Iran - June 20 2009 ('ongeregisseerde Submission 2')Via het weblog van Amanda Kluveld

6 opmerkingen:

 1. Sorry, maar ik kan van/voor een getuigenis aan allah niet warm lopen. Ook niet in dit specifieke geval dat het een andere, averechtse, betekenis krijgt.

  Iran moet bevrijd worden van de fascistische sharia-dictatuur.
  God aanroepen is dodelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Pathetisch en lachwekkend zoals ze zegt dat God goed moet luisteren als we in de hemel aankomen en hem ter verantwoording roepen, dat God niet kan zeggen Ïch habe es nicht gewusst". De mens als slachtoffer van God, compleet met zelfbeklag, komt bekend voor in deze cultuur. Ik doe niets af aan de ellende die de ayatollahs, mullah's en ander religieus volk gezaaid hebben maar de mens is ZELF verantwoordelijk. In Iran hebben ze deze regering ook zelf gekozen en oh, ironie, ook de regering bedient zich van dezelfde strijdkreet. Pas als al die mensen hun kinderlijke geloof afleggen en in hun eigen kracht geloven zal er pas hoop gloren aan de einder.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Pfffft! De mens die God wel ff ter verantwoording zal roepen; de volgende strijd is dus die met God want daarvoor had de gelovige God niet aangenomen. zO ZIE JE MAAR DAT "hoogopgeleid" weinig wil zeggen als je de islamitische blinddoek en oorwarmers bijgeleverd krijgt. Wat een huiliehuilfilmpje. Ik krijg een spontane opwelling van satire...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het roepen van allah kan ook een taktiek zijn, want je mag moeilijk roepen weg met de islam. De tegenstanders proberen door toegestane en niet te verbieden kreten een oppositionele lading te geven toch oppositie te voeren. Het is juist de subtiliteit waar het om gaat. De oppositie in het voormalige Oostblok beriep zich er ook altijd op dat ze vooral niet anti-socialistisch was. Als ze hadden gezegd dat ze voor de vrije markteconomie was, dan hadden de regimes het heel gemakkelijk om de dissidente bewegingen te vervolgen. Juist door het doen van een beroep op de waarden van het totalitaire regime en die om te buigen in het tegendeel, kun je een totalitair regime ondermijnen. In die zin zou men ook de kreet allah alkbar in Iran kunnen zien. God is groot in de strijd tegen de islamitische onderdrukking!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Best hoor, Rudolf maar dat God groot is tegen de islamitische onderdrukking is toch niet de interpretatie van die theatrale dame.

  BeantwoordenVerwijderen