Amnesty International stigmatiseert


Aan: 'Amnesty International'; 'amnesty@amnesty.nl'; 'd.debruijn@amnesty.nl'; 'actiemail@amnesty.nl'; 'e.nazarski@amnesty.nl'

Onderwerp: RE: Kom in actie voor Ales en Nasrin

Beste mensen, 


Nasrin Sotoudeh
Wat is dat toch met Amnesty en de hoofddoek? Dat gefleem met het lapje stof, hou er toch eens mee op. Op internet zijn genoeg afbeeldingen te vinden van Nasrin zonder hoofddoek. Zie foto.

Nota bene van jullie eigen site: “She was reportedly fined for not wearing a head scarf, which is mandatory for women to wear in public under the state-imposed dress code”

http://www.amnesty.org/en/library/asset/MDE13/067/2012/en/d73c6c17-b9ba-46ed-8662-613030d5fbd3/mde130672012en.html 

Met vriendelijke groet,

Lia 

Naschrift Hoeiboei: 
Amnesty International, afdeling Nederland, stigmatiseert in de campagne 4weeksforfreedom door Nasrin Sotoudeh prominent met hoofddoek af te beelden. Dat Nasrin in haar geboorteland verplicht is dat ding te dragen, is al zielig genoeg. Er zijn genoeg afbeeldingen te vinden waarop ze geen hoofddoek draagt. Amnesty International neemt in dit geval wellicht een bewuste keuze, anders vinden wij Nederlanders Nasrin vast niet zielig genoeg.


Steun de nieuwe campagne!

Teken de petitie en lees het laatste campagnenieuws.
4weeksforfreedom
Ales Bialiatski en Nasrin Sotoudeh zitten gevangen voor hun idealen. Acties om ze vrij te krijgen hebben nog niks opgeleverd. Nu is het tijd voor DE poging. En daar hebben we jou bij nodig.
We zoeken mensen die vanaf 14 januari vier weken lang vanuit Amsterdam alles op alles zetten om Ales en Nasrin vrij te krijgen. En we zoeken mensen die de actie willen ondersteunen. Door de petitie te ondertekenen. Door de actie te verspreiden. Online. Offline. Via mobiel. Hoe dan ook.

Help jij mee?



'Persoonlijke betrokkenheid: daar draait Amnesty om'
Amnesty’s Jan Willem Dol vertelt over de campagne om Ales Bialiatski en Nasrin Sotoudeh vrij te krijgen. ‘Alles draait bij Amnesty om persoonlijke betrokkenheid.’
‘Bij deze campagne kun je op verschillende manieren meedoen’, vertelt Jan Willem. ‘Bijvoorbeeld door de petitie te tekenen. En als je tijd hebt kun je meedoen aan de actieteams. Vier weken lang vanuit het pand van Amnesty alles op alles zetten om Ales en Nasrin vrij te krijgen: dat zijn de 4weeksforfreedom. Als teamlid krijg je een stoomcursus mensenrechtenactivisme, met onder andere masterclasses van inspirerende sprekers. Geef je dus op!

Meer achtergrondinformatie over de campagne 4weeksforfreedom plus het hele interview met Jan Willem Dol kun je lezen in het novembernummer van Amnesty in Actie.

Nasrin Sotoudeh ©Kosoof.com
Nasrin Sotoudeh
Nasrin Sotoudeh is een Iraanse advocaat en moeder van twee kinderen. Ze verdedigt onder meer mensen die het niet eens zijn met de regering. En ze verdedigt ter dood veroordeelde minderjarigen. Maar nu niet meer. Nu zit ze voor zes jaar gevangen wegens ‘propaganda tegen de staat’.




Ales Bialiatski ©Julia Darashkevich

Ales Bialiatski


Ales Bialiatski is oprichter van de mensenrechtenorganisatie Viasna in Wit-Rusland. Dat is moedig, want wie in Wit-Rusland opkomt voor vrijheid wordt vaak bedreigd, in elkaar geslagen of gevangengezet. Nu zit Ales gevangen – enkel en alleen vanwege zijn werk voor de mensenrechten.



Postbus 1968 - 1000 BZ - Amsterdam
Je ontvangt deze mailing omdat je lid bent van het e-mailactienetwerk Wil je deze mailings liever niet ontvangen? Hier afmelden.


8 opmerkingen:

  1. “She was reportedly fined for not wearing a head scarf, which is mandatory for women to wear in public under the state-imposed dress code”
    Aha, Mevrouwtje heeft de wet overtreden. Moet je niet doen.
    Toch wel vreemd dat een internationale organisatie, oproept om deze wetsovertreders te ondersteunen. Gewoon omdat Iran zich niet houdt aan internationale wetgeving van buitenaf maar aan eigen wetten.

    Wat is de volgende stap, net als Libie toch maar weer bombarderen, een boot sturen om te eisen hoe mensen dienen te leven, nog meer booikotten ? Nou infiltreren dan maar.

    Het ware beter dat Jan Willem zich ging inzetten voor kinderhandel in Nederland.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het probleem van het Liberatisme is duidelijk een gebrek aan moraal.

      Verwijderen
    2. Het is verstandig om niet overal en altijd de neus in andermans zaken te steken.
      Voor je het weet val je Vietnam en Irak aan en bouw je schooltjes in verwegisthan.

      Het Verplichte en door de staat afdwingbaar ( desnoods verkoopt de staat je huis) belastinggeld dient uitsluitend besteed te worden aan de samenleving die dat geld ophoest.
      Indien men het vrome geweten voelt knagen, is men vrij om te collecteren en buitenlands ontwikkelingswerk te beginnen, tenslotte is dat een persoonlijk zaak.
      Het is tamelijk onfatsoenlijk om de medeburger voor het realiseren van de persoonlijke idealen te laten opdraaien.
      Het is not done om Feyenoord-supporters op te laten draaien voor een schilderbeurtje van de arena.
      Dat is pas immoreel.
      Mark, je lijkt Cliteur wel. Die wil ook andere mensen betrekken in zijn hobby.

      Verwijderen
    3. En Mark, sorry hoor, voor mijn blindheid, het volgende,

      " Het probleem van het Liberatisme is duidelijk een gebrek aan moraal. "

      Wetgeving dient amoraal te zijn. Het is juist dat ( particuliere) component dat de meerderheid de gelegenheid biedt de minderheid te onderdrukken.
      Nogmaals excuus voor mijn blindheid.

      Verwijderen
  2. De beste manier om ze te steunen is de islam zoveel mogelijk terug te dringen...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Berichtje voor Amnasty, Jan Willem, Mark,Peter Calluy, Stienen en S.I.R.E.

    De schone werken van de profeet:

    http://www.een.be/programmas/volt/undercover-geweld-tegen-homos

    Peter Calluy: "Bart De Wever is een Führer !"

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wij hebben hier ook idealen, zoals de vrijheid van meningsuiting. De lotgevallen van Ales en Nasrin laten zien wat er gebeurt in een land waar die vrijheid niet meer bestaat. Als er ergens moet worden gestreden voor zulke idealen, dan liever in Nederland dan in Iran.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Het is erg belangrijk dat mensenrechtenschendingen aan de kaak worden gesteld, want anders kan het helemaal straffeloos plaatsvinden. Hoog in de top van Amnesty International zit volgens mij een moslima, vandaar dat gefleem met die hoofddoek.

    BeantwoordenVerwijderen