Twee plus twee is vier-en-een-half (13)

Prof. dr mr Maurits Berger (Universiteit van leiden): "De sharia en het Nederlands recht zijn voor meer dan 95% aan elkaar gelijk".

-------------------------------------

Sharia-recht: een Saoedische man van 90 zal 100 zweepslagen krijgen

Mededogen. "een Saoediër van 90 jaar zal 100 zweepslagen krijgen,"
uit de Emiraten, 31 augustus (met dank aan Twostellas):

Een Saoedische man van 90 jaar zal 100 zweepslagen krijgen, nadat hij was veroordeeld wegens het ingooien van een ruit van de auto van een rechter als vergelding voor een eerder vonnis tegen hem, aldus een krant uit die stad op dinsdag.

De rechtbank in de centraal gelegen stad Taif bevond de oude man schuldig aan het beschadigen van de auto van de rechter, terwijl hij een preek hield in de moskee in de stad tijdens een openlucht vrijdagsgebed, aldus het bericht van de Arabischtalige krant Sahafaonline.

De man vertelde de rechtbank dat hij dit had gedaan als vergelding voor een eerder vonnis tegen hem dat is uitgesproken door de rechter, aldus de krant. De krant meldt ook nog “de rechtbank veroordeelde de man tot 100 zweepslagen en zeven dagen gevangenisstraf".

Bron: Jihad Watch.
Vertaling: Rudolf.

[Lees hier Twee plus twee is vier-en-een-half (1), en (2) hierr, en (3) hierr. en (4) en (5) hier, en (6), (7) (8) (9) (10) (11) (12)]

5 opmerkingen:

 1. Heel klein puntje van kritiek. De sharia is niet tegen vergelding. En de echte zuivere sharia heeft geen straf voor het vernielen van auto's want in de tijd van de Heilige Profeet Mohammed waren er nog helemaal geen auto's! Als die arme 90 jarige man beter de koran en de hadith had gelezen dan zou hij beter op de hoogte zijn geweest van de eigenaardigheden.
  Rancune wraak en vergelding zijn punten die hooglijk gewaardeerd worden in de islam, het is wel zo dat men dan moet behoren tot de macht. Als men niet behoort tot de selecte groep van de machthebbers en de kliek daarom heen dan kan men het vergeten. Als die krant die dit bericht over die 90 jarige die wraak nam correct had willen weergeven dan had er moeten staan dat de verliezer zoals gewoonlijk weer verliest. Of de man nu onschuldig is of niet, in beroep gaan heeft geen zin.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. vanhetgoor zei:

  "En de echte zuivere sharia heeft geen straf voor het vernielen van auto's want in de tijd van de Heilige Profeet Mohammed waren er helemaal geen auto's!"
  ---------------------------------------

  Een zeer, zeer domme uitspraak!
  Met uw redenering zou ik legaal en straffeloos uw computer kunnen slopen. Want, in 1881, toen het wetboek van strafrecht werd gemaakt, waren er geen computers, en auto's trouwens ook niet.

  In het vervolg tot 5 tellen voordat u iets onzinnigs uitkraamt, is mijn advies.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. negentig zweepslagen voor een man van negentig jaar. Dat is zo goed als een doodvonnis.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @El Houssain

  Het Nederlandse wetboek van strafrecht is niet een onveranderlijk en lapidair geschrift, terwijl de 'wet van god' dat uit de aard der zaak wél is. Hij kan misschien geinterpreteerd worden, maar niet gewijzigd. De sharia is een ondemocratisch, onrechtvaardig en mensonwaardig gedrocht, dat blijkt nu ook weer. Of vindt u het wel billijk, deze stuitend wrede straf, deze weerzinwekkende aanranding van de lichamelijke integriteit? En dan nog voor een tamelijk lullig vergrijp van een stokoude man. Heb het daar eens over.

  Het Nederlandse strafrecht kent sinds 1993 de wet Computercriminaliteit. U kunt er hier over nalezen: http://nl.wikipedia.org/wiki/Computervredebreuk

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Er staan betrekkelijk vaak dit soort gruwel berichtjes over Saoedie Arabische veroordelingen in de krant. Soms lijkt het erop of actievoerende NGO's een stroom van uitvergrote persberichtjes sturen. Nooit lees ik daarna of en hoe de straf is uitgevoerd. In hoofdzaak is het ook bij ons zo dat men bij de rechter de ruiten niet moet ingooien als men het met de veroordeling niet eens is. Nog even denkende aan de bedreiging van de rechterlijke macht met een miljoen mensen met bijlen om te hakken aan de wortel van de rechtstaat: het is grappig hoeveel de heer W. op een oude Saoedische man lijkt.

  BeantwoordenVerwijderen