Ramadan in volle gang

5 opmerkingen:

 1. Wat wel leuk is om te weten: de moslim mag tijdens de ramadan overdag niet eten omdat zijn Allah het dan kan zien. Hij mag wel 's-nachts eten, na zonsondergang, en voor zonsopkomst. Kennelijk kan Allah het dan niet zien. Leuk hè, zo'n god die nachtblind is, en zo makkelijk voor het lapje te houden.

  Halal eten is nog zo'n leuke. Voeding is alleen halal als het als zijnde halal wordt verkocht. Deze regel lijkt vreemd maar is om te voorkomen dat mensen onbewust zondigen door etenswaren die haram zijn te eten. Namelijk voedingsmiddelen die hen zijn verkocht als halal, maar het feitelijk niet zijn. Daarom is de regel zo gemaakt dat soort en bereidingswijze van het voedingsmiddel niet uitmaakt, alleen het predicaat is van belang.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vraag:U bent typisch iemand die zich niet verzet tegen de islam. Volgens Ramadan bent u daarmee islamitisch. (Chris Rutenfrans redacteur van de Volkskrant)

  Wethouder Grashoff:‘Voor mij heeft dat geen betekenis. Voor hem misschien wel.’

  http://extra.volkskrant.nl/opinie/artikel/show/id/3203/%5C%27Ramadan+is+niet+het+ei+van+Columbus%5C%27+


  Dit is een heel grote verklaring: voor sommigen tast wel of niet onder islamitische regels komen te staan, nauwlijks iets aan. Ja , misschien levert het zelfs voordelen op.
  Als je geen vrouw, geen homo, veelverdiener, leidinggevend / macht-hebber, a-lokatiebewoner, licht autistisch, niet-empatisch of atheistisch bent, zijn de gevolgen van een islamitisch regiem niet zichtbaar?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wanneer worden de maandiertjes ook al weer extra agressief, tijdens of nà de Rammedamse eetpauze ?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het is triest dat we ons moeten bezig houden met een cultuur die retro gericht is en niet te vergeten op een aggressieve expansionistische manier uit.Ik begrijp dat velen zich volvreten tijdens de ramadan en daarna naar de rommelmarkt gaan om een broek twee maten groter te kopen. De dames hebben dat probleem niet gezien het altijd passende kledingstuk dat ze dragen, lekker goedkoop.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Allah weet het beter.

  Volgens een onderzoek wordt er door moslims tijdens de ramadan 18% meer gerookt.
  Niet zo gezond dus die ramadan.
  Ook werd aangetoond dat tijdens de ramadan de meeste moslima's kilo's in gewicht toenamen.
  Ze doen dus, zodra het donker wordt, alle dingen die ze anders ook doen alleen nog wat heftiger.

  Ik vind dat Allah wel eens wat beter mag opletten.

  BeantwoordenVerwijderen