Het onbehagen van Alice Schwarzer over de islam

De politiek correcte eierdans met de gevaren van de islam schijnt Alice Schwarzer behoorlijk op haar zenuwen te werken. Op 23 september publiceert ze een woedend en wakker schuddend boek met de titel ”De grote versluiering. Voor integratie, tegen islamisme” met bijdragen van haar en andere schrijfsters van het feministische politieke tijdschrift ”Emma”.

Al meer dan 30 jaar lang zou in het westen vanuit verkeerde tolerantie voorbij worden gekeken aan de gruweldaden in naam van de islam. Zijzelf zou na de val van de sjah in 1979 met vertegenwoordigers van de Khomeini-regering in Iran hebben gesproken. Kil glimlachend zou men tegen haar gezegd hebben, dat de sharia met steniging als straf voor homoseksualiteit of overspel van de vrouw zou worden ingevoerd. ”Nee, de islamisten hebben nooit een geheim van hun bedoelingen gemaakt. Net zomin als destijds de nationaalsocialisten”, aldus Schwarzer.

De islamistische volksmenners, vaak opgeleid in Iran, in Afghanistan of Egypte en gefinancierd door Saoedi-Arabië, zouden hier in het land onder verwijzing naar tolerantie en vrijheid van godsdienst heel handig hun ware motieven weten te versluieren. Tegenwoordig zou het steeds moeilijker zijn om verschil te maken tussen de islam als religie en het politieke islamisme.

Islamisering als doel

In Duitsland zouden de islamisten vooral aan de universiteiten, bij de protestanten en in het alternatieve milieu op een luisterend oor stuiten. Want hier zou de angst en het slechte geweten, om wat betreft naastenliefde iets verkeerds te doen, bijzonder groot zijn. ”En groot was ook de bereidheid van gelovige oud-linksen om na de dood van hun goden Mao en Che Guevara nieuwe goden te volgen: Allahu Akbar! Vermoedelijk zouden de jonge bekeerlingen van de ’Sauerlandgroep’ een of twee generaties daarvoor hebben meegedaan met de RAF.”

Maar nog groter dan het gevaar van het terrorisme zou de systematische ondermijning van ons onderwijs- en rechtssysteem zijn, met als doel de islamisering. Dat de derde generatie van de Duitse Turken slechter Duits zou spreken dan de tweede, zou ook liggen aan de infiltratie door de islamisten: ”In de gemarginaliseerde getto’s komt het zaad van hun verachting van democratie en de idealisering van de Godstaat op.”

Dit zou nog worden bevorderd door verkeerd begrepen tolerantie. Zo zou het ongehoord zijn, dat naïeve Duitse rechters zouden hebben ingestemd met verzoeken van ouders tot vrijstelling van zwem- en sportonderwijs, schoolexcursies en lessen seksuele opvoeding en daarmee zouden hebben bijgedragen aan de discriminatie van islamitische meisjes. Zelfs het door de CDU geleide ministerie van integratie van de deelstaat Nordrhein-Westfalen zoud in 2008 handleidingen hebben uitgegeven, waarin de islamitische geboden als religieuze plicht werden voorgesteld. En ouders, die hun dochters wilden verbieden om aan zwemlessen mee te doen, zouden daarin bijzonder ”liefdevol” zijn genoemd. Tot op de dag van vandaag worden de in Turkse en Arabische kringen gepleegde eermoorden versluierend familiedrama’s genoemd.

Tegen zulke verkeerd begrepen tolerantie zet Alice Schwarzer op een knalharde Schwarzeranti-islamiseringskoers. De hoofddoek, voor Alice Schwarzer de ”vlag van de islamisten”, zou op Duitse scholen niet alleen voor leraressen, maar ook voor leerlingen verboden moeten worden. ”Alleen deze consequente daad zou de kleine meisjes uit orthodoxe en fundamentalistische families eindelijk de kans geven om zich in ieder geval binnen de school vrij en gelijk te kunnen bewegen.” Uiteraard dient de ”stofgevangenis burqa” net zoals in Frankrijk ook in Duitsland verboden te worden.

De mantra van het gebrek aan tolerantie

Schwarzer heeft ook niet veel op met de door de minister van binnenlandse zaken georganiseerde islamconferentie, waarbij de islamitische verenigingen – van de Ditib van de Turkse staat tot aan de door de binnenlandse veiligheidsdienst in de gaten gehouden Milli Görüs – het integratiedebat domineerden. De groeperingen, waarin slechts bijna 20% van de hier levende moslims georganiseerd zouden zijn, zouden het verwijt van een gebrekkige tolerantie van de Duitse meerderheidssamenleving en de ontkenning van religieuze geboden naar voren brengen.

Het is niet verrassend, dat Alice Schwarzer en haar medestrijdsters veel begrip hebben voor het Zwitserse minarettenverbod. Want achter dit verbod zou het hele onbehagen van veel burgers in Europa over Godstaten met hun stenigingen en zelfmoordaanslagen, de (gedwongen) versluiering van vrouwen midden in Europa en de gedwongen huwelijken van hier in het land opgegroeide dochters en zonen zitten. Er zou ook onbehagen heersen over het bewezen vaker gebruik maken van geweld in traditionele islamitische families en over de relativering van emancipatie en rechtstaat, ja, van de democratie. Schwarzer: ”Kortom: de bezorgdheid over de in de afgelopen 200 jaar zo moeizaam en bloedig bevochten mensenrechten in het westen.”

Tegen al die schuchtere personen, die hun kritiek op het islamisme uit angst voor de beschuldiging van racisme alleen maar stilletjes achter hun hand fluisteren, roept Schwarzer: ”Met een open en verlichte kritiek op deze ontwikkeling spreekt u de meerderheid van de mensen uit het hart.”

Wilhelm Klümper

Bron: http://www.derwesten.de/nachrichten/politik/Alice-Schwarzers-Unbehagen-ueber-den-Islam-id3647425.html


Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

13 opmerkingen:

 1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik hoop werkelijk dat men nu in Duitsland deze discussie met 'n open blik oppakt en (uit)eindelijk de gevolgen van de valse tolerantie van de zachte heelmeesters worden gecorrigeerd, en (uit)eindelijk het westen geen voedingsbodem meer kan zijn voor deze extreme sekte die islam heet.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Femke Halsema op 7 september 2010 om 16:30 in het kamerdebat sprekend tegen Maxime Verhagen:

  “Ik hou u aan uw woord. Ik zal het stenografisch verslag van dit debat opvragen. Dat u hebt gezegd dat het CDA niet regeert met een partij die godsdienstigen kleineert.”

  Martien Pennings

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Femke Halsema op 7 september 2010 om 16:30 in het kamerdebat sprekend tegen Maxime Verhagen:

  “Ik hou u aan uw woord. Ik zal het stenografisch verslag van dit debat opvragen. Dat u hebt gezegd dat het CDA niet regeert met een partij die godsdienstigen kleineert.”

  Martien Pennings

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoe meer van dit soort stemmen hoe beter. Heel mooi dat E. Bron de ontwikkelingen in Duitsland volgt en zijn selectie maakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben maar een middelmatig mannetje. Een doorsnee Nederlander met blauwe ogen en blond haar (inmiddels vrijwel kaal), uitgerust met net voldoende intelligentie om het hoofd boven water te houden. Mijn leed is dat ik voortdurend geteisterd word door vele vragen die het leven van alle dag oproepen. De media roepen mij ononderbroken op om "politiek correct"' te denken. Dat wil zeggen: homo's knuffelen, moslims troetelen, illegale afrikanen opvangen, Roma's huisvesten en nog veel meer. "Kwestie van beschaving" kwetteren de media. Het zal wel, maar als ieder z'n eigen beschaving nu eens gewoon in eigen kring zou praktiseren, zouden we al een heel stuk verder zijn, toch? Hoeven we elkaar niet te bekritiseren en te ergeren. Willen jullie vrouwen besnijden als ze klein zijn of stenigen als ze groot zijn, ga je gang, maar niet in mijn tuin please.
  Veel verder wil ik hier niet over doordenken, althans er geen definitieve standpunten uit destilleren, Wel heb ik een aantal vragen, steeds meer eigenlijk, waarop ik vanuit mijn opvoeding en opleiding geen antwoorden kan vinden. Betekent dit dat ik verkeerd ben opgevoed en opgeleid; ontbreekt het mij aan geestelijke bagage, of moet ik me gewoon maar aanpassen aan de normen en waarden van onze gasten?

  Laat ik met een eenvoudige vraag beginnen, dan komen we van daar uit vanzelf verder.
  Polen heeft in de Tweede Wereldoorlog aan de kant van de geallieerden zelfs geholpen Nederland te bevrijden, terwijl geen enkel Islamitisch land afstand heeft genomen van de Nazi's, ook Turkije niet, hoewel de USA vandaag de dag wil beweren dat zij "trouwe bondgenoten" zijn (ingegeven door geopolitieke belangen met Iran en Irak als buren.) De USA wil Europa opzadelen met Turkije (70 mlj. inwoners waarvan 30 mlj. analfabeet, twee keer zo groot als Duitsland, het belangrijkste land van de EU. De USA bereikt daarmee twee doelen: De EU verzwakt door interne tegenstellingen en cultureel onbegrip en Turkije in de houdgreep om als uitvalsbasis te dienen voor Iran en Irak en alle "stan" landen.

  Mijn vraag is hoe het komt dat moslims in Nederland fatwa's mogen uitvaardigen, scheldkannonades aan ons adres van hun kansels mogen prediken, de horizon mogen vervuilen met minaretten en onaangepast gedrag mogen vertonen, terwijl Polen in het najaar niet eens met een rieten mandje het bos in mogen om paddestoelen te plukken, zoals in Polen heel normaal is. Ze worden op de bon geslingerd door een BOA (een omhooggevallen boswachter) en hun mandje wordt geconfisceerd. Is dit meten met twee maten, of valt dit onder de term politiek correct onderscheid c.q. vergelijk ik onvergelijkbare dingen?

  Ja de Islam valt onder godsdienstvrijheid, maar ook die heeft zijn grenzen. We staan hier ook geen animistische godsdiensten toe met mensen offers en zelfs religieus discrimineren mag niet. Althans de SGP mag dat niet; de Islam wel. Want je kunt veel zeggen van de Islam, discrimineren doen ze als de beste: vrouwen, Joden, homo's negers, christenen en dat zonder enige terughoudendheid.

  Verbazingwekkend is dat het Christelijk Democratisch Appél (CDA) dergelijke lieden toelaat in gekozen openbare functies. Nu weet ik wel dat je bij het CDA niet meer in God hoeft te geloven om toch verkiesbaar te zijn en dat je bij aanstelling niet meer de eed hoeft af te leggen (zo waarlijk helpe mij God almachtig) maar kunt volstaan met de belofte (dat beloof ik) Maar suggereer dan ook niet iets dat je niet bent. Als je gewoon een middenpartij wilt zijn voor alle mensen van goede wille kun je toch beter Humanistisch Democraten heten ofzo?

  Enfin, talloze vragen, maar laat ik het even hier bij houden. Laat mij uw leerzame antwoorden horen

  Vriendelijke groet

  Wim

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Vanavond gaat Nahed Selim in discussie bij P en W met een religieuze malloot

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @wav

  "maar als ieder z'n eigen beschaving nu eens gewoon in eigen kring zou praktiseren, zouden we al een heel stuk verder zijn, toch? Hoeven we elkaar niet te bekritiseren en te ergeren. Willen jullie vrouwen besnijden als ze klein zijn of stenigen als ze groot zijn, ga je gang, maar niet in mijn tuin please."

  Dat kunt u toch niet menen? En u zet het nog wel onder de bespreking van een feministisch boek - of is dat niet toevallig? Verder vraag ik me af hoe ver uw tuintje precies strekt. Hoe dan ook, u klinkt als een ware vrouwenliefhebber!

  Bedankt E.J. Bron voor deze vertaling. Ik ben benieuwd of er elders in de Nederlandse pers aandacht aan besteed zal worden. Op een vertaling van het boek zelf durf ik niet te hopen. (Arena, waar blijven jullie?).

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Nieuwsuur was heel vals vanavond en vooral die vrouw van die moskee bij Ground Zero in NY. Heel vals sirengezang en geen enkele kritische vraag van die NOS-journalist. Steeds maar weer dat een richtingsverkeer, altijd maar weer dat eisen van tolerantie van niet-moslims, terwijl ze zelf geen enkele tolerantie willen geven. Als er zo nodig een islamitisch propagandacentrum moet komen voor beter begrip tussen culturen en godsdiensten, dan ook zo'n centrum in een islamitisch land voor meer begrip daar voor niet-islamitische culturen, maar nee dan is er geen enkele behoefte meer aan dialoog, dat staan ze absoluut niet toe, nee altijd maar eenrichtingsverkeer. Waarom nou nooit eens een echte kritische journalist die zich de vraag durft te stellen dat beter begrip dan toch op z'n minst wederzijds moet zijn, dus ook meer tolerantie in islamiitsche landen. Maar nee hoor, lekker politiek correct je laten bedonderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Die Femke, altijd namens haar partij op de bres en aan de zijlijn voor de religieuze belevingswereld. Is het geen milieu dan is het wel islam. Paul deed dat vroeger ook al toen hij de communistische belevingswereld voor het voetlicht bracht.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Denk eens vijf jaar terug in de tijd ???

  Ik heb toch de indruk dat de weerstand groeit...het gefluister stilaan een stem wordt ...of ben ik een dromer die op verkeerde sites surf ??

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Lou, ik meen het, want wat is het alternatief? Dat we weer zending gaan bedrijven in die landen of er gewapende troepen heen te sturen om de mensen op andere gedachten te brengen? Daar komt alleen maar verwijt van Paternalisme en in het ergste geval oorlog van.
  WAVvH

  BeantwoordenVerwijderen