijn volgelingen zijn helemaal idolaat van hem, accepteren geen enkele kritiek, gaan voor hem door het vuur “.

Haagse bestuurders schakelden desalniettemin deze fanatieke lui in om op oudejaarsnacht de wind er onder te houden. Je vraagt je af of deze bestuurders nu onwetend, naïef of wanhopig zijn.

Volgens Nuweira zijn de columnisten die menen dat moskeegangers hun antidemocratische ideeën moeten afzweren juist fanatiek (schuimbekkend) en eng. Ze heeft er een woord voor: gedachtenpolitie.

Waarom wordt er niet geluisterd naar moslims die deze shariapolitie helemaal niet zien zitten?

Waarom wordt niet onderkend dat op deze manier een anti-westerse parallelle maatschappij de kans krijgt om haar macht uit te breiden?

Waarom zit ik opgescheept met een columniste die de aanhangers van Fawaz verdedigt?

L. Goudsbloem

[De ingezonden brief aan Trouw is niet geplaatst.]

8 opmerkingen:

 1. Fawaz, was dat niet de huisimam van de terroristische hofstadgroep?
  As soennah, was dat niet die moskee vanwaar 3 "Haagse" jihadisten die richting Nigeria reisen en werden aangehouden waren vertrokken?

  Ik kan me wel voorstellen dat niemand uit de Haagse islamitische gemeenschap hardop durft zeggen wat die as soennah allemaal uitvreet.
  Over gedachtepolitie gesproken.

  Zoals veel islamisten en socialisten vergelijkt Youskine appels met olifanten.
  Natuurlijk mogen jihadisten denken wat ze willen, net als neo-nazi's (hoewel, dat laatste ligt moeilijker).
  Maar een gemeente die de hulp van knokploegen accepteert, links of islamitisch, dat is iets heel anders.
  Dat de knokploeg in kwestie toevallig ook nog eens een verklaard voorstander van blinde haat en bruut geweld is maakt het allemaal alleen maar erger.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het moet me van het hart dat het me tegenvalt van Trouw dat een dergelijke reactie, die van zindelijk denken getuigt, niet wordt geplaatst. Mevrouw NY heeft trouwens erg vaak last van ' jij-bakken; ofwel ze ziet veel zielige geloofsgenoten maar de werkelijke problemen worden genegeerd.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het moet me van het hart dat het me tegenvalt van Trouw dat een dergelijke reactie, die van zindelijk denken getuigt, niet wordt geplaatst. Mevrouw NY heeft trouwens erg vaak last van ' jij-bakken; ofwel ze ziet veel zielige geloofsgenoten maar de werkelijke problemen worden genegeerd.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het grootste gevaar is dat men het niet wil zien en vooral die misselijk makende politieke correctheid waarmee alles wat met de islam te maken heeft, wordt vergoelijkt, is rampzalig en stuitend. Vooral omdat die ook niet wordt weersproken in de media.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. "Shariapolitie"

  Hou 't maar op 'perspolitie', zou ik zeggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. http://anti-censuur.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen