'Zeer geïntegreerd'


(Ingezonden) interview met de Rotterdamse wethouder Rik Grashoff (participatie, cultuur en milieu), de Volkskrant: 'Hij wist heus hoe de vlag erbij hing', 21.8.2009.

(...)
“Daar zitten echt risico’s. Ik bagatelliseer niets, maar als we blijven roepen dat de islam een gevaar is en dat Marokkaanse jongeren ontsporen door hun cultuur en religie, verpesten we het voor onszelf.

‘Ik ben voor soft assimilation: als je ruimte laat voor eigen identiteit, zal die een vorm krijgen die aansluit bij de huidige maatschappij. In Angelsaksische landen is dat al zo. Daar dimdammen ze niet over hoofddoekjes. Onlangs reisde ik naar Canada. De eerste die ik tegenkwam was zo’n chagrijnige dame van de douane. Mét hoofddoek. Die mevrouw was even chagrijnig als alle andere douaniers. Zeer geïntegreerd zou ik zeggen.’”

Heeft u ook voorbeelden van Jip-en-Janneke-uitspraken/berichten/verslaggeving/foto's gehoord/gezien op radio, televisie of andere media? Stuur deze, met bronvermelding, dan naar hoeiboei@gmail.com .

7 opmerkingen:

 1. Een geestig man, die Grashoff, met zo'n kwinkslag over een chagrijnig gezicht als voorbeeld van integratie. Originele woordkeus ook: "dimdammen" -dat woord hoorde ik nog niet eerder. Voor "soft assimilation" is hij dus. Hij heeft er echt over nagedacht, dat proef je, en daarbij nog engelstalige beschouwingen verwerkt, want daar moet hij dat interessante begrip "soft assimilation" wel vandaan hebben. Merkwaardig wethouderschap, trouwens: participatie, cultuur en milieu. Hebben die drie zaken zoveel met elkaar te maken dat ze bij één wethouder zijn ondergebracht? Of is deze wethouder zo knap dat hij zich met deze drie verschillende zaken kan bezighouden? Meer vrije fietspaden en Ramadan bruggen bouwen?
  Arm Rotterdam.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik zal de heer grasshoff wijzer maken: chagerijnig gedrag is bijna verplicht voor een in het openbaar werkende moslim/vrouw. Alle loketten die bemand worden door werkende moslimvrouwen (en ik heb het dan over moslimlanden) zijn bijna onneembare vestigingen. Het vereist veroveringstaktieken om de stempels, gegevens, inlichtingen los te krijgen.
  Spreek de dame beleefd aan met madame fatima, informeer naar haar ouders-kinderen en doe vooral niet of je haast hebt.
  Begrijp dat het een erezaak is voor een moslimvrouw om onaardig te zijn. Zij wil in ieder geval niet door haar collega´s beschuldigd worden van flirten of onoirbaar gedrag.
  En mocht je de pech hebben een blond vrouwtje te zijn- probeer het gesprek te brengen op je ouders, kinderen (liefst dood), dat scheelt al gauw een half uur.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De onnozelheid van Grashof springt weer eens duidelijk in het oog. In Canada moest er fel geprotesteerd worden om de sharia buiten de deur te houden. Waar heeft die groen-linkse sukkel het eigenlijk over!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Die Grashoff, onze dimdammer ,heeft waarschijnlijk teveel hash gerookt.Dom is deze querulant.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @topsporter,
  Topsport is stellig beter voor een helder hoofd dan hasj. Maar in dat Volkskrant-interview zie ik geen aanwijzingen dat er veel aan het verstand van die Grashof schort; wél dat hij zijn verstand inzet op een wijze die men wel meer bij politici ziet. Als hij met deze manoeuvres wegkomt (eerst pal achter Ramadan blijven staan, onlangs nog roepen dat anderen, die op zijn ontslag aandringen, in de "Wilders-kramp" schieten, en pas nu deze draai dat hij toch niet te handhaven is) dan moeten we hem misschien voor een slim politicus houden.
  Verder drijft hij natuurlijk ook op een achterban bij wie zijn geklets voor diepzinnig denken doorgaat en zijn standpunten over integratie als verstandig en moreel hoogstaand bij uitstek. Van die achterban is hij een welbespraakte vertegenwoordiger. Het is echt te makkelijk om mensen van wie de standpunten je niet bevallen (en Grashofs standpunten bevallen mij zeker niet, daarover geen misverstand) dom te noemen. Met goed volgehouden krom redeneren is soms verbijsterend veel intelligentie gemoeid.
  Goebbels was ook niet dom.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. DUS !
  Als we islamitische eisen steeds meer inwilligen en belonen, zullen islamieten steeds meer hun eigen cultuur afwijzen ?

  Of. als we gescheiden zwemmen faciliteren zullen steeds minder vrouwen als hoer worden bestempeld ?

  Misschien kan Grashoff voor stellen om kinderbijslag ook in Marokko uit te keren.

  Kunnen we later nog een keer betalen aan taalachterstand en "studiesucces" voor allochtonen op "universiteiten" en "Hoge" scholen.

  Tenslotte zijn we een rijk land en is de kredietcrisis voorbij. (Kuch)

  BeantwoordenVerwijderen