Tussen haakjes

Uitgelicht: Mohammed Benzakour en Stine Jensen in de Volkskrant, 31.8.2009 'Hoezo Ramadan geen wetenschapper?'

"Tussen haakjes: Israël bidt nooit voor de ondergang van Palestina, Israël is praktischer: die voert het gewoon uit."

Heeft u ook voorbeelden van Jip-en-Janneke-uitspraken/berichten/verslaggeving/foto's gehoord/gezien op radio, televisie of andere media? Stuur deze, met bronvermelding, dan naar hoeiboei@gmail.com .

5 opmerkingen:

 1. Het lijkt af en toe wel alsof lieden als Benzakour heimelijk een weddenschap hebben afgesloten: Wie van ons kan de meest absurde en de meest lasterlijke onzin over Israel uitbraken?

  Wat een angstaanjagend idee dat dit nauwelijks verhulde antisemitisme Nederland momenteel stormenderhand verovert.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Israel "voert het gewoon uit". Wat voert Israel uit? Ik meen dat U het hebt over de verwoesting van Palestina. Ik heb de wereldkaart er bij genomen en nergens een dergelijk land kunnen vinden. Palestina is vooralsnog een droomwens van velen die hopen dat een dergelijk land Israel onder zich zal gaan begraven. De droom werd nog geen werkelijkheid en wanneer dat verandert is het te laat voor Israel om wat dan ook te doe want die mini-Staat zal dan verdwenen zijn. Lang leve Palestina? Ietwat voorbarige kreet. Graag wil ik Israel sterkte wensen.Denkt U dat gebeden om vernietiging van G'ds volk de Heer der wereld erg zullen aanspreken?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die mohammedaanse lariekoek van types als Benzakour en Stensen, de HH 'wetenschappers' van de UvA, VU en EUR en bijvoorbeeld verkapte islamisten als Kader Abdolah bezorgen menig VK web-opiniepaginalezer zeer genoegelijke uurtjes. De absurditeiten zijn van een ongekend niveau en krijgen, bij mij althans, de voetjes van de vloer want op je stoel blijven zitten als je in een deuk ligt is niet doenlijk.
  Persoonlijk zou ik zeggen; Broeders en ook een beetje Zusters van de Januskop ga zo door.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Inderdaad, dat klopt.

  Met een sadistische muur en een hypocriete nederzettingen politiek, kun je inderdaad een land kapot maken. En door grenswachten Palestijnen te laten sarren en treiteren creer je haat en dus krijgt Hamas weer aanhangers erbij.

  Maar nog erger is het bijkomend verschijnsel dat Israel (lees: Europeanen die naar Palestina getrokken zijn en dus in het bezit zijn van een Europeese cultuur)zodoende, zichzelf erodeert, ondergraaft.
  Als men de eigen fatsoensnormen niet hanteert, voor wat of waarvoor is men bereid te sterven ? Niets toch, dan enkel blinde haat ? En wat is nuttelozer dan te sterven voor haat ? Als men een zwangere Palestijnse vrouw opzettelijk urenlang in de regen laat staan, voor welk ideaal wil men dan sterven ? Slechts land en zand ?
  En zo doende verliest Israel terrein.....in de harten van eigen mensen.
  Terwijl daarentegen een precisie bom op een schooltje met of zonder onschuldige kinderen, wel tot een overwinning leiden kan, gaat in het andere geval het licht uit.

  Natuurlijk belazert Peter Breedvelds beste vriend en lichtend voorbeeld, Benzakour, de boel.

  Hij stelt: "..al onze bondgenoten - Engeland, Duitsland, Frankrijk, etc. – dagelijks contact onderhouden met dat enge Iran.."

  Nu ineens, zonder schaamte, zijn
  wetenschappelijke contacten hetzelfde als diplomatische contacten.
  Je moet maar kunnen.

  Dat Tariq R. vanwege politiek opportunisitsche overwegingen ontslagen zou zijn is natuurlijk heel erg en tast de wetenschappelijke onafhankelijkheid en vrijheid aan.

  Het probleem schuilt eerder in de politieke benoeming van Tariq R. met wetenschap als smoes.

  De politiek zou zich niet met Wetenschap(pelijk onderwijs) moeten bemoeien, daar zijn ze te dom voor.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De dames Kluveld en Jensen in debat over dit onderwerp. Ik heb het de redactie van OBA-Live reeds gevraagd.

  BeantwoordenVerwijderen