Moslims gematigd positief over westerse kritiek koranverbranding

Eisenpakket

10 opmerkingen:

 1. Danish citizen to imam: “Under democracy we have the right to freely criticize our leaders, our press and even our religion!”
  Imam’s reaction: “And so it is under Islam! We TOO have the right to freely criticize your leaders, your press and your religion!”

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zie ook: Kurt Westengaard spreekt (vrijuit):

  "Westengaard maakt in dit gesprek een zeer evenwichtige indruk. Hij is blij met de vele blijken van medeleven die hij ontving toen hij zo in het nauw zat (en eigenlijk nog steeds zit) uit allerlei hoeken: van gewone mensen maar ook van politici en zelfs van regeringsleiders.
  Wie zich oorverdovend stil hielden? De meeste collega-kunstenaars en intellectuelen. Een ontluisterende opmerking waarbij onze gedachten onwillekeurig uitgaan naar zijn collega Gregorius Nekschot - vervolgd door de Nederlandse justitie, bijgestaan door nagenoeg niemand."

  Volledige tekst hier:

  Kurt Westengaard spreekt (vrijuit)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Kurt Westergaard: „Ich denke oft an die Anekdote, nach der Picasso 1940 von einem deutschen Luftwaffenoffizier gefragt wurde, ob er nicht der sei, der „Guernica“ gemalt habe? Und Picasso antwortete: Nein, das habt ihr gemalt.“

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Onbeduidend misschien, maar de man verdient misschien toch wel een correcte spelling van zijn naam. WesteRgaard dus, niet WesteNgaard.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dit kan dus weer wel!!!

  http://www.hetvrijevolk.com/index.php?pagina=12079

  Bijbel verbranden, koran verspreiden

  Op deze link kom je er achter, dat de USA army in Afhanistan opdracht gaf tot het verbranden van Bijbels in het Pashtun, want het zou beledigend zijn voor de moslims, als men de indruk kreeg, dat de USA army meewerkte aan evangelisatie onder moslims.
  Die Bijbels waren voor de soldaten bedoeld en een mooi alternatief voor de koran en prima om uit te delen aan de vele Afghanen, waarmee de USA soldaten in contact zijn als gewone burgers.
  De Bijbels zijn dus verbrand, om problemen te voorkomen!
  Geen christen die je hoorde toen in protest, maar langzaam realiseert men zich toch hoe achterlijk deze actie was, hoe politiek correct en hoe lafhartig.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Elsevier: "De Deense cartoonist Kurt Westergaard heeft in Potsdam woensdag de M100 –mediaprijs gekregen voor zijn bijdrage aan de vrijheid van meningsuiting. Bondskanselier Angela Merkel prees de moed van de cartoonist."

  En ik prijs de moed van Angela Merkel.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het blijft toch heel gek dat iedereen nu te hoop loopt over de verbranding van dat boek en al die mensen niet dagelijks een grote keel opzetten over de moord- en martelpraktijken van de islamitische wereld. Kennelijk is onthoofden, zuur over gezicht gooien, neus afsnijden, levend verbranden, doodmartelen allemaal toch veel minder erg in de ogen van de werelleiders dan de koran verbranden. Dominee Koranverbrander heeft misschien helemaal per ongeluk de vinger precies op de zere plek gelegd.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Roel,

  dubbele standaarden, daar barst het van in het gesprek- want het is geen discussie- tussen het westen en de islam.
  Want ook de verklaring van cairo wordt niet bekritiseerd, en het westen blijft maar doen alsof de universele verklaring van de rechten van de mens wereldwijd wordt geaccepteerd- wat dus niet het geval is want de moslim landen hebben die eigen islamitische georienteerde verklaring.

  En zo "moedig " als Merkel hierboven genoemd is, zo dom is ze in haar afwijzing en het laten vallen van Sarrazin: de waarheid mag helemaaal niet worden gezegd.

  Het is ALLES symboolpolitiek.
  En dat is een nadenkertje...

  BeantwoordenVerwijderen