Hendrik Jan Bakker: "Wie de Koran serieus neemt,..."


(ingezonden) Uitgelicht: Hendrik Jan Bakker, in Motief, maandblad voor antroposofie:

'Hendrik Jan Bakker vond de weg van de antroposofie weinig houvast bieden. Maar toen ontmoette hij zijn vrouw, een Indonesische moslima. "Omdat een moslimvrouw alleen met een moslimman mag trouwen, vroeg ze mij moslim te worden", vertelt Bakker. "Ik heb me een jaar op haar vraag beraden, ben boeken over de islam gaan lezen en moslims gaan ontmoeten. In tegenstelling tot wat je in de krant leest, waren het allemaal aardige mensen." In de Koran vond Bakker op zeker moment ook teksten die met natuur en milieu te maken hebben. "Wie de Koran serieus neemt, zou biologisch-dynamisch moeten eten." '

Heeft u ook voorbeelden van Jip-en-Janneke-uitspraken/berichten/verslaggeving/foto's gehoord/gezien op radio, televisie of andere media? Stuur deze, met bronvermelding, dan naar hoeiboei@gmail.com .

4 opmerkingen:

 1. Er waren in 1939 ook een heleboek aardige Duitsers en ja en zelfs partijleden van de NSDAP, maar o hoe onnozel gaat het niet om aardige mensen, maar om machtsstructuren die een ideologie en geloofssysteem schept.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Moslims zijn lievvvvvv.
  Gokje; Bakker is geen Jood? Heeft geen hond? etcx etc etc.

  Wie met zijn pik denkt heeft zaad in zijn hersens

  BeantwoordenVerwijderen
 3. "In de Koran vond Bakker op zeker moment ook teksten die met natuur en milieu te maken hebben. "Wie de Koran serieus neemt, zou biologisch-dynamisch moeten eten."

  Hahaha! 'Biologisch dynamisch Offerfeest' waardoor elk jaar ontelbare miljoenen offerdieren een zee van bloed veroorzaken.

  Afgezien dat iedere moslim een 'biologisch-dynamisch schaap' moet offeren tijdens 'de kans van mijn leven' met 'Allah' in Mekka.

  Bloed speelt een zeer belangrijke rol 'op het pad van de goede moslim' w.o. hun moordlustige 'jihad'.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Vandaag (1 oktober) in Trouw: wel 2 volle pagina's over Hendrik Jan! Mét foto. Een baardige man met de blije blik van een jongere op een EO-landdag. Ik probeer me er altijd voor te hoeden mensen op hun uiterlijk te beoordelen, maar in dit geval past de eerste impressie die zijn uiterlijk bij mij oproept wonderwel bij wat ik over zijn gedachtengangen lees: een goeie sul met een hoofd vol kul.
  "Omdat een moslimvrouw alleen met een moslimman mag trouwen, vroeg ze mij moslim te worden". Tja, volkomen logisch. De andere optie , dat deze madam haar geloof de rug zou terugkeren, zat er vanzelfsprekend niet in. Dus die vrouw zei tot Hendrik Jan: ”ikke moslimvrouw zijn, ikke altijd moslimvrouw blijven, jij met mij willen trouwen jij moslim worden, jij geen moslim worden feest niet doorgaan.” Hendrik Jan, die goeierd, werd dus moslim. Wel ging hij zich eerst een jaar beraden. In dat jaar ging hij boeken over de islam lezen –u kunt zich wel voorstellen wat voor prachtboeken dat geweest zijn- en ook nog de Koran –of zou het de fabeltjeskoran van Kader Abdollah zijn geweest?
  De weg van de antroposofie had hem onvoldoende houvast geboden. Nu, houvast, dat is in de Koran zeker te vinden, zoals overvloedig en niet tot ieders genoegen blijkt uit gedrag en onwrikbare opvattingen van nogal wat moslims die vlijtig de koran lezen. Maar Hendrik Jan had heel andere dingen in de koran gevonden om zich aan vast te houden. De koran gaat namelijk ook over natuur en milieu en “wie de Koran serieus neemt, zou biologisch-dynamisch moeten eten." Wel eigenaardig, dat als het Hendrik Jan om dit houvast te doen was, dat hij dan niet voldoende had aan de geschriften van Rudolf Steiner. Laten we dan maar hopen dat baardige bekeerling Hendrik Jan niet ook vasthoudt aan veel andere Koranpassages, die zoals bekend veel andere moslims tot houvast dienen.

  BeantwoordenVerwijderen