Oorlog als er vrede dreigt

Vervolgens


In Oorlog als er vrede dreigt betoogt Anja Meulenbelt dat het vooral Israël is dat geen vrede wil. Is Israël het land geworden waar de zionisten van droomden? Het boek is Meulenbelts keiharde afrekening met het zionisme. Niet meer en niet minder.

(...) Maar niet te snel juichen, er zit namelijk een hele gemene ondertoon in deze ondertitel. De uitdrukking 'het Palestijnse probleem' is namelijk een directe verwijzing naar de Endlösung der Judenfrage (oplossing van het Jodenprobleem) die door de nazi's in 1942 tijdens de Wannseeconferentie werd besloten. We weten allemaal welke 'oplossing' de nazi's voor ogen hadden en tot welke genocide dit heeft geleid.

Lees de boekbespreking van Kees Mudara hierr verder.

5 opmerkingen:

 1. "zolang Hamas Israël niet erkent, de PLO corrupt blijft en Israël niet een stukje land terug wil geven, dat dit nooit iets wordt?"

  Dit lijkt verdacht veel op paradigma 2(beiden partijen evenveel schuld) waar Meulenbelt het steeds over heeft. Denkt Keesjemaduraatje er ook zo over? Dan vergist hij zich ernstig want Israël was en is bereid telkens maar weer land op te geven.

  "Volgens mij kan je nog wel iets doen, namelijk door hulpactiviteiten alleen te richten op projecten waar zowel Joodse als Arabische mensen aan deel kunnen nemen. Daardoor gaan ze weer eens met elkaar praten en hebben ze geen tijd meer om op elkaar te schieten."

  Alsjeblieft zeg. Wat een naïviteit! Keesjemaduraatje hangt dus wel degelijk paradigma 2 aan. De oorzaak van het conflict is de Jihad die tegen Israël wordt gevoerd en dat dit door het Westen mede mogelijk wordt gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat boek van die Meulenbelt is het zoveelste anti-israël boekje. Ach er zijn er al zo veel van. Dat boek dat in tegenstelling tot een goed islam-kritisch boek duidelijk zichtbaar in de schappen ligt, is echt weggegooid geld. Het streven van de anti-israël-fanaten is om Israël in een zelfde positie te brengen als het Zuid-Afrika van de apartheid. Dat is de natte droom van elke anti-israël-fanaat en ze doen ook hun uiterste best om dat te bereiken door middel van boycots en agitatie.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @DutchRenitent:
  zelfs als je uitgaat van een Jihad tegen Israel, dan nog kan je samenwerken met Arabaieren in Judea en Samaria die wel goedwillend zijn en bijvoorbeeld gewoon een winkel willen hebben of in de bouw werken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @keesjemaduraatje
  Maar dat gebeurt al! Hoe kom je erbij dat die samenwerking niet gebeurt?

  En hoe kom je erbij dat Israël geen land wilt afstaan?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. "En hoe kom je erbij dat Israël geen land wilt afstaan?"

  Ieder mens mag wonen op de plek waar hij wil. Geen mitsen en geen maren. Israël hoeft geen land af te staan, het is een open land, en iedereen die wil die mag er wonen, zelfs massamoordenaars en terroristen. En die hebben zelfs binnen de staat Israël hun eigen gebieden.

  Wat wel moet gebeuren is een absoluut, voor eens en voor altijd, schrappen van de oproep tot de vernietiging van de joden in de heilige boeken van de Mohammedanen. In de koran staat die troep beschreven, in de hadith staat diezelfde rotzooi nog duidelijker beschreven. En het is ongelooflijk dat mensen dit soort onzin voor waar aannemen. De islam is bedacht om slaven en hoeren te verkrijgen. Er is geen andere reden waarom de islam bestaat dan het verkrijgen van macht, geld, hoeren en slaven.

  Zodra de islam verklaard gaat worden voor de domme massa die er nu nog steeds intrapt, pas dan zal het vrede kunnen worden, eerder niet!

  Zelfs al zou Israël al het land afstaan wat er is, dan nog zijn de Mohammedanen niet tevreden, alle joden moeten volgens de koran dood! Waarom kan men dit niet inzien, het is zo eenvoudig, het staat te lezen in de god-verdomde boeken!

  BeantwoordenVerwijderen