Wat wil Wilders nou?


Bovenstaande cartoon geeft mijn mening over Geert Wilders weer, en ja, ik maak de vergelijking met dictators. Niet dat Wilders net zo erg is, hij zal niemand doden die zijn mening niet deelt maar dat zal alles te maken hebben met onze cultuur?

Is Wilders soms bang dat de genuanceerde (maar toch rake) woorden uit de mond van Mark Rutte beter overkomen op de stemgerechtigden? Hij noemde Rutte de "draaikont van de week". Wat een onzin zeg. Meneer valt weer terug in zijn gedrag dat iedereen die hem niet exact volgt "knettergek" is, "voorleest uit het dagboek van Ella Vogelaar" en nu dus een "draaikont" is. Het is de weg van Wilders of je wordt volledig afgemaakt. Ik vind dat licht dictatoriaal overkomen. Wilders zou toch beter moeten weten? Hij heeft de VVD nodig om eventueel te kunnen gaan regeren in 2011 maar denkt de 20 virtuele zetels van de VVD af te kunnen pakken door te schreeuwen. Blaaskaak.

Wat zijn de standpunten van de VVD nu eigenlijk in de kwestie Wilders?

VVD vindt vervolging Wilders onverstandig
VVD wil verruiming van vrijheid van meningsuiting

En de klapper van de week : Wilders slaat plank mis met kritiek op VVD

Het laatste nieuwbericht is té mooi om niet volledig over te nemen.

"De VVD zal in de Tweede Kamer niet zomaar een motie aanvaarden over een zo belangrijk onderwerp zonder dat er een debat heeft plaatsgevonden over hoe je de Nederlandse wetgeving meer op de Amerikaanse leest kunt schoeien. De VVD wil niet op de PVV manier als een olifant door een porseleinkast stampen, maar wil dat een voorstel voor verruiming van de wet ook daadwerkelijk wordt aangenomen.

Waar is het de PVV nu eigenlijk om te doen? Echt zaken voor elkaar krijgen of alleen in het beklaagdenbankje plaatsnemen? Om echt wat te veranderen zul je medestanders moeten vinden. Daarom zal Mark Rutte komende week premier Balkenende aansporen het voortouw te nemen.
"

En zo ken ik mijn VVD weer!

Cindy Schneider

Cindy Schneider is overtuigd lid van de VVD, ze promoot graag met alles wat zij in zich heeft de standpunten van de VVD waar zij achter staat. Op haar eigen site 'Opinie van een liberaal' leest U meer van Cindy Schneider.

14 opmerkingen:

  1. Lees hierbij ook Afshin Ellian in Elsevier: Maak van de Tweede Kamer geen crèche!

    Maak van de Tweede Kamer geen crèche!


    En Carel Brendel: Graag wat minder Pechtold en wat meer Rutte:

    Graag wat minder Pechtold en wat meer Rutte

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vind het ook zeer spijtig dat Wilders niet meer de samenwerking zoekt. Juist nu hebben we een steviger rechterkant nodig. Door samen te werken met de VVD, is de kans dat Wilders niet hetzelfde lot ondergaat als Janmaat veel kleiner.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. @Carel
    En waar dan wel?
    Ze hadden aangekondigd dat het vandaag in de Volkskrant zou staan.
    "Tot mijn vreugde wordt mijn sympathie voor Rutte gedeeld door andere verstandige mensen. De VVD-leider heeft samen met Eddy Terstall, Job van Amerongen en Marcel Duyvestijn, de drie vrijzinnige musketiers in de PvdA, een opinieartikel geschreven, waarin het viertal krachtig stelling neemt voor de vrijheid van meningsuiting"

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik ben niet vrij van bedenkingen tegen Wilders, maar heb in het huidige klimaat mijn aarzelingen om zelfs voor die bedenkingen uit te komen. Talrijk zijn degenen die, als het onderwerp Wilders ter sprake komt, louter voor de sjiek niet kunnen nalaten op te merken dat ze uiteraard niet vrij van bedenkingen tegen Wilders zijn. De moeilijkheid is dat ik mij zeer erger aan Wilders' tegenstanders, zo zeer dat alle bedenkingen die ik van mijn kant tegen Wilders heb daarbij als volstrekt onbeduidend in het niet zinken. Na de laatste actie van het Amsterdamse Gerechtshof overweeg ik meer dan ooit mijn stemrecht, als het moment daar is dat ik het kan gebruiken, te gebruiken om tegen dat hele griezelige complex van tegenstanders van Wilders te stemmen, dat wil dus zeggen: op Wilders te stemmen, in weerwil van mijn bedenkingen. Ik betrap mij er op dat het mij veel plezier zou doen als Wilders' partij een geweldige zetelwinst zou halen, niet zozeer omdat ik zo graag de opvattingen en de wijze van politiek bedrijven van die partij zo fantastisch vind, maar gewoon omdat ik het fantastisch zou vinden als die mallotige tegenstanders van die partij, met inbegrip van die idioten van dat Amsterdamse Gerechtshof, eens lelijk op hun neus zouden kijken en goed aan de weet zouden komen dat hun manier van Wilders bestrijden averechts heeft gewerkt. Hún manier van politiek bedrijven vind ik zó beneden peil, dat ik een flinke electorale afstraffing rijkelijk verdiend zou vinden. Een somber, bleek weggetrokken gezicht van bijvoorbeeld Pechtold, te gast bij NOVA, bij de verkiezingsuitslag met 20, of waarom niet 30 zetels voor Wilders, zoiets, dat zou ik nou echt heel leuk vinden en daar zou ik graag mijn minuscule steentje aan bijdragen.
    Maar of mijn humeur op de verkiezingsuitslagenavond ook zo goed zou zijn als intussen van de VVD van Rutte niets was overgebleven, nee, dat ook weer niet. Het zou natuurlijk het beste zijn als extra stemmen op Wilders van andere kiezers dan van potentiële VVD-stemmers (van wie ik er één ben) zouden komen.
    Ik zie dat Rutte geen Dijkstal II is en dat maakt verschil. Toen de LPF enorm veel zetels haalde en de VVD met Dijkstal flink verloor vond ik dat heel leuk; echt verdiende loon voor Dijkstal en consorten. Maar hoewel het leuk was, was het vervolg toch weer niet zo geweldig leuk, en die kans zit er nu ook weer in. Winst voor Wilders en verlies voor Rutte is op zichzelf al minder leuk dan winst voor de LPF en verlies voor Dijkstal was, en wat het vervolg zal zijn als Wilders' PVV 20 of 30 zetels krijgt, tja, moeilijke vraag, maar de kans dat het niet veel leuker zou zijn dan het vervolg van die grote verkiezingsoverwinning destijds van de LPF is natuurlijk aanwezig.
    Kortom, ik zal er nog eens goed over nadenken, maar o, wat gun ik de bestrijders van Wilders geween en tandengeknars!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Moet men hier op hoeiboei ook al Wilders critici tegenkomen?
    Voor Wilders bashen kan ik 24-7 bij de oude media terecht.
    Ik dacht hier te komen voor een 'ander geluid'?
    Afgang voor hoeiboei hoor!
    (En nota-bene ten gunste van vvd pluche. Tjonge jonge.)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Samenwerking zoeken met de VVD ?

    Moet er wel een basis voor zijn.
    Nou, die basis was er niet ten tijde van Fortuyn, want men begreep de Goddelijke Kale alswel 'de onderbuikgevoelens' van het verachtelijke volk niet. Niet veel verder dan 'een gevaarlijk man' en 'domme mensen die door hem op sleeptouw worden genomen' kwam men, ook bij de VVD, niet.

    Waarom zou dat nu ineens anders zijn gesteld ? Met zo'n licht als Mark Unilever Rutte ?
    Rutte is veel te laat wakker geschoten, op een trein gesprongen en vervolgens meet de VVD zich locomotief ambities aan.
    Beetje raar als drie wagons ( Rita Ayaan, Geert) allang een andere wissel op de toekomst hebben genomen.

    Een positief punt heeft Mark wel. De man kan zo netjes rechtop zitten kwispelen, dat zelfs islamieten geen moeite nemen om hem en zijn dierbaren eens flink onder druk te zetten.
    Het scheelt in beveilingskosten.

    En die affaire met dat Hof ? Ach, men kan er een leuk theater omheen bouwen, maar daar blijft het dan bij. Misschien zou Rutte eens naar het volgende willen streven ?
    1 gekozen burgemeester
    2 gekozen M.P.
    3 medebestuur door burgers.
    4 gekozen commissaris van politie.
    5 burgerrechtspraak.
    6 Tegen eu grondwet.

    Dan pas laat hij zien dat hij het volk begrijpt en vertrouwt en dan pas gaat men msisschien stemmen op hem.
    Een leuke Film produceren wil ook wel eens aardig uitpakken.


    Maar ik vrees voor de partijbaronnen dat hun tijd voorbij is.

    Fritzie

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Dit is de grootste misslag van Wilders sinds hij opriep tot een verbod van de Koran. Wilders moet eens leren inzien dat politiek iets anders is dan heel hard roepen waar je vóór, en waar je tegen bent. (Daar hebben we in Nederland blogs voor. ;-) )

    Het is doodzonde dat de man zich in de Tweede Kamer zo vaak als een querulant en een schreeuwer gedraagt. Een partij met de standpunten van de PVV is in Nederland immers hard nodig, want er staat veel op het spel: onze persoonlijke vrijheid, het seculiere karakter van de staat en de publieke ruimte, de soevereiniteit van ons land... Wilders kan ook heel anders, zoals b.v. blijkt uit enkele interviews met buitenlandse media, waarin hij zonder één onvertogen woord zijn standpunten uitstekend heeft uiteengezet.

    Een democratische politieke partij die om één persoon draait is op termijn tot mislukken gedoemd. Als Geert Wilders meer wil worden dan een soort super Boer Koekkoek, zal hij zijn kroegruzietoon moeten laten varen en naar samenwerking met andere partijen moeten streven. Zo werkt ons politieke stelsel. Als Rutte een pleidooi houdt voor de vrijheid van meningsuiting, dient Wilders hem daarin bij te vallen, want het gaat uiteindelijk niet om poppetjes en hun persoonlijke gevoeligheden, maar om de toekomst van het land. (Dramatisch, maar waar.) Ook zal hij, op z'n laatst na de verkiezingen van 2011, de macht in zijn partij moeten gaan delen met andere politici, en moeten toestaan dat die hier en daar andere accenten leggen. Zo werkt een politieke partij. Als de PVV een one man show blijft zal er, na het te verwachten succes in 2011, alleen maar neergang en teleurstelling volgen, en wie weet zelfs een schuimbekkende radicalisering waar niemand op zit te wachten. (Als Wilders de neergang nog wil versnellen, moet hij vooral met Vlaams Belang gaan samenwerken.)

    BeantwoordenVerwijderen
  8. @ Cindy en(anonyme) Lezer,
    Zonder me nou te willen opwerpen als voorstander van een kroegruzietoon, heb ik er, op basis van wat ik er over hoor, toch wel een klein beetje begrip voor als Wilders Rutte "de draaikont van de week" noemt. Ten eerste zou Wilders de enige niet zijn die te onpas het woord 'draaikont' bezigt -ik vind het niet mooi, van niemand niet, maar Wilders zelf is wel voor veel ergere dingen uitgemaakt. Maar ten tweede is het niet 100% te onpas. Ik citeer uit een artikel van Syp Wynia, deze week in Elsevier, p.21:
    "De partij van Wilders diende 14 januari in de Tweede Kamer nog een motie in om de strafbaarstelling van alle uitingen over godsdiensten en andere levensbeschouwingen uit het Wetboek van Strafrecht te schrappen. Die motie werd door geen enkele partij gesteund. VVD-fractievoorzitter Mark Rutte bedacht zich enkele dagen later. Hij wil nu, in reactie op het Hof, alle inperkingen van de vrijheid van meningsuiting met uitzondering van het aanzetten tot geweld uit de strafwet halen."
    Zonder me te begeven in een oordeel over de mérites van Wilders' motie of het (latere?) standpunt van Rutte kan ik me als buitenstaander enigermate verplaatsen in Wilders' perceptie dat Rutte een draai heeft gemaakt door eerst zijn motie niet te steunen en vervolgens met een ogenschijnlijk nauwelijks afwijkend standpunt te komen.
    Men kan zich uiteraard afvragen waarom Wilders niet meer aansluiting bij de VVD zoekt, maar wat zou hij daar precies voor moeten doen als de VVD zelf van haar kant graag een zo groot mogelijke distantie tot Wilders bewaart?

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Jezus Rudolf - moet je daar nu zo veel woorden aan vuil maken - over dat je je bedenkingen hebt tegen Wilders en van dit en dat, maar dat je nu toch wel...etcetera??

    Waarom stemde je sowieso niet gewoon al op Wilders?? Er is toch verder niet éen partij en niet éen politicus die de godvergeten islamisering van Nederland een probleem vindt?? Of die een hekel heeft aan de EUSSR en aan de VN met z'n betuttelarij en zijn sluipdawa?

    In plaats dat je god op je blote knieën dankt dat er uberhaupt nog iemand is in Nederland die stelselmatig ageert tegen een islamitische overname zit jij een beetje te dubben op wie je stemmem moet!
    Nou moe!

    Sterke rechterzijde? En moeten we daar de VVD toe rekenen? Dat gaat echt niet opschieten hoor - die mensen hebben géen idee..!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Deze toch wel bijzondere tekst van Erik van Goor kwam ik toevallig tegen:

    Clash of the hippielizations

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Goor zegt dat Wilders aanhangers SGP willen verbieden maar zo'n Wilders aanhanger ben ik nooit tegengekomen. Meestal zijn het juist sterke verdedigers van het 'cultureel christendom' Dat zo'n beetje iedereen van zn geloof af is (op oneven dagen ik ook) is geen wonder. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat een ander zijn/haar geloof niet gegund zou zijn. De islam staat hier buiten. Als je 'pure' islam in werking hebt gezien kan je niet anders dan deze buiten Europa te willen wensen. Mijns inziens is een godsdienstvrije maatschappij net zo'n domme utopie als de theocratie. Goor heeft natuurlijk gelijk als hij zegt dat als het andersom is het systeem wel toegejuicht zal worden. Dat is ook de essentie van het hele gezeik. In feite is het een soort potje Halma waar het slechts om winnen en verliezen gaat. Het doel van het spel is om alle pionnen uit je eigen gebied zo snel mogelijk naar de overkant van het bord te krijgen.
    Het zou beter zijn om het systeem zelf te grazen te nemen dan om met duistere willekeur met het systeem mee te liften. Want wat is deze democratie waard gebleken waar het ging om massa immigratie en pensioenen voor havenarbeiders?

    BeantwoordenVerwijderen
  12. "Hij heeft de VVD nodig om eventueel te kunnen gaan regeren in 2011 maar denkt de 20 virtuele zetels van de VVD af te kunnen pakken door te schreeuwen. Blaaskaak"

    Wilders heeft helemaal geen VVD hulp nodig.
    Als je op weg bent naar de 75 zetels..... De VVD is nooit groter geworden dan, pak em beet, 27.
    Of, en dat kan natuurlijk ook, of je bent als VVD van plan om nu eens echt naar de mensen te luisteren.


    Ik vrees voor de partijbaronnen dat dat ietsjes teveel gevraagd is.


    Fritzie

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Dat stuk van Erik van Goor, "Clash of the hippielizations", waar AVe naar verwijst, is inderdaad opmerkelijk. Ik kende zijn site niet. Van Goor stelt zich op die site ten doel om "met rechtse en conservatieve argumenten de liberale mythe te ontmaskeren". Hij heeft klaarblijkelijk veel gelezen en legt zijn eigen verbanden. Zo is Wilders een typisch product van de jaren '60 en zijn de rechters van het Amsterdamse Hof neo-marxisten. Beide zijn hippies en tussen hen vindt nu een botsing plaats.
    Het is in elk geval een originele visie. Maar of het lonend is verdere verheldering te zoeken door goed te lezen wat deze Van Goor allemaal op zijn site schrijft, daar ben ik, met alle respect, minder zeker van.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wat is dit voor gezeur?
    Wilders is geen dictator. Wilders signaleert de opmars van de Islam. Wilders is geen racist. Wilders is Islam-ofoob. Welk pienter mens is dat in zijn hart niet? Bekijk anders eens enkele honderden filmpjes op YouTube over de Religion of Peace.Hoe kan hij de samenwerking, de dialoog onderhouden met mensen die alles ontkennen waar hij voor staat?
    Wilders bekritiseert de regering. Balkenende cum suis hebben nauwelijks weerwoord. Volg rustig de debatten in de 2de kamer en zie het machteloze gespartel van zijn oppositie: Femke(ik vind haar een schat) Agnes(populist) Hamer, Pechtold(populist)de fractieleider van het CDA(interrumpeert haast niet)en de rest van de 2de kamer. Heilige verontwaardiging en 'selfrighteousness'is alles wat ze produceren.
    Tot zover maar.

    BeantwoordenVerwijderen