Wie schrijft, die blijft

Bijgaand interview (hierr) met Mohammed Mohandis verscheen vandaag (1 augustus 2009) in het AD. Het is mijn laatste bijdrage aan het Algemeen Dagblad, waarvoor ik meer dan 22 jaar heb gewerkt. Vanaf vandaag ben ik vutter. Op deze website staan meer artikelen die ik voor deze krant heb geschreven. U vindt er een aantal als u helemaal naar onderen scrollt op de onoverzichtelijke homepage naar de rubriek ‘Een greep uit eigen werk’. Daar staan twee oude interviews met Pim Fortuyn uit 1991 en 1995. Op de site staan ook recentere interviews met Eddy Terstall en Pat Condell.

Voor het AD heb ik in diverse functies gewerkt, onder meer als verslaggever en opinieredacteur, de laatste jaren als part-time-verslaggever voor de bijlage AD Weekend. Soms gingen artikelen over thema’s, die te maken hebben met Het verraad van links. Meestal ging het over totaal andere zaken. De afgelopen tijd hield ik me bijvoorbeeld bezig met de ‘verpaarding’ van Nederland, de ‘nieuwe spiritualiteit’, het wangedrag van natuurfotografen, het fenomeen van de sportieve ouderen (nu ben ik zelf lid van de doelgroep) of de avonturen van drie jonge Nederlandse muzikanten in Iran en India.

Veertig jaar geleden liep ik stage bij Het Vrije Volk aan het Hekelveld in Amsterdam, een krant met ongeveer 40 edities. Gisteren leverde ik mijn laptop in aan de Marten Meesweg in Rotterdam, bij een krant met ongeveer 20 edities. De cirkel is rond. Ik blijf echter schrijven, voor mijn weblog, voor weblog Hoeiboei, en als freelancer voor uitgeverijen en tijdschriften. Kortom, wie schrijft, die blijft.

Carel Brendel

6 opmerkingen:

 1. Heel goed dat je blijft schrijven Carel Brendel.

  Even een vraag.

  Wat is de ‘verpaarding’ van Nederland?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Helemaal eens met Willem: goed at je blijft schrijven. De wereld kan je echt nog niet missen. Nu zeker niet!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De term is bedacht door Dirk Sijmons, rijksadviseur voor het landschap. Steeds meer boeren en plattelanders houden zich bezig met het fokken van paarden, het oprichten van maneges, ed. Kijk eens in de Gelderse Vallei. Op sommige plaatsen lopen meer paarden in de weilanden dan koeien.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Va bene

  Resultaten 1 - 7 van circa 14.500 pagina’s in het Nederlands voor va bene. (0,14 seconden)
  Zoekresultaten

  1. Va Bene health & fitnesscentre
  2. Va bene (Betekenis/definitie van
  3. CASA VA BENE - Welkom
  4. Va bene Cosi: de Italiaanse week in Nederland en Vlaanderen
  5. Vabeene Shoe Manufacture
  6. bol.com | Anche Libero Va Bene,
  7. Vabene Vabene. ... Vabene ...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Blijf zeker je analyses maken, want die zijn altijd zeer interessant en verhelderend.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik sluit me aan bij bovenstaande reacties Carel. Goed nieuws dat je te kennen geeft te blijven schrijven. Ik lees al je stukken met veel plezier, belangstelling en instemming. - KeesB

  BeantwoordenVerwijderen