Allochtone specialisten

In de islamitische wereld is geen tekort aan inheemse medische specialisten. Integendeel, alle artsen zijn specialist. Maar er is iets heel raars aan de hand: de patiënten gaan liever naar de extreem schaarse buitenlandse specialisten die er in de islamitische wereld bij westerse instellingen werkzaam zijn. Ook de notabelen laten zich liever in het Westen behandelen: zowel Arafat als Rafsandjani lieten zich asap naar een ziekenhuis in Europa vervoeren toen er wat met ze aan de hand was.

Ziekenhuizen in Azië, vooral in Thailand, worden overstroomd door Arabieren, en door moslims uit de
rest van de islamitische wereld, die zich daar graag door Boeddhistische en katholieke artsen willen laten behandelen. Kennelijk is de mate waarin deze niet-islamitische artsen hun vak verstaan zo veel beter dat het de reis- en verblijfskosten (vaak voor hele families ten behoeve van één patiënt) ruimschoots waard is, in de ogen van de patiënt en zijn familie.

Apotheken in de islamitische wereld worden vele malen dagelijks geconfronteerd met klanten die medicijnen willen kopen die in het Westen vervaardigd zijn. Asbiiriin min barraa luidt de Egyptische uitdrukking, letterlijk ‘aspirine van buiten’. (Dat alle medicijnen die in een apotheek in de islamitische wereld te krijgen zijn in het Westen zijn uitgevonden, is ook nog iets om even over na te denken voor de vrienden en de vriendinnen van de islam.) Het kan altijd gekker: zelfs wanneer er een dierenarts nodig is, proberen mensen in de islamitische wereld een verdwaalde Amerikaan of Europeaan te vinden.

Egyptische moslims gaan liever naar een Koptische (Christelijke) arts dan naar een geloofsgenoot: de achtergrond is mogelijk dat een patiënt als het er op aan komt liever niet behandeld wil worden door een arts die geen waarde hecht aan het wassen van zijn handen omdat het immers God is die beslist wie er zal sterven en wie zal leven, niet een of andere hersenloze bacterie.

Maar uit berichten in de Volkskrant van 5 oktober blijkt: Nederland telt niet voldoende allochtone medische specialisten. Met allochtoon moet hier ‘islamitisch’ bedoeld zijn, want bijvoorbeeld Nederlandse Chinese specialisten zijn er in overvloed. Probleem. Project. Subsidie. Positieve discriminatie. Letterlijk beweert onze geliefde Azijnbode nog iets over ‘witte mannen’. Dat is rassisme, oftewel huidskleurdiscriminatie, in zijn puurste vorm.

Het zou een goed plan zijn als die witte mannen van Nederland de voortzetting van hun abonnement op de Volkskrant eens zouden heroverwegen. Kijken wat er van die krant overblijft.

41 opmerkingen:

 1. Volkskrant is geschift.


  (Dat alle medicijnen die in een apotheek in de islamitische wereld te krijgen zijn in het Westen zijn uitgevonden, is ook nog iets om even over na te denken voor de vrienden en de vriendinnen van de islam.)
  --------------------------
  Goh, hoe zou dat toch komen!
  Hans Jansen weet net als ieder ander, dat de tegenwoordige islamitische landen, in alle opzichten achterlopen (Is weleens anders geweest!). Dus niet alleen op het gebied van zorg.
  Economische ontwikkelingen staan er slecht voor, technologie loopt minimaal 100 jaar achter, infrastructuur is niet om over naar huis te schrijven, werkgelegenheid...enz. enz.
  Kortom: Dit is niet iets wat ook maar één iemand op deze aardbol kan ontkennen.

  Maar, hoe komt dat nou?
  Om te beginnen: Stop 'Ontwikkelingshulp'!. Dat zorgt namelijk ervoor dat Derde Wereld landen, waaronder dus ook islamitische landen afhankelijk blijven van het Westen, verder zorgt het ervoor dat het Westen een politiek drukmiddel heeft om de politiek in die Derde Wereld landen te beïnvloeden, (doen ze niet wat Westerse landen willen dan wordt gedreigd om 'ontwikkelingshulp' in te houden).

  Daar komt bij dat alleen politici (veelal corrupt) en mensen uit de ontwikkelingshulpindustrie echt van al dat geld profiteren.

  Het Westen in niet gelukkig met de huidige politieke veranderingen in de islamitische wereld. En dat is niet voor niets!  Oplossing:
  Mensen moeten leren om zelf de handen uit de mouwen te steken i.p.v. afhankelijk te blijven van hulp van buitenaf, willen ze dat niet doen dan verhongeren ze maar.

  Conclusie:
  Het is niet raar dat moslims in hun eigen land niet behandeld willen worden door de eigen artsen, want die zijn er namelijk niet! En die paar die er wel zijn, zijn zo verschrikkelijk slecht opgeleid, (Ontwikkelingshulp) dat de patiënt daardoor eerder meer schade oploopt, dan dat die geneest!.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Al zou men wel willen, ik geloof er niets van dat ontwikkelingshulp gebruikt wordt als politiek drukmiddel.

   Verwijderen
  2. Ontwikkelingshulp naar Qatar, Iran, koeweit, en Saoedië-arabie ? Die baardapen in hun jurken aldaar lopen trots te wezen als aap met zeven lullen omdat zij de enigen zijn die water uit gouden kranen drinken en aan Alpine ski doen midden in de woestijn, in plaats iets zinnigs met dat geld te doen. Hun moslimbroeders te helpen bijv..

   Verwijderen
  3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  4. "Economische ontwikkelingen staan er slecht voor, technologie loopt minimaal 100 jaar achter, infrastructuur is niet om over naar huis te schrijven, werkgelegenheid...enz. enz.
   Kortom: Dit is niet iets wat ook maar één iemand op deze aardbol kan ontkennen."

   Ja, alsof dat bepalend zou zijn.
   In de rijke oliestaten loopt de technologie zeker niet achter, dankzij aankopen in het westen. Werkgelegeheid voor de autochtone bevolking is inderdaad een probleem. Indiers, bijvoorbeeld worden daar als slaaf te werkgesteld.

   Voor een hoop arme landen kan Nederland als lichtend voorbeeld dienen. Nog maar 70 jaar geleden was dit land in een puinhoop. Rotterdam platgegooid, kunstschatten geroofd, waardevolle goederen ontvreemd, infrastruktuur vernietigd, een deel van de bevolking uitgehongerd en half miljoen mannen ontvoerd voor arbeitseinsatz..
   Binnen twintig jaar was dit land weer op streef en toonaangevend voor de wereld.

   Dus het ligt niet aan het feit dat het tegenzit, maar aan het gebrek aan de wetenschap dat je ook je schouders er onder kunnen zetten, van aanpakken weet, de koran of oude (stammen)tradities of andere rariteiten opzij weet te zetten en enkel de juiste dingen voor de juiste doelen doet. Je leiden laat door ratio ipv theologie.

   Ook een goed functionerend rechtstelsel is ontbeerlijk. Maar wie zet de hadiet, koran buitenspel ?
   Het beste voorbeeld wordt elke dag gegeven door de staat Israel.
   Een oase van welvaart. Van woestenij tot wereldmacht. Maar zeg nou zelf. Elk modern wetenschappelijk of technologisch succes is je reinste blasfemie !

   Verwijderen
  5. Die rijke olielanden hebben echt geen ontwikkelingshulp, toch kunnen ze nog niet eens de know how ontwikkellen, of zelfs maar overnemen om olie op te pompen. Dat is nb hun bron van inkomen! Iran bijvoorbeeld, is niet eens instaat om bezine rafineren en moet benzine importeren! En ondanks al die enorme rijkdom, kunnen ze wetenschappelijk helemaal niets produceren, terwijl het kleine democratische Israel continue vindingen en patenten registreerd en nobel prijs winnaars voortbrengt. Waar de Islam is, is geen wetenschap, het is een feit.

   Verwijderen
  6. sirik 5 oktober 2012 18:45
   Dus het ligt niet aan het feit dat het tegenzit, maar aan het gebrek aan de wetenschap...
   -----------------------

   Sirik doet een Jansentje.
   De oorzaak van het gebrek aan wetenschap is dezelfde oorzaak van het gebrek aan goede zorg waar Jansen het over heeft en alle andere faciliteiten. Namelijk afhankelijkheid door middel van ontwikkelingshulp opdat die landen nooit zelf eens iets ondernemen.
   Begrijp je dat?
   Dus die landen worden permanent aan het infuus gezet. Niets zal zich ontwikkelen. Geen wetenschap, geen medische zorg, geen economische ontwikkelingen, geen behoorlijke infrastructuur, niets, helemaal niets. Je moet aan het infuus, kun je niets ondernemen ook.

   Verwijderen
  7. "Dus die landen worden permanent aan het infuus gezet. Niets zal zich ontwikkelen."

   Neen,Nederland kreeg weldegelijk een infuus toegediend, maar loste haar schulden zo snel mogelijk af.
   Maar dit geldt ook het hedendaagse IJsland. Nog wel een zware schuld maaar kruipen uit het dal.
   Je kunt dus hulp ontvangen om vooruit te komen of om lekker achterover te leunen en je te laten leiden door eoa godsdienstige regels.

   Verwijderen
  8. @ El Hussain, je schreef "Hans Jansen weet net als ieder ander, dat de tegenwoordige islamitische landen, in alle opzichten achterlopen (Is weleens anders geweest!)."

   Sorry, er is nooit en moment geweest waarin de islamitische wereld vooraan liep. Het berust op een misverstand. In de sterrenkunde niet, de wiskunde niet en zelfs uitvinding de Arabische cijfers zijn geen punt geweest waarin men vooraan liep. De Arabische cijfers worden in de Arabische wereld Hindi-cijfers genoemd. Dat geeft misschien een indruk waar het idee vandaan komt. De islamitische wereld heeft allen lopen lenen bij het oosten om met die kennis te pochen bij het westen, en omgekeerd.

   De enige Arabische / islamitische uitvinding is de anusbom. Een soort bomgordel die niet op het lijf wordt gedragen maar er in. Ik denk niet dat de Arabieren daar de Nobelprijs voor toegepast natuurkunde voor zullen ontvangen. De anusbom is ook niet niet perfect, om de explosieve lading tot ontploffing te brengen met de zelfmoord terrorist eerst vooroverbuigen en dan moet een ander het verborgen knopje indrukken. Nee, het is nog niet helemaal af! Zelfs de Twin Towers aanslag is geen islamitische uitvinding, de Japanners gebruiken al eerder de Kamikaze.

   Het enige dat de islamitische wetenschappers hebben bereikt ligt op het gebeid van de psychologie. De ontkenning is dermate doorgevoerd dat er een miljarden industrie is ontstaan enkel en alleen gebaseerd op het ontkennen van de werkelijkheid. Zeven keer een ronde dansje maken rond een steen waarin Allah opgesloten zit en toch blijven volhouden dat men geen afgodsbeelden aanbidt. Een Allah die alles kan behalve geld scheppen. Nu kan men zich afvragen wat het nut van deze zaken is. Dat wordt pas duidelijk als men de omzetten van De Efteling, Walibi-Flevo en Disneyland Paris vergelijkt met Mecca. De omzet van de laatste is veel hoger en die is maar een maand per jaar open, de andere pretparken kosten veel meer in onderhoud en brengen minder op. Dus ontkenning levert toch een aardig aantal miljarden per jaar op, maar of dit nu een nuttige bijdrage voor de wetenschap of de economie is weet ik niet!

   Verwijderen
 2. Bij mijn lokale huisartsenpraktijk werken alleen turkse als marokkaanse artsen. En aangezien ik alleen kijk naar de kwaliteit kan ik altijd dezelfde dag terecht voor een afspraak. En als ik daar dan zit te wachten komt er allerlei allochtoons volk binnen die rustig 3 dagen willen wachten voor een afspraak omdat ze alleen geholpen willen worden door een arts uit hun eigen thuisland.
  Dus zelfs tussen de allochtonen onderling is er wantrouwen, laat staan hoe ze tegenover autochtone staan ... wie is er eigenlijk rascistischer in dit land?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dacht niet dat we het hier over huisartsen hadden. Wat stond er ook alweer? Ze worden huisartsen omdat ze geen medische specialistenkunnen worden.

   Verwijderen
  2. Huisartsengeneeskunde is ook een specialisme.

   Verwijderen
  3. Huisartsengeneeskunde is ook een specialisme.

   Verwijderen
  4. @Latraviata

   Het is inderdaad een specialisering voor basis artsen, maar daarmee worden ze geen specialist maar huisarts.

   Verwijderen
 3. Allochtonen hebben grote moeite met de huisarts als deze huisarts niet zo snel met een pilletje over de brug komt.
  Allochtonen staan dan ook bekend als dure gebruikers van onze gezondheidszorg.
  De allochtoon staat dan ook bekend als grootste afnemer van de placebo.
  Er is dus iets vreemds aanwezig in het bolleke, zij hebben een andere kijk op de medische zorg.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoe zou een grote groep laag opgeleiden een evenredig aantal hoog opgeleiden moeten voortbrengen?
  Waar liggen nu eigenlijk verantwoordelijkheden. Heeft een Nederlandse gelastigde onder dwang de groep uit den vreemde hier in dit land losgelaten waardoor er enige verplichting in dit opzicht zou zijn?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De Volkskrant doet het sociale gedachtegoed weer eer aan, want echt sociale idealisten gaan natuurlijk over lijken. Want wat zal er gebeuren als de kwaliteit van de medisch specialisten ondergeschikt gemaakt gaat worden aan hun bevlogen multiculturele idealen? Minder goede zorg, meer medische missers en dus meer doden patienten. Het nieuwe Nederland is beter, maar wel een beetje korter...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Alle verhalen hierboven ten spijt.

  Zolang ontwikkelingshulp niet gestaakt wordt, blijft afhankelijkheid bestaan en wordt 't nooit wat met de derde wereld landen.

  Stel ik krijg elke dag een vis om op te eten, ten eerste ben ik dan afhankelijk.
  Ten tweede zou ik geen reden kunnen bedenken om zelf eens aan het werk te gaan.
  Dus: Leer mij desnoods hoe ik zelf, een vis kan vangen ben ik niet meer afhankelijk van anderen.


  Dus, hoeiboei 5 oktober 2012 17:13, kan hoog en laag springen en ontkennen dat ontwikkelingshulp als politiek drukmiddel gebruikt wordt, maar waarom wordt meteen gedreigd met het inhouden van ontwikkelingshulp wanneer het Westen vindt dat zo'n 'leider' niet meer in de pas loopt? Was toch voor het volk bedoelt?

  Iedereen weet, dat geen enkele dictator (Arabisch of niet), op enkelen na die met veel bloedvergieten zijn verjaagd, stand houdt zonder ontwikkelingshulp.

  Nogmaals: Het Westen is niet gelukkig met de politieke veranderingen in een aantal Arabische landen.
  Waarom? Nou: Ondanks de vele honderden miljarden die het Westen in deze dictators investeerde om hen in het zadel te houden opdat ze hun volkeren onder de knoet houden, zijn ze toch verjaagd en zelfs vermoordt!

  Is ontwikkelingshulp nu een afhankelijkheids-instrument en een politiek drukmiddel of niet?

  Zo niet, hoezo niet?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dag El_Houssain

   '...in alle opzichten achterlopen (Is weleens anders geweest!)', dit laatste (Is weleens anders geweest),

   wat er is volgens u de oorzaak van dat:

   'de tegenwoordige islamitische landen, in alle opzichten achterlopen. Dus niet alleen op het gebied van zorg.
   Economische ontwikkelingen staan er slecht voor, technologie loopt minimaal 100 jaar achter, infrastructuur is niet om over naar huis te schrijven, werkgelegenheid...enz. enz.'?

   Verwijderen
  2. Geen gekozen regeringen.
   Westen investeert honderden miljarden om de dictators in het zadel te houden. Resultaat: dictator zit er niet voor het volk, maar dient slechts het Westen. Dat is op zich niet zo erg, om het Westen te dienen, ware het niet dat dit ten koste gaat van de mensenrechten aldaar en dat de dictator zijn zin met veel geweld doordrukt, met als gevolg totale chaos! Laat staan enige wetenschap of ontwikkeling.


   Ik wil helemaal niet slecht over het Westen praten, want ik zit hier ook in het Westen, en dat is niet voor niets. Het Westen is superieur aan de rest van de wereld wat betreft technologische ontwikkelingen en wetenschappelijke onderzoeken, dat mag geen twijfel leiden.
   Maar het buitenlandbeleid van het Westen, dus hoe het Westen omspringt met de derde wereld landen, daarin is het Westen failliet. Moreel failliet!
   En dat reken ik de westerse landen zwaar aan. Daar gaat 't om.

   Verwijderen
  3. Het kernprobleem is dat de derde wereld landen het vertikken om hun maatschappij zo in te richten, dat vooruitgang mogelijk wordt gemaakt.
   Dat betekent een andere rol voor religie, andere wetgeving.

   Verwijderen
  4. @El Houssain,

   Zeg je eens iets zinnigs (over ontwikkelingshulp, afhankelijkheid en achterstand), probeer je dat direct teniet te doen doot "het Westen" alsnog overal de schuld van te geven.
   Zo jammer.

   1. Wij investeren niet om dictators in het zadel te houden; wij geven ontwikkelingshulp aan landen die "toevallig" allemaal door dictators geregeerd worden. Toen "onze" (?) dictators waren verdreven kregen "jullie" zelfgekozen dictators echter nog steeds ontwikkelingshulp. Na fatah kwam hamas, na Mubarak kwam Morsi; ons geld blijft gewoon die kant op stromen.

   2. Bovendien eisen die landen (ook veel niet-islamitische landen) zelf dat ze betaald worden. Elke twijfel hier over de effectiviteit van die hulp wordt direct met imperialisme, racisme, islamofobie of de hel vergeleken (Tutu onlangs).

   3. Het Westen oefent nauwelijks druk uit op de islamitische wereld, integendeel. Het is precies andersom; wij durven niks te zeggen over de dagelijkse moordpartijen in dar al islam, terwijl we ons wèl laten uitkafferen door moordenaars die kritiek op massamoord "islamofobie" noemen. Heb je Obama, Clinton, Schulz, Weisglas en al die anderen zien kruipen voor de beulen achter de moord op Stevens?
   Onze elite geeft steeds weer moordenaars gelijk, en pakt geweldloze "islamofoben" aan, ook als die 100% gelijk hebben.

   Probleem is dat islam niet samengaat met democratie en mensenrechten. Niet voor niets hebben de islamitische landen een eigen "mensenrechtenverklaring" opgesteld in Caïro, waarin alle mensenrechten worden verworpen.
   Zolang er in de islam geen invloedrijke geestelijke opstaat die vrede en vrijheid verkondigt (jij weet er ook geen een, liet je al weten) zal er ook geen vrede en vrijheid zijn in de islamitische wereld. Elke islamitische regering zal uit islamitische overtuigingen gewelddadig zijn; elke niet-islamitische regring zal alleen met veel geweld stand kunnen houden tegen de islamisten.

   De intolerantie van de islam leidt niet alleen tot dictatuur en geweld; het is ook de reden dat wetenschap en kennis afwezig zijn. Wie nergens over mag twijfelen en nergens over kan praten zal nooit iets kunnen leren. Dat geldt voor de islamitische wereld als geheel, maar ook voor individuele moslims die de islam te serieus nemen. Neem "wetenschapper" Ramadan en "advocaat" Enait. Ramadan vindt dat de wetenschap in dienst zou moeten staan van de islam; absurd. Enait is duidelijk niet bij zijn hoofd; hij dankt zijn papieren aan zijn intimiderende brutaliteit en aan het beleid van "positieve discriminatie".
   Ik kan mij voorstellen dat ook menig moslim dergelijke "afgestudeerden" liever niet aan zijn bed ziet.


   Verwijderen
  5. http://www.jewishencyclopedia.com/articles/2163-averroes

   Arabian philosopher of the twelfth century; born at Cordova in 1126; died in 1198. Although himself a prolific writer on philosophy and medicine, his chief importance is as a commentator upon the works of Aristotle, and for this reason he is often styled "the commentator par excellence." Like Avicenna, who also commented Aristotle, Averroes wrote an original compendium of philosophy of his author, and, in addition to this, wrote the so-called "Middle Commentaries," which latter follow the text, with, however, the omission of passages here and there; and finally he made a full and copious exposition of every Aristotelian statement, incorporating the sentence indistinguishably with his text. His reputation was so great that his books found their way during his lifetime even into Egypt, where, in 1190, Maimonides made their acquaintance. As a matter of course, Averroes' views frequently conflicted with those of his Mohammedan coreligionists, and his works were therefore extensively condemned and prohibited. It is owing to his Jewish admirers that his writings are preserved to-day, for only in the shape of Hebrew translations or by a transliteration of the Arabic text in Hebrew characters did they escape the fanaticism of the Moors.

   Verwijderen
  6. '...in alle opzichten achterlopen (Is weleens anders geweest!).', ik meen dat mohammedanen refereren aan de tijd van de Moorse overheersing in Andalusië als zij het hebben over: 'Is wel eens anders geweest'. In het bijzonder dat zij, in de persoon van Averroes, de bewaarders zijn van de ideeën van Aristoteles.
   Bovenstaand stuk uit: www.jewishencyclopedia.com, werpt daar een ander licht op.

   Verwijderen
 7. De islamitische landen vormen een immoreel zwart gat van achterlijkheid en egoïsme. Dat VK-artikel is echt een dom politiek correct stuk dat voorbijgaat aan de mentaliteit van met name islamitische allochtonen die allerlei onwetenschappelijk en medisch gezien onveilige eisen stellen aan hun vak. Zoals een hoop gezeik dat een man geen vrouw wil helpen of andersom dat hoofddoeken in de operatiekamer moeten enz. Wie heeft daar nou zin in. En heel vaak hebben ze gewoon onvoldoende talenten.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dag El_Houssain,
  Bedankt voor uw antwoord.
  Mijn vraag was echter anders bedoeld, mag ik hem daarom nog eens stellen?: U stelt: 'dat het wel eens anders is geweest', U bedoelt daarmee, neem ik aan, dat Islamitische landen ooit eens voorliepen op het westen. Mijn vraag is: hoe is het gekomen dat de voorsprong die de Islamitische volgens U ooit eens hadden -wanneer?- dat zij die voorsprong toen uit handen hebben gegeven? -Daarmee neem ik neem aan dat het 'ooit' voor de tijd was dat 'het westen dictators in het zadel hielp'.-

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Het Saoedisch koningshuis liet en laat zich ook in de VS behandelen. Hypocriet zijn is de 2e natuur van een moslim. Het westen haten en er lekker profiteren van de voordelen en die houding is vanzelfsprekend in alle lagen van de bevolking.

  Uit de islamitische wereld zal nooit meer iets goeds naar voren komen, behalve dan wellicht het afschaffen van de islam en alles wat daarbij hoort. Zeker zolang de olie stroomt zal het daar niet van komen. En als je de armoedzaaiers (Bangladesh) ziet en hoort protesteren tegen een kritisch filmpje over de islam laat je alle hoop varen dat het ooit zal gebeuren.

  Kijk en luister naar Pat Condell, die het als geen ander kan verwoorden.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. '......immers God is die beslist wie er zal sterven en wie zal leven........',
  Dit is het essentiële punt in het stuk van Hans Jansen. De 'andere' waarde die islamieten hechten aan het menselijk leven! Uiteindelijk ben je bij een islamiet je leven niet zeker, en dat weten ze zelf ook! Vandaar dat ze liever naar iemand gaan die de absolute beschermwaardigheid van het menselijk leven centraal stelt! Zelfs El Houssain spreekt dit niet tegen!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Een voorbeeldje van de medische praktijk in de Egypte waar patienten dus kamelen pies voor hun genezing krijgen omdat Mohammed, spreekbuis van god, dat ooit aanbevolen heeft is te lezen op JihadWatch:

  Egyptian Clinic Treats People with Camel Urine Per Prophet's Advice

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is een leugen.
   Meer wil ik er niet over kwijt!

   Verwijderen
  2. Een leugen? Ach, ja, dat zou best wel eens kunnen. Maar daar gaat het eigenlijk niet om. Waar het om gaat is of men dit soort theorieën voor waar houd in de Islamitische wereld. Neem het volgende citaat:


   "On September 16, popular TV persona Wael El-Ibrashi hosted Dr. Zaghlul al-Naggar, a prominent Islamic thinker and Chairman of Egypt's Committee of Scientific Notions in the Quran, on the topic of medical science and Islam. Inevitably the idea of drinking camel urine as a form of therapy—first proposed in the 7th century by Muslim prophet Muhammad—came up."


   Deze Dr. Zaghul is dus bijzonder populair op de TV in de hele Islamitische wereld, maar dat niet alleen hij is ook wetenschapper en een vooraanstaand lid van een advies orgaan van de befaamde Al-Azhar universiteit, een orgaan dat ook nog eens de Egyptische overheid over wetenschap adviseert. Kortom, dit is dus echt de creme de la creme van de Islamitische wetenschap. En dat is geen leugen.


   Wikipedia - Zaghloul El-Naggar

   Dr. Naggar is the author of a famous book called "The Geological Concepts of Mountains in the Quran"-(1991). It was published when Dr. Naggar was the chair of geology at King Fahd University of Petroleum and Minerals in Dhahran, Saudi Arabia. This book was quite successful and made Dr. Naggar to leave teaching and become the Chairman of Committee of Scientific Notions in the Qur'an, Supreme Council of Islamic Affairs, Cairo, Egypt.
   El-Naggar has published more than 150 scientific studies and articles and 45 books in Arabic, English and French. Many of those publications deal with scientific miracles in Qur'an.[1]


   Wikipedia - Ministry of foreign affairs (Egypt)

   The Ministry also helps to promote understanding of Egyptian culture through the cultural sector of the Foreign Ministry. The cultural sector co-operates with other Egyptian institutions, such as Al-Azhar University, the Supreme Council for Islamic Affairs, and the Egyptian Ministry of Education to offer scholarships and training courses to African, and Asian students.

   Verwijderen
 12. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Een leugen? Werkelijk?
  Ik heb jaren geleden een docu over de psychiatrie in de moslimlanden op de Nederlandse televisie gezien.
  Wist je dat schizofrenie doeltreffend bestreden kan worden door enige pagina's met koranversen in water op te lossn en te drinken?

  El_Houssain ik begrijp werkelijk niet, dat je hardnekkig de idiotie die islam heet blijft verdedigen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is voodoo gepraktiseerd door kwakzalvers die zich moslim noemen.
   Van opgeloste inkt drinken is geen spoor te vinden in de koran of de sunnah.

   Door deze idiote praktijken aan de islam zelf toe te schrijven, zonder een bron te noemen sta je hopeloos zwak in je argumentatie.

   Idioten en voodoo-isten vind je overal, heeft niets van doen met islam, christendom, hindoeïsme of welk geloof of levensovertuiging dan ook.


   Verwijderen
  2. Je kunt natuurlijk alles bagatelliseren wat in naam van de islam gebeurt. Eerwraak, huiselijk geweld, uithuwelijken, clitorodectomie,homohaat, antisemitisme om het maar niet te hebben over de sukkels die schuimbekkende analphabeten die o.a. een ambassadeur/filmmaker/politicus vermoorden vanwege een filmpje en wat betreft alle mensen die vogelvrij zijn door een fatwah, de doodsbedreigingen, ik kan eindeloos doorgaan, zijn het nog steeds incidentjes? Niet de ware islam? Geef eens een voorbeeld van de ware islam en hoe en waar die dan gepraktiseerd zou worden. Luister El Houssain, de islam is een wrede, achterlijke en ronduit verwerpelijke religie/ideologie. Wanneer dringt dat nu eens eindelijk tot je door.

   Verwijderen
  3. @El Houssain,

   Jij negeert hierboven het feit dat alom gerespecteerde "moslimgeleerden" zoals El Naggar klinkklare idioterie verkondigen.
   "Een leugen" zeg je, en meer wil je er niet over kwijt.

   Laten we het over leugens hebben.

   Jij doet hierboven alsof de dictatuur de reden is van de achterstand in de islam. Terwijl niet-islamitische dictaturen vaak wèl over serieuze wetenschappers, doktoren, leraren etc. beschikken. Ik had dat al meermaals uitgelegd, dus het is geen onwetendheid.

   Jij doet hierboven alsof het Westen verantwoordelijk is voor 1400 jaar islamitische dictatuur en achterstand.
   Als ik je voor de zoveelste keer uitleg hoe het wèl zit zwijg je wederom.

   Jij negeert hier het feit dat ook invloedrijke moslimwetenschappers hier in het vrije Westen allerlei kul verkondigen. Wat nou "dat komt door de dictatuur"; er is met de islam zelf helaas veel meer mis dan alleen maar de intolerantie.

   Hoe meer men de islamitische leer nastreeft, hoe verder men van de realiteit komt af te staan.

   Verwijderen
  4. Dandruff,

   Ik wordt werkelijk moe van je woordenverdraaiingen!

   `Jij doet hierboven alsof de dictatuur de reden is van de achterstand in de islam. Terwijl niet-islamitische dictaturen vaak wèl over serieuze wetenschappers, doktoren, leraren etc. beschikken.`
   ---------------------

   Dit dus!

   Ik zeg het nog één keer:

   Dictaturen in niet-Islamitische landen worden niet gesteund, in tegendeel, die zien ze liever gaan dan komen.

   Dictaturen in Islamitische landen worden WEL gesteund omwille het eigen belang, wat vaak ten koste gaat van de bevolking. logischerwijs komen daar geen economen, wetenschappelijke onderzoekers en medische specialisten uit voort.

   Arabische volkeren willen hun door het Westen gesteunde dictators inruilen voor gekozen leiders, en daar is het Westen niet gelukkig mee!
   Dat zegt toch genoeg.

   Zie mijn reacties hierboven van :
   5 oktober 2012 14:03
   5 oktober 2012 20:31
   5 oktober 2012 21:05
   5 oktober 2012 21:37

   Dat jij bepaalde gegevens ontkend is jouw probleem.
   Maar lees nou eens eerst wat ik geschreven heb alvorens je jezelf na blaat.


   Verwijderen
  5. @El Houssain,

   Ik herhaalde precies wat jij zei.
   Jij noemt dat "verdraaien".
   Maar jij herhaalt nu óók wat jij zei!

   Jij zegt wéér dat "wij" (het Westen) dictaturen steunen uit eigenbelang.
   Kijk maar; je laatste reactie, 5e alinea; je schrijft WEL zelfs in hoofdletters.

   Maar zoals ik al tientallen keren zei is dat onzin:
   1. "Wij" steunen letterlijk ALLE landen die daar om vragen. Democratisch of dictatoriaal.
   2. Wij steunen zowel onze "bondgenoten" als onze openlijke vijanden, zoals Iran en Noord-Korea.
   3. Ook de door de Arabieren zelf gekozen genocidepredikers krijgen dus gewoon geld als ze daarom vragen; vraag maar aan Morsi en hamas.

   Jouw leugens zijn hier bovendien irrelevant:
   1. Waar het om ging is dat dictatuur niet perse tot extreme domheid leidt, integendeel.
   2. De dictatuur in islamitische landen is bovendien geen excuus voor islamitische achterlijkheid in Westerse landen.

   De afgelopen jaren vochten "hoogopgeleide" moslims hier om aandacht voor de aller-achterlijkste denkbeelden. Doktoren die geen desinfecterende alcohol willen gebruiken; juristen die steniging verdedigen; moslimstudenten die extremisten uitnodigen en toejuichen als de doodstraf voor afvalligheid wordt bepleit.
   Een "bruggenbouwende" moslimwetenschapper die het doodschieten van joodse kinderen door een jihadist in Frankrijk afdoet als "het gevolg van Frans racisme".

   Zulke walgelijke idioterie, niet afkomstig van imams maar van de zogenaamd verlichte voorbeeldfiguren van de islam. En maar doen alsof Wilders de islam te schande maakt.

   Verwijderen
 15. Het ios geen probleem dat uitsluitend rond medisch specialisten speelt. Het is een algemeen beeld dat in veel beroepsgroepen valt aan te treffen.
  Het verschijnsel moet dan ook op dat niveau worden geanalyseerd.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. '...islamitische landen afhankelijk blijven van het Westen, verder zorgt het ervoor dat het Westen een politiek drukmiddel heeft om de politiek in die Derde Wereld landen te beïnvloeden, (doen ze niet wat Westerse landen willen dan wordt gedreigd om 'ontwikkelingshulp' in te houden).'
  Als die hulp niet goed is, dan zou u toch blij moeten zijn met het chanteren door het westen en het stoppen van die hulp?
  Waarom komt u dan toch met dit voorbeeld? Om altijd in de slachtofferrol te kunnen kruipen?

  BeantwoordenVerwijderen