Daniël van der Stoep (PVV) over Vrijheid van Meningsuiting (EP)

11 opmerkingen:

 1. Een in grote lijnen zakelijke speech over vrijheid van meningsuiting zoals een vertegenwoordiger van D66 of GroenLinks ook zou kunnen en moeten houden. Geen nodeloze uithalen of denigrerende kopvodddenretoriek. Als Wilders zijn islamkritiek op deze toon verkondigt, kunnen de coalitiepartners moeilijk in de gordijnen klimmen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een nette uiteenzetting voor iedereen die het nog niet wist.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De Italiaanse dame demonstreerde met haar t-shirt tegen de op handen zijnde barbaarse steniging in Iran.

  Iran: hoe een grote cultuur zo diep kan zinken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Uitstekend verhaal geschikt voor dat podium.
  Het nederlandse podium evenwel heeft een overweldigende behoefte aan wilderiaanse uitingen.
  Waarom?
  1. om de bevolking wakker te schudden.
  2.om de monotone stilte binnen de politiek wat klankkleur te geven.
  3. om de oh zo noodzakelijke discussie aan te zwengelen.
  De derde reden is natuurlijk ook erg belangrijk om de horige journalistiek uit hun luie stoelen te trekken,en dat is niet gemakkelijk binnen de structuren die misvormd zijn.Carel Brendel heeft dit , helaas als een van de weinigen,deze week aangetoond t.a.v. Nieuwsuur.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Uitstekende toespraak en wie weet een 'Aufsteiger' in de PVV

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heel goed verhaal. Ik begin steeds meer een hekel te krijgen aan die Barosso, en überhaupt aan die gehele Europese Unie.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Verrek, dat T-Shirt heb ik gemist. Prachtig. En ik had al zo'n zwak voor Italie.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Fijn dat er Hoeiboei is!

  inhoudelijk uitstekende speech !

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Kan dit controversieel zijn? De formulering is misschien hier en daar voor verbetering vatbaar, maar hij zegt grotendeels hetzelfde als wat niemand minder dan bondskanselier Angela Merkel recentelijk zei bij de uitreiking van een prijs aan... Kurt Westergaard. Daarbij prees ze de moed van Westergaard en zei ze dat in Europese landen tekeningen zoals van Westergaard in het kader van de vrijheid van meningsuiting gepubliceerd moeten kunnen worden, "egal, ob wir die Karikaturen geschmackvoll finden oder nicht, ob wir sie für nötig oder hilfreich halten – oder eben nicht." Want ja, vrijheid van meningsuiting, dat is een essentieel onderdeel van onze beschaving. Het lijkt er wel op of Europa-wijd iedereen het op dit punt met elkaar eens is. Dus waarom moet die Daniël van der Stoerp daarover nog eens zijn duit in het zakje doen?
  Eigenaardig is natuurlijk wel dat dit dezelfde bondskanselier is die nog vóór het verschijnen van het boek van Sarrazin ("Deutschland schafft sich ab") meende te moeten opmerken dat dit boek "nicht hilfreich" was en aandrong op een onderzoek naar de houdbaarheid van Sarrazins vooraanstaande positie bij de Bundesbank. Kennelijk was het haar dan toch niet helemaal "egal" dat Sarrazins boek "nicht hilfreich" was.
  Verder rijst de vraag, wanneer ook volgens Merkel onnodige en smakeloze karikaturen in onze open samenleving met haar vrijheid van meningsuiting "moeten kunnen", wat dan precies tegen de tekeningen van bijv. Gregorius Nekschot zou zijn in te brengen. Dat moet dan in elk geval méér zijn dan dat ze volgens sommigen of velen onnodig of smakeloos zouden zijn.

  BeantwoordenVerwijderen