Lang leve de geblondeerde Venlonaar

Doet de PVV van Geert Wilders slechts in twee gemeenten mee aan de gemeenteraadsverkiezingen, is het weer niet goed. Je zou denken dat de politieke tegenstanders blij en opgelucht de vlag uithangen na het wegvallen van een gevaarlijke concurrent. Zonder de deelname van de PVV zal de slachting onder de gevestigde politiek aanzienlijk minder groot zijn. Reden dus om niet te zeuren maar de handjes dicht te knijpen.

Natuurlijk wordt er het hardst geschreeuwd door de mensen, die daartoe het minste aanleiding hebben. Voorop de politieke clown Alexander Pechtold, links-liberaal bestrijder van al uw religieuze intolerantie behalve dan de religieuze intolerantie namens de islam. We moeten nog maar afwachten of D66 zelf de avonturiers, ruziemakers en brokkenpiloten buiten de deur kan houden, die als vliegen op de stroop van een succesvolle politieke partij afkomen.

GroenLinks heeft in het verleden voldoende bewezen deze mensen niet te kunnen weren. De leidster van een partij die ons de voormalige inbreker Wijnand Duyvendak, de pseudologe Tara Singh Varma en de extremist Mohamed Rabbae heeft gebracht, kan beter haar mond houden. Hetzelfde geldt voor de PvdA, waar het ongekende succes van 2006 een aantal allochtone brekebenen in de gemeenteraden heeft gebracht. Van de homofobe Yman Mahrach via Najia Sijamari (‘stenigen mag als het maar volgens de regels gebeurt’) tot en met haatmailverzendster Bouchra Ismaili.

Bij het afzeiken van de PVV wordt overigens één belangrijke oorzaak over het hoofd gezien, waardoor Wilders onvoldoende kandidaten kan vinden. Wie zich op een lijst van de PVV laat zetten, krijgt onverbiddelijk te maken met zelfbenoemde antifascisten, die niet schromen om fascistische methodes te gebruiken bij het bestrijden van Het Kwaad. Wilders zelf staat permanent onder bewaking in verband met moorddreigingen. Lokale PVV’ ers zullen rekening moeten houden met pesterijen, bedreigingen en broodroof. Misschien kan de grote Democraat Pechtold daar eens wat over zeggen.

Alleen de aanhangers van Wilders zelf hebben reden tot klagen. Zij zullen nog 4,5 jaar moeten wachten tot hun geluid doordringt in de lokale politiek.

Zelf klaag ik overigens niet. Ik heb diverse bezwaren tegen Wilders, en dat wordt mij door sommigen - anoniem of niet anoniem - niet in dank afgenomen.

Ondertussen heb ik wel degelijk grote bewondering voor een geblondeerde Venlonaar. Iedere zondagavond om zeven uur zit ik klaar met een bordje op schoot om te genieten van zijn geweldige acties. Zijn naam: Keisuke Honda.

Carel Brendel

3 opmerkingen:

 1. Keisuke Honda? Nooit van gehoord.
  Heel anders ligt het voor de politieke brekebeentjes van de establishment partijen. Zowaar slecht een beperkte opsomming. Met een beetje moeite kunnen daar nog enkele tientallen aan worden toegevoegd. Denk aan de PvdA man die tevens drugdealer bleek (én Turk). De PvdA’er uit de Bijlmer deelraad die z’n vrouw meer dan eens sloeg (zie relaas Bernadette de Wit) en met soortgenoten de eigen clubjes van extra subsidies voorzag. Maken we de lijst af met politieke blunderaars (tegen een eigen motie stemmen etc.) dan wordt de lijst zelfs een compleet naslag werk. En toch…we zullen er zelden met nadruk over horen, zien en lezen in de politiekcorrecte media, want ook dat maakt het verschil tussen het establishment en de PVV. Een GroenLinks blunderaar of corrupte, cliëntelistische schurk wordt slecht beperkt in de schijnwerpers gezet (wanneer men er echt niet meer om heen kan). Een vergelijkbaar geval –voorlopig hypothetisch- bij de PVV wordt gegarandeerd gefileerd!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is verstandig van Wilders om niet al te hard van stapel te lopen voor de gemeenteraadsverkiezingen. Het is inderdaad niet alleen moeilijk om geschikte kandidaten te vinden, maar ook zullen kandidaten aan het risico van bedreigingen blootstaan en dan met name op lokaal niveau. Degenen die niet op een andere partij willen stemmen kunnen hun stem ongeldig maken, dan gaat de stem ook niet naar de grootste partij.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Na A ook B..

  "Zelf klaag ik overigens niet. Ik heb diverse bezwaren tegen Wilders, en dat wordt mij door sommigen - anoniem of niet anoniem - niet in dank afgenomen."

  Nou, doe es krietiek leveren ?

  Ik serveer: Wilders liegt niet.
  Of nog beter.

  Wilders Liegt !
  Kom op met die doodsbedreigingen.

  BeantwoordenVerwijderen